@Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
-
@ayvalik10 Tamamdir, tesekkurler
-
-
-
Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.
-
-
Merhaba Florida / Orlando da küçük işletmemin muhasebe işlemlerini yapacak muhasebeci arıyorum. İlgilenenler bana msjla ulaşabilir, teşekkürler.
-
Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti.
Bu kisir dongude size tavsiyem:
Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin. Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar. Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin. Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin. Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir. Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin) Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor. Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz.Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.
-
@rocklee, içinde söyledi: Markette Çalışmak
Konu içerisinde genellikle Walmart'tan bahsedilmiş. Target marketler nasıl? Walmart gibi başlangıç olarak sigortasız part time mı işe alıyorlar?
İllegal durum hariç Sigortasız ve SSN siz hiç bir yerde çalışamazsınız. Target ve Walmart gross market tipi bir yapısı yok. Her tür malzeme bulabileceğiniz perakende zinciri. Market tipi olanlar Whole Food ve Cosco
-
@Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
-
LandCentral: Land for Sale, Lots for Sale, Since 1997
LandCentral: Land for Sale, Lots for Sale, Since 1997
Land For Sale all over USA - Low Down Payments & Affordable Interest Rates Since 1997. Over 10,000 Affordable Properties Sold.
-
Hepinize iyi günler, ben 19 yaşındayım, 3 yıla yakın bir süredir sanayide çalışıyorum ve bu süreç içerisinde torna, borverk ve freze gibi makinaları kullanmayı ve onlarda hassas işçilik yapmayı öğrendim. Bunun yanı sıra kaynak, taş ve montaj da öğrendim. Benim sorum şu abilerim, ben ilk okul terkim, sağlık sorunlarından dolayı maalesef bırakmak zorunda kaldım. Fakat İngilizce dilini çok iyi biliyorum, akıcı bir şekilde konuşabiliyorum ve internet üzerinden gündelik olarak konuştuğum arkadaşlarım var. Benim okul mezuniyet belgem vs. olmasa bile, yurt dışında iş bulabilir miyim? Vize sorunlarını nasıl halledebilirim? Bilgili abilerim ablalarım bana yardımcı olursa, tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Tekrardan iyi günler.
-
Merhaba arkadaşlar 15 yıllık metal püskürtme boyacısıyım. Bu formuda yenı keşfettim. En kolay nasıl iş başvurusu yapacak firma bulurum. Tersane gemileride bayama yapabilirim fabrıkada olur yaş boyada. Önerileriniz nedir?
-
@roleximyok 50.000 dolar bile yapanlar var. kesin bir rakam yok sadece yapacağın eyalet önemli bu kişi ile irtibata geçersin
Amerikan Rüyası
Amerikan Rüyası
Tolunay Keskin
-
herkeze merhaba ben suan icin abdde sirket actim ve yakinda parekende dukkani kiralamayi dusunuyorum ama soyle bir durumum var evlilik yoluyla green card bekliyorum ve daha gelmedi en az 6 ay gelmez su an icin ben bu sure zarfinda dukkan kiralayip actigim sirketle faaliyete baslayabilirmiyim work permitim olmadan
-
@laxasca merhabalar foruma yeni üye oldum. Bu konu hakkında bir girişiminiz oldu mu durumu merak ettim ama.
-
bende türkiyede forklift ehliyeti alacağım kullandığımı ispat için indeed bilgi sahibi olunacak çok ilan var ama hepsi işe alsada amerika da bir kurstan belge istiyorlar ilanların çoğunda akıcı ingilizce yazma okuma becerisi istiyorlar oda zamanla olur her şey tamsa bence çok kolay iş bulur saat ücreti 15 - 21 dolar olduğunu ilanlarda gördüm
-
-
Amerika'da şirket kuruluşlarında "Registered Agent" gerekebiliyor. Şirket tebligatlarınızı emanet edeceğiniz bu kişi/kurumların güvenilir olması önemli. Bu başlık altında bu konuda deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşabiliriz.
Bu konuda tecrübesi olan var mı? Hangi registered agent ile çalıştınız? Memnun musunuz?
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Thrifting -- ikinci el esya ticareti
@hasta-la-vista-baby Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:
@senay-sirin Takip edebileceğimiz bu iş üzerine youtube kanalı önerin varmı.
Teşekkürler 🙂Bu konunun ilk yazisinda, bir kac youtube linki ve facebook grouplari var. Hepsi ingilizce oldugu icin dilinizi de gelistirmis oluyorsunuz takip ederken 🙂
Senay hanım hala devam ediyor musunuz ? Konuya ilişkin güncel durum nedir ?
Eşim tamamen el yapımı seramik bardak kupa gibi ürünler yapıyor.
Etsy üzerinden satmayı deneyeceğiz ancak el yapımı el emeği ürünlerin satışı ile ilgili gerek fiziki gerek ise e ticaret olarak bize bulunabileceğiniz başka bir satış önerisi var mıdır?
-
@cemil-kaya Cemil bey merhaba. Ise giris sureciniz nasil oldu acaba. En basit islerde bile tecrube istiyorlar. Bir adim bile atamiyoruz. Sanirim Arkeoloji mezunusunuz. Arkeolog olarak girmediyseniz farkli bir yol bulmussunuzdur diye dusunuyorum. Bununla ilgili bilgi verirseniz cok aydinlatici olacaktir. Iyi gunler dilerim.
SERACILIK
-
Herkese Merhabalar
Amerika'da Seracılık alanında bilgisi olan var mı?
Yaptığım araştırmalara göre seracılığın yoğun olarak yapıldığı iki eyalet gördüm; Kaliforniya ve Florida. Konu hakkında bilgisi olan varsa bu konu üzerine bilgi alış verişi yapma isterim. -
Hocam arizonada da var baya tarım herkes col sanıyor ama
-
@Ahmet-Taner-Uysal 2017 yilina ait bir bilgi:
-
Geçenlerde internette gördüm. ABD'de tarım yapan bir türk paylaşmıştı. 113 gram marulu 4 USD'ye satıyorlardı. KG/fiyat açısından epey iyi gözüktü. Topraksız tarım ve yeni teknolojiler ile beraber epey cazip göründü açıkçası. Kimya mühendisiyim ama hep toprakla haşır neşir olmayı istemişimdir. Bende araştırmaya değer.
-
Tarim ABD'nin ana uretim endustrilerinden birisidir. Hatta eger arastirirsaniz, ABD dunyada tarim ureticisi ulkeler arasinda hep ilk 5'dedir. Bugday, misir ve soya fasulyesinde dunyadaki en buyuk ureticidir.
-
Öncelikle yorumlarınıza teşekkür ederim. Ben bu yıl green cart a yeni başvuru yaptım. Benim planım Los Angeles da seracılık alanında çalışma yapmak. Topraksız tarımda sulu kültür üzerine bilgim var bu bilgi ve tecrübelerimi Amerika da yapmak istiyorum.
-
@Ahmet-Taner-Uysal
sadece google aramaya greenhouse grower los angeles yazdım karşıma yüzlerce iş ilanı çıktı sadece green kart bel bağlama bence sponsorluk için de kendileri ile irtibata geçmelisin. Sponsorluk için de aşağıdaki linke tıklayıp yazıları okuyabilirsin.https://yesilkartforum.com/forum/topic/2596/sponsorluk-vasıtasıyla-green-card-elde-etme
-
@ayvalik10 bilgilerin için çok teşekkür ederim
-
@ayvalik10, içinde söyledi: SERACILIK
@Ahmet-Taner-Uysal
sadece google aramaya greenhouse grower los angeles yazdım karşıma yüzlerce iş ilanı çıktı sadece green kart bel bağlama bence sponsorluk için de kendileri ile irtibata geçmelisin. Sponsorluk için de aşağıdaki linke tıklayıp yazıları okuyabilirsin.https://yesilkartforum.com/forum/topic/2596/sponsorluk-vasıtasıyla-green-card-elde-etme
Bende biraz baktım ama bulamadım. 2022 yılı içerisinde kenevir yetiştiriciliği için gitmeyi planlıyorum.
-
2022 yılı içerisinde bu konu için ziyaret etmeyi düşünüyorum. Tahminim elde ettiğin verilerde ağırlıklı olarak weed üretimidir. Şuanda yetiştiremiyorlar çok ciddi talep var
-
Küçük bir tarla bahçe alıp organik tarım yapmayı düşünüyorum. Yatırımcı vizesine böyle bir proje kabul alır mı bilmiyorum. Ayrıca orada tarım yapıp ürün satmak için ne tür izinlere ihtiyacım var. Tarla bahçe ilanlarına nereden ulaşabilirim. Bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.
-
-
teşekkürler

-
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k