Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.5k 202

• @Orhan-Cabarov sabah sabah koca bir kahkaha attım, Allah da seni guldursun Orhan Bey :)

• @Orhan-Cabarov :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

• Bugun maliye bakani olan zattin ekonomiyi duzeltmek icin planlarini gordum kafa cidden bi milyon. Is adamlarinandemis ki 1oo milyon dolsr satin hepiniz... Boyle ekonomi yonetmeye ne var abi tayyip ciksin kurana gore haram su bu deyip piyasanin icinden gecsin ceremesini parasi olanlar odesin... Halbu ki tayyip sussa 3 5 kisinin sattigi 1oo milyon dolardan daha faydali olacak. Cahil adamdan daha tehlikelisini cahil adamin cahilligine tapinan 3 kurusluk omurgasiz yalakalar maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Almanyadan gelip Türkiyeye yerleşen kesin dönüş değil tabiki de onun paylaşımı

Bugün ki yarışmada Dolar at başı ilerliyor arkadan Avro onu takip ediyor Altın son bir hamle ile yarış çizgisine atak yaptı.. Ve biz seyirciler heyecanla izliyoruz

• basgan aciklama yapiyormus 4700'den asagi verirse bir gunah daha yuklenir omuzlarina

• TCMB'nin bugunku faiz indirme karari sonrasi su an icin $1 = 15.46 TL

• @greenHasanHuseyin an itibari ile 4250 lira olmus eski maasim 350 dolar iken su an 270 dolar alicam ne yapayim 50 yasina kadar para biriktirip 50 yasinda amerikaya baslayanlar basligina mi gideyim yazik oldu 50 yila turkiye kalirsa tabi abilerim ablalarim secimlerde bi el atalim...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bu tabloyu verecek babayiğit patronlar arıyoruz daha asgari ücret dumanı sönmeden ikinci resim : )

111.jpg

222.jpg

• ⭐⭐

benizn istasyonlarındaki varlık kuyruklarını engellemek için işin ehli hızlı somaliden zenci pompacılar geliyomus yeni yıldan sonra

• Herkes geçen sene aldığından daha az ücret alarak çalışacak bu sene kesin olarak. Gerçekten yazık.

• Reiz liberalizm, kapitalizm derken ulkeye komunizm getirdi. Herkes ayni maasi alacak, parti yetkilileri zengin olacak. Stalin mezarinda kahroluyor.

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Reiz liberalizm, kapitalizm derken ulkeye komunizm getirdi. Herkes ayni maasi alacak, parti yetkilileri zengin olacak. Stalin mezarinda kahroluyor.

Asgari ücret zammından önce 2850 Tl ile 4 bin TL arası maaş alanlarda artık asagari ücretten maaş almaya başlayacaklar.
    7 milyon resmi asgari ücretli varken, bu asgari ücret zammından sonra sayı artarak 17 milyon asgari ücretli insan çalışmış olacak.
    Dünyada belkide ilk defa toplam çalışan nufusun %80 asgari ücretli olacak.

• 20'li yaşlarının başında bir genç olarak her geçen gün gerek haberler, gerek dolar kuru vb. konular hayal kurmamın bile önüne geçmiş durumda, gülmeyi, mutluluğun olmanın nasıl hissettirdiğini unuttum. Arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken bazılarımızın "ardımda ailem olmasa düşünebileceğim hiçbir şey yok, yaşamaya devam etmek istemiyorum" gibi cümleler sarf ettiğini duymak çok acı verici ama bir taraftan da aynı düşüncelere kapılmaya başlayan birisi olarak daha ne kadar ileriye gidebileceğim(z), bekliyorum(z).

Bir tarafta da her şeyin güllük gülistanlık olduğu, "tuzu kuru" kesimin, malına mal, parasına para katan kesimin şükredin, dolarla mı maaş alıyorsunuz, yurt dışına çıkacakmışsın hain misin sen vb. zırvalıklarını duymak da insanı günden güne çıldırtıyor. Şimdilik günler bulutlu, yağışlı- güneşli günleri ve beraberinde gelecek gökkuşağını görebilecek miyim(z) sabırla beklemeye çalışıyorum... Biraz içimi dökmüş gibi oldum, yeri burası değilse özür dilerim fakat içimdekileri de aktarmak istedim, sevgiler.

• ⭐⭐

@izm lutfen uzulme daha cok gencsin, kendini egitimine ver, uluslararasi meslekleri arastir ve yabanci diline odaklan ,insallah guzel yarinlar sizlerindir. Genclerimizi bu hale getiren serefsizlerin Allah belasini versin !.

• @izm nin gencligine vererek yazyım ; eger calisirsaniz imkanlar mevcut. Evet bunu yazarken ben yurtdısına ciktim ama esimin mesleginden dolayi yurt disina cikan gencler de goruyorum. Genc yasta akademik basari da sizi yurt dısına tasiyabilir ya da gosterdiginiz efor da sizi oteye atabilir. Para lazım mı ; evet ama cok onemli mi ; soyle diyeyim hayatın bir parcasi sadece. Lise caginda sirket kurup instargramdan satis yaparak kendine cv yapan gencler gordum , lisede portfolya yapıp Amerika da İngilterde okula kabul olan genclr gordum. Asla ogrenmekten/yasamaktan uzaklasmayın , cevremizde gordukleriniz sizi umutsuzluga kaptırmasın, gelecek sizlersiniz. Hayata +1 ile basiyorsunuz :) bizler artık yaslandık, sizler geleceksiniz.

• Selam @izm .
    Senin yaşlarında ben de benzer düşüncelerdeydim. ( hatta 15'li yaşlarda bile ) Bazı insanların hayatlarında para her şey değil. İnsan , insanca yaşam istiyor, kazandığı ücret ile karnını sağlıklı bir şekilde doyurabilmek, hobilerine para harcayabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek, eğer işi düşerse gerçekten adaletli bir adalet sistemi ile yaşamak istiyor. Çoluk çocuğa karışında gerçekten güvenebileceği bir eğitim sistemi, sözde değil öz de aydın insanların olduğu bir toplum istiyor. Ancak yukarıda saydıklarımdan maalesef 1 tanesi bile kalmadı ülkede.

Şuan 32 yaşındayım, herkes gibi ben de 20'li yaşların başına dönmeyi çok ama çok isterdim. Ama ben bunu geçmişte yaptıklarımı şimdi yapmayayım diye değil, o yaşlarda direkt olarak keşke yurt dışına çıksaydım diye isterdim.

Maalesef ülkemiz bir kısır döngüye girdi. Günler ve gecelerce tartışsak, çözüm arasak bulamayacağımız bir haldeyiz. Günden güne gidişat maalesef kötüye. Şimdilerde ise Devletin zengin, vatandaşın fakir olmak zorunda olduğu bir sistemi '' resmi '' olarak benimsedik. Yani görmek isteyen göze, duymak isteyen kulağa çok net geliyor ileride ne olacağımızın yanıtı.

Bu yüzden, ülkeden ayrılma kararı vermene sevindim. Bunu gerçekten ve bir şekilde yapmalısın.
    Ancak karamsarlığın da sana herhangi bir şey katmayacağını da özellikle belirtmek isterim.

Yarın o fırsat geldiğinde , hem eğitim olarak hem yabancı dil olarak hem de ekonomik olarak belirli bir seviyeye gelmiş olman gerekiyor. Yeni yaşantının daha iyi olabilmesi için, şimdilerde bu konulara kanalize olmanı öneririm.

Umarım her şey hayal ettiğin gibi olur ve şans her zaman yanında olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@izm, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

20'li yaşlarının başında bir genç olarak her geçen gün gerek haberler, gerek dolar kuru vb. konular hayal kurmamın bile önüne geçmiş durumda, gülmeyi, mutluluğun olmanın nasıl hissettirdiğini unuttum. Arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken bazılarımızın "ardımda ailem olmasa düşünebileceğim hiçbir şey yok, yaşamaya devam etmek istemiyorum" gibi cümleler sarf ettiğini duymak çok acı verici ama bir taraftan da aynı düşüncelere kapılmaya başlayan birisi olarak daha ne kadar ileriye gidebileceğim(z), bekliyorum(z).

Bir tarafta da her şeyin güllük gülistanlık olduğu, "tuzu kuru" kesimin, malına mal, parasına para katan kesimin şükredin, dolarla mı maaş alıyorsunuz, yurt dışına çıkacakmışsın hain misin sen vb. zırvalıklarını duymak da insanı günden güne çıldırtıyor. Şimdilik günler bulutlu, yağışlı- güneşli günleri ve beraberinde gelecek gökkuşağını görebilecek miyim(z) sabırla beklemeye çalışıyorum... Biraz içimi dökmüş gibi oldum, yeri burası değilse özür dilerim fakat içimdekileri de aktarmak istedim, sevgiler.

Kurtuluşu başkalarından bekleme. Çok basit işlerle bile internet üzerinden günde 15-20 dolar kazanmak mümkün. Eskiden 10-15 doların yüzüne kimse bakmazdı ama sadece youtube üzerimden günde 20-30 dolar gelir getirecek bir şey yaparsan yıllarını, ömrünü vermiş doktordan, akademisyenden, 2 kat fazla kazanbilisin.

• ⭐⭐⭐⭐

Dün asgari ücreti açıkladıklarında 280 dolar ediyordu, bugün 260 dolara geriledi. Hadi, dolarla mı maaş alınıyor zırvasını geçtim, Sen niye GSYİH yı açıklarrken dolar açıklıyorsun. Ve kişi başı (aile değil kişi) milli geliri nasıl 8500-9000 dolar olarak açıklıyorsun. 3 kişilik bir ailenin evine yılda 25.000 dolar giriyor diyorlar yani 400.000 TL... Yalan.. Tamam doları geçtim. Altına gelelim. 2006 yılında evlendiğimde 15 haziran tarihli altın ve asgari ücrete bakıyorum. 403 TL asgari ücret, 46 TL çeyrek altın. (39 dan satmıştık biz nikahımızda takılanları) Aynı tarihte dolar da 1,57 seviyelerindeymiş. Tamam diyelim ki Asgari ücret de dolar da yaklaşık 11 kat artmış. Peki ya altın? 30 kata yakın artmış. Dolarla yaşamıyorsak, maaş almıyorsak, kabul, doları hesaba katmayalım. Ama bu ülkede insanlar yatırımlarını en çok altınla yapmaz mı? Düğünde doğumda altın hediye etmez mi? Aldığı asgari ücretle ucu ucuna geçindiğini varsayalım insanların. Hiç birikim yapmayacaklar mı? Hadi hepsini geçtim. 20 yıldı iktidardasın, herşey güllük gülistanlık. Ülke batmadığına göre görevini de çok iyi yapıyorsun. 2006 dan bu güne 15 yıl geçmiş. Hiç kalkınmamış bu toplum. Hiç mali ilerleme kaydetmemiş. Hiç zenginleşmemiş. Hani nerde senin başarın? 20 yıllarını palavra satarak geçirdiler. Z kuşağı oy vermeye başladığında görücem bunların sonunu... Özal, Demirel, Menderes, Evren bi şekilde kurtardı ama bunların mezarına kimsenin saygı göstereceğini sanmıyorum.

Benzer Başlıklar

• Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • 2 Oy
    4 İleti
    164 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • Doların 6 TL görmesi hk.

Gündem ve Sohbet dolar
    50
    1 Oy
    50 İleti
    3k Bakış
    dancing queenD
    Katlana katlana artıyor mübarek. 5-10 yıla artık sıfırları tekrar atarız bu gidişle :)
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k