Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.
-
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
Merhaba Arkadaşlar,
Halihazır da macaristanda yaşıyoruz. KCC den evrak talebi gelmedi ama ben 12 ekim tarih itibari ile adli sicil kaydını aldım. Bu evrak ne kadar süre geçerli olur.
@crazycells Ne -
@Serkan-Ertan-0, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhaba Arkadaşlar,
Halihazır da macaristanda yaşıyoruz. KCC den evrak talebi gelmedi ama ben 12 ekim tarih itibari ile adli sicil kaydını aldım. Bu evrak ne kadar süre geçerli olur.
@crazycells NeEger belge ustunde yazmiyorsa, o durumda ~6 ay olarak dusunebilirsiniz. KCC'ye gonderirken belge hala gecerli olur

-
@crazycells Yurt dışında 6 ayı geçen süreler için polis belgesi kazanan için mi isteniyor yoksa kazanan eşi içinde isteniyor mu???
-
@crazycells Belge üstünde yazıyor bu durumda 6 ay geçerli değil mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@onuru elinize saglik, tesekkurler. Evet, sadece gocmen vize basvurusu icin degil, baska amaclar icin de lazim olabilir, o nedenle eger almayi basarabilirseniz konuya cok guzel bir deneyim daha eklemis oluruz.
Hocam selamlar, simdi istanbulda hindistan konsoloslugundan ciktim. Basvuru yapamadim ne yazikki. Bende hindistanda kaldigim butun yerlerden rental agrement istediler.

gario olan su ki ben vizeleri uzatirken butun evraklari vermistim. Kendilerine soylememe ragmen israrla fotokopisi istediler. -
@onuru kaç ay limit acaba 6 ay mı 12 ay mı??? Olursa ikamet belge isteniyor???
-
@Barsamagic kaldiginiz sureden mi bahsediyorsunuz? Ulkeden ulkeye degisiklik gosteriyor diye biliyorum.
-
@onuru evet KKTC ve azerbaycan
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@onuru evet KKTC ve azerbaycan
Selamlar, onceki sayfalarda kktc den nasil alindigi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam.
-
@onuru başvurdum konsolosluğa az önce 45 günde gelir dedi :(( 45 belge mi beklenir ama bekleyeceğiz eğitim için KKTC de bulunduğumuz için de sabıka kaydı mı almamız gerekiyor çok tuhaf zaten sabıka olsa adada barındırmazlar sınır dışı ederler ama neyse KKTC den gerçekten de istemeleri garip orası da Türk toprakları
-
@crazycells 1 yıldan az kalınan yerlerden istenmiyor doğru mu anladım sanırım 1 yıl ve üstü ülkelerden bu kesin mi acaba??
-
@ikizbabasi KKTC den almaya gerek yoktur orası zaten yırt dışı sayılmaz Türk toprakları diye düşünüyorum
-
@crazycells KKTC den de istenmiyor denildi burada KKTC den alan arkadaşlar var öyle okudum ama KKTC Türk toprakları sayılmıyor mu???
-
@Serkan-Ertan-0, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells Belge üstünde yazıyor bu durumda 6 ay geçerli değil mi?
eger belge ustunde yaziyorsa o tarihi dikkate alabilirsiniz, belgenizi KCC'ye gonderirken gecerli olmasi yeterli.
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells Yurt dışında 6 ayı geçen süreler için polis belgesi kazanan için mi isteniyor yoksa kazanan eşi içinde isteniyor mu???
16 yasindan buyuk olan tum vize alacak kisiler icin ayri ayri isteniyor...
-
@onuru, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@onuru elinize saglik, tesekkurler. Evet, sadece gocmen vize basvurusu icin degil, baska amaclar icin de lazim olabilir, o nedenle eger almayi basarabilirseniz konuya cok guzel bir deneyim daha eklemis oluruz.
Hocam selamlar, simdi istanbulda hindistan konsoloslugundan ciktim. Basvuru yapamadim ne yazikki. Bende hindistanda kaldigim butun yerlerden rental agrement istediler.

gario olan su ki ben vizeleri uzatirken butun evraklari vermistim. Kendilerine soylememe ragmen israrla fotokopisi istediler.bilgilendirme icin tesekkurler, bu durumda DOS'un sayfasinda yer alan bilgilerin dogru oldugunu dusunebiliriz...
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells 1 yıldan az kalınan yerlerden istenmiyor doğru mu anladım sanırım 1 yıl ve üstü ülkelerden bu kesin mi acaba??
ulkelerin cogu icin sure 1 yil, ama Ingiltere gibi surenin 6 ay oldugu yerler de var...
Zaten bu konunun ilk iletisi bu ayrintilara nerden bakacaginizi anlatiyor... Tum ulkeler icin ayri ayri kontrol edin, eger ayrica belirtmemisse 1 yil olarak dusunebilirsiniz.
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells KKTC den de istenmiyor denildi burada KKTC den alan arkadaşlar var öyle okudum ama KKTC Türk toprakları sayılmıyor mu???
Hayir, ABD o topraklari "Cyprus" olarak goruyor. O nedenle adli sicil kaydi almanizi tavsiye ederim.
-
@crazycells teşekkürler size yazmıştım ama KKTC den istenmediği söylendi burada çok arkadaş almışlar o konuda arada kaldım
-
@crazycells zaten başvurdum hazır elimde olsun diye ne olur ne olmaz
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum