@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
abartmıyorum erdoğan bugun sıyasetı bırakıyorum dese dolar 5 lira düşer. anormal şekilde erdoğan bozuyor piyasaları. ekonominin içinden gecti herif.
Maalesef ki bu dediginiz hayal Oncelikle herkes biliyor ki Erdogan siyaseti asla birakamaz. Hedi oldu da bir sekilde birakti, bu biraz dusus saglaa bile ekonomiye girdi saglamadan TL ye deger kazandirmamiz cok zor. Uretim yapipi ihracat ile ulkeye girdi saglanmasi lazim.
hayal olan kısım erdoğanın siyaseti bırakması öyle batık durumda ki yerine gelen muhalif biri olursa 7 sülalesinin nasıl abad olduğunu ortaya koyduğunda erdoğan bu dünyada en çok kıymet veriği şeyi kaybedecek, nedir o? PARA... o nedenle haklısınzı siyaseti bırakamaz ama bıraktırılır. gerçi açık söylüyorum benim chp den zırnık ümidim yok o kadar kısır o kadar boş beleş tiplerle dolu ki yöneticileri cidden chp ye değil halka acıyorum. muhalefete bak, hükümete bak seç beğen al hepsi birbirinden rezil tipler.
diğer yandan erdoğanın piyasaları bozması dengesini kaybettirmesi nedeniyle türkler de dahil herkes parasını yurtdışına çıkartıyor ya da dövize geçiyor. erdoğan sonrası gelecek siyasiler bu diplomasız otobüs şöföründen daha çok güven vereceği en azındna iki satır konuşmayı bilecekleri için piyasayı sakinleştireceklerdir.
türkiyenin batması kimsenin işine gelmez o nedenle türkiyeye para girişi olacaktır.
ancak yeni gelen hükümetin köyleri boşaltan insanları yeniden geldikleri yere dönmeleri için sebepler vermesi lazım. çinin 350 dolara aldığı hemen karşımızdaki kuzey ırakda 700 dolar olan gübrenin türkiyede 1100 dolar olmaması lazım mesela. köylü ekmeli üretmeli, şehirlerin üzerindeki göç baskısı bitmeli. şu çılgın projeler vs hepsi yeniden ele alınıp yandaşlara verilen döviz bazlı garabntiler kaldırılmalı maliyetinin 5 katına yapılan köprülerin hesabı sorulmalı kimlere ne avanta verilmiş ortaya çıkartılmalı. halkın üzerindeki yan giderler lojistik maliyetleri hafifletilmeli.
bunun gibi yapısal ve çözüme yönelik girişimler piyasaya güven verir. o zaman doların hızla gerilediği görülür. zira dolar değer kazanmıyor tl eriyor. dolar olduğu yerde aynen duruyor.