Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
-
@mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Merhabalar, J1 to F1 başvuru süresini tamamlamak üzereyim. Finansal kaynak olarak geçen yaz çalıştığım ve tanıdığımız olan bir şirketi sponsor gösteriyorum. Şirket benim için 3 aylık banka dökümü aldı ancak anlık miktar 15 bin dolar olarak gözüküyor. Gideceğim okulun ücreti 12 bin dolar ve hesaptaki bu miktar az olur mu onu merak ediyorum. Bu 3 aylık dökümde şirketin girdisi 1 milyon dolara yakın ve hesap dökümünün alındığı gün 30 bin dolar çekilmiş gösteriyor. Şansıma en düşük bakiye olduğu anda dökümü aldık. Bu yüksek giriş çıkışlar anlık 15 bin dolar oluşunu telafi eder mi? Bu 15 bin yanında Bank of America hesabımda bulunan 10 bin doları göstermemin pozitif bir etkisi olur mu?
Belge mi istediler sizden?
kendi kaynaklarinizi da gosterin bence, okul ucretini bu miktardan odediniz mi? yoksa henuz odenmedi mi?
-
@crazycells şuan i-539 doldurma aşamasındayım. Hazırladığım hesap dökümü onun için. Değişim için göndereceğim letter’da master sonrası o şirkete yönetici olarak döneceğimi yazdığımdan o şirketten sponsorluk sağlamak daha mantıklı geldi. Kendi kaynaklarım finanse etmeye yeterli değil. 3 aylık dökümde yüksek miktarlarda girdi çıktı oluşu finansman konusunda rahat izlenimi verir diye düşündüm.
-
@mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells şuan i-539 doldurma aşamasındayım. Hazırladığım hesap dökümü onun için. Değişim için göndereceğim letter’da master sonrası o şirkete yönetici olarak döneceğimi yazdığımdan o şirketten sponsorluk sağlamak daha mantıklı geldi. Kendi kaynaklarım finanse etmeye yeterli değil. 3 aylık dökümde yüksek miktarlarda girdi çıktı oluşu finansman konusunda rahat izlenimi verir diye düşündüm.
Bence de buyuk ihtimal yeterli gelecek. Sirketin mektubu ve banka hesabi disinda gelir seviyesini gosteren belgeler de ekleyebilirseniz daha garanti olur diye dusunuyorum.
-
YouTube da ve twitch te work and travel ile Amerika'ya gidip sonrasinda dil okuluna gecip orda kalan kisiler var. Bu kisiler orda uber yapiyor. Nasil calisma izinlerini almis olabilirler
-
@xsenturk tanidiklari olabilir
-
@xsenturk Bildiğim kadarıyla WAT yaparken SSN, ehliyet, kredi kartı vb. konuları halledebiliyorlar ve buna bağlı olarak bahsettiğiniz Uber işlerini yapabiliyorlar.
-
@izm SSN varsa herseyi yapabilirsin.
-
başkasının hesabını kullansalar yayın yapmazlar
-
@xsenturk, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
YouTube da ve twitch te work and travel ile Amerika'ya gidip sonrasinda dil okuluna gecip orda kalan kisiler var. Bu kisiler orda uber yapiyor. Nasil calisma izinlerini almis olabilirler
Dediginiz kisiler kacak calismis oluyorlar.
Normalde J1 statusu bittigi zaman SSN'nizi de yeni bir statu alana kadar kullanamiyorsunuz.
-
Merhaba arkadaslar 10 gun Once annem annemin vizesini uzattirdik. Yanimizda appointment kagidi ve pasaport ile gittik. 1 saat Erken gitmemize ragmen hemen iceri aldilar annemi ve sorunsuz hallettik cok sukur. Darisi diger basvuranlarin basina
-
@crazycells peki dil okulu bittikten sonra tekrar dil okuluna basvurabiliyozmu
-
@xsenturk, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells peki dil okulu bittikten sonra tekrar dil okuluna basvurabiliyozmu
Okulu uzatmaktan bahsediyorsunuz sanirim?
Evet, okulla konusup I-20 belgenizi uzatarak ABD'de yasal olarak kalmaya devam edebilirsiniz. Yeniden vize alip ABD'ye girmenize gerek yok.
-
onların çoğu evlilikle kalıyor sadece bunu söylemiyorlar. parayla evlilik yapıyor çoğu. iki tanesini biliyorum mesela... bakmayın siz onların motivasyon videosu çekip milleti gazladıklarına hepsinin durumu aynı.
-
@DustyBlue kim onlar isimlerini soylemen mumkunmü?
-
F1 vizesi ile Amerika'da sözleşmeli askerlik yapiliyormu belli bi sure yaptiktan sonra greencard veriyolsr diye duydum
-
F1 vizesi ile Amerika'da sözleşmeli askerlik yapiliyormu belli bi sure yaptiktan sonra greencard veriyolsr diye duydum
Bahsettiginiz program gecmiste kaldi diye biliyorum, su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak
-
Arkadaşlar bu başlık uygun mu emin olamadım ancak buradan sorayım istedim. Hali hazırda var olan bir F-1 vizesinin süresi başka bir okulda eğitime devam etmek amacıyla uzatılabilir mi? Ya da kabul alınan okul diyelim ki beğenilmedi ve bir başka okula geçiş yapılmak istendi. Bu durumda vize alınmasına yardımcı olan okuldan sözleşme fesh edilip diğer okula kayıt yaptırılabilir mi? Her iki durum için de nasıl bir yol izlenmeli? Yeni baştan I-20 doldurulması, SEVIS ücreti vs mi gerekiyor? Teşekkürler şimdiden.
-
@mdzakin, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Arkadaşlar bu başlık uygun mu emin olamadım ancak buradan sorayım istedim. Hali hazırda var olan bir F-1 vizesinin süresi başka bir okulda eğitime devam etmek amacıyla uzatılabilir mi? Ya da kabul alınan okul diyelim ki beğenilmedi ve bir başka okula geçiş yapılmak istendi. Bu durumda vize alınmasına yardımcı olan okuldan sözleşme fesh edilip diğer okula kayıt yaptırılabilir mi? Her iki durum için de nasıl bir yol izlenmeli? Yeni baştan I-20 doldurulması, SEVIS ücreti vs mi gerekiyor? Teşekkürler şimdiden.
evet, bu dediginizi yapabilirsiniz; ama dediginiz sekilde degil... Yani iptal edip yeni bir okula basvuru yapmaniz cok zor, o nedenle okulla anlasmaniz lazim, pek cok dil okulu 2-3 aylik kurstan sonra SEVIS kaydinizi tasimaniza izin veriyor, bu durumda iki okulla da anlasip, yeni okuldan I-20 belgesi cikartabilirsiniz. Bu I-20 belgesi ile statunuzu uzatabilirsiniz, yeniden bir vize almaniza gerek yok. Gecerli bir I-20 belgeniz oldugu surece ABD'de kalabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Okul ile koordineli ve anlaşmalı olarak yürütülecek bir süreç. I-20 gerekecek değişiklik için. Tekrar sağolun.
-
Abd bukundugumuz surelerde B1 vizelerini I-140 vizesiyle degistirebilirmiyiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum