Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells teşekkürler size yazmıştım ama KKTC den istenmediği söylendi burada çok arkadaş almışlar o konuda arada kaldım

    1 yildan az mi kalmistiniz?


  • @crazycells ünv okumuştum 1994-1999 arası 5 yıl 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @onuru, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @onuru elinize saglik, tesekkurler. Evet, sadece gocmen vize basvurusu icin degil, baska amaclar icin de lazim olabilir, o nedenle eger almayi basarabilirseniz konuya cok guzel bir deneyim daha eklemis oluruz.

    Hocam selamlar, simdi istanbulda hindistan konsoloslugundan ciktim. Basvuru yapamadim ne yazikki. Bende hindistanda kaldigim butun yerlerden rental agrement istediler.😪😪 gario olan su ki ben vizeleri uzatirken butun evraklari vermistim. Kendilerine soylememe ragmen israrla fotokopisi istediler.

    bilgilendirme icin tesekkurler, bu durumda DOS'un sayfasinda yer alan bilgilerin dogru oldugunu dusunebiliriz...

    Evet hocam bende o sekilde dusunuyorum. Artik bekleyip gorecegiz. Hakkimizda hayirlisi.


  • @ozeryilmaztr Peki aldiysaniz hangi yol ile aldiniz Kazakistan`dan?


  • Merhaba, asıl talihli olan eşim için Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğinden eşimin 11 ay Azerbaycan'da kalmasına rağmen her ihtimale karşı Adli Sicil Kaydı aldık. Yardımcı olması açısından süreci paylaşmak istedim; Azerbaycan Büyükelçiliğine Türkçe ve Azerice bir dilekçe hazırladık.

    Dilekçede özetle; eşimin kişisel bilgilerini verdik ve Azerbaycan'da kaldığı süreden bahsettik, Azerbaycan vizesi, pasaport kayıtları, oturum belgesini de ek yaparak adli sicil kaydı talep ettik. Dilekçeyi Ankara'da bulunan Büyükelçiliğin posta kutusuna attıktan yaklaşık 6 hafta sonra Büyükelçilikten Adli Sicil Kaydının geldiği haberi ulaştı. Elçiliğe belgeyi almak için gidince bir hesap numarası verdiler, hesap numarasına 10 dolar yatırdıktan sonra Büyükelçilikten belgeyi teslim aldık.


  • @POLARBEAR25 teşekkürler ama 12 ayı geçmesi gerekli oluyormuş ben 7 ay kaldığım için vazgeçtim oradan sabıka kaydı istemedim buradaki arkadaşlar sizin gibi yardımcı oldular sağolsunlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells ünv okumuştum 1994-1999 arası 5 yıl 🙂

    5 yil uzun sure, bu durumda belgeyi alin 🙂 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @POLARBEAR25 elinize saglik.


  • @crazycells evet ona başvurdum 45 gün dediler 🙂


  • Merhaba arkadaşlar, ben 2005-2008 yıllrası arasın da Fas ta çalıştım. Fas tan sabıka kaydı alamaya çalışıyorum. Şuan Macaristan da çalışıyorum. Macaristan Fas konsolosluğunu aradım bilgi almak için bana verdikleri cevap vekalet ile olmuyor Fas tan kendin alman gerekiyor şeklinde oldu. Bana anlamsız geldi. Bu şekilde bir deneyim yaşayan oldu mu gerek Fas gerek başka konsolosluklardan. Fas tan bu belgeyi almak belki 1 hafta belki 10 gün orada kalmak demek. Yardımcı olursanız sevinirim.


  • @crazycells @gucarslan Ben Fas tan sabıka kaydını almadan evrakları göndersem, Evrak onaylanır mı? Veya onaylayıp konsoloslukta ibraz etmemi mi isterler yoksa eksik evraktan dolayı evrak talebi mi yaparlar? Eksik evrak talebi yaparlarsa çok vakit kaybeder miyim? Okuduğum kadarı ile evrak onaylanması bile 2 ayı bulabiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serkan-Ertan-0 bu tamamen dosyanızı inceleyen KCC çalışanına bağlı.
    o an bu evrağı talep etmeden onaylayabilir ya da eksik evrak talebinde bulunabilir.
    eğer onaylarsa temin ettiğiniz evrağı mülakata götürürsünüz direkt.

    kısaca karar tamamen sizin.
    gönderip şansınızı kullanırsınız ve o süreçte de evrağın teminine devam edersiniz.
    sonrasında eksik evrağınız olursa da gelen evrakla birlikte tekrar yollarsınız.

    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serkan-Ertan-0, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    Merhaba arkadaşlar, ben 2005-2008 yıllrası arasın da Fas ta çalıştım. Fas tan sabıka kaydı alamaya çalışıyorum. Şuan Macaristan da çalışıyorum. Macaristan Fas konsolosluğunu aradım bilgi almak için bana verdikleri cevap vekalet ile olmuyor Fas tan kendin alman gerekiyor şeklinde oldu. Bana anlamsız geldi. Bu şekilde bir deneyim yaşayan oldu mu gerek Fas gerek başka konsolosluklardan. Fas tan bu belgeyi almak belki 1 hafta belki 10 gün orada kalmak demek. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Her ulkenin konsoloslugundan bu belge alinamiyor, ilk sayfadaki bilgileri takip etmeniz lazim.

    Fas icin yazilan bilgilerde bu belgenin alinamayacagi belirtilmemis, o nedenle sizden isteyebilirler. Soyle bir bilgi yazili:

    General Document Informaton: Mail applications for most documents are generally available, but are best done from within Morocco. A Moroccan attorney can often be helpful.

    O nedenle Fas'tan bir avukat ile bu isinizi halletmenizi -en azindan girisimde bulunmanizi- tavsiye ederim, zaten almaniz zaman alabilir belgeyi. Eger almazsaniz ve sonradan konsolos gerektigine kanaat getirirse o durumda belgeyi temin etmek icin yeterli zaman kalmayabilir.


  • @crazycells @gucarslan İlginiz için teşekkürler.


  • @crazycells @gucarslan Merhabalar bir sorum olacak sizlere. Eşim Ukrayna vatandaşı aynı zamanda Tr vatandaşı oldu. Eşimin Ukrayna pasaportu ile çekilişi kazandık. Dün evrak talep mailimiz geldi ve evrakları hazırlıyoruz şuan. Kendisinin Ukrayna adli sicilini gösteren hem polis hem de doğum belgesi Ukraynaca olarak elimizde ( Ayrıca E devlet üzerinden Polis raporu aldık ) . Ukraynaca olan belgeleri İngilizceye çevirtmek istediğimizde Tercuman arkadaş önce Tr ye sonra ingilizceye çevirebiliriz dedi. Bunu da apostil ve noter onayla yapacaklarını söyledi. Benim sorum Ukraynaca olan Polis ve doğum belgesinin çevirisinde apostil ve noter gerekli midir? Yeminli tercümana Direk Ukraynacadan İnglizceye çevirtip kaşe ve imzaları ile sunmamızda sakınca var mıdır? Yada Ukraynaya tekrar gidip bu belgleri orada İnglizceye çevirtip mi almalıyız. Bilgi verebilirseniz çok müteşşükkür olurum. Saygılar!

  • ⭐⭐⭐

    @Azazel, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @crazycells @gucarslan Merhabalar bir sorum olacak sizlere. Eşim Ukrayna vatandaşı aynı zamanda Tr vatandaşı oldu. Eşimin Ukrayna pasaportu ile çekilişi kazandık. Dün evrak talep mailimiz geldi ve evrakları hazırlıyoruz şuan. Kendisinin Ukrayna adli sicilini gösteren hem polis hem de doğum belgesi Ukraynaca olarak elimizde ( Ayrıca E devlet üzerinden Polis raporu aldık ) . Ukraynaca olan belgeleri İngilizceye çevirtmek istediğimizde Tercuman arkadaş önce Tr ye sonra ingilizceye çevirebiliriz dedi. Bunu da apostil ve noter onayla yapacaklarını söyledi. Benim sorum Ukraynaca olan Polis ve doğum belgesinin çevirisinde apostil ve noter gerekli midir? Yeminli tercümana Direk Ukraynacadan İnglizceye çevirtip kaşe ve imzaları ile sunmamızda sakınca var mıdır? Yada Ukraynaya tekrar gidip bu belgleri orada İnglizceye çevirtip mi almalıyız. Bilgi verebilirseniz çok müteşşükkür olurum. Saygılar!

    Doğrudan İngilizceye çevirtin. Noter ya da apostile gerek yok.

    Aşağıdaki servisi kullanmanızı tavsiye ederim. Biz bütün Rusça belgeleri (doğum belgesi, diplomlar, polis belgesi) buradan çevirttik ve memnun kaldık. Belgelerinizi taratıp upload ediyorsunuz, size bir fiyat çıkarıyorlar, kabul ederseniz çevirisini yapıp adresinize yeminli tercüman imzalı-kaşeli olarak postayla gönderiyorlar.

    protranslate.net


  • Kardeşim de Çin’den alacak 10 senedir Çin’de umarım Çin-ABD münasebeti yüzünden Çin polisi bir sorun çıkarmaz, bir de ABD ve Kanada’nın sinovac aşısını kabul etmediğini duydum, kardeşim 2 sinovac aşısı oldu, bir problem çıkarmaz ABD tarafı umarım.


  • @smartcells Çok teşekkür ederim bilginiz için. Aradım arkadaşları kendilerinin söylediği yeminli tercüman olmasına gerek yok derseniz direk ingilizceye çevirebiliriz dediler. Ama tercüme resmi olacak. Yeminli tercümanlık isterseniz önce tr sonra inglizce çeviri olacakmış . İşin aslı bende bunu göze almak istemiyorum. Sonuçta istenen evrak net bir şekilde belirtilmiş oda inglizce olacak. Size gelen evraklar hem türkce hem ingilizce miydi ? Şöyle bir ibarenizden dolayı arada kaldım. "Belgelerinizi taratıp upload ediyorsunuz, size bir fiyat çıkarıyorlar, kabul ederseniz çevirisini yapıp adresinize yeminli tercüman imzalı-kaşeli olarak postayla gönderiyorlar".

  • ⭐⭐⭐

    @Azazel, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

    @smartcells Çok teşekkür ederim bilginiz için. Aradım arkadaşları kendilerinin söylediği yeminli tercüman olmasına gerek yok derseniz direk ingilizceye çevirebiliriz dediler. Ama tercüme resmi olacak. Yeminli tercümanlık isterseniz önce tr sonra inglizce çeviri olacakmış . İşin aslı bende bunu göze almak istemiyorum. Sonuçta istenen evrak net bir şekilde belirtilmiş oda inglizce olacak. Size gelen evraklar hem türkce hem ingilizce miydi ? Şöyle bir ibarenizden dolayı arada kaldım. "Belgelerinizi taratıp upload ediyorsunuz, size bir fiyat çıkarıyorlar, kabul ederseniz çevirisini yapıp adresinize yeminli tercüman imzalı-kaşeli olarak postayla gönderiyorlar".

    Yukarıda yazdığım yazıda ihtiyacınız olan bütün bilgiler var.
    İnglizce veya Türkçe olmayan bütün dökümanları "yeminli tercümandan" İngilizceye çevirteceksiniz.


  • @smartcells Ok tekrar arıyorum. İnanın bende aynı şekilde şaşkınım ve hata yapmamak için direk ne geçiyorsa görüşmede saçmada olsa sizlere danışmak ihtiyacı duyuyorum. Kusuruma bakmayın lütfen . Hatta direk Ukrayanadan mı çevirteyim onu düşünüyorum şaun . Sonuçta orada ailemiz var takibini yaparlar .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum