@orhancengizk aynı şeyi fark farklı yerlerde sorma diğer yerde cevap yazdım kontrol edebilirsin
Make sure your picture meets the requirements for the Diversity Visa Lottery Program.
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
@nicky, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
@ayvalik10, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
günaydın bu hatanın neden çıktığını ispat ederek 2023 bekleme odasına gelin orada anlatacağım
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/5562
yanlısım varsa düzeltin. photo tools, üzerinde oynanmamıs ham haldeki fotoğrafınızı aynı idphoto4you gibi uygun hale getirmek için kullanılıyor. yani siz zaten 600x600 arka zemin beyaz vs gibi gc basvurusu için uygun hale getirdiğiniz fotoğrafınızı photo tools'a yüklemeye kalktıgınızda haliyle hata veriyor. yani kısaca özetlemek gerekirse; photo tools fotografınızın uygunlugunu test etmek için degil, idphoto4you gibi düzenlemek için yapılmıs bir site.
Çok doğru. 600x600 veya daha düşük çözünürlükte dosya yüklemeye çalışırsanız zaten sistem çözünürlükten dolayı kabul etmeyecektir.
Ayrıca 20:1 compression ratio hatası dosyanın boyutuyla ilgili değil, JPG sıkıştırma algoritmasında istenilen orandan fazla sıkıştırma oranı kullanıldıysa olur.
"Dosya KB boyutunu büyütünce oldu" denilen sayfalarda aslında dosyanın boyutunu büyütme değil sıkıştırma oranını azaltma işlemi uygulanır. Bu da haliyle dosyanın boyutunun büyümesine neden olur.
Yukarıda @ayvalik10 'ın paylaştığı linkler sizi bu gibi teknik detaylardan kurtaracak şekilde oluşturulmuş web siteleri. Dolayısıyla resmi sitedeki PhotoTool yerine @ayvalik10'un tarifleri ışığında o siteleri kullanırsanız daha az problemle karşılaşırsınız.
Aşağıda Photoshop ve XnView programlarının JPEG kayıt pencerelerini paylaştım. "Ben yardımcı web siteleri yerine bu gibi programlarda işimi göreceğim" diyenler için en garanti yol JPEG kalitesi ayarını en yükseğe getirmek, yani sıkıştırma oranını minimuma indirmektir.

arkadaşlar dpi mevzusu nedir "idphoto4you"sitesi kendisi dpi ayarlıyor mu yoksa ekstra biseyler yapmalımıyız
@Arifçe, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
arkadaşlar dpi mevzusu nedir "idphoto4you"sitesi kendisi dpi ayarlıyor mu yoksa ekstra biseyler yapmalımıyız
kendisi ayarliyor, sitenin size verdigi fotoyu direkt kullanabilirsiniz.
günaydın herkese bir resim ayarlama dersine hoşgeldiniz başvuru yapanlara hayırlı olsun diyelim şimdiden 2 tane toplamda program var birincisi idphoto4you ikincisi photo tool idphoto4you zaten herkes su gibi ezberledi. Gelelim photo tool nasıl en kolay şekilde 600x600 uyarısını yada 20:1 uyarını almadan yapmaya geldi.
Her iki program da ne diyoruz. Eğer fotoğrafçıda çektirdiyseniz sizi makine çekip bilgisaya aktardığı ham halini yani oynamamış halini kendinize mail attırıyorsunuz. Yani vesikalık halini kendiniz çektiyseniz zaten vesikalık gibi oynanmamış gibi oluyor. Daha sonra aşağıdaki programı indiriyorsunuz
photoscape programını ben indirme yapamayanlar için link koyuyorum
https://www.gezginler.net/indir/photoscape.html
Yükleme yaptıktan sonra programı açıyorsunuz tam ortada duran üstte DÜZENLEYİCİ açıyorsunuz

Daha sonra resmi seçiyorsunuz OK işaretli yere tıklıyorsunuz

Şimdi buraya dikkat din. Yükseklik 601 üstünde olacak şekilde seçerken genişlikte 601 üstünde olacak şekilde SADECE yükseklik sayısı ile oynayın genişlik ona göre DEĞİŞECEK

Daha sonra sağda ki OK oradan kayıt ediyorsunuz resmi

Gelelim resmi sitede olan programı açmaya sitesi aşağıdaki gibidir;
Resmi bu ekrana koyuyoruz koyar koymaz tüm resim ekranı YEŞİL YEŞİL olacak

Daha sonra altında ki OK olan tuşa basarsanız artık resmi sitede ki programla da resminizi ayarlanmış oluyor
SONUÇ: Unutmayın yok il - ilçe - resim bunlarda BAHANE aramayın şansınız varsa 8 mayısta mektup çıkacak şansınız yoksa NOT SELECTED çıkacak bu kadar basit. Herkese bol şanslar
bu fotoğraf doğru mu acaba? KULAKları görünmek zorundas değil mi foğrafta
@Murat-Şengül aynı soruyu birden fazla yerden yazmak yasaktır bu yasağı ben değil @crazycells koydu bu arada bu fotoğraf derken hangi fotoğraf benim koyduğumu diyorsanız o kişi sadece internetten alınan yani başvuruya girmiyor ki
@Murat-Şengül, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
bu fotoğraf doğru mu acaba? KULAKları görünmek zorundas değil mi foğrafta
Kulaklariniz gorunurse daha iyi olur, ama sart degil; onemli olan fotograftan taninmak, eger kulaklari saclarla kapatirsaniz taninmaniz zorlasabilir, cunku bu durumda saclar yuzun de bir kismini ortebilir.
Photoshoptan 72 dpi nin 300 dpi yapılması gerekiyor isteyene yardım etmeye çalışırım
Merhaba fotoğrafım 34 KB. Belli bir alt sınırı var mı? Yükseltmeme gerek var m? Herhangi bir sitede yükseltsem başvuruda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler.
@Onur16, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
Merhaba fotoğrafım 34 KB. Belli bir alt sınırı var mı? Yükseltmeme gerek var m? Herhangi bir sitede yükseltsem başvuruda sıkıntı olur mu ? Teşekkürler.
Boyutun ufak olmasında bir sıkıntı veya alt sınır yok. Ancak 34 KB 600x600 JPG için az sayılır. Eğer fotoğrafa baktığınızda kalitesiz gibi görünmüyorsa, renkler birbirine karışmış gibi değilse (JPEG artifacts diyoruz buna) o zaman dosya büyüklüğüyle ilgili bir sorununuz yok demektir. Dosya KB'ını büyütmeniz kaliteyi arttırmayacağı için de boyutu yükseltmenize gerek olmayacaktır.
Özetle, fotoğrafla ilgili diğer tüm gereklilikleri hallettiyseniz ve fotoğraf kalitesinde sorun yoksa 34 KB olayına takılmanıza gerek yok.
@eynar Tamamdır çok teşekkürler.
@ayvalik10 sorry 
merhaba bu https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/digital-image-requirements.html resmi ayarladığımız zaman https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/ siteden resimleri kontrol ettiğimde kabul etmiyor halbuki resimleri travel.state kendi sitesinde ayarlıyorum orada sorun olmuyor
@ibrahimk değerli yorumlarınız için, bilgi paylaşımlarınız için, en yalın haliyle çözüm önerileriniz için çok çok teşekkürler.
@Doğan-Hazar Ben teşekkür ederim, ne demek lafı mı olur. Sağolun!
@Enes-Ceylan, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
merhaba bu https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/digital-image-requirements.html resmi ayarladığımız zaman https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/ siteden resimleri kontrol ettiğimde kabul etmiyor halbuki resimleri travel.state kendi sitesinde ayarlıyorum orada sorun olmuyor
o araclardan bir tanesini kullanip fotoyu hazirlamaniz yeterlidir, tum sitelerde kontrol etmenize gerek yok 
Arkadaşlar,yukarıdaki siteleri denedim ayrıca şirket bilgisayarı olduğu için program yükleyemiyorum o sebeple online çözüm olarak https://resizeimage.net/ sitesini buldum benim işimi çözdü umarım size de yardımcı olur
Merhaba fotoğrafımı photo tool'a koyduğum zaman 20:1 sıkıştırma uyarısı alıyorum ama diğer özellikler doğru, ben buna rağmen çekilişe katıldım direkt elenir miyim? Resmi sitede 20:1 sıkıştırma olmaması gerekiyor yazıyor.
@cont13 yaşağıdaki linke gider misin orada açıkladım zaten neden çıktığını içini ferah tut sen zaten resmi idiphoto4you ile mi düzenledin
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4303/dv2023-sohbet-odası/5561
@cont13, içinde söyledi: Photo Tool 20:1 Hatası nedir? Yardım
Merhaba fotoğrafımı photo tool'a koyduğum zaman 20:1 sıkıştırma uyarısı alıyorum ama diğer özellikler doğru, ben buna rağmen çekilişe katıldım direkt elenir miyim? Resmi sitede 20:1 sıkıştırma olmaması gerekiyor yazıyor.
problem olmaz, fotoda net sekilde gorunuyorsaniz ve boyutlari uygunsa yeterlidir.