@knnrn teşekkürler
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
Bizde biraz önce fotoğraflarımızı çektik. idphoto4you sitesinden kırptım belirtildiği şekilde. daha sonra visaphoto sitesinden uygunluk kontrol ettim. yine herşey uygun çıktı. Fakat resmi sitenin phototool kısmından kontrol ettiğimde hem benim hem eşimin fotoğraflarında hata veriyor.
eşiminkinde fazla sıkıştırılmış diyor. Benimkinde ise boyut hatası veriyor. sorun nedir acaba?
-
@caner92 Your photo does not cropping "fotoğrafın kırpılmaya ihtiyacı yok" demek. Yani ölçüsü uygun, fakat diğer 20:1 hatası veren fotoğra hakkında bilgim yok.
-
@Serhat-Okcu Kendi biçimlendirdiği fotoğraf ölçüsü hatasız olduğu için fotoğrafın kırpılmaya ihtiyacı yok diyor yani fotoğraf tamam. Orda hata gibi gözüküyor fakat zaten türkçeye de çevirirseniz ne demek istediği yazar.
-
@caner92 Cropping olanda sıkıntı yok, diğerinde ise boyutu KB olarak düşük olmasından kaynaklı. İnternete Photo Size Enhancer tarzı bir şey yazıp, KB'ı 240 ı geçmeyecek şekilde yükseltin.
-
-
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
sorum.. başvuru esnasında (çeşitli sitelerde kontrol ediliyor biliyorum) fotoğrafın boyutu veya ölçüsü sıkıştırılmış ebatı vs. bunları başvuru sayfası sistemine yüklediğimizde uygun olmadığı zaman uyarıyor mu şu boyutta şu ölçülerde olmalı diye yoksa uyarmadan alıyor mu fotoyu ?
-
sorum...ben bugün fotoğrafçıda çektirdim ve phototoolda kontol ettirdim her şeyi, doğru işlenmiş ancak phototool da fotoğrafı indirmek istermisiniz diye soru soruyor indirdim fotoğrafı ve aynı şekilde indirdiğim fotoğrafı yine photototoola yükleyip denemek istedim öylesine, bu sefer şu yazı çıktı Your photo does not need cropping: dimensions are 600x600, orjinal halini yüklediğimde onaylıyor ama kendi biçimlendirdiği fotoyu tekrar yüklediğimde ise bu hatayı veriyor neden ?
-
Evet, eger boyutlari uygun degilse hata veriyor.
-
Fotoda bir sorun gorunmuyor, zaten boyutlari dogru diye uyari veriyor...
-
-
@caner92 ilkinde sorun gorunmuyor, ikincisi icin su basliga bakin isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4660/photo-tool-20-1-hatası-nedir-yardım
-
@ibrahimk bilgiyi su sayfaya da aktarir misiniz?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4660/photo-tool-20-1-hatası-nedir-yardım
-
Merhabalar,
Sauın crazycells; yukarılarda bir yerde biyometrik çekilen fotoğrafların özelliği green card için olmuyor dediniz sanırım.
Biz garanti olsun diye fotoğrafçıya gittik. Şartları anlattık ve o özellikte bir foto çekti ama biyometrik olarak çekti. Hatta bunu yeşil pasaportta da kullandık. Acaba işte boyutlar felan uysa bile sorun olur mu kullanmak? -
@crazycells Başlıktaki videodaki mavi tişörtlü kişi siz misiniz?
-
@alper007 biometrik resim YAPMAYIN fotoğrafçıdan tek bir şey rica edin sizin makine ile çekti o resmi bilgisayara aktardı işte o HAM halini yani vesikalık oynamamış halini mail ister misiniz o zaman 10 saniye oluyor. 2 tane yöntem var seç seç beğen
-
@alper007, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Merhabalar,
Sauın crazycells; yukarılarda bir yerde biyometrik çekilen fotoğrafların özelliği green card için olmuyor dediniz sanırım.
Biz garanti olsun diye fotoğrafçıya gittik. Şartları anlattık ve o özellikte bir foto çekti ama biyometrik olarak çekti. Hatta bunu yeşil pasaportta da kullandık. Acaba işte boyutlar felan uysa bile sorun olur mu kullanmak?Ayni fotografin orijinalini kullanabilirsiniz, ama biyometrik sekilde boyutlandirdiysa yuze cok yaklasmis demektir, ayni fotoyu ABD vizesi icin kullanamiyorsunuz, ABD vizesinin kaliplarina oturmuyor... Eger elinizdeki tek foto biyometrik olansa (yani genis acili olan orijinal foto elinizde degilse) o zaman elinizdekini de kullansaniz sorun olmayacaktir; ama bir dahaki sefere yonlendirmeleri takip etmeniz daha iyi olur.
-
@Haliax, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells Başlıktaki videodaki mavi tişörtlü kişi siz misiniz?
evet, sayin @Haliax benim.
-
ayarladığım resim https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/check.php sitesinden kontrol ettiğimde farklı hatalar veriyor örnek kafa resmin %69 kağlıyor vesaire -
@Enes-Ceylan, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
ayarladığım resim https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/check.php sitesinden kontrol ettiğimde farklı hatalar veriyor örnek kafa resmin %69 kağlıyor vesaireo kadar milimetrik bir hassasliga gerek yok

-
@crazycells selamlar okumadığım yorum bildiri kalmadi ama tam emin olamadım yorum ve bilgi akislarindan.
Bir sorum var 2 yasinda oğlumun resmini uygun olsun diye stüdyoda çekim yaptirdim 600x600 arka plan vs hepsi uygun yanliz göz hizasi ve çene hizasi kontrollerini basvuru sonrasinda buralardan bulduğum bir link uzerinden kontrol ettim. Göz hizasi kirmizi alanin altinda kaldığı ve kontrol uygulamasi olumsuz olarak uygunsuzluk veriyor. Bu resim red alir mi acaba ?
-
@KaanDsdmr, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells selamlar okumadığım yorum bildiri kalmadi ama tam emin olamadım yorum ve bilgi akislarindan.
Bir sorum var 2 yasinda oğlumun resmini uygun olsun diye stüdyoda çekim yaptirdim 600x600 arka plan vs hepsi uygun yanliz göz hizasi ve çene hizasi kontrollerini basvuru sonrasinda buralardan bulduğum bir link uzerinden kontrol ettim. Göz hizasi kirmizi alanin altinda kaldığı ve kontrol uygulamasi olumsuz olarak uygunsuzluk veriyor. Bu resim red alir mi acaba ?
hayir, merak etmeyin, problem olmaz.
-
cep telefonu ile çekim yaptığımda,
formu doldururken sorun yok gibi görünüyor ancak öncesinde photo tool kullanayım dediğimde
Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1
diye bir hata aldım. iphone kare fotoğraf ve diğer telefonlarda 1:1 denedim ve çözünürlüğü 600x600 yaptım.
dosya boyutu da uygun. sıkıştırma oranı ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki:
-
@cool-story-bro iphone da ben de aynı sorunu aldım eski android telefonumla çektim oldu.
-
@cool-story-bro Bu problemi ben de yaşamıştım. DV'nin kendi Photo Tool'u aynı hatayı verirken, diğer Green Card Photo Check uygulamaları hata vermiyordu. Forumda aratma yaptığımda bu şekilde göndermenin problem olmayacağını yazmış birkaç kişi, ben de o şekilde gönderdim.
@crazycells Sizce elenme ihtimali var mı? Problem olur mu?
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k