Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
sorum.. başvuru esnasında (çeşitli sitelerde kontrol ediliyor biliyorum) fotoğrafın boyutu veya ölçüsü sıkıştırılmış ebatı vs. bunları başvuru sayfası sistemine yüklediğimizde uygun olmadığı zaman uyarıyor mu şu boyutta şu ölçülerde olmalı diye yoksa uyarmadan alıyor mu fotoyu ?
-
sorum...ben bugün fotoğrafçıda çektirdim ve phototoolda kontol ettirdim her şeyi, doğru işlenmiş ancak phototool da fotoğrafı indirmek istermisiniz diye soru soruyor indirdim fotoğrafı ve aynı şekilde indirdiğim fotoğrafı yine photototoola yükleyip denemek istedim öylesine, bu sefer şu yazı çıktı Your photo does not need cropping: dimensions are 600x600, orjinal halini yüklediğimde onaylıyor ama kendi biçimlendirdiği fotoyu tekrar yüklediğimde ise bu hatayı veriyor neden ?
-
Evet, eger boyutlari uygun degilse hata veriyor.
-
Fotoda bir sorun gorunmuyor, zaten boyutlari dogru diye uyari veriyor...
-
-
@caner92 ilkinde sorun gorunmuyor, ikincisi icin su basliga bakin isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4660/photo-tool-20-1-hatası-nedir-yardım
-
@ibrahimk bilgiyi su sayfaya da aktarir misiniz?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4660/photo-tool-20-1-hatası-nedir-yardım
-
Merhabalar,
Sauın crazycells; yukarılarda bir yerde biyometrik çekilen fotoğrafların özelliği green card için olmuyor dediniz sanırım.
Biz garanti olsun diye fotoğrafçıya gittik. Şartları anlattık ve o özellikte bir foto çekti ama biyometrik olarak çekti. Hatta bunu yeşil pasaportta da kullandık. Acaba işte boyutlar felan uysa bile sorun olur mu kullanmak? -
@crazycells Başlıktaki videodaki mavi tişörtlü kişi siz misiniz?
-
@alper007 biometrik resim YAPMAYIN fotoğrafçıdan tek bir şey rica edin sizin makine ile çekti o resmi bilgisayara aktardı işte o HAM halini yani vesikalık oynamamış halini mail ister misiniz o zaman 10 saniye oluyor. 2 tane yöntem var seç seç beğen
-
@alper007, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Merhabalar,
Sauın crazycells; yukarılarda bir yerde biyometrik çekilen fotoğrafların özelliği green card için olmuyor dediniz sanırım.
Biz garanti olsun diye fotoğrafçıya gittik. Şartları anlattık ve o özellikte bir foto çekti ama biyometrik olarak çekti. Hatta bunu yeşil pasaportta da kullandık. Acaba işte boyutlar felan uysa bile sorun olur mu kullanmak?Ayni fotografin orijinalini kullanabilirsiniz, ama biyometrik sekilde boyutlandirdiysa yuze cok yaklasmis demektir, ayni fotoyu ABD vizesi icin kullanamiyorsunuz, ABD vizesinin kaliplarina oturmuyor... Eger elinizdeki tek foto biyometrik olansa (yani genis acili olan orijinal foto elinizde degilse) o zaman elinizdekini de kullansaniz sorun olmayacaktir; ama bir dahaki sefere yonlendirmeleri takip etmeniz daha iyi olur.
-
@Haliax, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells Başlıktaki videodaki mavi tişörtlü kişi siz misiniz?
evet, sayin @Haliax benim.
-
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/digital-image-requirements.html ayarladığım resim https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/check.php sitesinden kontrol ettiğimde farklı hatalar veriyor örnek kafa resmin %69 kağlıyor vesaire
-
@Enes-Ceylan, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/digital-image-requirements.html ayarladığım resim https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker ve https://greencardphotocheck.com/tr/check.php sitesinden kontrol ettiğimde farklı hatalar veriyor örnek kafa resmin %69 kağlıyor vesaire
o kadar milimetrik bir hassasliga gerek yok :)
-
@crazycells selamlar okumadığım yorum bildiri kalmadi ama tam emin olamadım yorum ve bilgi akislarindan.
Bir sorum var 2 yasinda oğlumun resmini uygun olsun diye stüdyoda çekim yaptirdim 600x600 arka plan vs hepsi uygun yanliz göz hizasi ve çene hizasi kontrollerini basvuru sonrasinda buralardan bulduğum bir link uzerinden kontrol ettim. Göz hizasi kirmizi alanin altinda kaldığı ve kontrol uygulamasi olumsuz olarak uygunsuzluk veriyor. Bu resim red alir mi acaba ?
-
@KaanDsdmr, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells selamlar okumadığım yorum bildiri kalmadi ama tam emin olamadım yorum ve bilgi akislarindan.
Bir sorum var 2 yasinda oğlumun resmini uygun olsun diye stüdyoda çekim yaptirdim 600x600 arka plan vs hepsi uygun yanliz göz hizasi ve çene hizasi kontrollerini basvuru sonrasinda buralardan bulduğum bir link uzerinden kontrol ettim. Göz hizasi kirmizi alanin altinda kaldığı ve kontrol uygulamasi olumsuz olarak uygunsuzluk veriyor. Bu resim red alir mi acaba ?
hayir, merak etmeyin, problem olmaz.
-
cep telefonu ile çekim yaptığımda,
formu doldururken sorun yok gibi görünüyor ancak öncesinde photo tool kullanayım dediğimde
Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1
diye bir hata aldım. iphone kare fotoğraf ve diğer telefonlarda 1:1 denedim ve çözünürlüğü 600x600 yaptım.
dosya boyutu da uygun. sıkıştırma oranı ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki:
-
@cool-story-bro iphone da ben de aynı sorunu aldım eski android telefonumla çektim oldu.
-
@cool-story-bro Bu problemi ben de yaşamıştım. DV'nin kendi Photo Tool'u aynı hatayı verirken, diğer Green Card Photo Check uygulamaları hata vermiyordu. Forumda aratma yaptığımda bu şekilde göndermenin problem olmayacağını yazmış birkaç kişi, ben de o şekilde gönderdim.
@crazycells Sizce elenme ihtimali var mı? Problem olur mu?
-
@cool-story-bro, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
cep telefonu ile çekim yaptığımda,
formu doldururken sorun yok gibi görünüyor ancak öncesinde photo tool kullanayım dediğimde
Image is overly compressed. Please use a compression ratio that is less than 20:1
diye bir hata aldım. iphone kare fotoğraf ve diğer telefonlarda 1:1 denedim ve çözünürlüğü 600x600 yaptım.
dosya boyutu da uygun. sıkıştırma oranı ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki:
yuzunuz net bir sekilde gorunuyorsa problem yasamazsiniz.
-
@Haliax, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@cool-story-bro Bu problemi ben de yaşamıştım. DV'nin kendi Photo Tool'u aynı hatayı verirken, diğer Green Card Photo Check uygulamaları hata vermiyordu. Forumda aratma yaptığımda bu şekilde göndermenin problem olmayacağını yazmış birkaç kişi, ben de o şekilde gönderdim.
@crazycells Sizce elenme ihtimali var mı? Problem olur mu?
hayir, bir problem yasamazsiniz. telasa gerek yok :)
-
Arkadaşlar günaydın..
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi eşimle ben ikimizde başvuru yapacağız. Çocuğumuz yok.
Lakin benim birinci evlilikten bir çocuğum var ve velayeti eski eşim yani annesinde... Şimdi iki sorum var:1- Ben sisteme bilgileri girerken çoğumu da girecek miyim? Çünkü annesi zaten göndermeyecek.
2- Çekiliş bana çıkarsa, bilgilerini girdim diye mülakata çocuğu da götürmek zorunlu mu? Çünkü sisteme kimi girersek onlar da sizinle birlikte mülakata gelecek diye bir şey duymuştum.
Bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.. Teşekkürler. -
@alper007, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaşlar günaydın..
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi eşimle ben ikimizde başvuru yapacağız. Çocuğumuz yok.
Lakin benim birinci evlilikten bir çocuğum var ve velayeti eski eşim yani annesinde... Şimdi iki sorum var:1- Ben sisteme bilgileri girerken çoğumu da girecek miyim? Çünkü annesi zaten göndermeyecek.
2- Çekiliş bana çıkarsa, bilgilerini girdim diye mülakata çocuğu da götürmek zorunlu mu? Çünkü sisteme kimi girersek onlar da sizinle birlikte mülakata gelecek diye bir şey duymuştum.
Bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.. Teşekkürler.-
Evet, bilgilerini gireceksiniz. Yeni foto alamayacaksaniz elinizdeki en guncel fotosunu kullanabilirsiniz.
-
hayir, oyle bir zorunluluk yok. Sadece isteyen kisiler Green Card aliyor, eger ABD'ye gitmek istemiyorsa o aile uyesi GC almak zorunda degil.
-
-
@crazycells teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum