Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Orhan-Cabarov Gerçekten harika. Mülakattan çıkarkenki hisleriniz kelimeler ile tarif edilemezdir.


  • @sadıkkurtoglu Maskenin altında sırıtarak yürüdüm tüm yolu. 😄 Darısı sizlerin başına inşallah 🙏


  • @Mesut-Ay, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba sizlere 2 sorum olucak

    1. bu ayın sonunda abd ye girş yapıcam. USCIS Immigrant Fee Ödemesi gittikten sonra mı yoksa gitmeden önce mi yapmalıyım?
      2)diğer bir konuda mülakkatta adres değişikliği yapmıştım. ama durumlar değişti tekrar adres değişikliği yapmam lazım. bu durumda girişte tekrar adres değişkliği yapabilirmiyim.?

    1 - her ikisi de olur. Kart giristen sonra basılacak.
    2 - giriste zarfi verdiginiz gorevliye adres degisikligi yapacaginizi bildirin ama bu durumda SSN ve GC nin gelmesi uzayabiliyor adrese. Bunlarla ilgili baska basliklar var forumda, onlara bakmanızı oneririm. Link koyamadım, kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐

    @Mesut-Ay @cnpist in verdigi cevaplar gecerli.

    Ben de sizin gibi giriste adres degisikligi yapmak zorunda kalmistim. Bu adres degisikliginin sistemde ilgili yerlere hemen yansimayabilecegi ihtimalini dusunerek immigrant fee odemesini giristen bir iki gun sonraya biraktim.


  • @Orhan-Cabarov Hocam, bazen yürüdüğünüz yer yol oluveriyor siz yol ararken. Tebrikler bundan sonraki hayatınızda her şey gönlünüzce olması dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov gözün aydın, vizen hayırlı olsun.
    abd'de bol şans.


  • @gucarslan Her şey için size çok teşekkür ederim. Emeğinizin karşılığı ödenmez. İnşallah dava ile vize alırsınız. 🙏

  • ⭐⭐⭐

    Hayırlı olsun @Orhan-Cabarov tekrardan. Ağustos ayında yaşaman gerekliydi bu deneyimi ama kurumların ilginç işleyişi biraz daha sabretmene neden oldu maalesef ki. Fakat çok şükür ki sonu güzel bitti.

    İnşallah yeni hayatın hep daha kolaylıklarla dolu olur. Bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov 'a sorulmadığı gibi bana da sorulmamıştı mali durumla ilgili herhangi bir bilgi sayın @sadıkkurtoglu. Ama yine de soracakmış gibi hazırlık yapmakta fayda var. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    İnşallah @Orhan-Cabarov. Buralar asıl @Muhtaradana ve @gucarslan vizelerini aldığında bayram yerine dönecek. Sabırla bekliyoruz o günleri. 🙂


  • @BEYKOZLU28 Hayırlı olsun değişik bir durum olmuş tebrikler.


  • @Sono Çok teşekkür ederim 🙏 Sana da yeni hayatında başarılar dilerim.


  • @Orhan-Cabarov Siz ve vizesini alan bütün arkadaşlara hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şanslar diliyorum.


  • @susadem @gamefry Çok teşekkür ederim. Darısı vize almayı bekleyenlerin başına olsun. 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    dün travel states,
    hem DV2020, hem de DV2021 davalarını ilgilendiren bir güncelleme yayınladı resmi sitesinde.
    resmi linkini burada da paylaşmış olalım;

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2020-and-2021-updates.html#.YV3PzqJkhQ4.twitter


  • 9bin rondom dağıtılacak falan 2020 yılındaki arkadaşların vize alması 250 yıl sürer herhalde
    bn 2021 davasına katıldım fakat bu iran afganistan falan derken bir de 10 kişilik aileler falan galiba soğuk su içmemiz gerekiyor 😃


  • Herkese selamlar sevgiler,
    Bir yıllık bekleyiş, diplomatik ve bürokratik zorluklar ve zaman zaman büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Türkiyede yaşayan yabancılara mülakat maili verilmemesi sebebiyle 3 aylık psikolojik bir çöküş ve neredeyse 5 yıldır okuduğum bu foruma girmeyi dahi bırakmanın ardından son anda hem şans hem emek hem de hak etmiş olmanın lütfuyla mülakata girip vizesini alanlardan biriyiz. Açıkçası yaşadığımız mutluluk tarif edilemez olsa da bizim gibi hakeden, 21 ve sonrasındaki bütün mali yıl kazananları için büyük emek vermiş forumdaşların vizesini henüz alamaması sebebiyle bu deneyimi üzülerek ve sıkılarak ancak belki dv22'de kazanıp okuyanlara küçük de olsa bir faydamız olur diyerek yazıyorum.
    Bu sebeple baştan sonra hikaye şeklinde değil notlar şeklinde naçizane tavsiyelerimizi yazmak istedik.
    Mülakatın en az 3 hafta öncesinden itibaren Covıd olma ihtimalini en aza indirmek için maksimum özeni gösterin. Kutlama buluşmalarını issued'tan sonraya bırakın.
    Hem sağlık raporu hem de mülakat için yolda çıkabilecek sorunlara karşı (rötar vb.) Ankara'ya 1 gün önceden gitmenizi tavsiye ederiz.
    Ankarada Elit Palas Otel'de kaldık. Konsolosluğa yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Hem çok merkezi hem de ana cadde üzeri olmadığı için sessiz sakin ve kaliteli bir otel.
    Sağlık raporu için mümkünse 30-45 dk önceden gidin, bir süre bekleyebileceğinizi unutmayın. Nitekim çocuklu aileler sizden sonra bile gelse onlara öncelik verilebiliyor.
    Sağlık raporu randevusunu alırken abd adresi soruluyor. Mümkünse mülakata değil sağlık raporu randevunuzu alacağınız tarihe kadar bir adres bulun, mümkün değilse ds260taki gibi n/a yazıp mülakata kadar belirleyebilirsiniz. Çünkü dar zamanda atılan mülakattan sonra sağlık raporu almak için hızlı olmak gerekiyor ve adres sizi şaşırtırsa telaş yapmayın.
    Sağlık muayenesi sırasında doktordan konsolosmuş gibi korkmayın ama sürecinizde önemli bir belirleyen olduğunu da unutmayın. İyi bir izlenim bırakıp düzgün cevaplar vermek en iyisi.
    Konsolosluğa mülakatınızdan 15-20 dk kadar önce gitmenizi tavsiye ederiz. Eğer yakınlarda kalmıyorsanız bir gün önceden nasıl ulaşabileceğinizi görmek için gidip görüp donebilirsiniz.
    Giderken cebinizde sakız, anahtarlık, kalem yada cep telefonu gibi, belgeler dışında herhangi bir şey olmasın.
    İçeri girdiğinizde geçmiş yıllarda önce evrak sonra ücret sonra mülakat sıralaması varken artık önce ücret sonra belgeler ve mülakat sıralaması var.
    Evrakları önem sırasına göre dizin( diploma doğum belgeleri polis raporları evlilik cüzdanı gibi)
    Girdiğinizde numara alan görevli size evraklarınızı şu sıraya göre dizin diyerek bir evrak verecek ama siz dizdiğiniz evrakları o listeye göre ayarlamak için telaş yapıp bütün kagıtları karıştırmayın, gittiğinizde bankodaki görevli kendi istediği sırada istiyor ve verebilmeniz için zaman tanıyor.
    Azıcık bile İngilizce bilenlerin İngilizce mülakat istemesini tavsiye ederiz.
    Mülakatlarda toplamda toplasanız 15 en fazla 20 farklı soru kalıbı var önce yılların deneyimlerini okuyarak bunu öğrenebilirsiniz. Mülakat gününden önce geçmiş yılların deneyim sayfalarını baştan sona okuyup herkese sorulan bütün soruları bir kağıda yazın ve size sorulmuş gibi cevaplama provası yapın.
    Casual sporty giyim yeterli, konsolos bluz giymişti, takım elbise ile gelmenize gerek yok.
    Gitmeden önce mülakat provası yapmak faydalı ancak tiyatro sahnesindeymiş gibi de ezber yapmayın. Yoksa mülakatınız Hababam Sınıfındaki Müfettiş Sahnesine dönebilir.
    Sadece size sorulan sorulara dürüstçe kısa ve net cevaplar verin. Kendinizi kanıtlamaya çalışmayın.
    Çıktığınızda onca strese gerek kalmadığını anlıyorsunuz.
    İnanan herkese Amerika serüveninde bol şans dileriz. Forumun emektarlarına çok teşekkürler.


  • @dantés zorluk ve sıkıntılarla geçen bekleyişinizin güzel sonlandığı için sizin adınıza sevindim.
    Amerikada kuracağınız yeni yaşamınızda mutluluklar ve bol şanslar dilerim.
    Tavsiyeler içinde teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @dantés Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans dilerim. ☺


  • @dantés, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Mülakatlarda toplamda toplasanız 15 en fazla 20 farklı soru kalıbı var önce yılların deneyimlerini okuyarak bunu öğrenebilirsiniz. Mülakat gününden önce geçmiş yılların deneyim sayfalarını baştan sona okuyup herkese sorulan bütün soruları bir kağıda yazın ve size sorulmuş gibi cevaplama provası yapın.
    Casual sporty giyim yeterli, konsolos bluz giymişti, takım elbise ile gelmenize gerek yok.
    Gitmeden önce mülakat provası yapmak faydalı ancak tiyatro sahnesindeymiş gibi de ezber yapmayın. Yoksa mülakatınız Hababam Sınıfındaki Müfettiş Sahnesine dönebilir.
    Sadece size sorulan sorulara dürüstçe kısa ve net cevaplar verin. Kendinizi kanıtlamaya çalışmayın.
    Çıktığınızda onca s

    tebrikler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum