Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Atalay-Aras-0 tr medyasına nasıl da inanıyor hemen dimi 😃 😃


  • @Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Atalay-Aras-0 tr medyasına nasıl da inanıyor hemen dimi 😃 😃

    Sn @Megatron Tr medyası bozuk saat misali 1 kez de olsa doğruyu yazdı. Çünkü önce elçilikten sonrada abd dış işleri bakanlığından yazılı açıklama geldi.


  • Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. Mülakat aşamalarındaki 1. sayfada yazan belgeler dışında bir belge göndermemiz gerekmiyor değil mi ? Ayrıca çekilişe katılırken ki pasaportum ile şimdi dosyada göndermiş olduğum pasaport farklı olduğundan ekstra katılım pasaportunu yollayacağım evet ben bir de dosyayı açıp tekrar 3. bir pasaport ekledim. Formu değiştirmeden önceki pasaportu da yollamama gerek yok değil mi, sadece şu anki güncel formdaki pasaport ile çekilişe katılmış olduğum pasaportu yollarsam yeterli olacak mıdır? Son olarak bu dosyaları yollarken maile nasıl bir şekilde başlamalıyım herhangi bir standart var mıdır, talep maili gelmeden yollacağım için soruyorum. Teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sn.@crazycells, foruma ilk girdiğim günlerdi sanırım sürekli okuyordum. Ds formunu e zaman göndermeliyiz diye. Pasaport süreleri biltmek üzereydi. Bir daha açtırmak için bir iki ay bekledim. Ağustos başında gönderdim.tüm aile üyelerini aynı günde.Ama şimdi keşke asıl talihliyi ilk günlerde göndersemiymişim diye düşünüyorum. Cn düşük diye biraz rahat davrandım. Şimdi bize sıra gelirmi diye düşünüyorum..KCC de yaptı yapacağını formu gönderme tarihine göre işliyor..120K kişinin içinde 55K ya vize verileceğini düşününce bize vize kalmaz diye bir düşünce kaplıyor içimi.Ama sonra cn düşük illaki evrak talep ederler onay alırım diye ümitleniyorum..Sizce 2022 durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Bize de sıra gelirmi? Panikliyorum gün geçtikçe.

    dosya numaraniz 1800 sayin @AYSY33 , size sira gelmeyecekse forumun kepenklerini kapatip gidelim bence 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. Mülakat aşamalarındaki 1. sayfada yazan belgeler dışında bir belge göndermemiz gerekmiyor değil mi ? Ayrıca çekilişe katılırken ki pasaportum ile şimdi dosyada göndermiş olduğum pasaport farklı olduğundan ekstra katılım pasaportunu yollayacağım evet ben bir de dosyayı açıp tekrar 3. bir pasaport ekledim. Formu değiştirmeden önceki pasaportu da yollamama gerek yok değil mi, sadece şu anki güncel formdaki pasaport ile çekilişe katılmış olduğum pasaportu yollarsam yeterli olacak mıdır? Son olarak bu dosyaları yollarken maile nasıl bir şekilde başlamalıyım herhangi bir standart var mıdır, talep maili gelmeden yollacağım için soruyorum. Teşekkürler şimdiden.

    evet, su an gecerli pasaport ve basvuruda bilgilerini vermis oldugunuz pasaport yeterlidir... neden yeni pasaport bilgisi gonderdiginizi de ayri bir pdf'te aciklayin.

    e-mail'e icerik koymaniza gerek yok, konu kismina dosya numaranizi yazip, belgeleri eklemeniz ve gondermeniz yeterlidir.


  • Sn.@crazycells Yemin ederim bende bu kadar yavaş ilerlemeleri sonunda olumsuz düşünmeye başladım.Ds 260 a göre hareket ediyorlar ağustosta gönderenlere sıra gelene kadar 55K vize tamamlanacak diye düşünüyorum.Ama çok sağolun.Ben de bir yandan cn küçük olduğu için o kadar da olmaz diyorum. Biraz hızlansalar rayına girecek süreç.


  • @AYSY33 CN 18K, DS i 2. kez 19 Eylül'de submit ettim. O zaman biz direk kafada bitirelim süreci. Sizin durumunuzda bu kadar karamsar olmak çok ta mantıklı değil...


  • bombos gecen bir gun daha, Kasim ayini komple bos gecirecez belli ki..


  • Sn.@MehmetArikan merhaba..Kcc böyle ağır çalışınca insan ürküyor. Tüm talihlilerin kazanması nı tüm kalbimle istiyorum. Bir yerden talihli olup ümitlenirken diğer yandan tüm ümitlerin boşa gitmesi gerçekten çok acı olur..O yüzden hiç çıkmamış gibi hayata devam etmek lazım. Kendi haline bırakıp sıranın gelmesini beklemek ruh sağlığı açısından iyi olacak. Desteğini için çok teşekkürler Mehmet bey.Böyle birbirimize destekler direnişini arttırıyor.. Normal süreçte 27K bile hiç bir şekilde vizesi kalmaz.umarım öyle olur.


  • merhaba. sıralamamın iyi olmasına rağmen evrak talebi gelmedi, bende onlar beklemeden bu ay içinde gönderdim. Ama hala kcc'den bir geri dönüş yok(otomatik mail hariç). Sanırım artık süreci sıkı takip etmeyi bırakmak gerekiyor. Sonumuz hayrola..


  • Merhaba değerli forum üyeleri 2 ay once kcc evrak talebinde bulundu,evraklarimi gönderdim.Hemen sonrasinda automatic reply adı altinda e mail aldım ama evrak onayını 2 ay geçmesine rağmen hâlâ alamadım. 3-6 hafta arasında sürebiliyormuş onay sureci,evrakları tekrar göndersem sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    Önemli Gelişme

    Ankara elçiliğinin resmi web sitesinde yapılan bir güncelleme ile DV işlemlerinin sadece Türk vatandaşları için yapılacağı açıklandı. Daha önce bu kısımda Türk Oturum Kartı olanların da işlemlerinin yapılacağı yazıyordu ama bu kısmı kaldırdılar ve DV için "Turkish Nationals Only" ibaresini koydular.

    Bu gelişme doğrultusunda, Türk vatandaşı olmayan ve mülakat yeri ANKARA olarak gelenlerin, Türk oturum kartları olsa bile Ankara'da mülakat alamayacaklarını bilerek şimdiden mülakat alabilecekleri başka bir ülkedeki konsolosluğa transfer için hazırlık yapmalarında fayda vardır.

    DV2021 sürecinde doğum yeri yurtdışı olan TC vatandaşlarına bile mülakat verilmemiş ve mali yılın bitmesine çok az zaman kala son anda TC vatandaşı olanlara mülakat verilmişti.

    Türkiye doğumlu olmayan TC vatandaşlarının bu seneki akıbetlerini ise bilmiyoruz. Bunu mülakatlar verilmeye başladığında göreceğiz.
    .
    .

    1e56ba5d-fcaf-4b6c-bd14-5f0013205738-image.png
    .
    .
    Güncelleme linki >> https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/


  • @goldenhill Bazılarının onayı geç gelebiliyor. Gönderdiyseniz tekrar tekrar göndermenize gerek yok.

  • Yasaklı

    @goldenhill Aynı sorunla ben de karşılaştım benim 2.5 oldu 2 gün önce foruma yazmıştım. Tekrar gönderdim evrakları beklemedeyim.


  • @smartcells Peki konsolosluk neden mülakat vermediği ile ilgili bir açıklama vb yaptı mı ?

    Herhangi bir Bilginiz var mıdır ?

  • ⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Peki konsolosluk neden mülakat vermediği ile ilgili bir açıklama vb yaptı mı ?

    Herhangi bir Bilginiz var mıdır ?

    Hayır herhangi bir bilgi yok sitelerinde yazanın dışında.
    Dv2021 için de aynı durum olmuştu.

    Açıklamada "Yalnızca Türk vatandaşları" yazıyor ancak Türk vatandaşı olup Türkiye'de doğmamış kişiler için de mülakat planlanmadı. Bu durumun sebebinin KCC'nin mülakat dağıtırken yaptığı filtreleme olduğunu düşünüyoruz ama kesin bir şey yok.


  • @Megatron Evrak onayı gelmeden numaram aktif olur mu? Olursa eger evrak onayı olmadan mülakat tarihi verirler mi?


  • @goldenhill evrak onayı almadan mülakat mümkün değil. Evrak onayının ardından dosyanız konsolosluğa gönderiliyor.

  • ⭐⭐

    @goldenhill, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Megatron Evrak onayı gelmeden numaram aktif olur mu? Olursa eger evrak onayı olmadan mülakat tarihi verirler mi?

    Evet şu an birçok arkadaşımızın numarası current oldu ama onay alamadılar.
    Onay alamayana mülakat vermiyor Ankara.


  • BİLGİLENDİRME: Abd Ankara büyük elçisi değiştirildi. Senato onayı ile Biden'ın önerdiği Jeff Flake yeni büyük elçi olarak atandı.

    Umarım hepimiz için hayırlı olur. Bu bilgiyi de buraya düşmek istedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

70
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum