Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sayın @Sono @smartcells çok teşekkür ederim karşılıksız yardımlarınızdan dolayı 🙏 affınıza sığınarak, evrak onay maili veya mülakat maili pasaportumun son geçerlilik tarihi içersinde gelmezse bir sorun teşkil eder mi acaba ? Örneğin Mayıs'ta pasaportun süresi bitti ve Haziran oldu halen evrak onayı veya mülakat beklediğimi varsayarak.

    Bu yıl bitmeden onayınız gelir. Zaten uygun görmezlerse pasaportla ilgili eksik evrak maili gönderiyorlar.


  • @smartcells anladım çok teşekkür ederim 😊


  • @gucarslan Sn Güçarslan 21 yaş konusu ile ilgili ben de fikrinizi almak isterim. CSPA yı inceledim. Basitçe hesaplandığında DV entry tarihi ile sonuçların açıklandığı tarih arasındaki farkı bir nevi kredilendiriyor. Bu da 7 ay gibi çıkıyor. Benim çocuğum Haziran 2022 de 21 den gün alacak. Bu durumda üzerine 7 ay koyduğumuzda Aralık 2022 tarihini elde ediyoruz. Mali yılın 30 Eylül 2022 de bittiğini düşünürsek bu durumda hiçbirşey yapmadan süreyi sonuna kadar kullanabiliriz diyebilirmiyiz?


  • Sn. @gucarslan;
    "peki onaysız, küçük cn'ler?
    orada benim fikrim net; düşük cn'lerin mülakat alamama gibi bir durumu olmaz. onayları her şekilde verilecektir ve bu onlar için bir kayıp olmaktan çıkacaktır. gecikeceklerdir orası kesin"

    Mevcut ortamda yine de tırsıyorum.Çünkü vize için bu bir hak değil bir şans deniliyor. Dolayısıyla son dakikada tüm case leri current yapıp ellerinde ki onaylı dosyalara mülakat verilmeye başlanır.Digerleri yetişmedi diyerek kestirip atabilirler. Böyle bir şeye ihtimal bile vermek istemiyorum ama, insanı böyle düşünmeye sevkediyorlar.saygilarımla.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nico eğer hesaplamanizda sorun yoksa ve bundan eminseniz, sorun yok görünüyor. dediğiniz gibi 30 eylül öncesi vizeniz basıldığında 21 yaş konusunda sorun da yoksa tamamdır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 risk her zaman var elbette.
    ama önünüzde 10 ay gibi bir süre var ve düşük caselerin mulakat almamasi çok düşük olasılık. dediğim gibi geçilebilir ama bir şekilde vizenizi alacağınıza inanıyorum.


  • Sn.@gucarslan; Afrika da başlayan nu varyantı ve uçuş yasakları vb.gibi şeyler süreci etkilerse aos için yardımınıza bilgilerinize ihtiyacım olacak. Sizin bilgilerinize ve görüşleriniz çok değerli.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla..


  • Merhaba evrakları istediler yolladım. 20 gün oldu yanıt yok. Normal midir. Bekler miyim daha. teşekkür ederim yanıtlarınız için
    Dosya Numarasi: 2022EU19XX
    DS-260 Gonderimi: 20/05/2021
    KCC Evrak Istegi: 05/11/2021
    KCC Evrak gönderim: 09/11/2021
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy ()

  • ⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan Onay için yapmanız gereken sabırla beklemek.


  • @gucarslan Teşekkürler. Ayrıca yarın ben de Kilisede olucam, bakalım John gelecek mi? 😀😀 (Affınıza sığınarak biraz da gülümseyelim istedim.)


  • Merhabalar

    Bu aralar Britsimon adlı bir youtube kanalında yayınlanan videolar çok konuşulmaya başladı.

    Nedir bu videoların özeti.

    Bu Simon adlı kişi ne anlatıyor bilen birisi özet geçebilir mi rica etsem ?

    Ayrıca Bu kanalın baya bir takipçisi var.


  • Evrak onayım var current olmama 3 gün kaldı hala mülakat yok 🙂


  • Herkese merhaba. Babamla annemin GC süreci için buradayım (daha önce de kendim içindi). 3 Ağustos'ta DS260 formunu submit yapmıştık ancak halen email falan yok.
    12xxx sırası. Bu durum neden böyle yavaş? Kaçırdığım bir şeyler mi var pek takip edemiyorum gündemi.

    • küçük bi soru: DS260 formunda küçük bir tarih hatası olduğunu fark ettik. Bizden evrakları talep ettikleri emaili attıklarında bu küçük hatayı da bildirelim mi?

  • Merhabalar; herkese iyi geceler ve sürecinde başarılar diliyorum. Umarım herkes DV hayallerine ve hedeflerine kavuşur; sarf edilen emekler, verilen mücadeleler karşılığını bulur.
    Ben uzun zamandır forumu takip ediyorum ancak bu başlık altındaki mesajları okumayı ancak bitirebildiğim için yeni kayıt oldum. Süreç içerisinde merak ettiğim, aklıma takılan neredeyse tüm konularda forumda cevap bulabildim. Başta Sn. @gucarslan , @crazycells , @Sono ve @smartcells olmak üzere bu platformda bilgi ve deneyimlerini paylaşan, yardımda ve yönlendirmelerde bulunan herkese teşekkür ederim.
    Her ne kadar burada benzer caseleri ve verilen cevapları okusam da benim de hala aklımı kurcalayan bir konu var; şöyle ki
    DS-260 ı submit ettikten sonra indirmiş olduğum application print out ında - formu doldururken soyadımı da yazdığımdan neredeyse emin olsam da - "Full Name in Native Language" kısmında sadece adımın yazılı olduğunu fark ettim (Örn. yönergedeki MUSTAFA KEMAL ÖLMEZ yerine sadece MUSTAFA KEMAL girişi yapılmış gibi görünüyor). Aynı print out da - başvuruda doldurmuş olsam da - anneme ait "Current Address" kısmı da görünmüyor; bu nedenle ben mi giriş yapmadım yoksa giriş yapmış olmama rağmen herhangi başka bir hatadan dolayı mı böyle görünüyor emin olamıyorum.
    Sadece ad girişi yapıldığını varsayalım; bu alan (Full Name in Native Language) konsoloslukta düzelttirilmesi mümkün bir alan mıdır yoksa evrak onayına engel teşkil edecek, KCC ye DS-260 ı unlock ettirmek için mail atılmasını gerektirecek derecede önemli bir alan mıdır?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @computerengineer KCC bu sene ilginç bir yol izliyor, DS260'ın gönderilme tarihine göre evrak talep ediyor. Şu anda henüz mayıs ayını bitirmediler. Ama sizin evrak talebini beklemeden evrakları göndermenizde hiçbir mahsur yok, hatta şu anda tam da yapmanız gereken evrakları düzenleyip hemen göndermek 🙂

    DS260'daki tarih hatasını konsoloslukta düzelttirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Rosenrot Bazen formun özet sayfasında bazı bilgi alanları gözükmeyebiliyor ya da boş gözükebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmış olmanız muhtemel.

    Eğer isminiz, soyisminiz, doğum tarihi, doğum yeri ya da pasaportunuza ait bilgilerde bir sorun yoksa, diğer alanları konsoloslukta düzelttirebilirsiniz.


  • @Sono Peki. O zaman öyle yapalım. Hangi evrakları göndermemiz gerekiyor?
    GC'yi babam kazandı, dolayısıyla annem ve babam ikisi için DS260 formu doldurduk.
    Babam bide 20 sene önce Türkiye dışındaydık. Bu ülkelerden birinden adli sicil kaydı talep ettik, bekliyoruz. Diğer bi ülke ise hali hazırda orada yaşamayan yabancılara vermiyor (bu bilgi US'un kendi sitesinde de var zaten).
    Bu durumda hangi email adresine hangi formatta hangi evrakları eksiksiz şekilde göndermem gerkeiyor diye yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐


  • @Sono Sm Sono Green Card’ınızın teslim edildiğini görüyorum. Tebrikler 🎉🎉 Darısı başımıza 🙏


  • @Nico merhaba.Sizin için kcc nin ne yapacağı önemli olmasa gerek.ds submite göre de yapsa cn e göre de yapsa farkedermi??
    Benim için ise cn e gire işlem yapsa süper olur.
    Saygılar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum