IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@hulyaek evlilik işlemlerimizi tamamladıktan sonra vize katagorisi için online mi başvuruyor olacağız usic ten acaba ?
-
@Can-Uğur-0 evet online I130 formunu doldurarak yapacaksınız, başvuru yaptığınız sırada eşiniz green cardlı ise F2A olarak başlayacak süreciniz, ancak o sırada vatandaşlık alırsa zaten IR1/CR1 e otomatik olarak dönecek. Diğer detaylar için bu konunun ilk başlığını okursanız faydalı olacaktır.
-
@hulyaek teşekkür ederim saolun
-
Selamlar arkadaşlar, sizlere bir sorum olacaktı. Şu anda hala mülakat tarihinin bize verilmesini beklemekteyiz. Bu esnada taşınmak zorunda kaldım. Daha önce kaldığım evin aboneliklerini vs. iptal edeceğim fakat bu adres değişikliğini bildirmek sürece herhangi olumsuz bir etki verir mi? Daha doğrusu sürecin uzamasına sebep olur mu?
-
Yine ben
I130 formunu doldururken cocugumuzun dogum belgesi vs. yuklemem gerekir mi acaba? Bizim nufus kayit orneklerimizde cocugumuz gozukuyor zaten ama bilemedim -
@Can-Uğur-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells nişanlım şubat ayında türkiye ye gelecek ve biz evlilik aşamasına geçeceğiz kendisi meksika vatandaşı normalde gren card ile newyorkta yaşamakta şuanda vatandaşlık işlemleri sürmekte ve beklemekte biz evlilik için nereye başvurmamız gerekiyor konsolostluğa mı başvurmamız gerekiyor yoksa belediyelerle evlilik işlemlerimizi yapabilirmiyiz ?
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/507/türkiye-de-yabancı-bir-vatandaşla-evlilik
Belediyelerde evleneceksiniz. Sonra USCIS ile gocmenlik islemlerini baslatacaksiniz.
-
@CerenDen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar arkadaşlar, sizlere bir sorum olacaktı. Şu anda hala mülakat tarihinin bize verilmesini beklemekteyiz. Bu esnada taşınmak zorunda kaldım. Daha önce kaldığım evin aboneliklerini vs. iptal edeceğim fakat bu adres değişikliğini bildirmek sürece herhangi olumsuz bir etki verir mi? Daha doğrusu sürecin uzamasına sebep olur mu?
sorun olmaz.
ABD'deki adresten bahsediyorsunuz degil mi? Yani posta adresi olarak belirttiginiz adresten?
-
@ipek1907, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Yine ben
I130 formunu doldururken cocugumuzun dogum belgesi vs. yuklemem gerekir mi acaba? Bizim nufus kayit orneklerimizde cocugumuz gozukuyor zaten ama bilemedimEger ayrica soruyorlarsa ayni belgenin ismini degistirip tekrar yukleyebilirsiniz. Dediginiz gibi vukuatli nufus kayit ornegi ayni isi gorecek...
-
@crazycells Selamlar, Türkiye'deki adresten bahsediyorum. Eşim şu anda bulunduğu yerde devam etmekte halihazırda. Bu arada mülakat tarihimizi aldık. 1 Kasım'da gerçekleşecek. Umuyorum ki bir sıkıntı çıkmadan sürecimizi tamamlayacağız... Doktor randevusunu 29 Ekim'e aldık fakat kafam karıştı, o gün resmi tatil değil mi? Sistem seçtirdiği için bir tarafım rahat fakat bir yandan da size de sormak istedim.
-
@labelle DQ oldun umarim. Bugun 3 Agustos submit yapan biri DQ almis.
-
@CerenDen Bol sans mulakatinizda. 29 Ekim'e gun vermistir klinik sonucta ozel bir muessese acik olmasi normal diye dusunuyorum. Mulakat sonrasi tecrubelerinizi lutfen paylasin.
-
@yonca_2020 çok teşekkür ederim Yonca. Mutlaka paylaşacağım mülakat deneyimimi... umarım ki olumlu sonuçlanır
-
@CerenDen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Selamlar, Türkiye'deki adresten bahsediyorum. Eşim şu anda bulunduğu yerde devam etmekte halihazırda. Bu arada mülakat tarihimizi aldık. 1 Kasım'da gerçekleşecek. Umuyorum ki bir sıkıntı çıkmadan sürecimizi tamamlayacağız... Doktor randevusunu 29 Ekim'e aldık fakat kafam karıştı, o gün resmi tatil değil mi? Sistem seçtirdiği için bir tarafım rahat fakat bir yandan da size de sormak istedim.
bu durumda formlarda adres degisikligi yapmaniza gerek yok, sadece AIS'ten pasaportunuzun ulasacagi yeri dogru secmeniz yeterli.
-
@yonca_2020 hanım merhabalar. NVC'den yanıt gelme süresi ortalama kaç gündür? I-130 belgenizin onaylanması normal sürede mi sonuçlandı? İlk başvurudan vizenin elimize gelmesi ortalama kaç ay sürüyor?
Mutlu günler.
K.
-
@crazycells Merhaba konsolosluk mülakatı için bize tarih verildiğinde bu süreyi kısaltma şansımız var mı? Expedited service diye bir şey okudum ama hangi durumlar için geçerli, en erken ne zamana verebiliyorlar bilmiyorum size sormak istedim. Kasımda DQ olurum diye bekliyorum Ocak 1 de de orada olmam lazım. 1 ay içine randevu verirler mi acaba :/ Hele ki şu yoğun dönemde baya bir kaygılanıyorum neden biraz daha erken submit etmedim dosyaları diye.
-
Arkadaslar Turkiyede bir Amerikaliyla evlendikten sonra ne yapmamiz gerekiyor? Evlilik sonrasi, konsolosluga teslim etmemiz gereken bir evrak olacak mi? K3 vizesine mi basvurmak mantikli yoksa, CR1 vizesine mi? Hangisi hizli ve kolay? Evlilikten sonra turist, ya da yabanci dil kursu ile Amerikaya gidilebilir mi? Bu vizeler icin online mi basvuruluyor, konsoloslukla ne isimiz olacak detayli bilgi verirseniz sevinirim?
-
@ekdodo suan 81 gun. Biz 17 Subat'ta basvurmustuk. Vermont Service Center'da islem gormustu. RFE geldi Mayis'ta o yuzden Agustos basi onaylandi. RFE olmasaydi Mayis sonu onaylanirdi. Bence normal bir surecti. NVC cok cok yavas bu aralar. O da konsoloslugun yavas olmasindan kaynaklaniyor ve backlog meselesi. Herkese hizli ve guzel sonuclar diliyorum.
-
Merhaba
Adres yazarkenCity ve province kısmına ne yazmamız gerekiyor.🙈 şehir: izmir semt:karabağlar -
@ipek1907 City : Karabaglar Province: Izmir
-
@yonca_2020 çok teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum