Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sanaldeniz forumda b1 başlığındaki arkadaşlardan bazıları bahsetmiş. Son iki üç sayfasında denk gelmiştim sanırım. Zaten konsolosluğun web sitesinde de öyle bir ayrım vardı sanki ama tam nerde link olarak atmayı bulamadım. Belki daha tecrübeli arkadaşların bilgisi vardır diye sorayım dedim.


  • @sanaldeniz

    "Ankara ABD Büyükelçiliği: Şu anda, göçmen vize başvurularındaki birikme nedeniyle, Ankara ABD Büyükelçiliği yalnızca acil tıbbi/insani sorunları olan, halk sağlığı ve güvenliği (havacılık/ uçuş güvenliği, gıda güvenliği, COVID ile mücadele üzerine çalışmalar yapan sağlık veya tıbbi çalışanlar) veya ABD’nin ekonomisi üzerinde önemli etkisi olan göçmen olmayan vize başvurularını işleme almaktadır. Acil randevu talebinde bulunmak için etmek için lütfen https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv web sayfasını ziyaret ediniz. Rutin NIV hizmetleri hala askıdadır."


  • @EMRAH-KOÇ ben tanımıyorum avukatlardan haberim yok da arkadaşların yazdıkları dikkatimi çekti sonra büyükelçiliklerin web sitesine baktım, öyle bir izlenim oluştu her yerden ümit verecek birşey arıyoruz işte😂


  • Ah ahh Kasım'da verselerdi şu vizeyi şimdiye iş bile bulmuştum🥴


  • @Atmosfer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @UzakyolSurucu Araya giriyorum : Burasi gercekeler acidir ve gercekler uzerine adimlar atarken de bireysel duygu kontrolunden de kendimiz mesuluz. Yansitma metoduyla ki ofke tepki eksileme filan yapmamaliyiz . Ben de eskiden yapardim vazgectim .

    Burasi kendimizi iyi hissetirmeyi de onemsendigi yerler degil. Illa oyle bir ihtiyac varsa baska yerle takilip destek filan alinmasi gerekir .

    SOMUT yani soyut olmayan hakikatlere bile rahatsizlik varsa durum her acidan vahimdir 😞 .

    Burada bizzat sahit oldugum DV surecinde bilgi yillarini veren yabanci BritSimon in sitesinden tutunda yotube kanalina kadar canli yayinlari dahil paylastigim da denk gelmisken icerigi okumadan eksileyenler de var . Neden boyleler ? Sebebi basit bireysel meseleleri objektif bakmayi birakin ofke vs kontrolsuzlukleri had safhaya cikmakta .

    Tartismasiz bir gercek te yeni bir dunya kita uzaklarda bazilarimiz icin daha da kotu olabilir daha da iyi olabilir . Once bir gidelim ve gitmenin temellerini ve sureci kesinlestirelim ve en kisa surede en sorunsuz nasil yapilir bunun asamalari hakkinda her turden paylasimlara acik olmaliyiz.

    Insan olmak duygulardan uzak olunmamali. Insanlarin kendi duygularini ifade etmei ozellikle bir kisi hedef alinmiyorsa alinmanin luzumu da yoktur kanimca .

    Alinmaya gerek yok cunki bireysel oznel duygularin ifadesiyle bu surecler degismedigini yani birilerin tabiri caizse varsin mizmizlansin filan etkisi olmadigi biliniyorken neden rahatsiz olunsun ki ?

    Bu arada bir paylasim yapayim :

    Hocam galiba benim paylaşımı mı yanlış anlamış ve yanlış yorumlamışsınız .

    Benim mesajda arkadaş için bahsettiğim husus Arkadaş sanki mesajlarında konsolosluk çalışanı veya yetkili biri veya konsolosluğun bu yönde bir paylaşımı var gibi kesin ve net konuşması bu tarz söylemler insanları yanlış yönlendirir . Ha onun haricinde olumlu veya olumsuz tabi ki görüş tahmin paylaşabilirsiniz Eksileyen eksiler artılayan artılar . Yani örnek vermek gerekirse : ''Arkadaşlar bence galiba konsolosluk alım işlemlerini durdurdu'' cümlesi ile '' Arkadaşlar somut olarak söylüyorum konsolosluk alım işlemlerini durdurdu'' cümlesi arasında bayağı fark var . Yoksa herkes birbirine hayal mutluluk satsın aşılasın öyle bir derdim amacım yok o yaşları bende dahil çoğumuz çoktan geçtik.

    Kendi adıma konuşuyorum öyle benim olumsuz paylaşımlara alınacak kızacak üzülecek halim yok . hele hele kendimi iyi hissetme önemsenme ihtiyacım hiç yok. Görmemişlik veya görgüsüzlük gibi anlaşılmasın ama şu an benim maddi durumum ve hane gelirim zaten Türkiye şartlarının çok çok üzerinde. Meslek desen saygın, önemli ve hiyerarşinin çok çok üstlerinde bir yerdeyim yani gittik te kaldık ta çok stresinde değilim isteyen istediğini paylaşmakta özgür özetle benim tuzum kuru olanlardanım. Benim bahsettiğim husus sadece şahsi görüşlerimizi resmi veya kesin durummuş gibi paylaşmamak.


  • @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @UzakyolSurucu otomatik mailde ne yazıyordu acaba rica etsem paylaşabilir misiniz

    The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

    Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged.


  • @ayla-can bugün yine ayni mesaji gonderdiler.pasaportlarda ve resimlerinde bir sorun yok .tekrar gonderdik.bakalim ne olacak.


  • @UzakyolSurucu banada bu otomatik mesaj gelmişti. Anlamadım bir sorun olduğunu mu gösteriyor bu mesaj ?


  • @Kitapsever Hayır herhangi bir sorun yok, klasik herkese gelen otomatik mail bu. İçeriğinde özeti eğer greencard talihlisi değilseniz ve başka konular için yazıyorsanız boşuna mail yollamayın olan bir mesaj barındırıyor.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar aklıma takılan bir soru var. Ben Türkiye doğumluyum ve Türküm. Sadece Bulgaristan pasaportum bulunuyor, Türk pasaportum yok, çifte vatandaşım. Ds formunu doldururken Country/Region of Origin (Nationality): BULGARIA olarak yazıldı çünkü Türkiyeyi seçince pasaport yazmamı istiyordu bende o yüzden Bulgaristanı seçtim. 8 Mayıstaki çekiliş sonucu sayfama baktığımda, Foreign State cahrgeability: Turkey yazıyor. Bu bir problem teşkil eder mi?

    Sürece istediğiniz ülkenin pasaportuyla devam edebilirsiniz. Hangi pasaportu sunarsanız o pasaporta vize baslılır.
    Size düşen tek şey kontenjanından kazndığınız ülkede (Foreign State cahrgeability) doğduğunuzu ispatlamak. Eğer bu kısımda Türkiye yazıyorsa e-devlet'ten alacağınız Vukuatlı Nüfus Kaydı yeterlidir. Bu belge ABD tarafından Türkiye'nin doğum belgesi olarak kabul ediliyor.

    İkinci vatandaşlığınızı da DS260'da belirtmeliydiniz. Pasaport numarası kısmına "NotApplicable" ya da "NA" yazabilirdiniz. Ama artık bu saatten sonra bunun için DS260 açtırmanıza gerek yok. Mülakat sırasında pasaportunuz olmadığı için yazamayacağınızı sanarak yazmadığınızı izah edersiniz. Bir problem teşlil etmeyecektir.


  • @berke1998 Bizde zaten Yekta Ankara da ilk alandi ve onun meslegi Pilotluk olmasi ile bariz bir etki oldugunu dusunuyorum. Bizlere kibarca imkani olan baska ulkelere tasiyin dosyanizi dedirtiliyor.


  • Merhaba arkadaşlar evrak talebi henüz alamadım bununla ilgili KCC'ye bir mail atmak istiyorum başlık, içerik nasıl olmalı bu konuda yardımınızı rica ediyorum


  • @Atmosfer Yanlışınız var. Ankara'nın Eylül ve Ekim ayında bastığı sadece B1/B2 vize sayısı toplamda 1987. Bu yüzden Ankara'nın aciliyeti olmayan, göçmen olmayan vize randevularını iptal ederek göçmen vizelere odaklanması bizim için çok iyi bir gelişme. Tier uygulaması da kaldırıldı. Yılbaşından sonra mülakatlarda hızlanma göreceğimize inanıyorum, Ankara'nın KCC'den onaylı dosya talep etmemesi için bir sebep yok. Lakin KCC, evrak işleme konusunda aynı reaksiyonu gösterecek mi orası muamma. Noel yaklaştığı için çok bir hareket olacağını öngörmüyorum şimdilik. Bekleyip göreceğiz.


  • Ankara çokmu yoğun yoksa umursamadıkları için mi böyle süreç tıkanıyor anlamadım.


  • @gucarslan merhaba, ilk başlarda kcc'ye atılan emaillere 30-40 gün içinde cevap verilirken, şu an aynı gün ya da 1 gün sonra cevap geliyor. Bu iyi bir işaret ama buna rağmen evrak talep ve onaylarının halen çok yavaş, hatta taleplerin ilk geldiği ağustos'a göre daha yavaş olmasının sebebi ne olabilir?

    Bir sorum da kcc tam olarak evrak isterken ne kontrolü yapıyor? Yani bilgisine hiç güvenmediğim brit simon, sürekli ziyaret ettiğiniz ülkeler ya da yaşadığınız ülkeler süreci uzatabilir diyor, ama bence bunlara kcc bakmıyordur. çünkü eski yıllarda küçük case number'lar formu submit ettikten 1 hafta içinde document request alıyordu. burada kcc talep yaparken ve documan onaylarken karmaşık bir şey mi var? Neticede başvuru yaparken, ad soyad, doğum yeri, evlilik bilgisi gibi basit bilgiler var, bunlara bakmak çok sürmemeli. (Sanırım @smartcells doküman içeriğine bile bakılmıyor, sadece okunur olup olmadığına bakılıyor demişti.)

    Teşekkürler cevaplarınız için.


  • @mia yolladığınız adres belgeleri attach ettiğiniz adres. onun yerine [email protected] bu adrese atın. kolaylıkalr dilerim


  • [email protected] adresine attım ben de şöyle bir yanıt geldi bugün
    Thank you for your inquiry.

    The Kentucky Consular Center has received your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.
    Interviews for the DV 2022 program will begin in October 2021 and will conclude on September 30, 2022. KCC cannot provide information as to when an interview date may become available for your case. Interviews are scheduled numerically according to assigned case numbers which have completed processing. The Department of State designates how many interviews will be scheduled each month according to visa availability. You may refer to the visa bulletin at travel.state.gov for the list of current numbers. This information is updated on the 15th day of each month thereafter.


  • @Kitapsever eğer bu mesajı alıp onay alan olduysa sorun yok demektir.


  • @Atmosfer dediğiniz gibi mesleğin bir etkisi varsa -ki ben zannetmiyorum- o zaman çok az mülâkat verirler. Ama başka bir konsolosluğa yani ülkeye dosyayı transfer ettirmek bu işin çözümü olamaz. Zaten verince hepsi veriyor vermeyince hiçbiri vermiyor. Yani olduğumuz yerde kalmak daha mantıklı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum