Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@Sono Merhaba bir sorum olacak izninizle. SSN siz giriş yaptıktan sonra 12 gün içinde elinize mi ulaştı? Yoksa siz büroya gidip kendiniz mi SSN'i aldınız? Yanıt için çok teşekkür ederim.
-
@msener 24 Ekim'de giriş yaptım, SSN'im 2 Kasım'da da mülakat günü verdiğim adrese ulaştı. Ofise gitmedim. Zaten 21 günden önce ofisler yardımcı olmuyor demişti arkadaşlarımız.
-
@Sono Özür dileyerek konuya yabancı olduğumdan soruyorum. 2 Kasım'da adresinize ulaşan neydi? 4'ünde gidişiniz ne içindi acaba? SSN için ben adrese kart geliyor ve sonrasında bir şey yapmaya gerek yok sanıyordum. Sanırım yanlış anlamışım.
-
@msener Mesajı düzenledim :)
-
@Sono çok ama çok teşekkür ederim.
-
NJ eyaletine gelir gelmez Secaucus’daki bir bofa subesine giderek hesap actirmak istedik. Daha once WAT ile geldigimiz icin ssnlerimiz ve bofa hesabimiz vardi. Hesabimizi da 2 yil once kpatmistik. Bu subede proof of address olmadan acamayiz dediler. Biraz anlattik gocmen vize ile oluyor falan ama arkadas cok bilgisiz ve ilgisizdi. Biz de fazla zorlamadik sinirimiz bozulmasin diye. Sonra forumda bir arkadasin yazdigi hoboken, hudson st ve 2nd st kesisimindeki subede beyan ile actirabildigi geldi aklimiza oraya gittik ve islemi orda gerceklestirdik. GeanCarlo isimli calisan oldukca ilgili ve yardimci oluyor.
Hesabi acar acmaz bofa appi uzerinden debit cardi digitalize ederek apple pay ile kullanmak mumkun ancak saniyorum benim bofa eski hesabimla ilgili bi sorundan dolayi bende olmadi. Ancak esimin hesabinda oldu.
Yine hesap acarken secured credit card istedigimizi de soyledik. Bankaci is teklifim ve uzun suredir bofa hesabim oldugu icin ( hic kredi kartim veya secured kartim
Olmadi onceden) belki onaylanabilir daha once onaylandigini gordum bir sey kaybetmeyiz diyerek direkt kredi karti basvurusu yapti ve aninda reddedildik:) sonrasinda esim ve benim adima secured kredi karti tanimlattik.Debit ve secured kartlarimiz 4ude islem tarihinden 7 gun sonra NJ adresimize ulasti.
Bir de ek olarak, tesaduf eseri para cektigim bir subede pasaporttan turk oldugumu goren gise gorevlisi subede turk birisinin calistigini ama su an orda olmadigini soyleyerek kendisinin kartvizitini verdi ve bir ihtiyacim oldugunda aramami her zaman yardimci olacaklarini soyledi. 904 river road, new milford, nj 07646. Bu da Turk bankacinin calistigi bofa subesinin adresi. Kendisiyle tanisip gorusmedim ancak bu bolgede ihtiyaci olan arkadaslar olursa beki bir yardimi dokunur. Tel nosu da kartta vardir mutlaka ancak karti bulamadim simdi ihtiyaci olan olursa ozelden yazsin tekrar bakip donus yapmaya calisirim.
-
Direct Deposit türündeki ödemelerde kullanmak için bugün Chase'e gidip hesap açılışını kolaylıkla gerçekleştirdim.
Önce dün Domain şubesinden randevu aldım internet üzerinden. Yanımda hem pasaportu, hem Green Card, hem SSN hem de Bank of America'nın Secured Credit Card alırken blokelediği tutarla ilgili kaldığım yere gönderdiği ve üzerinde açık adresimin yazılı olduğu belgeyi götürdüm.
Bankacı; hem Green Card hem de Pasaport üzerinden bilgi girişlerini sağlarken; adresim için BofA'nın gönderdiği belgenin yeterli olduğunu söyledi. SSN'i de elbette gereken yerlerde kullandı. Normalde Chase'in sitesinde diğer banka kredi kartı ve debit kartının da kimlik yerine geçebileceği bilgisi yer alıyordu fakat bankacı pasaport ve GC'yi görünce direkt tüm işleri bunun üzerinden sağladı. Bir detay olarak, belgeleri elektronik olarak imzalarken GC üzerinde yer alan USCIS numarasının son dört hanesini girdim; eğer kart elimde olmasaydı ne girerdik o alana bilmiyorum.
Ayrıca hesap açılışı esnasında ilk Direct Deposit ödemesi sonrasında 225 dolarlık promosyondan faydalanmamı sağlayacak kupon kodunu da bankacıyla paylaştım.
-
arkadaslar ay başında california los angeles a taşındım. bank of americadan hesap actırırken görevli kredi kartınada basvuralım belki cıkar dedi. Siz bilirsiniz dedim kesin cıkmaz diye. Kart cıkmıs evime gönderildi. Sorum şu olacak kredi skorunu yükseltmek için ne yapmam gerekiyor ? Total credit line 2.200.00 USD, Portion of credit available for cash : 200 USD yazıyor kartla gelen kağıtta. Birde 90 gün içinde 1000 USD harcarsan 200 USD cash back demişler. Hertürlü harcama giriyormudur acaba ? detayını bulamadım kağıtta.
-
@cüneyt-tarıkman Normalde 90 gun icerisinde $1000 uzeri harcama yaparsaniz, size $200 cash back gonderirler. Bildigim kadariyla, eger kagitta sinirlama konmamissa, her turlu harcama olur.
Kredi skorunu yukseltmek icin kartinizi duzenli kullanin, zamaninda odeyin ve 30% kuralina uymaya calisin. Yani $2200 limitli kartta hicbir zaman $700 uzerinde borc gorunmesin!
-
@MySea, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@cüneyt-tarıkman Normalde 90 gun icerisinde $1000 uzeri harcama yaparsaniz, size $200 cash back gonderirler. Bildigim kadariyla, eger kagitta sinirlama konmamissa, her turlu harcama olur.
Kredi skorunu yukseltmek icin kartinizi duzenli kullanin, zamaninda odeyin ve 30% kuralina uymaya calisin. Yani $2200 limitli kartta hicbir zaman $700 uzerinde borc gorunmesin!
çok teşekkürler. Peki ekstre kesilince hepsini ödeme , asgarisini öde demişler internette o doğrumu ? Bir de son sorum , türkiyedeki gibi BOA da kredi kartı borcunu otomatik öde talimatı veremiyor muyuz ? Herkes bunu mamuel mi yapıyor unutmadan. App de göremedim.
-
Turist vizesi ile banka hesabi acilabilir mi?
-
@cüneyt-tarıkman ekstre kesilmeden once borcu %30 oranına indirmek dogrusu , kartın limiti ile orantılı olarak. 1000 dolar harcama yapıp bunu ekstre/statement kesilmeden odemek cash back almanıza mani degil bildigim, kredi skoru iyi olsun derseniz kartın limitine gore %30 a tekbul eden miktari ekstre kesim/statement tarihine birakabillirsiniz. Kredi kartini , mevcut vadeli ya da vadesiz hesabınıza otomatik odeme verebilirsiniz diye biliyorum. App te gorunmuyorsa, web deki surumden bakın derim.
-
@hasbelkader SSN istiyorlar bildigim kadari ile ya da ABD de iş yapıyorsanız vergi numarası lazım ; benim bildigim.
-
@hasbelkader aşağıdaki linkte ki kişiler de turist vizesi ile geldiler banka hesap bırak araba bile aldılar
https://www.youtube.com/channel/UCD1Zv0L3-kiWYIC5KzAq2TQ/videos
-
@cüneyt-tarıkman BOA checking veya savings hesabindan kredi kartlariniza otomatik odeme ayarlayabilirsiniz. Websitesinden yapiliyor.
Tavsiyem: Eger iki haftada bir paycheck aliyorsaniz, paycheck gununuzde olmak uzere iki haftada bir kredi kartina, harcamaniza gore, belirli miktarlarda, odeme yapmak. Bu sekilde hem odemeleri zamaninda yapmis olursunuz hemde hesap kesim tarihinde bir miktar kartta devamli borc gorunur ve ayrica bu sekilde devamli odeme yaptiginiz icin faiz islemez.
-
@cüneyt-tarıkman BOA checking veya savings hesabindan kredi kartlariniza otomatik odeme ayarlayabilirsiniz. Websitesinden yapiliyor.
Tavsiyem: Eger iki haftada bir paycheck aliyorsaniz, paycheck gununuzde olmak uzere iki haftada bir kredi kartina, harcamaniza gore, belirli miktarlarda, odeme yapmak. Bu sekilde hem odemeleri zamaninda yapmis olursunuz hemde hesap kesim tarihinde bir miktar kartta devamli borc gorunur ve ayrica bu sekilde devamli odeme yaptiginiz icin faiz islemez.
Yani 650 dolar aylık harcadım diyelim. Hesap kesimi gelene kadar ara ara ödeme yaptım diyelimki borcu 100 200 dolara indirdim. Due date tarihinde tam kapatmayayımmı bu 100-200 doları da. Doğrumu anladım dostum ?
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
Yani 650 dolar aylık harcadım diyelim. Hesap kesimi gelene kadar ara ara ödeme yaptım diyelimki borcu 100 200 dolara indirdim. Due date tarihinde tam kapatmayayımmı bu 100-200 doları da. Doğrumu anladım dostum ?
Hayır öyle değil. Kart limitinizin 3'te 1'inden daha fazla bir miktarda hesap ekstresi kesilmesine müsade etmeyin. Diyelimki 1500 dolarlık bir kartınız varsa bunun 1/3'ü olan 500 doları sınır olarak seçin. Ekstre kesilme zamanına az kala 500 doların üzereinde harcama görünüyorsa 500 doların altına düşürecek şekilde ödeme yapın, hesap kesimi o şekilde çıksın. Örneğin 970 dolar harcamanız varsa ekstre kesilmeden önce 500 dolar yatırın, borcunuz 470 dolara düşsün ve ekstre bu miktar üzerinden çıksın. Yani kartınıza tanımlı limitin %25-%30'u kadar kullanmış görünün sistemde. Bu şekilde maksimum credit history katkısı yapar.
-
- Ekstre borcunuz mumkunse limitin %30 uzerinde olmasin.
- Ekstre borcunuzun KESINLIKLE tamamini odeyin.
-
Benim statement 2800 yazıyor ama ödenmesi gereken en az tutar 0 yazıyor. Gösterimler biraz kafa karıştırıyor. Arada ödeme yapıyorum ama ekstre tutarını gösterirken onu düşmüyorlar gibi
-
Abd ye yeni gelen arkadaşlara büyük bankalar ile çalışmalarını öneriyorum. Büyük bankalar ile çalışmak ilerde bir ev yada araba almak istediğinizde kolay bir şekilde kredinizin onaylanmasında size faydası olacaktır. Ayrıca kişisel harcamalar için paraya ihtiyacınız olduğunda personel kredisi cekebileceksiniz. Örneğin banka hesabınızı bank of america da açmak ve orada iyi miktarlarda para tutmak size şu türden faydaları olacaktır. https://www.bankofamerica.com/preferred-rewards/ Ben kendim Chase, American express ve bank of america kredi kartlarına sahibim ve hepsinin de çok güzel kampanyaları olmaktadır. Bir sonraki alacağım kredi kartı da citibank den olacaktır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum