Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@huf en önemli kısımları anlatmış zaten. 2018 yılında green cardımı almamla başlayan Yesilkartforum yoldaşlığımızın belki de en önemli hikayesi olan bu interview, maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. En azından şimdilik istediğimiz gibi sonuçlanmadı diyelim ve herkesin iyi dileklerini rica edelim 🙏🏼🙏🏼 🙂
2022 Haziran ayında USCIS'e başvurumuzu yapmıştık. Green cardımı almamla birlikte her zaman en legal yoldan ilerledik, asla işin katakullisine karışmadık. 2018 yılından bu yana vergi beyanında bulundum. 2022'de taşındığım andan beri Amerikan sistemine uygun hareket ettim, yani iş buldum çalıştım, harcama yaptım, kurallara uydum vs. Olabilecek en istedikleri göçmen profilini oluşturuyoruz aslında, ama gene de böyle tadımızı kaçırmayı becerdiler 😕
Annemin hastalığı olmasa belki inat edip Amerika'da tek başıma sürünmeye devam edecektim. Ama siz siz olun, hayatınız, sağlığınız ve huzurunuz mutluluğunuz en önemlisi, bu yola baş koyduk diye bunları arka plana atıyoruz, yapmayın.
@crazycells seneler seneler önce kaç kere yazıştık, kaç kere yardım ettiniz 🙏🏼 sizi de anmadan geçmek istemedim🥰
umarım en kısa sürede joint sponsor olayımız halledip artık daha fazla tümsek çukur görmeden amerika maceramıza başlayabiliriz🙏🏼
-
Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏
-
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
Ben f1 kategorisideim ama bu baslikta takılıyorum bir fark yok sureclerde.
-
@crazycells Aslinda o baslik surada zaten: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları) :))
Henuz sonraki sureckleri tecrube edemedigim icin ben de bir sey paylasamiyorum.
-
Merhabalar,Amerikada yaşayan bir kardeşim var vatandaş olarak.Anne ve Babamız hayatta değil,bu durumda başvuru sürecinde kardeşin anne baba önceliğine geçtiği yönünde bir duyum aldık,Bu doğru mudur?Kardeş olarak 10 yıl üstü süren bekleme süresi anne baba gibi tanımlanarak daha kısa hale geliyor mu?Teşekkürler
-
@OkanD, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar,Amerikada yaşayan bir kardeşim var vatandaş olarak.Anne ve Babamız hayatta değil,bu durumda başvuru sürecinde kardeşin anne baba önceliğine geçtiği yönünde bir duyum aldık,Bu doğru mudur?Kardeş olarak 10 yıl üstü süren bekleme süresi anne baba gibi tanımlanarak daha kısa hale geliyor mu?Teşekkürler
hayir, maalesef bu sekilde bir onceliklendirme olmuyor. F4 kategorisinden basvuru yapmaniz gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri
-
Merhaba sayin crazycells oncelikle nasilsiniz 2020 de cok yardiminizi gorduk minnettariz size .2020 ocak 7 de mulekata girmistim oglum ile ama ben uzerimde ban oldugu icin visa mi alamamistim ,bana verdikleri evrak uzerinde sadece 2022 subat 4 yazilydi cunku cezam o tarihde bitiyor .sure yaklasti ve ben nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum icerdeki dosyam acikmidir ne yapmam gerekli bu durumda lutfen yardimci olurmusunuz bana
tesekkur ederim -
Selamlar,
Tüm sayfaları okudum ancak durumuma biraz benzer bir case vardı, o sebeple ben de sorumu sormak istedim.2021 GC talihlisiyim. DV1 Vizem verildi ancak henüz ABDye giriş yapmadım (Ocak girişi olacak). Erkek arkadaşımla beraber gitmek ve yaşamak istiyoruz biz de, ancak ben giriş yapmadan önce mi yoksa giriş yaptıktan sonra mı evlenmek daha stratejik olur, bilemiyoruz.
Şimdiden teşekkürleer!
-
Selamlar,
Öncelikle tüm sayfaları okudum ama kendiminkine benzer sayılan yalnızca bir case vardı. Ben de karanlıkta kalmamak adına sormak isterim.
2021 GC talihlisiyim. Henüz ABD'ye giriş yapmadım, 2022 ocak ortası gibi planlıyorum. Erkek arkadaşımla beraber biz de ABD'de yaşamak istiyoruz.
Ama ben giriş yapmadan önce mi evlenmek mi daha stratejik yoksa giriş yaptıktan sonra mı kısmında belirsizlik yaşıyoruz.Şimdiden teşekkürler!
-
@nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba sayin crazycells oncelikle nasilsiniz 2020 de cok yardiminizi gorduk minnettariz size .2020 ocak 7 de mulekata girmistim oglum ile ama ben uzerimde ban oldugu icin visa mi alamamistim ,bana verdikleri evrak uzerinde sadece 2022 subat 4 yazilydi cunku cezam o tarihde bitiyor .sure yaklasti ve ben nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum icerdeki dosyam acikmidir ne yapmam gerekli bu durumda lutfen yardimci olurmusunuz bana
tesekkur ederimtesekkurler, sagolun
siz nasilsiniz?Saniyorum ki sure tamamen dolmadan konsolosluk hareket etmeyecektir, isterseniz dosya numaranizi ekleyerek ve kisaca onceki sonucu ozetleyerek suradan konsolosluga kendilerine ne zaman ulasmaniz gerektigini sorun: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
kendileri, su anki uygulamalara gore en uygun sekilde yonlendirirler.
-
@misirgevregi, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Selamlar,
Tüm sayfaları okudum ancak durumuma biraz benzer bir case vardı, o sebeple ben de sorumu sormak istedim.2021 GC talihlisiyim. DV1 Vizem verildi ancak henüz ABDye giriş yapmadım (Ocak girişi olacak). Erkek arkadaşımla beraber gitmek ve yaşamak istiyoruz biz de, ancak ben giriş yapmadan önce mi yoksa giriş yaptıktan sonra mı evlenmek daha stratejik olur, bilemiyoruz.
Şimdiden teşekkürleer!
Su an maalesef Green Cardli sayilmiyorsunuz, o nedenle sponsor olamazsiniz. Lutfen ilk firsatta vizenizin suresi gecmeden ABD'ye giris yapin, bu sekilde GC sahibi olacaksiniz.
Daha sonra ise evlenip F2A surecini baslatabilirsiniz:
-
Tesekkur ederim sayin crazycells avukatimiz haziran ayinda email atmisti fakat Ankaradan cevap gelmedi , sizinde dediginiz gibi subat ayini bekliyorlardir bir sorum daha olacak 2020 ocak ayi mulakatinda butun evraklarimi aldilar bana tekrar vermemislerdi bu durum normal mi ?
-
Sayin crazycells bir sorum daha olacak dosyamin kapanma durumu olabilirmi oyle bir duyum aldik mulakata girdikden sonra 1 yil gecerse dosyanin kapanma durumu oluyormus biz case no girince herhangi bir durum goremedik fakat endiseleniyoruz .esim ve iki cocugum abd de bir ben kaldim tr de haliyle gercekden artik stres yasamaya basladik .
-
Nazli hanim ben mulakata girdim eksik evrak dolayisiyla bekliyorum transcript 2020 i hala gözükmüyor. Her neyse konsolosluk verdigi kagitta yaklasik eylul 2022 ye kadar tamamlanmazsa vize artık alamazsın gibi bir ibare var. Yani mulakat ve bir yil sonrasında dediginiz risk olabilir.
-
Sayin doncarleona 2020 de mulakata girdigimde uzerimde ban oldugu icin almiyacagimizi biliyorduk avukatimiz girmemiz gerktigini soylemisti red yesemde butun evraklarim tamdi bana sadece 2022 subat ayindan sonra gitmemi soylendi sadece pasaprtum bana geri verildi .sistemde casemiz acik guzukuyor .
-
@nazli Ozaman 2022 subat sonrasındaki mulakatiniza girdikten sonra benim gibi bir uzatma belge ihtiyaci vs durumu oluşmadığı surece bir sıkıntı yasamayacaksinizdir.
-
Belgelerim tamamdi fakat dqha once abd de turist visa si ile gidip bir sure orda yasayip dundugum icin uzerimde ban vardi ve 2022 subat ayinda bitiyor ama bizi endiselendiren 4 ay once email attik ankaraya geri dunus olmamasi dosyamin kapalimi acikmi konusu baya bizi endiselendirdi .umarim dediginiz gibi olur .Tesekkur ederim

-
@nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Tesekkur ederim sayin crazycells avukatimiz haziran ayinda email atmisti fakat Ankaradan cevap gelmedi , sizinde dediginiz gibi subat ayini bekliyorlardir bir sorum daha olacak 2020 ocak ayi mulakatinda butun evraklarimi aldilar bana tekrar vermemislerdi bu durum normal mi ?
evet, durum normal.
Sizden aldiklari ve sizin bir daha temin edemeyeceginiz orijinal bir belge var miydi? Boyle bir belge olmamasi lazim, ama size vize verirken zaten hepsini guncellemenizi isteyeceklerdir, bilginize.
-
@nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Sayin crazycells bir sorum daha olacak dosyamin kapanma durumu olabilirmi oyle bir duyum aldik mulakata girdikden sonra 1 yil gecerse dosyanin kapanma durumu oluyormus biz case no girince herhangi bir durum goremedik fakat endiseleniyoruz .esim ve iki cocugum abd de bir ben kaldim tr de haliyle gercekden artik stres yasamaya basladik .
Normalde dediginiz gibi 1 yil, ama konsoloslugun 2020 Mart'tan bu yana hicbir dosyayi otomatik olarak kapattigini sanmiyorum, zira tum konsolosluklar aylarca kapali kaldi.
Dilerseniz 2 haftada 1 konsolosluga email gondermeye devam edin, direkt bir sekilde dosyanizin acik olup olmadigini sorabilirsiniz. Zaten dosyaniz konsoloslukta oldugu icin bu soruyu net bir sekilde cevaplayabilirler.
-
Avukatimiz dosaynin acik oldugunu soyledi ve biz tekrardan evraklarimizi toplayip randevu almayi planliyoruz subat 4 den sonra avkutimiz sorun olmuyacagini soyledi sayin crazycells bilgilerinize basvuracagim iyiki varsiniz cok tesekkur ederim

-
Sayin crazycells 2020 de mulakata girdigimde bana gurevlinin soyledigi sadece 2022 subatdan sonra sponsrlarin W 2 evraklarini getirirseninz yeterli olur demisti umarim sorun cikmaz

-
@nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Avukatimiz dosaynin acik oldugunu soyledi ve biz tekrardan evraklarimizi toplayip randevu almayi planliyoruz subat 4 den sonra avkutimiz sorun olmuyacagini soyledi sayin crazycells bilgilerinize basvuracagim iyiki varsiniz cok tesekkur ederim

@nazli, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Sayin crazycells 2020 de mulakata girdigimde bana gurevlinin soyledigi sadece 2022 subatdan sonra sponsrlarin W 2 evraklarini getirirseninz yeterli olur demisti umarim sorun cikmaz

Ben de avukat gibi dusunuyorum sayin @nazli , vize almaya uygun olduktan sonra (oncesinde degil) konsolosluk ile iletisime gecmeniz durumunda sizi yonlendireceklerdir. O zamana kadar -is yukunden dolayi- sizin emaillerinizi ve sorularinizi onemsemeyebilirler. Telaslanmanizi gerektirecek bir durum oldugunu sanmiyorum.
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum