Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    abartmıyorum erdoğan bugun sıyasetı bırakıyorum dese dolar 5 lira düşer. anormal şekilde erdoğan bozuyor piyasaları. ekonominin içinden gecti herif.

    Maalesef ki bu dediginiz hayal Oncelikle herkes biliyor ki Erdogan siyaseti asla birakamaz. Hedi oldu da bir sekilde birakti, bu biraz dusus saglaa bile ekonomiye girdi saglamadan TL ye deger kazandirmamiz cok zor. Uretim yapipi ihracat ile ulkeye girdi saglanmasi lazim.

    hayal olan kısım erdoğanın siyaseti bırakması öyle batık durumda ki yerine gelen muhalif biri olursa 7 sülalesinin nasıl abad olduğunu ortaya koyduğunda erdoğan bu dünyada en çok kıymet veriği şeyi kaybedecek, nedir o? PARA... o nedenle haklısınzı siyaseti bırakamaz ama bıraktırılır. gerçi açık söylüyorum benim chp den zırnık ümidim yok o kadar kısır o kadar boş beleş tiplerle dolu ki yöneticileri cidden chp ye değil halka acıyorum. muhalefete bak, hükümete bak seç beğen al hepsi birbirinden rezil tipler.

    diğer yandan erdoğanın piyasaları bozması dengesini kaybettirmesi nedeniyle türkler de dahil herkes parasını yurtdışına çıkartıyor ya da dövize geçiyor. erdoğan sonrası gelecek siyasiler bu diplomasız otobüs şöföründen daha çok güven vereceği en azındna iki satır konuşmayı bilecekleri için piyasayı sakinleştireceklerdir.

    türkiyenin batması kimsenin işine gelmez o nedenle türkiyeye para girişi olacaktır.

    ancak yeni gelen hükümetin köyleri boşaltan insanları yeniden geldikleri yere dönmeleri için sebepler vermesi lazım. çinin 350 dolara aldığı hemen karşımızdaki kuzey ırakda 700 dolar olan gübrenin türkiyede 1100 dolar olmaması lazım mesela. köylü ekmeli üretmeli, şehirlerin üzerindeki göç baskısı bitmeli. şu çılgın projeler vs hepsi yeniden ele alınıp yandaşlara verilen döviz bazlı garabntiler kaldırılmalı maliyetinin 5 katına yapılan köprülerin hesabı sorulmalı kimlere ne avanta verilmiş ortaya çıkartılmalı. halkın üzerindeki yan giderler lojistik maliyetleri hafifletilmeli.

    bunun gibi yapısal ve çözüme yönelik girişimler piyasaya güven verir. o zaman doların hızla gerilediği görülür. zira dolar değer kazanmıyor tl eriyor. dolar olduğu yerde aynen duruyor.


  • @DustyBlue Hocam muhafeleti beğenmeyenler şuan da Muharrem incenin kurduğu partiye yavaş yavaş kaymaya başladılar. Anketler süreç tahminleri onu gösteriyor.

    Adam şimdiden ziyade parti içindeyken de muhafelet başkanlarına da kafa tutmuş birisi e haliyle çok beğeniliyor.


  • @MySea bir kehanet degil dolar 24TL olacak...


  • ...2019 yaz aylarinda turkiyedeydim,biraz birikmis kira parasi vardi,amerikaya gittigim icin amerikan dolari alalim dedik, 2000 dolar icin 12,000 tl odedik,bir yil sonra ayni seyi yapmaya kalksam galiba 2000 dolar icin 40.50 bin tl veririz.bir yerde yurt disina yerlesmisim orda yasiyorum sanane turk lirasindan desem, yinede icim el vermiyor,tl dustukce icim yaniyor.

  • Yasaklı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aslının babası gelmiş yorumu dinleyin. Yama sekiz delik dokuz adet söze bakar mısın



  • Ne olacak bu Amerikanın hali...
    Gene enflasyon artmış. Yıllık %9,6 oranında artmış.
    Garibanlar enflasyon nedir bilemez şap gibi ortalıkta kalırlar. Belkide İsyan ,kargaşa, yağmalar çıkarabilirlerde
    Eyy Amerika Yönetimi uyuma!!! enflasyona şerbetli Türk halkının kotalarını artırın.
    Yüksek enflasyona alışık bünyeler, bu oranlarla etkilenmez bile
    Sorun çıkarmayacak Türk göçmen vatandaşlarınız olsun.



  • @MySea Oldukca sesli güldüm.Gürültüsü oraya gittiyse kusura bakma😂



  • turk esnafi uyaniktir, bulgarlarida,iranlilarida kaziklarlar.

  • Yasaklı


  • @Orhan-Cabarov sabah sabah koca bir kahkaha attım, Allah da seni guldursun Orhan Bey 🙂



  • Bugun maliye bakani olan zattin ekonomiyi duzeltmek icin planlarini gordum kafa cidden bi milyon. Is adamlarinandemis ki 1oo milyon dolsr satin hepiniz... Boyle ekonomi yonetmeye ne var abi tayyip ciksin kurana gore haram su bu deyip piyasanin icinden gecsin ceremesini parasi olanlar odesin... Halbu ki tayyip sussa 3 5 kisinin sattigi 1oo milyon dolardan daha faydali olacak. Cahil adamdan daha tehlikelisini cahil adamin cahilligine tapinan 3 kurusluk omurgasiz yalakalar maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Almanyadan gelip Türkiyeye yerleşen kesin dönüş değil tabiki de onun paylaşımı

    Bugün ki yarışmada Dolar at başı ilerliyor arkadan Avro onu takip ediyor Altın son bir hamle ile yarış çizgisine atak yaptı.. Ve biz seyirciler heyecanla izliyoruz


  • basgan aciklama yapiyormus 4700'den asagi verirse bir gunah daha yuklenir omuzlarina


  • TCMB'nin bugunku faiz indirme karari sonrasi su an icin $1 = 15.46 TL


  • @greenHasanHuseyin an itibari ile 4250 lira olmus eski maasim 350 dolar iken su an 270 dolar alicam ne yapayim 50 yasina kadar para biriktirip 50 yasinda amerikaya baslayanlar basligina mi gideyim yazik oldu 50 yila turkiye kalirsa tabi abilerim ablalarim secimlerde bi el atalim...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum