Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @lilith666 yazın elbette, hiçbir sorun olmaz.
    istediğiniz cevabı alana kadar mail atmaya devam edin.
    kcc bundan anlar çünkü..

• @gucarslan peki talep gelmeden evrak gönderimi bana sorun çıkarmaz mı?

• @lilith666 neden çıkartsın ki?
    bu şekilde onay alan arkadaşlar var bu grupta.
    eğer onay gelmeden talep gelirse yine yollarsınız.

• @gucarslan sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim😊

• ⭐⭐⭐

Haftasonuna sıcak bir haberle merhaba diyoruz. Dışişleri, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla Kasım 2020'den beri yürürlükte olan ve özellikle DV talihlilerine büyük sıkıntı yaratan Tier yani Önceliklendirme uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Tüm DV2022 talihlilerine hayırlı olması dileğiyle:

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visa-services-operating-status-update.html

• Güzel haber :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Sono, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Haftasonuna sıcak bir haberle merhaba diyoruz. Dışişleri, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla Kasım 2020'den beri yürürlükte olan ve özellikle DV talihlilerine büyük sıkıntı yaratan Tier yani Önceliklendirme uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Tüm DV2022 talihlilerine hayırlı olması dileğiyle:

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visa-services-operating-status-update.html

Bu güzel haber için çok teşekküler Mustafa kardeşim, uykuda yakalandık, şimdi haberim oldu :)

Bunun etkisi olarak neler olabilir diye bakarsak :

• İlk başta Ankara'nın evrakları onaylı olan ve cut-off içindeki arakadaşlarımızın hepsine hiç gecikmeden mülakat vermesini bekliyoruz. Artık DV dosyalarını altlara koyup diğer vize türlerine öncelik vermelerine sebep olan DoS uygulaması sona erdi.

• KCC'nin konsoloslukların fazla işlem yapmamasından dolayı ağırdan almalarını, az sayıda dosya işlemelerini gerektirecek bir neden kalmadı. Buradaki işlemlerin de hızlanıp konsolsoluklara fazla sayıda dosya göndermesini umuyoruz.

• Bu haberden sonra beklediğim diğer bir gelişme: Bu sezona zaten 4 ay geç başlamış ve konsoloslukların tier uygulaması nedeniyle dosya işlemlerini (talep/onay) ağırdan alan KCC'nin yeni düzene yetişmesi için DV2020'de olduğu gibi herkese aynı anda Evrak talebi göndererek sadece Evrak Onayı ile uğraşmaya geçmesi ve bu şekilde fazla sayıda mülakat vermeye başlayacak konsoloslukların hızına ayak uydurmaya çalışması. Toplu evrak talebinden başka çareleri yok.

Şimdiye kadar kazanmış ve bundan sonra kazanacak olan tüm talihlilere hayırlı olsun.

• @Sono Sn Sono Haber için çok teşekkürler. Kendi adıma çok mutlu oldum. Ancak açıklamayı ben de okudum. Kasım 2020 den beri geçerli olan önceliklendirme sırası kaldırılmış diyor ama buna karşın son bölümde de “Embassies and consulates have broad discretion to determine how to prioritize visa appointments among the range of visa classes as safely as possible, subject to local conditions and restrictions.” cümlesi ile büyükelçilik ve konsoloslukların bulundukları ülkedeki yerel kısıtlama ve gidişata göre (covid-19 ile ilgili) vize işlemlerindeki önceliklendirmeleri kendileri saptayacaktır şeklinde bir açıklama yapıyor.

Korkum şu ki Ankara da bu açıklamadan bir vazife çıkarıp mevcut DV göçmen vizelerinin sona bırakılması uygulamasını sürdürebilir. Zira yasal olarak bir engel bulunmuyor. Umarım yanılırım.

#SaveDiversityVisa

• Mealen, State Dept diyor ki ben onceliklendirme olayini artik kaldirdim ve yetkiyi konsolosluklara biraktim. Onlar bulunduklari ulke kosullarina gore vize cesitliliginde nasil bir onceliklendirme yapacaklari konusunda genis bir takdir hakkina sahiptirler.

• Boyle bir kararda sanirim mahkemelerdeki davalarin etkisi var. State Dept mahkeme kararlarini bence etkilemek adina bunu yapti.

Her ulkenin kendi dinamikleri farkli oldugu icin, her konsoloslugun calisma alanlari ve kapsamlari da farkli olacaktir. Bu durumda, hicbir mahkeme konsolosluklara onceliklendirme konusunda tekduze bir mahkeme karari veremez. Ornegin, Londra'daki ile Ankara'dakinin calisma duzeninin ve kosullarinin ayni olmasi beklenemez.

Kisaca, State Dept topu konsolosluklara atti. Yargiclara da "Haydi onlarla (konsolosluklarla) ugrasin, ben artik onceliklendirme yapmiyorum. Artik onlar yapiyor ve her ulkenin kosullari farkli" demek istiyor.

• @MySea Artik herkes SIK SIK Konsolosluklar hakkinda resmi aciklamalari takip edip buralarda paylasmali . Her ulkeninkini de bilmeliyiz .

• Mülakat alan varmı tier uygulaması kalktıktan sonra? Nedir gelişmeler ben bana bu hafta gelir diye umuyordum yeni bir haftaya daha girdik hadi bakalım her gün saat 6.30 pm a kadar maillere bakmıyorum :D totem yaptım genelde o saat aralığında geliyor mail.

• @gucarslan ben de önerdiğiniz gibi evrak talep mailini beklemeden göndereceğim ocak ayı 10.000 olarak açıklandı gitgide benim CN'a yaklaşıyor ve bu şansımı riske etmek istemiyorum. Teyit etmek istediğim nokta evli olmadığım, askerlik yapmadığım (türk vatandaşları için zorunlu değil diye biliyorum), herhangi bir mahmekeme kayıdım olmadığı için sadece pasaport, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ingilizce olarak arşiv kayıtlı adli sicil kaydı göndereceğim doğru mudur?

• @ggulduk 10 bin sadece Ocak ayina degil . 10 bin e kadar olanlara . Keske bir ayligina 10 bin gibi algilanmasa ... Aslinda aciklanan cok az ...

• @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@gucarslan ben de önerdiğiniz gibi evrak talep mailini beklemeden göndereceğim ocak ayı 10.000 olarak açıklandı gitgide benim CN'a yaklaşıyor ve bu şansımı riske etmek istemiyorum. Teyit etmek istediğim nokta evli olmadığım, askerlik yapmadığım (türk vatandaşları için zorunlu değil diye biliyorum), herhangi bir mahmekeme kayıdım olmadığı için sadece pasaport, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ingilizce olarak arşiv kayıtlı adli sicil kaydı göndereceğim doğru mudur?

Evet, sizin durumunuzda bu 3 belge yeterlidir.
    Evraklarınızı nasıl göndereceğinize dair bilgiler bu konu başlığının ilk mesajında var.

• Merhaba, ben de evrak talebini beklemeden göndereceğim. Lottery de kullandığım pasaportum süresi vardı ancak soyadım değiştiği için DS260'ı doldururken yeni pasaport alıp o pasaportun bilgilerini verdim. Bu nedenle de bir açıklama yazacağım. bu açıklamanın örneği sayfasının başında gördüm ve bu şekilde yazacağım ancak sadece boş bir sayfaya bu metni yazmam format olarak yeterli mi? açıklamanın önüne herhangi bir hitap, tarih, isimi yazmam gerekir mi?

• @Atmosfer Ocak ayına kadar numarası 10000 e kadar olanlara mülakat tarihi verilecek anlamına mı geliyor? Tşkler

• @roninist Verilecek değil

Verilme ihtimali azda olsa vardır anlamına geliyor.

• @Sevipekcan evet yeterli.
    sonrasında bu dosyayı, .pdf formatında diğer evraklar gibi mail içinde kcc'ye gönderin.

• @roninist Ocak sonuna kadar 10 bine kadar :folded_hands_medium-light_skin_tone:

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k