Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ibrahimasar 👏🏻👏🏻 Kralsın ✔


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @crazycells, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Dolar 20 de olsa ulkemizde sıkıntı olmaz. Kur farkını avantaja cevirecegiz, yakında TOGG arabamızda geliyor 🚀🚀🚀

    Nasil avantaja cevireceksiniz? TOGG arabasiyla bu isin ne ilgisi var? Rasyonel aciklamalarinizi bekliyoruz...

    Bence hükümetle dalga geçiyor. O da savunma yamaktan sıkılmış. Togg la uzaya füze yollama vaadiyle olmaz bu işler tayyip efendiii diyor. Ama tam söyleyemiyor işte. Buruk reyizci. 🙂

    Aslinda icinden isyan etmek istiyor ama kelimelere dokmekte zorlaniyor olabilir. Hemen psikopatca saldiriya gecmeyin! Hem zaten 2023 de ulke ucacak, az kaldi...😁

    Ben ironi yaptığının farkındayım abi. @crazycells in kızmasının sebebi ve insanların şikayet etmesinin sebebi bu ironi yi yaparken kendisinin ABD’ de yaşıyor olması. Herkes aynı algı düzeyine sahip değil. Bir iki dedin mi şikayet ederler. 🙃

    Bir de aynı eleştirileri sen de yapıyorsun. ABD’ de yaşıyorsun ama kurduğun cümleler tepkini net belli ettiği için tepki değil destek görüyorsun. (Olgunluğunla alakalı bir durum)

    Aynı cümleyi ben kursam bu kadar tepki almazdı çünkü ben de buradayım ve aynı durumdan etkileniyorum. 🙃

    @ibrahimasar
    Bazen yorumlarına çok gülüyorum abi 😂

    Gülün diye öyle yazıyorum zaten. Gülmeyip naapıcaz. ko gözüne doların. Bugün bi villa müşterim sipariş verdi. Götürdüm, kapıda karşılaştık. Çıkmak üzere imiş. Nereye abi dedim. İstanbula dedi. Hayırdır dolardan dolayı bi durum mu var dedim. Yoo. arada gidiyorum zaten dedi, Dolardan dolayı ne olacak, ben zaten dolar kazanıyorum, ama ülke için üzülüyorum dedi. Oturduğu villa Bodrum kalesi manzalı 3 milyon dolarlık villa. FB de yönetimde. Google a yazılım üreten ve Türkiyede google hizmetlerinde görev alan bir şirketi var. Kadıköylü, Allah daha çok versin, kim bilir daha ne mülkü ve serveti var. Adama kiren çıkan yok ama halk adına üzülüyorum diyor. Çok kere sohbet ettik, dedim abi yerleşsene Amerikaya falan. Yok abi, ben Türkiyeyi seviyorum diyor.. O kadar param olsa belki bende severim 🙂 Gerçi sevmeye seviyorum ama Türkiyede yaşamaya gücüm yetmiyor...

    Parası olan, istediği anda basıp gidebilecek insanlar için bir cennet aslında Türkiye


  • Asil kriz daha gelmedi maalesef. Dolarin roketlenmesi siyasi hatalarin sonucu. Bunun yaninda dunyada ciddi bir bugday krizi var. Ayrica tedarik zincirinde ciddi sorunlar var. Nakliye masraflari cok yukseldi. Yakinda ithal mallarin fiyati oyle yukselecek ki insanlar bu foyatlari karsilayamayacak, bunun sonucunde aracilarda mal getirmeyi kesecek. Bos raflara dogru kosuyor turkiye.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @ibrahimasar 👏🏻👏🏻 Kralsın ✔

    Baboş burda piç olacağıma orada HİÇ olurum. Hiç bir ülkenin toprağı kimseye kalmıyor. 80 milyon kişiyi milliyetçilik gazıyla bir arada tutup amele gibi çalıştırıyorlar. Bir dönem milliyetçilik gazıyla avrupada milyonları birbirine boğazlattı bu zihniyet. İyi kötü adamlar aştı bunu. Huzur içinde yaşıyorlar. Karnımın doymasına, geleceğimin sağlam olmasına bakarım. Elim tetikte birilerinin mabadını koruyacağım yaşı çoktan geçtim. Bundan sonrası tufan..


  • @ibrahimasar vallahi kesinlikle haklısın. Sanırsam benden büyüksün ibrahim abi.. fikir ve yol olarakda bana güzel fikirlerini eksik etme..


  • piyasalar bu saatten sonra "su veren itfaiyenin hortumunu sevme" moduna geçmiştir.

    bas bas bağırdık yapmayın başkanlık sistemi gibi ucube bir sistemi getirmeyin hadi getirdiniz üstüne de diploması şaibeli, bir tane bile üniversite arkadaşı olmayan, ekonomi bilgisi kahvedeki hasan emmi kadar olan İETT şoförü bir seriatçıyı başına koymayın.

    türk halkı ektiğini biçiyor. bu cehalet düzeyi ile de türk halkına demokrasi biraz ağır geliyor. cahil kimselerin elinde demokrasi çok tehlikeli bir oyuncak olduğu uygulamalı olarak şu an sahnede.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @ibrahimasar vallahi kesinlikle haklısın. Sanırsam benden büyüksün ibrahim abi.. fikir ve yol olarakda bana güzel fikirlerini eksik etme..

    Yok canım. Daha 21 yaşındayım geceleri saymazsak. Toplamda 42. Aklına gelen, kafana takılan bişe olursa sor. Bildiğim kadarıyla anlatırım. Bilmediğimi birlikte sorar öğreniriz.


  • 20 senedir betona yatırım yapıldığı ve bunun artık hiçbir katma değer getirisi kalmadığı için döviz çıldırıyor. Ufukta görüken tek çare ithalatı sıfıra çekmek, oda para babalarının işine gelmez.


  • @Sono sayın @crazycells 'in dediğiniz yoldan iletişim kurduğu yorumları ben de özlemişim, tebessüm ettirdi yorumunuzla birlikte (:


  • @JessePinkman aynen öyle. Tayvanlı bir tanıdığım var, özel ders veriyor kendi memleketindeki çocuklara online olarak. Günde 4 saat falan çalışıyor gayet rahat yaşıyor 6 ay istanbulda 6 ay izmirde devamlı gezmelerde adam. Niye burdasın diyorum burası farklı diyor buranın insanı kültürü farklı diyor. Benim gibi hem döviz kazanıp hem de istediği ülkeye birkaç saat sonra giriş yapabilecek birisi için de ideal bir ülke diyor 😂😂 (vatandaşı olmasan eğlenceli ülke aslında)


  • Arkadaşlar Selam, öncelikle bu forumdan ben çok faydalandım o sebeple son zamanlardaki davranışlarım Troll algısı yarattıysa hepinizden özür dilerim, buradaki bir çok kişinin paylaştığı bilgiler sayseinde ABD'e rahat yerleşebildim. Bazen ortamı eğlenceli hale getirmek için yaratıcı paylasımlar yapmaya calısıyorum, bazende bir çok konuda ciddi cevaplar vermeye çalıştım özellikle Ülke meseleleri ile alakalı, bir öyle bir böyle oluncada sizlerde tabi benim davranışlarım konusunda kafa karısabiliyor. Şikayet aldığım mesajlar o dislike aldığım ülke ile ilgili çoğunluğa karşıt yazdıgım konulardır. O konularda halen soylediklerimin arkasındayım hatta bir kaç tanesinde çok sinirlenmiştim ülkeye ve vatandaşlara nerdeyse hakaret boyutundaydı mesaj ama bunun dışında bir çok konuda da belki Troll diyebileceğiniz ölçüde renkli mesajlarım var onlarda da ciddi değilim. Dolar konusunda ise bu saaten sonra diyebileceğim bir şey kalmadı anormal şeyler oluyor her gün, tarihte doların artışını avantaja çevirmiş ülkeler yok degil bunu teknolojisiyle yapmış ulkeler var, bizimde onlardan biri olabilme ihtimalimiz eger hiç gerçekçi gelmiyorsa size bu son mesajımı Troll olarak algılayabilirsiniz. Eğer benim gibi biraz manyaklık derecesince fazla pozitif olabilecekseniz irrasyonel şekilde yapılmış bir yorum olarak gülüp geçebilirsiniz, bir arkadaşın dediği gibi beni fazla takmayın, ciddiyetimin anlaşılması içinde, ciddi oldugum mesajların sonunda Türk bayrağı yerleştiriyorum genelde oradan ayırt edebilirsiniz, sevgiler.


  • @nicely Sayın @crazycells açıklamaya calıstım, hukuk önünde boynumuz kıldan ince 😃 Sabıka kaydımız oluşsun istemeyiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Arkadaşlar Selam, öncelikle bu forumdan ben çok faydalandım o sebeple son zamanlardaki davranışlarım Troll algısı yarattıysa hepinizden özür dilerim, buradaki bir çok kişinin paylaştığı bilgiler sayseinde ABD'e rahat yerleşebildim. Bazen ortamı eğlenceli hale getirmek için yaratıcı paylasımlar yapmaya calısıyorum, bazende bir çok konuda ciddi cevaplar vermeye çalıştım özellikle Ülke meseleleri ile alakalı, bir öyle bir böyle oluncada sizlerde tabi benim davranışlarım konusunda kafa karısabiliyor. Şikayet aldığım mesajlar o dislike aldığım ülke ile ilgili çoğunluğa karşıt yazdıgım konulardır. O konularda halen soylediklerimin arkasındayım hatta bir kaç tanesinde çok sinirlenmiştim ülkeye ve vatandaşlara nerdeyse hakaret boyutundaydı mesaj ama bunun dışında bir çok konuda da belki Troll diyebileceğiniz ölçüde renkli mesajlarım var onlarda da ciddi değilim. Dolar konusunda ise bu saaten sonra diyebileceğim bir şey kalmadı anormal şeyler oluyor her gün, tarihte doların artışını avantaja çevirmiş ülkeler yok degil bunu teknolojisiyle yapmış ulkeler var, bizimde onlardan biri olabilme ihtimalimiz eger hiç gerçekçi gelmiyorsa size bu son mesajımı Troll olarak algılayabilirsiniz. Eğer benim gibi biraz manyaklık derecesince fazla pozitif olabilecekseniz irrasyonel şekilde yapılmış bir yorum olarak gülüp geçebilirsiniz, bir arkadaşın dediği gibi beni fazla takmayın, ciddiyetimin anlaşılması içinde, ciddi oldugum mesajların sonunda Türk bayrağı yerleştiriyorum genelde oradan ayırt edebilirsiniz, sevgiler.

    Ben arkadaşımızın mesajının, hükümet borazancılarının argümanlarıyla dalga geçmek olduğunu anlamıştım zaten. TOGG ile füze ile dış minnakların oyunlarını yeneceğini düşünerek iktidar yalakalığı yapan cahil koyunlarla düpedüz dalga geçmiş. Yazdıklarını, geçmiş yorumlarından yola çıkarak ön yargı ile değerlendirmiş bir çok arkadaşımız. Ben ifadelerinin şaka yollu olduğuna emindim zaten.


  • FB_IMG_1637718462931.jpg


  • @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Arkadaşlar Selam, öncelikle bu forumdan ben çok faydalandım o sebeple son zamanlardaki davranışlarım Troll algısı yarattıysa hepinizden özür dilerim, buradaki bir çok kişinin paylaştığı bilgiler sayseinde ABD'e rahat yerleşebildim. Bazen ortamı eğlenceli hale getirmek için yaratıcı paylasımlar yapmaya calısıyorum, bazende bir çok konuda ciddi cevaplar vermeye çalıştım özellikle Ülke meseleleri ile alakalı, bir öyle bir böyle oluncada sizlerde tabi benim davranışlarım konusunda kafa karısabiliyor. Şikayet aldığım mesajlar o dislike aldığım ülke ile ilgili çoğunluğa karşıt yazdıgım konulardır. O konularda halen soylediklerimin arkasındayım hatta bir kaç tanesinde çok sinirlenmiştim ülkeye ve vatandaşlara nerdeyse hakaret boyutundaydı mesaj ama bunun dışında bir çok konuda da belki Troll diyebileceğiniz ölçüde renkli mesajlarım var onlarda da ciddi değilim. Dolar konusunda ise bu saaten sonra diyebileceğim bir şey kalmadı anormal şeyler oluyor her gün, tarihte doların artışını avantaja çevirmiş ülkeler yok degil bunu teknolojisiyle yapmış ulkeler var, bizimde onlardan biri olabilme ihtimalimiz eger hiç gerçekçi gelmiyorsa size bu son mesajımı Troll olarak algılayabilirsiniz. Eğer benim gibi biraz manyaklık derecesince fazla pozitif olabilecekseniz irrasyonel şekilde yapılmış bir yorum olarak gülüp geçebilirsiniz, bir arkadaşın dediği gibi beni fazla takmayın, ciddiyetimin anlaşılması içinde, ciddi oldugum mesajların sonunda Türk bayrağı yerleştiriyorum genelde oradan ayırt edebilirsiniz, sevgiler.

    Ciddiye almıyoruz bu iletiyi o zaman 🙂🤦♂


  • Bütün dostlara günaydın.

    Bu güne kadar güldük eğlendik bir şekilde mutlu olmaya çalıştık hayaller kurduk. Artık olmuyor arkadaşlar olmuyor bu ülkede yaşamanın bedeli çok ağır bile diyemiyor. Bu ülkede yaşam artık yok ezile ezile hareket edemez olduk.

    Yıllardır greencard başvurmama rağmen bu güne kadar eşimi çokta ikna edebildiğimi söyleyemem. Bu sabah konusu bile ortada yokken sabah eşim bu çekiliş sonucu ne zaman açıklanıyor diye sordu. Her zaman nasıl ikna edeceğim diye düşünürken resmen şok oldum..

    Güzelim ülkemin geldiği son nokta artık çileden çıkartmak üzere ve maalesef hala %30 oy gözükmekte ve herkes kendini kandırıp bitti bu iş dese de adım kadar emin ki şuan isyan eden elim kırılsaydı oy vermeseydim diyen birçok insan gene oy verecek. Ben herkesin bitti dediği yerde şunu diyorum bunlar iyi günlerimiz bu günleri mumla arayacağız bu kadar saltanatı bu kadar kolay kimse bırakıp gitmez.

    Bu yaşananlar sadece bir filmin fragmanı seçimi kazandıklarında film o zaman başlayacak. Şimdi imkanı yok bitti kazanamazlar diye içinizden geçiyor. Maalesef bu kadar saltanatı kimse kolay kolay bırakıp gitmez seçimle gelen seçimle gider mantığı artık yok ülkede oooo kadar çok sinirli öfkeliyim ki bir binanın üstüne çıkıp ağız dolusu avazım çıktığı kadar bağırıp küfür edesim var... 🤬 🤬 🤬 🤬

    Sabah sabah can sıktıysam özür dilerim..


  • @Rüzgar Bir Çerkes atasözü der ki, '' umudu olmayan at koşmaz ''
    Sanıyorum bu atasözü yazdıklarının özetidir.


  • Para biriktiriyoruz kız arkadaşımla hergün daha da uzaklaşırken bir sonra ki gün önce ki güne göre daha fazla para koymamız gerekiyor 🤣 gitmemiz bile problem 🤣


  • @Hopasej, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Rüzgar Bir Çerkes atasözü der ki, '' umudu olmayan at koşmaz ''
    Sanıyorum bu atasözü yazdıklarının özetidir.

    Sevgili Hopasej, ben Ankara gar katliamında, ülkesinin sevdalısı Oxford mezunu olmasına rağmen ülkesini terk etmemek için mücadele eden orada gördüğü hayatı insan haklarını kendi ülkesinde olması için mücadele eden bütün gayreti çabası bu ülke için olan hayatımda gördüğüm en umut dolu insanı Eniştemi kaybetmiş bir insan olarak umudumu kaybedeli hayaller kurmayı bırakalı çok oldu. Gerçekleri görmeden yaşamak bizi bu günlere getirdi.

    Umut sadece eziyetin süresini artırır.
    Friedrich Nietzsche


  • @Rüzgar Allah rahmet eylesin.

    Benim de kurduğum tek bir hayal var zaten artık, o da gitmek. Aksini düşünmüyorum. Atasözünü de geldiğimiz noktayı göstermesi açısından paylaşmıştım.

    Yenilerden de değilim bu arada. Yani bugünlerin tartışmasız bir şekilde geleceğini, kaçınamayacağımızı 2007 yılından beri söylüyorum. Tam olarak 18 yaşımdaydım o zamanlar.

    Çevremdekiler yok artık o kadar da olmaz v.s derken, o kadarından da fazlasının olduğunu yıllar içerisinde hep beraber görmüş olduk. Hem ekonomik hem de sosyolojik olarak tam anlamıyla bir kısır döngü içerisindeyiz. Net söylüyorum düzelme ihtimali %0. Çünkü bugünün sorumlularını göndersek, halkımız bugünün sorumluları ile aynı mantığı taşıyan yenilerini başa getirecek yine.

    Samimi söylüyorum, abartı da hiç yok tüm umudum GC çıkması. Çok netim bu konuda. Mayıs ayına kadar zaman verdim kendime, GC çıkacağına eminim, en başından beri bunu hissedebiliyorum. Ama olmadı diyelim, çekilişin ertesi sabahı başka bir yöntemle gidebilmek için çalışmalara başlayacağım.

    Yolun sonu bir şekilde gitmek. Üzgünüm ama kalmaya değer en ufak bir şey dahi yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum