Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@Ege35 elinize saglik.
-
Merhabalar,
Bangladesh'den adli sicil kaydipolice clearancealmamin yeni bir yontemi oldugu icin, ihtiyaci olacaklar icin kayit birakiyorum, Oncelikle yontem websitesi uzerinden yuruyor ancak bizim de yaptigimiz gibi mutlaka bir arkadasinizin oradan yardim etmesi gerekebilir. Oncelikle https://pcc.police.gov.bd sitesine girip bir bangladesh numrasi ile ( ben arkadasimin telefonunu verdim) sisteme kayit oluyorsunuz. ( bu numara onemli ileride bu numara ile sizinle iletisime gecmek istiyorlar) kayit sonrasi ana sayfa uzerinden detaylari ogrenip gerekli belgeleri hazirlayip, scan ediyorsunuz.ApplykismindanGo abroadseceneginiz ile form dolduruyorsunuz. resim, son pasport taramasi ve bilgileri, bangladesh giris cikis damgalari ve vizeleri, yabancilar icin calismis oldugunuz isyerinden adres teyidi yazilarini sisteme yukluyorsunuz. boylece bir kayit olusuyor. SOnra odeme yapmaniz gerekiyor ( 500 taka). online odeyebilirsiniz diyorlar ama ben basaramadigim icin arkadasimdan , slip gondererek, odemesini rica ettim ve odeme slibini sisteme yukledim. Sonra onlar kontrollere basliyorlar sizi ( dolayisi ile tel verdiginiz arkadasi ) basta verilen tel ile arayip adress kontrolu yapiyorlar. Hersey yolunda ise en son kisimda vekalet vereceginiz birisi hazir olan evraginizi alabiliyor. Biz biraz zorlansakta belgelerimizi alabildik. Umarim Bangladesh ten evrak lamak isteyenlerin isine yarar bu deneyim. -
@nalantutar elinize saglik.
-
@crazycells Teşekkürler. Bize İspanya çalışma vizesi için lazım, bu konuyla ilgili bir şeyler bulabildiğim tek kaynak bu forum oldu şu anlık ama hala cevap bulamadık biz de araştırıyoruz.
-
@Sevim-Erdogan, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells Teşekkürler. Bize İspanya çalışma vizesi için lazım, bu konuyla ilgili bir şeyler bulabildiğim tek kaynak bu forum oldu şu anlık ama hala cevap bulamadık biz de araştırıyoruz.
Suudi Arabistan icin ABD Disisleri Bakanligi'nin ilgili sayfasinda soyle diyor:
Only Saudi citizens and non-citizens currently residing in Saudi Arabia can obtain a police certificate. Saudi citizens outside of Saudi Arabia should contact the Saudi Embassy to inquire about the process of receiving a Criminal Record Certificate. Non-citizens not currently residing in the Saudi Arabia cannot obtain a police certificate.
Yani eger Suudi Arabistan vatandasi degilseniz ve su an Suudi Arabistan'da yasamiyorsaniz bu belgeyi almaniz cok zor.
Suudi Arabistan'in Turkiye'deki konsolosluguna ulastiniz mi? Vatandaslar icin alis yolu buymus, belki size de yardimci olabilirler.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Halihazır da macaristanda yaşıyoruz. KCC den evrak talebi gelmedi ama ben 12 ekim tarih itibari ile adli sicil kaydını aldım. Bu evrak ne kadar süre geçerli olur.
@crazycells Ne -
@Serkan-Ertan-0, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhaba Arkadaşlar,
Halihazır da macaristanda yaşıyoruz. KCC den evrak talebi gelmedi ama ben 12 ekim tarih itibari ile adli sicil kaydını aldım. Bu evrak ne kadar süre geçerli olur.
@crazycells NeEger belge ustunde yazmiyorsa, o durumda ~6 ay olarak dusunebilirsiniz. KCC'ye gonderirken belge hala gecerli olur :thumbs_up:
-
@crazycells Yurt dışında 6 ayı geçen süreler için polis belgesi kazanan için mi isteniyor yoksa kazanan eşi içinde isteniyor mu???
-
@crazycells Belge üstünde yazıyor bu durumda 6 ay geçerli değil mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@onuru elinize saglik, tesekkurler. Evet, sadece gocmen vize basvurusu icin degil, baska amaclar icin de lazim olabilir, o nedenle eger almayi basarabilirseniz konuya cok guzel bir deneyim daha eklemis oluruz.
Hocam selamlar, simdi istanbulda hindistan konsoloslugundan ciktim. Basvuru yapamadim ne yazikki. Bende hindistanda kaldigim butun yerlerden rental agrement istediler.😪😪 gario olan su ki ben vizeleri uzatirken butun evraklari vermistim. Kendilerine soylememe ragmen israrla fotokopisi istediler.
-
@onuru kaç ay limit acaba 6 ay mı 12 ay mı??? Olursa ikamet belge isteniyor???
-
@Barsamagic kaldiginiz sureden mi bahsediyorsunuz? Ulkeden ulkeye degisiklik gosteriyor diye biliyorum.
-
@onuru evet KKTC ve azerbaycan
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@onuru evet KKTC ve azerbaycan
Selamlar, onceki sayfalarda kktc den nasil alindigi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam.
-
@onuru başvurdum konsolosluğa az önce 45 günde gelir dedi :(( 45 belge mi beklenir ama bekleyeceğiz eğitim için KKTC de bulunduğumuz için de sabıka kaydı mı almamız gerekiyor çok tuhaf zaten sabıka olsa adada barındırmazlar sınır dışı ederler ama neyse KKTC den gerçekten de istemeleri garip orası da Türk toprakları
-
@crazycells 1 yıldan az kalınan yerlerden istenmiyor doğru mu anladım sanırım 1 yıl ve üstü ülkelerden bu kesin mi acaba??
-
@ikizbabasi KKTC den almaya gerek yoktur orası zaten yırt dışı sayılmaz Türk toprakları diye düşünüyorum
-
@crazycells KKTC den de istenmiyor denildi burada KKTC den alan arkadaşlar var öyle okudum ama KKTC Türk toprakları sayılmıyor mu???
-
@Serkan-Ertan-0, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells Belge üstünde yazıyor bu durumda 6 ay geçerli değil mi?
eger belge ustunde yaziyorsa o tarihi dikkate alabilirsiniz, belgenizi KCC'ye gonderirken gecerli olmasi yeterli.
-
@Barsamagic, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells Yurt dışında 6 ayı geçen süreler için polis belgesi kazanan için mi isteniyor yoksa kazanan eşi içinde isteniyor mu???
16 yasindan buyuk olan tum vize alacak kisiler icin ayri ayri isteniyor...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum