Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gulyc merhabalar ben ds formunu en erken gönderenlerdenim o yüzden bu kadar hızlı onay aldıgımı düsünüyorum evrak talebimde bu yüzden erken geldi DS formunu lotterynin açıklandığı günün gecesinde gönderdim sonra tekrar açtırdım gerçi ama galiba sürecime negatif bir etkisi olmadı.


  • @smartcells bu arkadaşların case no ları hakkında bir bilgiye sahipmiyiz acaba


  • @smartcells excell list'de olmak için mutlaka telegram grubunda mı olmak lazım?

  • ⭐⭐⭐

    @beyc, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells bu arkadaşların case no ları hakkında bir bilgiye sahipmiyiz acaba

    @beyc , excel listesinden görebilirsiniz detayları

    @buokcun , Hayır Telegram grubuna dahil olmak zorunda değilsiniz. Telegramda olsun olmasın bütün DV2022 talihlilerinin kendilerini bu listeye eklemelerini bekliyoruz, istiyoruz. Sadece eklemekle kalmayıp süreçlerinde bir gelişme olduğu zaman (evrak talebi, onayı, mülakat vs) kendi satırlarında ilgili tarih kısımlarını güncellemelerini istiyoruz.

    Excel listemizin linki aşağıda. Eğer 12XXX bloğunda kendi adınızı bulamazsanız kendinizi en son satıra ekleyin. Lüften araya eklemeye çalışmayın. En son satıra ekleyin biz ilgili numara bloğuna taşırız. Durumunuzda gelişme olursa sadece kendi satırınızda güncelleme yapn.

    Excel Linki >> DV2022 Excel


  • @Mevlut-Yilmaz Bunu ben de merak ediyorum


  • @Megatron Vallahi ben de merak ediyorum.


  • Etiketliyorum ; görüp yardımcı olurlar belki @entropik

    @gucarslan @smartcells @ayvalik10 @Yekta-Olgun @Figen @crazycells

  • ⭐⭐⭐

    @Mevlut-Yilmaz @entropik @Megatron Daha önceki mülakat deneyimlerinden biliyoruz ki maddi birikim son 1-2 gün kala yatırılsa da sorun yaratmıyor konsolosluk. Ama resmi yönergeye göre buradan bir soru gelebilir, bu yüzden hazırlıklı gitmeniz ve bu para kaynağını mülakatta belirtmeniz gerekebilir.

    Daha önceki mülakat deneyimleri için aşağıdaki konunun her mesajını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri?_=1637274758497


  • Merhaba, ben iki defa evrakları mail gelmeden gönderdim. İlk defa gönderdikten sonra kccye "evraklarımı gönderdim, ancak hala onaylanmadı" şeklinde mail yazdım, "The Kentucky Consular Center has not received your documents." ve bana bu maili gönderdiler. Bu mailden sonra ikinci defa evrakları gönderdim hala bir gelişme yok. Kccye tekrar mail yazmak istiyorum, acaba yazsam bana sorun yaratır mı?
    Evrak gönderiminden sonra bana "evraklarınız alındı" şeklinde avto mail gelmişti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilith666 yazın elbette, hiçbir sorun olmaz.
    istediğiniz cevabı alana kadar mail atmaya devam edin.
    kcc bundan anlar çünkü..


  • @gucarslan peki talep gelmeden evrak gönderimi bana sorun çıkarmaz mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilith666 neden çıkartsın ki?
    bu şekilde onay alan arkadaşlar var bu grupta.
    eğer onay gelmeden talep gelirse yine yollarsınız.


  • @gucarslan sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim😊

  • ⭐⭐⭐

    Haftasonuna sıcak bir haberle merhaba diyoruz. Dışişleri, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla Kasım 2020'den beri yürürlükte olan ve özellikle DV talihlilerine büyük sıkıntı yaratan Tier yani Önceliklendirme uygulamasına son verildiğini duyurdu.

    Tüm DV2022 talihlilerine hayırlı olması dileğiyle:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visa-services-operating-status-update.html


  • Güzel haber 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Haftasonuna sıcak bir haberle merhaba diyoruz. Dışişleri, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla Kasım 2020'den beri yürürlükte olan ve özellikle DV talihlilerine büyük sıkıntı yaratan Tier yani Önceliklendirme uygulamasına son verildiğini duyurdu.

    Tüm DV2022 talihlilerine hayırlı olması dileğiyle:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visa-services-operating-status-update.html

    Bu güzel haber için çok teşekküler Mustafa kardeşim, uykuda yakalandık, şimdi haberim oldu 🙂

    Bunun etkisi olarak neler olabilir diye bakarsak :

    • İlk başta Ankara'nın evrakları onaylı olan ve cut-off içindeki arakadaşlarımızın hepsine hiç gecikmeden mülakat vermesini bekliyoruz. Artık DV dosyalarını altlara koyup diğer vize türlerine öncelik vermelerine sebep olan DoS uygulaması sona erdi.

    • KCC'nin konsoloslukların fazla işlem yapmamasından dolayı ağırdan almalarını, az sayıda dosya işlemelerini gerektirecek bir neden kalmadı. Buradaki işlemlerin de hızlanıp konsolsoluklara fazla sayıda dosya göndermesini umuyoruz.

    • Bu haberden sonra beklediğim diğer bir gelişme: Bu sezona zaten 4 ay geç başlamış ve konsoloslukların tier uygulaması nedeniyle dosya işlemlerini (talep/onay) ağırdan alan KCC'nin yeni düzene yetişmesi için DV2020'de olduğu gibi herkese aynı anda Evrak talebi göndererek sadece Evrak Onayı ile uğraşmaya geçmesi ve bu şekilde fazla sayıda mülakat vermeye başlayacak konsoloslukların hızına ayak uydurmaya çalışması. Toplu evrak talebinden başka çareleri yok.

    Şimdiye kadar kazanmış ve bundan sonra kazanacak olan tüm talihlilere hayırlı olsun.


  • @Sono Sn Sono Haber için çok teşekkürler. Kendi adıma çok mutlu oldum. Ancak açıklamayı ben de okudum. Kasım 2020 den beri geçerli olan önceliklendirme sırası kaldırılmış diyor ama buna karşın son bölümde de “Embassies and consulates have broad discretion to determine how to prioritize visa appointments among the range of visa classes as safely as possible, subject to local conditions and restrictions.” cümlesi ile büyükelçilik ve konsoloslukların bulundukları ülkedeki yerel kısıtlama ve gidişata göre (covid-19 ile ilgili) vize işlemlerindeki önceliklendirmeleri kendileri saptayacaktır şeklinde bir açıklama yapıyor.

    Korkum şu ki Ankara da bu açıklamadan bir vazife çıkarıp mevcut DV göçmen vizelerinin sona bırakılması uygulamasını sürdürebilir. Zira yasal olarak bir engel bulunmuyor. Umarım yanılırım.

    #SaveDiversityVisa


  • Mealen, State Dept diyor ki ben onceliklendirme olayini artik kaldirdim ve yetkiyi konsolosluklara biraktim. Onlar bulunduklari ulke kosullarina gore vize cesitliliginde nasil bir onceliklendirme yapacaklari konusunda genis bir takdir hakkina sahiptirler.


  • Boyle bir kararda sanirim mahkemelerdeki davalarin etkisi var. State Dept mahkeme kararlarini bence etkilemek adina bunu yapti.

    Her ulkenin kendi dinamikleri farkli oldugu icin, her konsoloslugun calisma alanlari ve kapsamlari da farkli olacaktir. Bu durumda, hicbir mahkeme konsolosluklara onceliklendirme konusunda tekduze bir mahkeme karari veremez. Ornegin, Londra'daki ile Ankara'dakinin calisma duzeninin ve kosullarinin ayni olmasi beklenemez.

    Kisaca, State Dept topu konsolosluklara atti. Yargiclara da "Haydi onlarla (konsolosluklarla) ugrasin, ben artik onceliklendirme yapmiyorum. Artik onlar yapiyor ve her ulkenin kosullari farkli" demek istiyor.


  • @MySea Artik herkes SIK SIK Konsolosluklar hakkinda resmi aciklamalari takip edip buralarda paylasmali . Her ulkeninkini de bilmeliyiz .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum