Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
-
Merhaba arkadaslar 10 gun Once annem annemin vizesini uzattirdik. Yanimizda appointment kagidi ve pasaport ile gittik. 1 saat Erken gitmemize ragmen hemen iceri aldilar annemi ve sorunsuz hallettik cok sukur. Darisi diger basvuranlarin basina
-
@crazycells peki dil okulu bittikten sonra tekrar dil okuluna basvurabiliyozmu
-
@xsenturk, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells peki dil okulu bittikten sonra tekrar dil okuluna basvurabiliyozmu
Okulu uzatmaktan bahsediyorsunuz sanirim?
Evet, okulla konusup I-20 belgenizi uzatarak ABD'de yasal olarak kalmaya devam edebilirsiniz. Yeniden vize alip ABD'ye girmenize gerek yok.
-
@xsenturk, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
YouTube da ve twitch te work and travel ile Amerika'ya gidip sonrasinda dil okuluna gecip orda kalan kisiler var. Bu kisiler orda uber yapiyor. Nasil calisma izinlerini almis olabilirler
onların çoğu evlilikle kalıyor sadece bunu söylemiyorlar. parayla evlilik yapıyor çoğu. iki tanesini biliyorum mesela... bakmayın siz onların motivasyon videosu çekip milleti gazladıklarına hepsinin durumu aynı.
-
@DustyBlue kim onlar isimlerini soylemen mumkunmü?
-
F1 vizesi ile Amerika'da sözleşmeli askerlik yapiliyormu belli bi sure yaptiktan sonra greencard veriyolsr diye duydum
-
F1 vizesi ile Amerika'da sözleşmeli askerlik yapiliyormu belli bi sure yaptiktan sonra greencard veriyolsr diye duydum
Bahsettiginiz program gecmiste kaldi diye biliyorum, su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak
-
Arkadaşlar bu başlık uygun mu emin olamadım ancak buradan sorayım istedim. Hali hazırda var olan bir F-1 vizesinin süresi başka bir okulda eğitime devam etmek amacıyla uzatılabilir mi? Ya da kabul alınan okul diyelim ki beğenilmedi ve bir başka okula geçiş yapılmak istendi. Bu durumda vize alınmasına yardımcı olan okuldan sözleşme fesh edilip diğer okula kayıt yaptırılabilir mi? Her iki durum için de nasıl bir yol izlenmeli? Yeni baştan I-20 doldurulması, SEVIS ücreti vs mi gerekiyor? Teşekkürler şimdiden.
-
@mdzakin, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Arkadaşlar bu başlık uygun mu emin olamadım ancak buradan sorayım istedim. Hali hazırda var olan bir F-1 vizesinin süresi başka bir okulda eğitime devam etmek amacıyla uzatılabilir mi? Ya da kabul alınan okul diyelim ki beğenilmedi ve bir başka okula geçiş yapılmak istendi. Bu durumda vize alınmasına yardımcı olan okuldan sözleşme fesh edilip diğer okula kayıt yaptırılabilir mi? Her iki durum için de nasıl bir yol izlenmeli? Yeni baştan I-20 doldurulması, SEVIS ücreti vs mi gerekiyor? Teşekkürler şimdiden.
evet, bu dediginizi yapabilirsiniz; ama dediginiz sekilde degil... Yani iptal edip yeni bir okula basvuru yapmaniz cok zor, o nedenle okulla anlasmaniz lazim, pek cok dil okulu 2-3 aylik kurstan sonra SEVIS kaydinizi tasimaniza izin veriyor, bu durumda iki okulla da anlasip, yeni okuldan I-20 belgesi cikartabilirsiniz. Bu I-20 belgesi ile statunuzu uzatabilirsiniz, yeniden bir vize almaniza gerek yok. Gecerli bir I-20 belgeniz oldugu surece ABD'de kalabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Okul ile koordineli ve anlaşmalı olarak yürütülecek bir süreç. I-20 gerekecek değişiklik için. Tekrar sağolun.
-
Abd bukundugumuz surelerde B1 vizelerini I-140 vizesiyle degistirebilirmiyiz.
-
@H-Ozdemir, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Abd bukundugumuz surelerde B1 vizelerini I-140 vizesiyle degistirebilirmiyiz.
Teknik olarak yapabilirsiniz, ama pratikte tum surecin yetismesi cok zor.
I-140 formu, Is Sponsorlu Gocmen vize basvurularini baslatmak icin yapiliyor... Genelde calisma vizesinden gecis yapiliyor... Bu durumda statunuzu Green Card'a cevirmis oluyorsunuz... Fakat I-485 basvurusu icin hala PD'nizin aktif olmasini beklemeniz gerekiyor ve bu aylar/yillar surebilir. Bu sure icinde statunuzu de kaybetmemelisiniz.
AOS sureci icin bu basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
Hocam bişey sormak istiyorumda WAT sonrası j1 vizesini f1 vizesine değişimi ABD’de yaparsak f1 vizesi ile Türkiye’ye 5 yıl giriş çıkış yapamıyoruz diye bişey duydumda böyle bir şey var mi acaba ?
-
@dnz, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Hocam bişey sormak istiyorumda WAT sonrası j1 vizesini f1 vizesine değişimi ABD’de yaparsak f1 vizesi ile Türkiye’ye 5 yıl giriş çıkış yapamıyoruz diye bişey duydumda böyle bir şey var mi acaba ?
Durum soyle...
ABD'de ancak statu degistirebilirsiniz, yeni vize alamazsiniz... yani F1 statusune sahip olacaksiniz ama bunun icin bir vize almayacaksiniz. Vizeler ABD icinde degil, ABD disindaki ABD konsolosluklarinda veriliyor ve ABD'ye giris icin gerekiyor...
Yani eger ogrenci statusune gectikten sonra okulunuz devam ederken ABD disina cikarsaniz, o durumda geri donmek icin konsolosluktan bir ogrenci vizesi almalisiniz. Tabii ki, USCIS'in ogrenci statusune degisiminizi onaylamasi, konsoloslugun size bir vize vereceginin garantisi degil, konsolos yine sizi degerlendirdigi kriterlere gore bir karar verir...
Bu durumdaki pek cok kisi ABD icinde daha uzun sure kalmaya tesebbus ettigi icin, konsoloslugun kendilerine vize vermeyecegini dusunuyor ve o nedenle Turkiye'ye giderek statulerini riske atmiyor. Dediginiz "giris-cikis yapamiyoruz" soylemi bundan kaynaklaniyor diye dusunuyorum...
-
@crazycells 8 Kasım tarihinde Parmak izi ve Biometrics randevumu tamamladım ancak bir hafta olmak üzereyken hala bu işlemin yapıldığına dair bir notice USCIS online sistemine düşmedi. Aynı işlemi yapan arkadaşımın bir gün içinde case statusu değişmişti. Bir problem olma ihtimali var mıdır? Yoksa Texas Service Center ve California service center çalışma hızlarıyla alakalı olabilir mi? Arkadaşımın case California’da.
-
@mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells 8 Kasım tarihinde Parmak izi ve Biometrics randevumu tamamladım ancak bir hafta olmak üzereyken hala bu işlemin yapıldığına dair bir notice USCIS online sistemine düşmedi. Aynı işlemi yapan arkadaşımın bir gün içinde case statusu değişmişti. Bir problem olma ihtimali var mıdır? Yoksa Texas Service Center ve California service center çalışma hızlarıyla alakalı olabilir mi? Arkadaşımın case California’da.
Hayir, bu guncellemelerin birkac hafta geciktigi durumlari da gordum, o nedenle herhangi bir problem oldugunu sanmiyorum.
-
Merhabalar,
10 yıllık B1/B2 Amerika vizem var ve 3 Ocak 2021 tarihinde Amerika ya iş seyehati için(B1) giriş yaptım. 6 aydan fazla kalmak zorunda kaldım ve süre uzatım başvurusunu yasal sürenin dışında geç kalarak 7. ayda yaptım. Gerekli formları doldurdum ve para ödemesini yaptım ardından beni biometric appointment a çağırdılar ve oraya gittim. Şuanda online durum sorgusu yaptığımda ' 24 Eylül 2021 tarihi itibariyle, Form I-539, Göçmen Olmayan Statüsünü Uzatma/Değiştirme Başvurusu, Fiş Numarası ile ilgili parmak izleri dosyanıza uygulanmıştır.' şeklinde bir yazı görmekteyim.
1- Benim başvurum kabul edilmiş diyebilir miyim?
2-Başvuruma göre eğer talebim onaylanırsa 3 Ocak 2022 yılına kadar uzamış olacak. Fakat cevap verme süreleri 13 ayın üzerinde görülmekte ve benim bu süreyi bekleme şansım yok. Sonuç almadan Türkiye ye dönüş yaparsam ne olur? Vizem iptal olur mu? Amerika ya tekrar giriş yapabilir miyim gelecekte?
3- Eğer sonuç alana kadar beklemeye karar verirsem ben 2. altı ayıda geçmiş olacağım için tekrar 6 ay daha uzatmaya başvuru yapmam gereklimi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. -
@onur08, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Merhabalar,
10 yıllık B1/B2 Amerika vizem var ve 3 Ocak 2021 tarihinde Amerika ya iş seyehati için(B1) giriş yaptım. 6 aydan fazla kalmak zorunda kaldım ve süre uzatım başvurusunu yasal sürenin dışında geç kalarak 7. ayda yaptım. Gerekli formları doldurdum ve para ödemesini yaptım ardından beni biometric appointment a çağırdılar ve oraya gittim. Şuanda online durum sorgusu yaptığımda ' 24 Eylül 2021 tarihi itibariyle, Form I-539, Göçmen Olmayan Statüsünü Uzatma/Değiştirme Başvurusu, Fiş Numarası ile ilgili parmak izleri dosyanıza uygulanmıştır.' şeklinde bir yazı görmekteyim.
1- Benim başvurum kabul edilmiş diyebilir miyim?
2-Başvuruma göre eğer talebim onaylanırsa 3 Ocak 2022 yılına kadar uzamış olacak. Fakat cevap verme süreleri 13 ayın üzerinde görülmekte ve benim bu süreyi bekleme şansım yok. Sonuç almadan Türkiye ye dönüş yaparsam ne olur? Vizem iptal olur mu? Amerika ya tekrar giriş yapabilir miyim gelecekte?
3- Eğer sonuç alana kadar beklemeye karar verirsem ben 2. altı ayıda geçmiş olacağım için tekrar 6 ay daha uzatmaya başvuru yapmam gereklimi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.-
Neden zamaninda basvuru yapamadiginizi acikladiniz diye dusunuyorum? Eger USCIS bunu kabul ederse basvurunuzu degerlendirecektir. Eger bunu kabul etmezse zaten basvurunuzu reddedecekler. Su haliyle hangisi oldugunu ongoremezsiniz maalesef.
-
Siz basvurunuzda belirttiginiz tarihte ABD'den cikin, eger bu basvurunuz onaylanirsa zaten aradaki tum gecen sure yasal olarak kabul edilecek. Vizeniz otomatik olarak reddedilmez ama bu kaldiginiz sureler hem CBP hem de konsolosluk tarafindan gorulebilecek. Yani cikistan sonra cok yakin bir zamanda geri donus yaparsaniz giriste problem yasayabilirsiniz.
-
Eger daha uzun kalmaniz gerekmiyorsa, kalmamalisiniz. Eger basvurunuz reddedilirse hizli bir sekilde ABD'yi terk etmeniz gerekir, arada kaldiginiz gunlerin de bir bolumu konsolos yasal olarak kabul edip islem yapabilir.
-
-
merhabalar, turist vizemi bir 6 ay daha uzatmak istiyorum yalniz uscis sitesinde bunu vize tarihi bitmeden 45 gun icinde yapmalisiniz diyor benim bu ayin 29 unda bitiyor kalis surem.. sizce basvurmalimiyim yoksa statu degisikliginemi gitmeliyim ogrenci olarak zaten ogrencilik dusunuyorum post graduate egitimi alarak, yada ogrenciyedemi basvuramiyorum artik? tecrubesi olan arakadaslar bilgilendirise cok sevinirim...
-
@crazycells, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@seli, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells Merhabalar. B1/B2 vizesiyle 15 ekim 2020 geldim.Mart ayında bir dil okulu aracılığıya F1 için basvurdum, B1/B2 vizemde 14 nisanda biteceği için onu da uzattık. Ağustos ayında parmak izi ve biyometrik verdim. Önümüzde ay B1/B2 süresi dolacak.ikinci bir uzatma yapmam gerekecek mi çünkü F1 vizem daha onaylanmadı. Tesekkurler
Normalde B1/B2 "bridging the gap" uzatma basvurulari gerekiyor ama USCIS su an icin bu basvurulari askiya aldi, yani su an yeniden bridge gap basvurusunu yapmaniza gerek yok. Sadece F1 basvurunuzun onaylanmasini beklemeniz yeterli.
merhabalar, bunun anlami f1 vizesine basvurdugumuzda turist vizesi kalis suresini uzatmamiza gerek yokmu yoksa parmak izi filan verildikten sonraki surectemi birdaha turist vizesi kalis sureci uzatmayami gerek yok?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum