Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@Barsamagic Her DS260’i doldurandan evrak talep edilmiyor. DS260’i doldurmuş olmak evrak talebi alacağınızın garantisi degil. Yine her evrak gönderene de evrak onay gelecek diye bir zorunluluk da yok. Bunlar hep sürecin ilerleyesine göre şekillenen seyler.

Ve son olarak yalnızca DS260’i doldurdu diye bir kişi mulakata alınmaz. Mulakata girme şartı evrak onayı alınmış olması ve dosya numarasının current olmasıdır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Barsamagic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells işte onu dedim bende illa herkesten belge isteniyor gibi yada isteniyor hangisi doğru bizde şaşırdık kendi kendimize belge gönderin geç kalmayın diyen var kcc yi bekleyin Evrak talebi diyen var tabi herkes yardımcı olmaya çalışıyor biz doğru olanı yapalım diye fikir alışverişinde bulunmak için yazıyoruz....
    Randevu sayısına yakınlaştık hala Evrak talebi yok sorumuz o yüzden hiç Evrak talebi olmadan mülakata alınıp alınmama konusu merak uyandırıyor konunun özeti bu...

DV sürecinin %90'ınından fazlası hiç bir şey yapmadan sabırla beklemekten ibarettir. Size düşenler belli ve basit işlemler.

1. DS260 formunu doldurup gönderiyorsunuz
    2. Evraklarınızı hazırlayıp gönderiyorsunuz
    3. Mülakat verilince istenen evrakları hazırlayıp koltuğunuzun altına alıp size verilen randevu saatinde konsoloslukta hazır oluyorsunuz.

Bu kadar.
    Evet, sadece bu kadar.

Bu aşamalar bütün detaylarıyla bu başlığın ilk mesajında anlatılmıştır. Burada anlatılan bu basit işlemleri yapıyorsunuz ve sonra geriye yaslanıp bekliyorsunuz.
    Sadece bekliyorsunuz.

Bunun dışında üzerine fazla düşünüp kafanızda senaryolarla, endişelerle, vesveselerle düşüncelere dalarsanız orada boğulursunuz, kendi kendinize psikolojinizi bozarsınız.

Bu işlemleri yapacak ilk kişi değilsiniz.
    Sizden önce yüzbinlerce insan bu süreçlerden geçti. Her sene yapılan işlemler aynı. Aynı basitlikte ve aynı kurallarla aynı sürçelerle tamamladılar.

Ne güzel işte, göndermişsiniz DS260'ınızı, evraklarınızı. Yapacağınız tek şey bundan sonra beklemek. Mail kutunuzu ara sıra kontrol edin ve forumu takipte kalın.

• @Sono evet aynı şeyi düşündüğümden yazdım bende ayrıca konfirmasyon maili sayfasında da bu yazıyor ama burada Evrak talebi maili gelmediği için evraklarını gönderen arkadaşlar var göndermeyen benim gibi bekleyenler de var o yüzden sürekli bilgi almaya çalışıyorum çok bilgi sahibi olduğumuz hatta hiç bilgimizin olmadığı konular teşekkürler

• @smartcells teşekkürler

• @clutchshot @smartcells
    Evrak talep mailinden sonra gelen evrak onay mailinden farklı bir mail sanırım bu. @clutchshot’ a ariyetten bir de onay maili mi gelecek?

• İyi akşamlar. Benim greencard başvurusu yaparkenki pasaportumla ds-260 formunu gönderdiğim pasaport farklı. Bu pasaportların ikisinide göndermem gerektiği söylendi bende hazırladım. Fakat aklıma birşey takıldı. Acaba greencard başvurusu yaparken kullandığım pasaporta İsim verirken Old Passport , ds-260'ı doldururken ki kullandığım pasaporta New Passport şeklinde adlandırmam gerekiyor mu ? Yoksa iki pasaportuda Passport diye mi adlandırmam gerekiyor ?

• ⭐⭐⭐

@gumuspsy Merhaba,

Sorunuz ve evraklarla ilgili diğer aklınıza takılabilecek soruların cevaplari aşağıdaki konunun ilk mesajında yer alıyor:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1

• Selam arkadaşlar, yeşil karta ilk başvuru sürecinde city where you were born kısmına doğduğum şehri (Istanbul) yazmışım ama pasaportumda doğum yeri olarak ilçe (Üsküdar) yazıyor. Bu hatayı DS260 formunu gönderirken düzelttim. Sizce bu hata bir problem oluşturur mu? Teşekkürler...

• @gucarslan tamamdır yaptım👍🏼

• @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

k bir aciklama cumlesi yazmaniz yeterlidir.

Teşekkür ederim :)

• Merhabalar
    Aralık bülteni ne zaman yayınlanacak ? Her ayın kaçında yayınlanıyor ?

Teşekkürler şimdiden :) @gucarslan @smartcells

• @Matkap normal şartlarda her ayın 15'i sonrası yayınlanıyor.
    ancak son iki bülten hep daha erken yayınlandı. cuma'ya kadar yayınlanır diye düşünüyorum..

• @isoceylan99 Oluşturmaz rahat olun, bir şey yapmanıza gerek yok.

• @sudegül-bayram merhaba, tam olarak 19 mayısta mı submit ettiniz? Bu durumda 18 mayısı da geçip 19 mayıs ds submit tarihine kadar ilerlenmiş demektir :) sürecinizde başarılar.

• Sayın @EzgiLera excel tablosunda evrak isteğinden 10 gün kadar önce evraklarınızı gönderdiğinizi gördüm de merak ettim acaba istek geldikten sonra tekrar belgeleri yolladınız mı?
    Eğer yolladıysanız ben de istek gelince tekrar yollayayım diye soruyorum.

• ⭐⭐⭐

@ayla-can Evrak talep maili gelirse tekrardan gönderin zaten.

• @Sono peki o zaman öyle yapıyoruz tamamdır, teşekkürler.

• @sudegül-bayram size evrak isteği Ağustos 'ta mı geldi? İmzanızda öyle görünüyor ama yeni gelmiş gibi yazmışsınız...

Arkadaşlar lütfen imzanıza özen gösterin sonra bizim de aklımız karışıyor.🙄

• @clutchshot bence burda farklı bir durumu anlatıyor ama çözemedim🙄

• @ayla-can sayın @smartcells kendisine de aynı auto reply mailinin geldiğini söyledi ayrıca sayın @crazycells e danıştığımda oldukça standart bir mail olduğunu belirtti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k