Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells çok teşekkürler evrakları toplamaya başladık süreci kendimiz yürüttüğümuz için aklımıza birşey takılırsa size soracağım tekrar :)

Akşam bir şeyler bakinirken bir detay okudum. World relief gibi organizasyonlar ücretsiz yardımcı oluyor diye. Haftaiçi bir gidicem bakalım neymiş. Aklınızda bulunsun.

• @Tugba teşekkürler aklımızda bulunsun

• @bologna olamam oradaki tarihler çok geride 2020 lere gelmişler demekki

• @cokbekledik86 o tarihlere takilmayin 2020 lere geldiler evet

• @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@Tugba teşekkürler aklımızda bulunsun

Belki ihtiyacınız olur, işinize yarar…

• @cokbekledik86, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Californiadan onay alan kimse yokmu

Biz de california mağduruyuz, lütfen onay alan hemen yazsın buraya bizim NOA1 20 Eylül 2020 hala bekliyoruz. Umarım hepimiz en kısa zamanda güzel haberler alırız.

• @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@cokbekledik86, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Californiadan onay alan kimse yokmu

Biz de california mağduruyuz, lütfen onay alan hemen yazsın buraya bizim NOA1 20 Eylül 2020 hala bekliyoruz. Umarım hepimiz en kısa zamanda güzel haberler alırız.
    Onay dediğiniz hangi onay? Gerçekten bilmediğim için soruyorum. İnterview icin mi, öncesinde beklediğiniz diğer evrak sonuçları icin mi ( work permit veya advance parole gibi)😳 Ben sürece yeni başladım da eşim adına, bu nedenle gerçekten her detay çok çok çok önemli. Ve bu süreci kendi basımıza yapmaya çalışıyoruz 😢

• @crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Sponsor ben olacağım, bize sponsor olacak biri yok malesef. Ancak dosyamız californiada göründüğü için çok uzun bir bekleme süresi var önümüzde. Ortalama 2.5-3 yıl gibi düşünürsek süreyi, re-entry permit alarak bu sürenin bir kısmını türkiyede geçirirsem ve kalan zamanda abd içerisinde yaşayıp çalışsam bile geriye dönük ancak 1 vergi bildirimi mümkün olacak gibi görünüyor, henüz abd içerisinde hiç çalışmadım. 3 tane vergi bildirimi yapılması gerekiyor gibi bir kural var mı? Veya yazılı olmasa bile buna dikkat ediliyor mu?

• @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Sponsor ben olacağım, bize sponsor olacak biri yok malesef. Ancak dosyamız californiada göründüğü için çok uzun bir bekleme süresi var önümüzde. Ortalama 2.5-3 yıl gibi düşünürsek süreyi, re-entry permit alarak bu sürenin bir kısmını türkiyede geçirirsem ve kalan zamanda abd içerisinde yaşayıp çalışsam bile geriye dönük ancak 1 vergi bildirimi mümkün olacak gibi görünüyor, henüz abd içerisinde hiç çalışmadım. 3 tane vergi bildirimi yapılması gerekiyor gibi bir kural var mı? Veya yazılı olmasa bile buna dikkat ediliyor mu?

Crazycells daha iyi bilir ama sponsor formunda zaten 3 tane geri dönük olarak sıralanmış. Beni de tedirgin eden detaylar bunlar zaten. Çünkü net income çok düşürmüşüm tax yaparken. Bir yıl da pandemiden dolayı zaten bombos. Kimse sponsor olmaz diye kimseye danışma gereği de duymuyorum açıkçası. Ben olsam olmazdım koru körüne. Mesuliyeti yüksek. Banka statements ile desteklemeye calisicam. Ne kadar geçerli olur bilemem. Beni düşündüren kisim ise, vergi beyanlarının düşük olması veya gelir seviyesi, sadece greencard aşamasını mi etkiliyor yoksa work permit ve advance parole icin de engel oluşturuyor mu… umarım olmuyordur 😖

• @Tugba onaydan kastettiğim I-130 un onayı yani, NVCye geçiş için gelmesi gereken NOA2. ilk önce evliliğin gerçekliğini beyan ettiğimiz I130 formunu gönderiyoruz ve gönderir göndermez NOA1 geliyor, case'imizin olusturulduguna dair. daha sonra USCIS'in service centerları, bizim durumumuzda bu california oluyor bu, formu onaylayarak sonraki aşamaya geçişimiz için NOA2 gönderecek. onay derken bu aşamayı kastettim tam olarak. halen bu onay aşamasındayız biz de 1 seneyi geçti, daha ne kadar sürecek kimbilir.

• @Tugba benim gecmis mulakat tecrubem banka hesaplarima ve babamin gelirlerine bakmadilar. Üzerime birden fazla gayrimenkul oldugu icin olabilir. Babamin geliride yasal sinirin altında... Velhasil ekstra sponsor istemediler ama transcript istediler. Mulakat sonrasi 2020 transkript hala sisteme girilmemis
    olduğunu belirttik letterla, bu konuda bizim yapacak birseyimiz yok dedik ve belgeleri yolladik. Ayin 20sinden beri pasaportum nerede oldugu hakkinda bir bilgide yok. Ben optimist bir insan olmama ragmen sanssiz olduğum için pek dert etmiyorum. PTT de belge göndermek için sira beklerken elektrikler kesilince millet sinirlenirken ben güldüm. Vallahi tanrı benimle alay ediyor artik baska bir aciklamasi yok. 😂 Beni bi sal artik diyorum evrene...

• @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@Tugba onaydan kastettiğim I-130 un onayı yani, NVCye geçiş için gelmesi gereken NOA2. ilk önce evliliğin gerçekliğini beyan ettiğimiz I130 formunu gönderiyoruz ve gönderir göndermez NOA1 geliyor, case'imizin olusturulduguna dair. daha sonra USCIS'in service centerları, bizim durumumuzda bu california oluyor bu, formu onaylayarak sonraki aşamaya geçişimiz için NOA2 gönderecek. onay derken bu aşamayı kastettim tam olarak. halen bu onay aşamasındayız biz de 1 seneyi geçti, daha ne kadar sürecek kimbilir.
    Anladim. Bana noa1 geldi. Onda da priorty date belirtilmiş. 485 toparlamay uğraşıyoruz. Çok karışık ve usandirici. Allah hepimize yardım etsin

• Sayin arkadaslar,

Ceac sisteminde 3 aralikta refused yazmakta. fakat pasaportunu kargoladik gibi bir mail hala almadim. adres teslimini ayarlayamadigimdan levente gidecegimden maili almayi bekleyip mi gideyim.

• @crazycells teşekkür ederiz, yeni ilerlemeleri paylaşırız mutlaka.
    Evet Tiflise gitmeliyiz mülakat için

• @nargiz94 salam . Mulakat mesaji texmini kaç güne geldi ?

• Arkadaşlar merhaba, 22 Ekimde vize randevumuz sonrası 1 senelik oturumumuzu almıştık. 4 aralıkta da Amerikaya JFK havalimanı üzerinden New york'a giriş yaptım. Amerikaya ilk girişte custom officerların olduğu bir odaya alındım, pasaportumu görevli aldı ve beklememi söyledi. Sadece pasaportumu aldılar başka herhangi bir evrak sormadılar sarı zarf zaten yok artık ama aşı çıktılarımı falan da almıştım ben kimse istemedi.
    Görevli fiziksel ve mailing yani greencard ın gönderileceği adreslerimi sordu bunları söyledim ve sonrasında welcome to the US dedi. Başka herhangi bir soru sormadı. Bekleyen herkesin bir an önce sonuca ulaşmasını diliyorum

• @ipeke nihayet eşinize kavusmussunuz darısı başımıza diyelim. Herşey gönlünüzce olsun💐

• @bologna çok güzel bir haber gözünüz aydın bizede umut oldu.

• @ecom çok teşekkürler umarım 2022 de hızlanır hepimiz vizemizi alırız.

• @ipeke hayırlı olsun california centerdanmı onay almıştınız siz nekadar sürede onay aldınız

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k