[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba değerli forum üyeleri 2 ay once kcc evrak talebinde bulundu,evraklarimi gönderdim.Hemen sonrasinda automatic reply adı altinda e mail aldım ama evrak onayını 2 ay geçmesine rağmen hâlâ alamadım. 3-6 hafta arasında sürebiliyormuş onay sureci,evrakları tekrar göndersem sorun olur mu?
-
Önemli Gelişme
Ankara elçiliğinin resmi web sitesinde yapılan bir güncelleme ile DV işlemlerinin sadece Türk vatandaşları için yapılacağı açıklandı. Daha önce bu kısımda Türk Oturum Kartı olanların da işlemlerinin yapılacağı yazıyordu ama bu kısmı kaldırdılar ve DV için "Turkish Nationals Only" ibaresini koydular.
Bu gelişme doğrultusunda, Türk vatandaşı olmayan ve mülakat yeri ANKARA olarak gelenlerin, Türk oturum kartları olsa bile Ankara'da mülakat alamayacaklarını bilerek şimdiden mülakat alabilecekleri başka bir ülkedeki konsolosluğa transfer için hazırlık yapmalarında fayda vardır.
DV2021 sürecinde doğum yeri yurtdışı olan TC vatandaşlarına bile mülakat verilmemiş ve mali yılın bitmesine çok az zaman kala son anda TC vatandaşı olanlara mülakat verilmişti.
Türkiye doğumlu olmayan TC vatandaşlarının bu seneki akıbetlerini ise bilmiyoruz. Bunu mülakatlar verilmeye başladığında göreceğiz.
.
.
.
.
Güncelleme linki >> https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/ -
@goldenhill Bazılarının onayı geç gelebiliyor. Gönderdiyseniz tekrar tekrar göndermenize gerek yok.
-
@goldenhill Aynı sorunla ben de karşılaştım benim 2.5 oldu 2 gün önce foruma yazmıştım. Tekrar gönderdim evrakları beklemedeyim.
-
@smartcells Peki konsolosluk neden mülakat vermediği ile ilgili bir açıklama vb yaptı mı ?
Herhangi bir Bilginiz var mıdır ?
-
@Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells Peki konsolosluk neden mülakat vermediği ile ilgili bir açıklama vb yaptı mı ?
Herhangi bir Bilginiz var mıdır ?
Hayır herhangi bir bilgi yok sitelerinde yazanın dışında.
Dv2021 için de aynı durum olmuştu.Açıklamada "Yalnızca Türk vatandaşları" yazıyor ancak Türk vatandaşı olup Türkiye'de doğmamış kişiler için de mülakat planlanmadı. Bu durumun sebebinin KCC'nin mülakat dağıtırken yaptığı filtreleme olduğunu düşünüyoruz ama kesin bir şey yok.
-
@Megatron Evrak onayı gelmeden numaram aktif olur mu? Olursa eger evrak onayı olmadan mülakat tarihi verirler mi?
-
@goldenhill evrak onayı almadan mülakat mümkün değil. Evrak onayının ardından dosyanız konsolosluğa gönderiliyor.
-
@goldenhill, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Megatron Evrak onayı gelmeden numaram aktif olur mu? Olursa eger evrak onayı olmadan mülakat tarihi verirler mi?
Evet şu an birçok arkadaşımızın numarası current oldu ama onay alamadılar.
Onay alamayana mülakat vermiyor Ankara. -
BİLGİLENDİRME: Abd Ankara büyük elçisi değiştirildi. Senato onayı ile Biden'ın önerdiği Jeff Flake yeni büyük elçi olarak atandı.
Umarım hepimiz için hayırlı olur. Bu bilgiyi de buraya düşmek istedim.
-
@gucarslan Teşekkürler, dosyam şuan ankarada hiç değişiklik yapmadım. kanadanın önceki yıllarını inceledim ,haklısınız ankaraya kıyasla her yıl daha kötü kalıyorlar bunlar 2018 ve 2019 verieri;

tabloları çok iyi anladığım söylenemez fakat bu yıllar korananın olmadığı yıllar ama anladığım kadarıyla 30-40 binlere kadar vize verilebilmiş az vize verilmesinin sebebi az başvuran olabilir mi acaba? şuan bir ikilemdeyim türkiyenin performansı kanadaya göre iyi olmasına karşın türkeyenin pandemi ve siyasi durumları bu vizeyi oldukca etkilileyebileceği kanaatindeyim zira öbür taraftanda kanadanın bu riskleri çok az ,önümde iki yol varmış gibi görünüyor
1-Türkiyeden devam edip ve en yakın zamanda evrak onayı almaya çalışmak ve sorun yaşarsam kanadaya aldrımaya çalışmak(buradada konsolosluğun kabul etmeme durumu var ,daha önce başka konolosluluğun bir kişiyi kabul etmediğini okumuşdum ).
2-mülakatı kanadaya aldırıp sorun olursa mülakatı tekrar türkiyeye taşıma çalışmak(burada yüksek ihtimalle kabul edilir demişdiniz vatandaş olduğum için)(ama buradada evraklarımı göndermediğim için mülakat yeri taşıma süreci uzun sürebileceğinden burada bir evrak onayı almada bir geçikme yaşıyabilirim)
burada bunu biraz düşüneceğim sanırım öneriniz gibi ilk önce evrak onayı almak daha önemli galiba ,kusura bakmayın biraz uzattım ,tekrar çok teşekkürler yardımlarınız için -
Tekrardan merhaba, gerekli dosyaların gönderiminde Polis Belgesi olarak geçen ( Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı) dosyayı ingilizce dilinde mi yollamalıyız ve ikinci sorum da İstenilen askerlik kaydı belgesi için de henüz askerlik yapmamış bulunmaktayım, sizce e devletten tecil tarihimle ilgili dosyayı atmalı mıyım yoska gerek yok mu? Teşekkürler.
-
Merhabalar, dv lottery 2023 e basvurucam, 1 kizim var ve Amerikan vatandasi. Basvuru sirasinda cocuk bilgisine onun bilgilerini yazicak miyim? Yardimlarinizi rica ediyorum.
-
@Eshotcan ailenizi eksiksiz bicimde girmelisiniz. Yoksa kazansaniz bile yanlis beyandan oturu elenirsiniz.
-
@Mert-Karayılan ingilizce yollayın ve askerlik yapmadıysanız yollamanıza gerek yok.
-
@muratcan rica etsem, kanada'daki yasal statünüzü (öğrenci, göçmen or etc) tekrar hatırlatabilir misiniz bana?
istediğiniz zaman kanada'ya gitme imkanınız var mı kısaca. -
@gucarslan tabiki,şuan uluslararası öğrenciyim vizem mayısa kadar ama şuan birkaç ay daha uzatma sürecideyim ,her istediğimde gidebilecek bir vize değil malesef
-
@muratcan anladım.
o zaman mayıs 2022'ye kadar kanada'da kalabilirsiniz eğer vizenizi uzatamazsanız.
bu durumda sizin mayıs'a kadar cutoff içinde olmanız, evraklarınızın onaylanması ve dosyanızın montreal tarafından kabul edilmesi gerek.itiraf etmem gerekirse riskli.
süreci sıkı takip etmek gerekli. bu süre zarfında kanada'daki sürenizi uzatmaya çalışmanız faydalı olacaktır, özellikle 30 eylül'e kadar. bu sizi en azından mali yıl sonuna kadar kanada'da tutacaktır.eğer bu mümkün değilse ankara sanırım sizin için tek çare kalıyor.
çünkü bültenin nasıl ilerleyeceğini bilmek güç. -
Bu ileti silindi! -
Merhaba şuan evrak talep onayı mayısın kaçıncı gününde acaba Excel de 27 sinde alan falan yazıyor ama 22 26 arası hiç yok neredeyse
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.