Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Figen Hanım,
    Dv2022 ile Green Card alan ilk kişi oldunuz, hayırlı uğurlu olsun.
    ABD'dedeki yeni statünüzle beraber bundan sonrası için bol şans ve mutluluklar diliyorum.


  • @Figen Hayırlı olsun bundan sonraki hayatınızda, her şey gönlünüzce olsun. Ayrıca forma katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederim...


  • @Figen Abla kendima almis gibi sevindim tebrikler hayirli olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Figen tekrardan tebrikler 🙂


  • Herkese merhabalar, eminim bu aralar mülakatlar hızla dağıtılmaya başlanacaktır. Okumak isteyen arkadaşlar için unganlar tecrübemi paylaşmak istiyorum. Mülakat tarihi belli olduktan sonra ais kaydını yaptım ve unganlardan site üzerinden mülakat tarihimden tam bir hafta öncesine ilk randevu saati olan 09:00'da randevu aldım. Trafikte kaldığım ve park yeri bulamadığım için 5 dakika geç kaldım. Hemen kuğulu parkın yanında olan Düzen Laboratuvarının 4. Katında olan Unganlara çıktım. Bir hanımefendi Covid aşı belgemi, pasaport ve case number'ın yer aldığı doküman istedi. Case number için ilk kazandığımız sayfanın dökümünü verdim. Webcam ile fotoğrafımı çekti ve belgelerimi verip 3. Kata kan ve akciğer röntgeni için gitmemi söyledi. Orada 45 doları kredi kartı ile kurun biraz üzerinde TL olarak ödedim. Tahlilleri hızlıca yaptılar. 9:30 da tekrar üst kattaydım. 12:30 tekrar gelmemi istediler. 12.30da boy kilo ölçümü yapıldıktan sonra iç çamaşırım kalacak şekilde kıyafetlerimi çıkartıp hasta önlüğünü açık kısmı önde olacak şekilde giymem söylendi (bornoz gibi bişey) Mehmet Bey geldi, göğsümü ve sırtımı dinledi. 2 adet aşı yaptı, içerisinde hangi aşıların olduğunu bilmiyorum şuanda(aşı kartını vereceklerini söylediler). Daha önce herhangi bir operasyon geçirip geçirmediğimi sordu, apandisit ameliyatı olduğumu, epikriz raporunun arabada kaldığını söyledim. Apandisit için gerekli olmadığını, söylemiş olmamın yeterli olduğunu söyledi. Biraz ülke durumları hakkında muhabbet ettikten sonra kendisi gitti. Odadan çıkınca 250 doların TL karşılığını ödedim. Ertesi gün saat 3 civarı gidip dosyamı teslim aldım. Şunu da ekleyeyim, bu sene gelen değişikliğe göre 18-24 yaş arası istenilen tahliller; kan, idrar ve akciğer röntgeni ancak 25-44 yaş arası idrar tahlili istenmeyecek yani kan ve akciğer röntgeni verecekler, 45 yaş ve üzeri de sadece akciğer röntgeni verecek ödemeler buna göre olacak. Söylediğim gibi ben kan ve röntgen için 45 dolar ödedim sonrasında da 250 dolar standart ücreti ödedim.


  • @Yekta-Olgun ins sorunsuz alirsin vizeyi de heyecanla bekliyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yekta-Olgun deneyiminiz aktardığınız için teşekkürler sn. @Yekta-Olgun
    mülakatınızın da sorunsuz geçmesi ve o deneyiminizi de okumak dileğiyle.

    bol şans.


  • Çok teşekkür ederim @Shila @gucarslan . Mülakatı da paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yekta-Olgun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar, eminim bu aralar mülakatlar hızla dağıtılmaya başlanacaktır. Okumak isteyen arkadaşlar için unganlar tecrübemi paylaşmak istiyorum. Mülakat tarihi belli olduktan sonra ais kaydını yaptım ve unganlardan site üzerinden mülakat tarihimden tam bir hafta öncesine ilk randevu saati olan 09:00'da randevu aldım. Trafikte kaldığım ve park yeri bulamadığım için 5 dakika geç kaldım. Hemen kuğulu parkın yanında olan Düzen Laboratuvarının 4. Katında olan Unganlara çıktım. Bir hanımefendi Covid aşı belgemi, pasaport ve case number'ın yer aldığı doküman istedi. Case number için ilk kazandığımız sayfanın dökümünü verdim. Webcam ile fotoğrafımı çekti ve belgelerimi verip 3. Kata kan ve akciğer röntgeni için gitmemi söyledi. Orada 45 doları kredi kartı ile kurun biraz üzerinde TL olarak ödedim. Tahlilleri hızlıca yaptılar. 9:30 da tekrar üst kattaydım. 12:30 tekrar gelmemi istediler. 12.30da boy kilo ölçümü yapıldıktan sonra iç çamaşırım kalacak şekilde kıyafetlerimi çıkartıp hasta önlüğünü açık kısmı önde olacak şekilde giymem söylendi (bornoz gibi bişey) Mehmet Bey geldi, göğsümü ve sırtımı dinledi. 2 adet aşı yaptı, içerisinde hangi aşıların olduğunu bilmiyorum şuanda(aşı kartını vereceklerini söylediler). Daha önce herhangi bir operasyon geçirip geçirmediğimi sordu, apandisit ameliyatı olduğumu, epikriz raporunun arabada kaldığını söyledim. Apandisit için gerekli olmadığını, söylemiş olmamın yeterli olduğunu söyledi. Biraz ülke durumları hakkında muhabbet ettikten sonra kendisi gitti. Odadan çıkınca 250 doların TL karşılığını ödedim. Ertesi gün saat 3 civarı gidip dosyamı teslim aldım. Şunu da ekleyeyim, bu sene gelen değişikliğe göre 18-24 yaş arası istenilen tahliller; kan, idrar ve akciğer röntgeni ancak 25-44 yaş arası idrar tahlili istenmeyecek yani kan ve akciğer röntgeni verecekler, 45 yaş ve üzeri de sadece akciğer röntgeni verecek ödemeler buna göre olacak. Söylediğim gibi ben kan ve röntgen için 45 dolar ödedim sonrasında da 250 dolar standart ücreti ödedim.

    gecmis olsun, mulakat deneyiminizi de dort gozle bekliyoruz 🙂

    Turkiye'deki DV2022 surecini sevincli haberlerle acmis olalim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2022 sürecinde ilk sağlık muayenesini gerçekleştiren ve foruma aktaran sn. @Yekta-Olgun'un deneyimine binaen;

    Şunu da ekleyeyim, bu sene gelen değişikliğe göre 18-24 yaş arası istenilen tahliller; kan, idrar ve akciğer röntgeni ancak 25-44 yaş arası idrar tahlili istenmeyecek yani kan ve akciğer röntgeni verecekler, 45 yaş ve üzeri de sadece akciğer röntgeni verecek ödemeler buna göre olacak. Söylediğim gibi ben kan ve röntgen için 45 dolar ödedim sonrasında da 250 dolar standart ücreti ödedim.

    talep edilen testler belirli yaş aralıklarına göre alınacak ve muayene ücreti buna göre ödenecek. sonraki süreçte muayene olacak arkadaşlarımız için bu değişikliği de belirtmiş olalım.

  • ⭐⭐⭐

    @Yekta-Olgun bey tebrikler. Artık son düzlükteyiz ve forum ahalisi olarak DV2022'nin ilk mülakat deneyimini okumak için sabırsızlanıyoruz 🙂

    Güzel haberlerinizi duymak dileğiyle...


  • @Figen Türkiyede ki mülakatlar bu kadar sıkıntılı olmuyor sanırım.


  • Merhabalar, daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın bulamadım. Nüfus kayıt örenği alırken "Nüfus Kayıt Örneği Tipi" bölümü var, orada "Kişi", "Aile" ve "Nüfus Aile" seçenekleri sunulmuş. Bu seçenekler arasından hangisi seçilmeli? Annemin ve babamın da kayıtları gerekli mi? (Ailemin boşanma, evlenme gibi bilgileri bulunuyor "Nüfus Aile" seçeneğinde)

  • ⭐⭐⭐

    @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın bulamadım. Nüfus kayıt örenği alırken "Nüfus Kayıt Örneği Tipi" bölümü var, orada "Kişi", "Aile" ve "Nüfus Aile" seçenekleri sunulmuş. Bu seçenekler arasından hangisi seçilmeli? Annemin ve babamın da kayıtları gerekli mi? (Ailemin boşanma, evlenme gibi bilgileri bulunuyor "Nüfus Aile" seçeneğinde)

    Aile ve vukuatlı olarak seçebilirsiniz.


  • @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın bulamadım. Nüfus kayıt örenği alırken "Nüfus Kayıt Örneği Tipi" bölümü var, orada "Kişi", "Aile" ve "Nüfus Aile" seçenekleri sunulmuş. Bu seçenekler arasından hangisi seçilmeli? Annemin ve babamın da kayıtları gerekli mi? (Ailemin boşanma, evlenme gibi bilgileri bulunuyor "Nüfus Aile" seçeneğinde)

    Aile ve vukuatlı olarak seçebilirsiniz.

    Teşekkürler


  • @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın bulamadım. Nüfus kayıt örenği alırken "Nüfus Kayıt Örneği Tipi" bölümü var, orada "Kişi", "Aile" ve "Nüfus Aile" seçenekleri sunulmuş. Bu seçenekler arasından hangisi seçilmeli? Annemin ve babamın da kayıtları gerekli mi? (Ailemin boşanma, evlenme gibi bilgileri bulunuyor "Nüfus Aile" seçeneğinde)

    Ben kişiyi seçmiştim ve onay aldım. Zaten orada da anne ve baba ismi yazıyor. Yeterli oluyor demek ki. Tabi ben yalnızca kendim gidiyorum eş veya çocuk yok. Bunuda belirteyim.


  • @Serkan-Ertan-0 Evet benimde gördüğüm kadarı ile daha kısa ve rahat geçiyor . Yada bana öylesi denk geldi ..


  • Merhabalar,
    Önceki 2 senede yaşanan trajedinin üzerine, su an DV2022 nin de benzer sorunları yaşamaması için bu kampanyayı düzenledik. Telegram kanalındaki aksiyon almamiz lazim artık çağrıları sonucu Cuma aksami basladigimiz kampanyamiz 😉
    İcerigi okursanız sorunlar zaten bir cogunuza tanıdık gelecektir (Tier, backlog ve KCC nin bu yılki akıllara zarar çalışma düzeni). Bu kampanya konusunda biz DV2022 talihlileri olarak sizlerin desteğini görmeyi bekliyoruz. Simdiden teşekkürler 🤞


  • @Yekta-Olgun hayırlı olsun, güzel haberlerinizi bekliyoruz

  • ⭐⭐⭐

    Önemli Gelişme

    Ankara'da konsolosluk görüşmesi ile DV2022 ilk Green Card vizesi bugün onaylandı. Arkadaşımız yakında konsolosluk deneyimini burada paylaşacak.

    Kendisini tebrik ediyor ve bu güzel başlangıçtan sonra mülakatların artarak gelmesini ve burada daha çok sayıda mülakat deneyiminin paylaşılmasını diliyoruz.


Benzer Başlıklar

  • 316
  • 57
  • 116
  • 6431
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum