@volkanu 2020
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
@cool-story-bro, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
cep telefonu ile çekim yaptığımda,
formu doldururken sorun yok gibi görünüyor ancak öncesinde photo tool kullanayım dediğimde
Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1
diye bir hata aldım. iphone kare fotoğraf ve diğer telefonlarda 1:1 denedim ve çözünürlüğü 600x600 yaptım.
dosya boyutu da uygun. sıkıştırma oranı ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki:
yuzunuz net bir sekilde gorunuyorsa problem yasamazsiniz.
-
@Haliax, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@cool-story-bro Bu problemi ben de yaşamıştım. DV'nin kendi Photo Tool'u aynı hatayı verirken, diğer Green Card Photo Check uygulamaları hata vermiyordu. Forumda aratma yaptığımda bu şekilde göndermenin problem olmayacağını yazmış birkaç kişi, ben de o şekilde gönderdim.
@crazycells Sizce elenme ihtimali var mı? Problem olur mu?
hayir, bir problem yasamazsiniz. telasa gerek yok

-
Arkadaşlar günaydın..
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi eşimle ben ikimizde başvuru yapacağız. Çocuğumuz yok.
Lakin benim birinci evlilikten bir çocuğum var ve velayeti eski eşim yani annesinde... Şimdi iki sorum var:1- Ben sisteme bilgileri girerken çoğumu da girecek miyim? Çünkü annesi zaten göndermeyecek.
2- Çekiliş bana çıkarsa, bilgilerini girdim diye mülakata çocuğu da götürmek zorunlu mu? Çünkü sisteme kimi girersek onlar da sizinle birlikte mülakata gelecek diye bir şey duymuştum.
Bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.. Teşekkürler. -
@alper007, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaşlar günaydın..
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi eşimle ben ikimizde başvuru yapacağız. Çocuğumuz yok.
Lakin benim birinci evlilikten bir çocuğum var ve velayeti eski eşim yani annesinde... Şimdi iki sorum var:1- Ben sisteme bilgileri girerken çoğumu da girecek miyim? Çünkü annesi zaten göndermeyecek.
2- Çekiliş bana çıkarsa, bilgilerini girdim diye mülakata çocuğu da götürmek zorunlu mu? Çünkü sisteme kimi girersek onlar da sizinle birlikte mülakata gelecek diye bir şey duymuştum.
Bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.. Teşekkürler.-
Evet, bilgilerini gireceksiniz. Yeni foto alamayacaksaniz elinizdeki en guncel fotosunu kullanabilirsiniz.
-
hayir, oyle bir zorunluluk yok. Sadece isteyen kisiler Green Card aliyor, eger ABD'ye gitmek istemiyorsa o aile uyesi GC almak zorunda degil.
-
-
@crazycells teşekkür ederim
-
Merhaba bu konuda deneyimli bir fotoğrafçıda fotoğrafımı çektirdim. Crop için Idphoto4you ve resmi tool kullandığımda hep farklı çıktılar aldım. Direkt resmi tool'un autocrop özelliği ile kesip yüklesem sıkıntı olur mu? kabul edilen örnek fotoğraflarla arasında bariz bir fark görülmüyor.
-
Arkadaşlar bu sayfanın linkinde yazan bilgilerle ilgili bir şey soracağım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılırÜcretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
" " isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız. " "
Bu açıklamaya göre eşimin ismi pasaportta-kimlikte BÜŞRA geçiyor. Olduğu gibi mi yazmalıyım. Ama ben İngilizce karakter dışında karakter kullanmayacağız diye duymuştum? Yani noktalı harfleri kullanmayacağım sanıyordum. BUSRA yazacaktım. Yukarda olduğu gibi yazın diyor.... -
@crazycells merhabalar size sormak için, fotoğrafımı gönderebileceğim bir DM butonu var mı ?
-
@Khiron, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Merhaba bu konuda deneyimli bir fotoğrafçıda fotoğrafımı çektirdim. Crop için Idphoto4you ve resmi tool kullandığımda hep farklı çıktılar aldım. Direkt resmi tool'un autocrop özelliği ile kesip yüklesem sıkıntı olur mu? kabul edilen örnek fotoğraflarla arasında bariz bir fark görülmüyor.
sorun olmaz, o tool'lardan sadece birini kullanmaniz yeterlidir.
-
@alper007, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaşlar bu sayfanın linkinde yazan bilgilerle ilgili bir şey soracağım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılırÜcretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
" " isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız. " "
Bu açıklamaya göre eşimin ismi pasaportta-kimlikte BÜŞRA geçiyor. Olduğu gibi mi yazmalıyım. Ama ben İngilizce karakter dışında karakter kullanmayacağız diye duymuştum? Yani noktalı harfleri kullanmayacağım sanıyordum. BUSRA yazacaktım. Yukarda olduğu gibi yazın diyor....surada cevapladim:
-
@VR, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells merhabalar size sormak için, fotoğrafımı gönderebileceğim bir DM butonu var mı ?
bir image upload sitesine yukleyip linki ozelden atabilirsiniz veya fotoyu [email protected] adresine gonderebilirsiniz.
-
Fotoğrafçıda fotoğraf işini hallettim fakat boyut kısmı 669669 ve 340 dpi seviyesinde sitelere kontrol ettirdiğimde bir sıkıntı çıkmıyor fakat photo tool ile bu fotoğrafı croplayınca 600600 ve 300dpi oranlarını alıyorum almasına ama başka sitelerde photo tool ile croplanan fotoğrafa kafa boyutu izin verilenden %69 daha büyük diyor hangi resmi atmam lazım orjinal resmi atsam 669*669 ve 340dpi sorun olurmu
-
@Dolby, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Fotoğrafçıda fotoğraf işini hallettim fakat boyut kısmı 669669 ve 340 dpi seviyesinde sitelere kontrol ettirdiğimde bir sıkıntı çıkmıyor fakat photo tool ile bu fotoğrafı croplayınca 600600 ve 300dpi oranlarını alıyorum almasına ama başka sitelerde photo tool ile croplanan fotoğrafa kafa boyutu izin verilenden %69 daha büyük diyor hangi resmi atmam lazım orjinal resmi atsam 669*669 ve 340dpi sorun olurmu
Crop'lama resmi kenarlardan kesme işlemi. Bu durumda eğer fotoğrafçı doğru ayarlamışsa resmi bozmuş olursunuz.
Dijital resimde resmi kağıda basmak istemediğiniz sürece Dpi bilgisinin bir anlamı yok. İster 72 olsun ister 5000. Bu yalnızca kağıda basacağınız zaman resmin kaç pikselinin kağıtta kaç inçe denk geleceği bilgisidir.
669x669 kısmına gelince de, 600x600 ve 1200x1200 arasındaki tüm kare şeklinde resimler kabul edilmektedir. Dolayısıyla ölçülerinizde de sorun yok.
Başa dönersek, eğer resmin göz hizası ve kafa/resim oranı doğru ayarlanmışsa fotoğrafçının verdiği resmi üzerinde oynamadan gönderebilirsiniz.
-
@eynar Sosyal ağ üzerinde birkaç videoya baktım photo tool ile kesmelisiniz gibi tavsiyelerde bulununca bide 600x600 olması lazım üstü kabul olmaz gibi söylemler sonucu bu işleme girdim siteye baktığımda dediğiniz aralığı bende gördüm fakat daha önceden kazanan bazı kişilerinde 600x600 ısrarı üzerine sormak istedim sadece
-
@eynar Sosyal ağ üzerinde birkaç videoya baktım photo tool ile kesmelisiniz gibi tavsiyelerde bulununca bide 600x600 olması lazım üstü kabul olmaz gibi söylemler sonucu bu işleme girdim siteye baktığımda dediğiniz aralığı bende gördüm fakat daha önceden kazanan bazı kişilerinde 600x600 ısrarı üzerine sormak istedim sadece
dosya maximum 240 KB olmali, o nedenle olculeri minimumda kullanmaniz iyi olur, ama elinizdeki foto 240 KB altindaysa onu da kullanabilirsiniz...
minimum 600 x 600 piksel, maksimum 1200 x 1200 piksel olmali.. cozunurluk de minimum 300 dpi...
-
Bu konuda kafa karışıklığına neden olan bilgilendirici 2 sayfada çözünürlük bilgisinin farklı şekilde geçmesi.
Üsttekinde 600x600 olmalı yazarken, alttaki linkte 600x600 ile 1200x1200 arası olmalı yazıyor.
Dolayısıyla 600x600 olması lazım diyenler de kafalarından sallamıyor açıkçası.
Ancak ben kazandığım geçen yıl dahil her seferinde 1200x1200 göndermiştim. Yani 1200x1200 ile kazanıldığının da birinci elden doğruluğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Eğer resim ufaltma konusunda yardım alabiliyorsanız, (crop değil rescale olmalı) 600x600 yapıp kafanız daha rahat bir şekilde de gönderebilirsiniz.
-
@crazycells 669x669 340dpi seviyelerinde 200kb dosya boyutu ölçümlendiriyor
-
@eynar fotoğrafçıdamı çektirdiniz bahsettiğiniz fotoğrafları
-
@eynar fotoğrafçıdamı çektirdiniz bahsettiğiniz fotoğrafları
Hayır, dijital fotoğraf makinesi ile (Canon 650D) kendim çektim.
-
@eynar fotoğrafçıların çektiği fotoğraflarda dijital fotoğraf kapsamına giriyor o zaman değilmi
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k