ABD Yolunda Evlilik
-
@yonca_2020, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@itsmebb devamli girip cikis yaptiginiz icin sorun olmaz.
evet, bu dediginizi de gozardi etmemek lazim. Eger size verdikleri sureleri gecirmeden kurallara uygun olarak ABD'den cikiyorsaniz bu durumda gocmenlik islemleri devam etse bile turist vizesi ile ABD'ye gecici olarak girisinize izin verirler.
-
Sayın @crazycells cevabınız için teşekkür ederiz .
Evet 4 aydan biraz fazla oldu giriş yapalı. Evlenmek amaçlı gelmemiştik ve henüz evlenmedik.
Ek olarak ,göçmenlik sürecini Türkiye’den takip edecek olursam bunun tek dezavantajı işlemlerin daha geç bitmesi mi olacaktır , yoksa F2A current olması sadece Amerika içinde bulunarak başvuru yapanlar için mi geçerli, o kısmı tam anlayamadım.Türkiye’de çalıştığım için işlerim nedeni ile gidip gelebilmek istiyorum ancak burada beklemem durumunda seyahat izni ve görüşme randevusu için 10 -15 ay arasında beklemem gerektiğini okuyorum . Bu işlerim açısından çok uzun bir süre. Ancak burada beklememiş olmak çok dezavantajlı olacak ise işlerimi başka şekilde yapmak için zor olsa da bir yol bulmaya çalışacağım .
Tavsiyeniz bizim için değerli ..
Bir de göçmenlik sürecini burada başvurup beklemek , kardeşime öğrenci veya turist vizesi alırken sıkıntı yaşatır mı ?
Tekrar teşekkür ederiz 😊 -
@elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Sayın @crazycells cevabınız için teşekkür ederiz .
Evet 4 aydan biraz fazla oldu giriş yapalı. Evlenmek amaçlı gelmemiştik ve henüz evlenmedik.
Ek olarak ,göçmenlik sürecini Türkiye’den takip edecek olursam bunun tek dezavantajı işlemlerin daha geç bitmesi mi olacaktır , yoksa F2A current olması sadece Amerika içinde bulunarak başvuru yapanlar için mi geçerli, o kısmı tam anlayamadım.Türkiye’de çalıştığım için işlerim nedeni ile gidip gelebilmek istiyorum ancak burada beklemem durumunda seyahat izni ve görüşme randevusu için 10 -15 ay arasında beklemem gerektiğini okuyorum . Bu işlerim açısından çok uzun bir süre. Ancak burada beklememiş olmak çok dezavantajlı olacak ise işlerimi başka şekilde yapmak için zor olsa da bir yol bulmaya çalışacağım .
Tavsiyeniz bizim için değerli ..
Bir de göçmenlik sürecini burada başvurup beklemek , kardeşime öğrenci veya turist vizesi alırken sıkıntı yaşatır mı ?
Tekrar teşekkür ederiz 😊Evet, "current" olmasi su an sadece AOS icin gecerli. Yani ABD icinde surece devam edenler icin...
F2A dosyasi tamamen hazir olmasina ragmen aylardir randevu bekleyenler var maalesef, o nedenle bekleme suresini kestirmek oldukca zor.
Sizce Turkiye'deki isiniz ne zaman biter? Yani ne zaman ABD'ye yerlesme plani yapiyorsunuz? Bu sorunun cevabina gore hangi yolla ilerleyeceginize karar verebilirsiniz...
Kardesiniz siz ABD'de yasamaya baslamadan bu vizeleri alirsa daha iyi olabilir, genel bir kural degil ama eger siz oraya yerlesirseniz kardesinizin vize almasi biraz daha zorlasabilir. Kardesiniz Turkiye'de mezun olmadan vize alsin bence, hem Turkiye'deki okuldan mezun olursa (yani okullarla hicbir baglantisi kalmazsa) bir de sizin ABD'de olmanizi bunun ustune eklersek, kendi vize basvuru dosyasini kotu etkileyebilir.
-
Sayın @crazycells , tüm cevaplarınız için tekrar teşekkür ederiz. Çok yardımcı oldunuz. Sürecimize ilişkin gelişmeler oldukça foruma katkı sağlaması için paylaşmaya çalışacağız. Sağolun 😊
-
@elif_k, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Sayın @crazycells , tüm cevaplarınız için tekrar teşekkür ederiz. Çok yardımcı oldunuz. Sürecimize ilişkin gelişmeler oldukça foruma katkı sağlaması için paylaşmaya çalışacağız. Sağolun 😊
Bol sanslar.
Turkiye'deki isiniz en az 1.5-2 yil surecekse Turkiye'ye donup F2A vizesi almak durumunuza daha uygun olur; eger hizli sekilde ABD'ye yerlesmeyi dusunuyorsaniz AOS daha uygun olur.
-
ÖĞRENCİ VİZESİ İLE EVLİLİK
herkese saglıklı gunler
19 yasındaki oğlum 3 aydır Amerikada , öğrenci vizesi ile universite okuyor,5 yıllık vizesi var ... ingilizcesi çok iyi
henuz 1. sınıf.. .eyalet ve sehri amerikalı kız arkadaşı için seçti.
kız arkadaşı ile 8 ay kamerada aşk yaşadılar şimdi ise 3 aydır beraberler.
oğlum yurtta kalıyor fakat kız için genelde kızın ananesinin evindeler aile gibi.
öğrencı oldugu için çalışamıyor ,yasak, geliri yok , kız arkadaşı evlenelim calışma iznin vs cıkar demiş kız teklif etmiş evlenmeyi
şimdi evlilik kararı almışlar...ikiside 18-19 yaşında
oğlum öğrenci - kız öğrenci ... aileler tanıştık
georgia da universiteleri...DEVLET ZORLUK ÇIKARTIR MI ? EVLENEBİLİRLER Mİ ? MALİ SORUMLULUK VS DURUMU VAR ÇÜNKÜ
Sponsor bizler varız.
sonuçta 2 gencte öğrenci , kalacak yerleri adres-ev'de anane nin evinde beraber...3 gundur ÖĞRENCİ EVLİLİĞİ İLE ALAKALI ACIKLAYICI BİLGİ BULAMADIM.
forumu yeni keşfettim youtube da bahsettiler...şimdiden teşekkurler. -
@bulent_34_61, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
ÖĞRENCİ VİZESİ İLE EVLİLİK
herkese saglıklı gunler
19 yasındaki oğlum 3 aydır Amerikada , öğrenci vizesi ile universite okuyor,5 yıllık vizesi var ... ingilizcesi çok iyi
henuz 1. sınıf.. .eyalet ve sehri amerikalı kız arkadaşı için seçti.
kız arkadaşı ile 8 ay kamerada aşk yaşadılar şimdi ise 3 aydır beraberler.
oğlum yurtta kalıyor fakat kız için genelde kızın ananesinin evindeler aile gibi.
öğrencı oldugu için çalışamıyor ,yasak, geliri yok , kız arkadaşı evlenelim calışma iznin vs cıkar demiş kız teklif etmiş evlenmeyi
şimdi evlilik kararı almışlar...ikiside 18-19 yaşında
oğlum öğrenci - kız öğrenci ... aileler tanıştık
georgia da universiteleri...DEVLET ZORLUK ÇIKARTIR MI ? EVLENEBİLİRLER Mİ ? MALİ SORUMLULUK VS DURUMU VAR ÇÜNKÜ
Sponsor bizler varız.
sonuçta 2 gencte öğrenci , kalacak yerleri adres-ev'de anane nin evinde beraber...3 gundur ÖĞRENCİ EVLİLİĞİ İLE ALAKALI ACIKLAYICI BİLGİ BULAMADIM.
forumu yeni keşfettim youtube da bahsettiler...şimdiden teşekkurler.Oglunuz universite okuyor, degil mi? Yani dil okulu degil? Emin olmak icin bir daha sormak istedim.
Evlenmek ve sponsorluk belgelerini imzalayabilmek icin en az 18 yasinda olmasi gerekiyor, o nedenle bir problem yok. Evlenmek veya I-130 formuyla gocmenlik surecini baslatmak icin zaten maddi bilgiler gerekmiyor. Bunlari rahatlikla yapabilirler.
Sonrasinda I-485 icin ise maddi yeterlilik (gelir) gerekecek. Bu durumda ABD'de yasayan ve calisan , GC sahibi veya ABD vatandasi birilerinin kendilerine sponsor olmasi gerekiyor. Dediginiz durumda sanirim kizin ailesi bu is icin ilk akla gelen kisiler...
Zaten asagidaki basliklari inceleyince goreceksiniz, oglunuz es zamanli olarak EAD yani calisma izni icin de basvuru yapacak. Bu belgenin gelmesi 6-7 ayi bulabilir, bundan sonra ise SSN alarak calisabilir.
Isterseniz ilk firsatta asagidaki basliklarin ilk iletilerini okuyun, daha sonra anlamadiginiz yerleri ilgili basliklarda yine sorarsiniz.
Oncelikle su basliktaki sureci takip ederek resmi bir evlilik yapmalari gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleri
Resmi evlilik yaptiktan sonra ise su basliktaki sureci takip ederek Green Card islemlerini baslatabilirler:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Ikisi de ABD'de oldugu icin ve eslerden biri ABD vatandasi oldugu icin, hem I-130 hem de I-485 surecini beraber baslatabilirsiniz.
-
herkese tekrar merhaba, ben gc barvurumu 6 eylulde yapmistim 8 eylulde aldik gibisinden bi bildirim yolladilar. oct 13 te parmak izi verdim 1-2 hafta kadar sonra yeniden sponsorluk belgesi yollamamizi istediler ve nov 8de belgeleri yolladik. aldik ettik gorduk gibi gicbir geri bildirim almadim. dahasi hicbir sekilde is iznimde bi gelisme yok. ben cok sikiliyorum cok patliyorum artik bu ne zaman gelecek ? is iznim gelirken onlineda bir sey gorecek miyim onaylandi postaya verildi diye...
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
herkese tekrar merhaba, ben gc barvurumu 6 eylulde yapmistim 8 eylulde aldik gibisinden bi bildirim yolladilar. oct 13 te parmak izi verdim 1-2 hafta kadar sonra yeniden sponsorluk belgesi yollamamizi istediler ve nov 8de belgeleri yolladik. aldik ettik gorduk gibi gicbir geri bildirim almadim. dahasi hicbir sekilde is iznimde bi gelisme yok. ben cok sikiliyorum cok patliyorum artik bu ne zaman gelecek ? is iznim gelirken onlineda bir sey gorecek miyim onaylandi postaya verildi diye...
EAD (Employment Authorization Document)'nin onaylanip size gelmesi 5-6 ayi bulabilir maalesef. Sadece beklemeniz gerekiyor. EAD geldikten sonra onunla SSN basvurusu yapabilirsiniz.
-
@crazycells Evet hocam 10 yıllık turist vizem var ve geçen yaz amerikaya tatile gittik. Şunu merak ediyoruz '' Neden orda nişan yapıp nişanlılık vizesi almadınız da buraya gelip burda evlendiniz? '' bu tarz sorularla bizi sıkıştırıp işimizi zorlaştırırlar mı ?
-
@GokhanSaygin, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Evet hocam 10 yıllık turist vizem var ve geçen yaz amerikaya tatile gittik. Şunu merak ediyoruz '' Neden orda nişan yapıp nişanlılık vizesi almadınız da buraya gelip burda evlendiniz? '' bu tarz sorularla bizi sıkıştırıp işimizi zorlaştırırlar mı ?
Evet, bu sorularin hepsine verebileceginiz makul bir cevabiniz olmali. Yani ABD'ye "evlenmek" amaciyla giris yapmamis olmaniz lazim.
-
Selam sorum var
-
@diana, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Selam, ben amerikali esimle ailemin rizasi olmadan en yakin arkadasimin katilimiyla kucuk bir nikah toreniyle evlendim. O beni yasadigim ulkede ziyaret ediyor , bana beni ilk ziyaretinde evlilik teklifi yapti ve kabule tdim, ikinci ziyaretinde evlendik, yalniz otellerde ve airbnblerde bulusuypruz gizlice ve ailemden hala sakliyoruz bu evliligi,sorum su ki biz beraber yasamak istiyoruz vebenim icin vize bas vurusu yapacak, boyle bir iliskimizi konsolosluga anlatirsak sorun yasar miyiz? Bir birimzi cok seviyoruz sadece benim ailem asiri muselman ve onunla evlenmeme hep karsiydi . Biz de boyle evlendik (yazi hatalarim oldugu icin aff edin ben turk degilim)
Tebrikler, mulakatta sorulmadigi surece bu kadar ayrintili bilgi vermenize gerek yok bence.
Ailenizin onaylamiyor olmasi, iliskinizin gercek oldugunu degistirmiyor. Eger fotograflardan kalabalik bir dugun olmadigini farkederlerse bu durumda aciklayabilirsiniz. Ama genel olarak ikiniz arasindaki konusmalar ve bulusmalara dair kanitlar yeterli olacaktir diye dusunuyorum, bol sanslar.
-
Merhabalar, Öncelikle forumun 2018 lerine kadar gittim ama herhangi bi yanıt bulamadığım için yazmaya karar verdim. Umarım doğru başlıktayımdır. Ben 2019 Aralık ayında F1 ile abd ye geldim dil okuluna. 2020 Eylül de bebeğim oldu ve eşimle bebek doğmadan bi hafta önce Abd de evlendik. Sorum şu benim vizem hala F1 eşim green cardlı, biz maddi problemler yaşadığımız için green card sürecimizi başlatamadık ki hala devam ediyor şu an bir avukatla çalışmaya başladık ama süreç çok ağır işliyor . Daha önce de yazmıştım eşim vergi bildirmi yaptı ama herhangi bir tax ödemesi yapamadık. Yapılandırma da yapamadık . Şimdi avukat problem olacağını söylüyor tüm belgeleri uscıs ödemesini herşeyi gönderdik. Tax bildirimi yaptığımız belgeleri de !!
1- Acaba diyorum ki biz her türlü süreci başlatmayı istesek avukattan bizim için zorlu bir süreç mi olur.
2 Ve diyelim ki süreci başlattık ardından benim statüm düştü . Çok büyük sorun yaşar mıyım . Neticede bebeğimiz var bir yıldır evliyiz. Bunlar avantaj sağlamaz mı bize
3- Okul ücretini vereceğimize tax ödememizin taksitlerini ödesek bu daha büyük avantaj sağlamaz mı ?? -
@crazycells cok tesekkur ediyorum. bunu sitede gorecek miyim ? cunku en ufak bir hareket yok :(
-
Merhaba green cardim varken evlendim bir yildir evliyim simdi vatandas oldum esim icin basvuruda bulunursam once 2 yillik kartmi geliyor yoksa 1 yildir zaten evli oldugum icin 10 yillik mi geliyor. bu sureci tam olarak anlatabilir misiniz?
-
Selam, Gurcustanda interview icin azerice cevirici bulmak kolay mi? Evlilik interview zamani ingilisce konusmak istemezsem ve azerice cevirici istersem konsoloslukda Yardim ederler mi?
-
herkese merhaba, kisaca basimdan geceni anlatayim. 2014 yilinda almis oldugum turist visam vardi orda bi kiz arkadasla tanisinca bi tanidik vasitasiyla christmas tatilini orda gecireyim diye bilet aldim ama ucaga binmeden bi thy calisani konsolosluk sizinle gorusmek istiyo sizi ucuramicaz dedi. gittim konsolosluga gorusen tabiki olmadi mail atin dediler ve mailime visa donemindeki durumunuzdaki degisiiklik sebebi ile visaniz iptal edildi denildi kii o donemde usa elciligi calisaniydim ayrilinca iptal ettiler sanirim. simdi orda kiz arkadasim yazin buraya gelecek suan gorusuyoruz ve hizli gelisen bi iliskimiz var. gelince evlenelim diyo ve o donunce islemleri ordan baslatalim diyo. benim sorum boyle bi yol izlesek mi dogru olur yoksa burda dugun yerine nisan yapip K1 vizesinemi basvurmak daha iyi olur? evlenirsek siz 6 ayda hic gorusmemissiniz ilk gorusmede evlenmek nedir diye inandirici gelmeyebilirmi diye dusunuyorum. ben 17 yildir elciliklerde gorev yapmis ve hala calisan biriyim normal visa basvurup orda evlenelim dedik ama visa icin en yakin tarih mart 2023 veriyolar oyuzden okadar beklemek istemiyoruz, sizce en mantikli hareket ne olur benim durumumda. buraya geldiginde zamana gore turkiyeyi yani guneyi egeyi gezdirmeyi ardindan bildiginiz turk usulu bi dugun yapmayi planliyoruz. yani gercek bi evlilik olacak.
yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim -
@fatim, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar, Öncelikle forumun 2018 lerine kadar gittim ama herhangi bi yanıt bulamadığım için yazmaya karar verdim. Umarım doğru başlıktayımdır. Ben 2019 Aralık ayında F1 ile abd ye geldim dil okuluna. 2020 Eylül de bebeğim oldu ve eşimle bebek doğmadan bi hafta önce Abd de evlendik. Sorum şu benim vizem hala F1 eşim green cardlı, biz maddi problemler yaşadığımız için green card sürecimizi başlatamadık ki hala devam ediyor şu an bir avukatla çalışmaya başladık ama süreç çok ağır işliyor . Daha önce de yazmıştım eşim vergi bildirmi yaptı ama herhangi bir tax ödemesi yapamadık. Yapılandırma da yapamadık . Şimdi avukat problem olacağını söylüyor tüm belgeleri uscıs ödemesini herşeyi gönderdik. Tax bildirimi yaptığımız belgeleri de !!
1- Acaba diyorum ki biz her türlü süreci başlatmayı istesek avukattan bizim için zorlu bir süreç mi olur.
2 Ve diyelim ki süreci başlattık ardından benim statüm düştü . Çok büyük sorun yaşar mıyım . Neticede bebeğimiz var bir yıldır evliyiz. Bunlar avantaj sağlamaz mı bize
3- Okul ücretini vereceğimize tax ödememizin taksitlerini ödesek bu daha büyük avantaj sağlamaz mı ??Yanlis anlamadiysam vergi borcunuz var? dogru mudur? Bu durumda once vergi borcunuzu odemenizi veya dediginiz gibi IRS ile anlasarak bir odeme plani uzerinde uzlasmanizi tavsiye ederim. Bunlardan birini yapmazsaniz dosyanizin reddedilme ihtimali bence de yuksek maalesef.
Vergi odememis olmak sadece GC almak icin degil, daha kolay bir surec olan vatandaslik sureci icin bile buyuk bir problem: https://yesilkartforum.com/forum/topic/354/vatandaslik-basvurusu-hangi-durumlarda-reddedilir
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells cok tesekkur ediyorum. bunu sitede gorecek miyim ? cunku en ufak bir hareket yok :(
Tam emin degilim, maalesef bu kisim gorunmeyebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum