Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @burakbas01_ KCC ye atılacak mesajların nasıl olması gerektiğini forumda arama yaparak bulabilirsiniz. Arama kısmına KCC yazınca çıkıyor.


  • @archer2 ben de sn @smartcells gibi düşünüyorum. Kontrol fln yaptıklarını sanmıyorum şu an resmen iş yapmıyorlar, belki de grev fln yapıyorlardır 😂


  • @Mirali-Doğan siz evrak talebi almış mıydınız? Belki de şu an gerçekten cn ye göre evrakları işliyorlardır. Mesajlarında hep numerical yazıyor ama o numericalın bir yararını göremedik henüz.


  • Bu ileti silindi!

  • @ayla-can Gorunen o ki aciklamalara gore ; Asiri yogunluk var konsolosluklarda ve haliyle oncelikleri Amerika icin ciddi faydalari olacaklara ve acil ihtiyaclari olan sektordekilere Turkiye icin odaklanmalari onlar icin mantikli . Bu demek degildir ki diger ulkelerde de benzer bir tutum icindedir diye .

    Aslinda en ideali Kana gibi puanlama sistemi olmali Dil bilmek olmazsa olmaz olmali ve diger minimum sartlar da puanlama ile belli bir baraji gecenler cekilissiz gidebilmeli ve hatta ekstra parayla bu sureci hizlandirabilmeli ekspress hizmetleri veren baska ulkeler de var keza ...


  • @ayla-can KCC de 30 civari kisi tum dunyaya bakiyorsa elbette baska etmenleri de unutmamak lazim ...


  • Curtis Morrison @curtisatlaw
    Just heard a IV Chief of a US Consulate reveal that NVC has had "systems issues" related to scheduling interviews since early fall that are not expected to be resolved before February or March.
    ÖÖ 1:47 · 8 Ara 2021· Twitter Web App

    Bu tweeti bugün atmış. Şayet doğruysa Mart-22 den önce başka mülakat olmayabilir.


  • ÖNEMLİ DUYURU:

    KCC, bugün evraklarının durumunu soran bir kişinin yanlışlıkla DS-260 formunu yeniden açtı. Mail içeriğinde "my DS-260 form my family included" ibaresini eklediği için oldu muhtemelen. Dosyanızın durumunu sorarken bu kalıbı kullanmaktan sakının, ister istemez formunuzun açılmasına sebebiyet verebilirsiniz, KCC'ye güven olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @berke1998 Bizde zaten Yekta Ankara da ilk alandi ve onun meslegi Pilotluk olmasi ile bariz bir etki oldugunu dusunuyorum. Bizlere kibarca imkani olan baska ulkelere tasiyin dosyanizi dedirtiliyor.

    bu yorumu yaparken şunu da dikkate almanızı tavsiye ederim;
    DV2021'de havayolları çalışanı (pilot, teknisyen, uçuş görevlisi, mühendis, vb.) herkes AP'ye bırakıldı.
    bir tanesi 72 gün AP'de kaldı, diğerleri de ortalama 35-40 gün AP'de kaldı. bir kişi bile direk alamadı vizesini.

    sn. Yekta'nın mülakat almasının sebebi belli, CN'si 400 ve bildiğim kadarıyla halen pilotluk öğrencisi.
    kendisi evraklarını erken gönderdi, erken onay aldı ve en önemlisi evrakları sorunsuz.

    nal sesi duyunca zebraları düşünmemek lazım, onlar muhtemelen attır.

    💡
    bahsettiğim konunun genel bir yargı / net bir bilgi olarak algılanmamasını da rica ederim.
    çünkü senelik dinamikler, politik durumlar, güvenlik önemleri her sene farklılık gösterecektir.
    umuyorum ki bu yıl bu şekilde olmayacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @archer2, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


    ilk başlarda kcc'ye atılan emaillere 30-40 gün içinde cevap verilirken, şu an aynı gün ya da 1 gün sonra cevap geliyor.

    KCC'nin mail cevaplama hızının artması çok önemli bir nokta değil aslında. burada önemli olan, onayların hızlanıyor olması lakin; dediğiniz gibi bu da çok yavaş..

    taleplerin ilk geldiği ağustos'a göre daha yavaş olmasının sebebi ne olabilir?

    bunun sebebinin o dönem sürecin yeni başlamış olmasından kaynaklı olarak görüyorum, aynısını DV2021'de de yaşadık. sürecin başında hergün onlarca talep, onay görüyorduk. sonra DV2020 süreci resmi olarak bitti ve KCC tamamen DV2021 için çalışmaya başladı(!) resmi olarak. aslında başlamadı.. hikayenin sonrasını zaten biliyorsunuz..

    Bir sorum da kcc tam olarak evrak isterken ne kontrolü yapıyor? Yani bilgisine hiç güvenmediğim brit simon, sürekli ziyaret ettiğiniz ülkeler ya da yaşadığınız ülkeler süreci uzatabilir diyor, ama bence bunlara kcc bakmıyordur. çünkü eski yıllarda küçük case number'lar formu submit ettikten 1 hafta içinde document request alıyordu. burada kcc talep yaparken ve documan onaylarken karmaşık bir şey mi var? Neticede başvuru yaparken, ad soyad, doğum yeri, evlilik bilgisi gibi basit bilgiler var, bunlara bakmak çok sürmemeli.

    evrak kontrolünü, DS260'da belirttiğiniz genel bilgilere göre yapıyor. bunların başında;

    evli / bekar olmanız
    çocuklu / çocuksuz olmanız
    dava durumunuz olması / olmaması
    yurtdışında uzun süre kalmış olmanız / olmamanız

    bu bilgiler, sizin ve aile bireyleriniz için mülakat alabilmeniz / vize alabilmeniz için en önemli etkenler.
    bu konu başlıklarında dosyalarınızın / ekraklarınızın hatalı olası sürecinizin ilerlememesi anlamına gelir.
    KCC'de işte burada devreye giriyor, asıl baktıkları bu ana başlıklar. bunu kontrol etmeleri çok uzun sürmez diyebilmek isterdim ama; ne yazık ki kazın ayağı öyle değil..

    şunu da hatırlatmak isterim, DV2022'deki KCC çalışma mantığını hiçbir yılla kıyaslamayın.
    şuan yaşananların bir örneği yok.. umarım da olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nico resmi kaynaklardan bir bilgi gelmedikçe bu tür haberlere itibar etmemenizi tavsiye ederim.


  • @gucarslan Ok. Sade sorunsuz olmasi mantikli. Pilot adaylarini malum saldirilara yatkinligi var midi diye ince ince incelendigi bahsedilmisti Istanbul bulusmasinda birkac ay onceydi .


  • @gucarslan Resmi kaynaklardan bir bilgi gelir mi ki? Yani DV2022 süreci hakkında yetkililer hep susuyor, biz ise kendi çapımızda tahmin yapıyoruz? Yanılıyor muyum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu taşkent konsolosluğu'nun yaptığı açıklamayı, en azından taşkent konsolosluğu için resmi bir açıklama olarak görebiliriz.


  • @berke1998 Burada onemli olan vizelerdeki turler ve kac tanesine onay verdiklerinden cok Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi olanlarin B1/B2 ve diger tum vize turlerindeki istatistikler ve elbette gocmenlik vize turlerinde de . Malum Ankara icin Turkiye de dogma sarti kaldirali birkac ay oldu ...


  • KCC eskisi gibi aradan çıksa, herkes mental olarak çok rahatlayacak. Evrak onay vs. bekleme derdi olmadan CN sırasına göre randevusunu beklemek rahatlatır.

    Çalışanlar işinden memnun değil bildiğin kadarıyla, yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Konsolosluklar iyi kullanıyor bu durumu.


  • @gucarslan Haklısınız, uzun süre sessizlik olunca insan her habere, twitter mesajına balıklama atlıyor.😀

    Bu arada tüm havacıların AP incelemesinden geçtiğini yazmışsınız. AP ye maruz kalınırsa kişinin haberi olur mu? Bir bilgilendirme yaparlar mı adaya?

    Teşekkürler.

    #SaveDivertyVisa


  • @gamefry Turkiye'de Afganistan ve Iran uyrulular dahil diger ulkelerdekilere yogun bir islem var gerek Istanbul gerek Ankara da .

    Buna bir de rezerv DV2020 ve DV2021 leri de eklersek ve bilinen belirtilmis Persembe Cuma gunun disina da Green Card kazananlara bakilmamasi usulen Amerikan Hukuk Sisteminden Toplu Dava ( Class Action ) somut bir delildir . Boyle bir dava BritSimon gibilerin tavsiyesi ya Current ve dosyalar da tum safhasi tamamlanmis hazir olanlarin mulakat alamama durumu ozellikle Fiscal Year in bitimine dogru dava acilmasi mantikli oldugu soyleniyor. Onceki yillara gore bakilacak olursa 3 ay uzatma emsali de var yasandi uygulandi ... Benzer bir durum olabilir. Ama ne olacaksa bastan belli ifade edilmesi gerekir. CN dusuk ve dosyasi hazir olanlar bile streste iken bizler yuksek CN olanlar ne yapalim ? Belki de sansa KCC deki ilgili kisinin performansi musaitligi ve DS-260 un sadeligi risksiz icerikligi ile bir sans belki vardir ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nico elbette, mülakatta bunu yazılı ve sözlü olarak size bildiriyorlar.

    ilgili başlığı inceleyin lütfen;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4490/fy2021-fy2022-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-işlem/253


  • Merhaba arkadaşlar,

    onceden gönderdigim belgelerimin durumunu sordum ve bu e-postayı aldım, bu, belgelerimi onayladıkları anlamına mı geliyor yoksa onlardan başka e-postalar beklemeliyim?

    Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided all required documentation to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum