Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

• @gucarslan çok teşekkürler

• @melcem çok teşekkürler

• @emrekay99, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

Arkadaşlar Merhaba;
    49 günlük zorlu bekleme sürecinin ardından bugün onay maili aldım. Bilgi olması için vize türüm J1 görüşmem 6 ağustostu 23 eylüle kadar Case Last Updated hep 9 Ağustostu daha önce 2 kere AP ye kaldığım için mi bilmiyorum ama tek bir kez güncelleme oldu. Gerçekten çok can sıkıcı bir süreç insan dosyasının unutulduğunu bile düşünüyor, bu kadar uzun süre güncelleme olmayınca yada çok daha uzun süreceğini düşünüp umutsuzluğa kapılıyor ancak pozitif kalıp beklemekten başka çare yok diğer süreçlerim 28-32 ve 42 gün sürmüştü en uzun bu sürdü. Pasaportu gönderdim bakalım ne zaman gelecek yine bilgi vermek için paylaşırım.

gozunuz aydin. hayirli olsun.

• @cakkal tekrardan tebrikler :)

• @gucarslan çok teşekkür ederiz Uğur bey.. Desteğiniz hiç eksik olmadı bu süreçte.. Inşallah sizleride bir an önce nasip olur..

• @crazycells çok teşekkür ederiz.. 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

good news

size güzel bir haberim var arkadaşlar!

bugün DV2021'in son günü ve bu süreçte AP'ye kalmış son arkadaşımız da az önce idari işlem prosedürünü olumlu sonuçlandırarak vizesine kavuştu.

böylelikle, DV2021 sürecinde AP'ye kalmış bütün arkadaşlarımız süreçlerini olumlu sonuçlandırdı ve mali yılı bu konuda kayıpsız kapattık.

diğer vize türlerinde de bütün arkadaşlarımızın kayıpsız şekilde süreçlerini tamamlaması dileğiyle.

herkese tekrardan bol sabırlı beklemeler diliyorum..
    daha güzel haberler almak dileğiyle.

• Arkadaşlar merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Herkese yürüttükleri süreçlerde başarılar dilerim. Forumu incelerken Administrative processing denen durumu öğrenmiş oldum, dikkatimi çekti ve biraz araştırdım. Tam bir belirsizlik hali ve insanlara oldukça tedirginlik yüklüyor. Kendim istatistikçiyim. Kişinin isim soyismine göre bu sürece tabi tutulma ihtimalini ve tutulursa ne kadar süreceğine ilişkin bir hesaplama yapmak adına isim soyisim yoğunluğu ve süreç durumu (sürece tabi olup olmama, olursa çözümlenme süresi) korelasyonuna bakmak istiyorum. Bu mesajı diğer yılların konularına da ekleyeceğim.

Sürece tabi olan herkes İSİM SOYİSİM BİLGİSİ VERMEDEN, google üzerinde "isim soyisim" araması yaptıklarında kaç arama sonucu çıkıyor bilgisini ve AP durumuna kaldı mı veya kaldı ise ne kadar sürede tamamlandı bilgisini paylaşabilir mi? Şimdilik aklıma gelen tek bağımsız değişken budur. Sonrasında ek parametrelerle belki bir model de kurabiliriz.

Sevgiler

• ----Arkadaşlar günaydın. 18 haziranda istanbulda red alıp bugün 7 temmuzda ankarada vize görüşmesine girdim. Önümde 2 tane master öğrencisi vardı onlar onay aldı öncelikle onu belirtmek istedim. Ben dil okulu için girmiştim görüşmeye. Siyahi yine ama istanbuldakine göre daha sevecen diyebilcegimiz abiyle görüştüm. Konuşmaları ileteyim size.
    Nereye gidiyorsun ?
    Boston.
    Ne yapacaksın orda ?
    Dil okuluna gidiyorum.
    Hangi okul ?
    Kaplan.
    Okuyor musun calisiyor musun ?
    Çalışıyorum aile sirketimizde.
    Ne iş yapıyorsunuz?
    İnşaat işleri ile ilgileniyoruz ben de inşaat mühendisiyim zaten.
    Peki neden dil okuluna gidiyorsun ?
    Çalıştığım şirkette yükselmek ve kariyerimi ust seviyelere taşımak için.
    Sponsorun kim ? Banka dökümünü gorebilir miyim ?
    Bakiyemi gösteren kağıdı ve sponsor mektubunu verdim.
    İnceledi biraz sonra bu hesap babanın mı diye sordu.
    Hayır parayı kendi hesabıma aktardım dedim.
    Klavyede biseyler yazdıktan sonra. I-20 belgemi gostererek seyahat sırasında bu yanında bulunsun dedi tabi ben hemen sevinmeye başladım ama sonra dosya açıp içinden yeşil kağıtla birlikte pasaportumu geri verdi. İdari işleme kaldım şu an telefonun başında çaresiz mail bekliyorum bakalım. Görüşmeye direkt İngilizce başladım. Hep İngilizce devam ettik bence İngilizce onlar daha rahat ediyor gibime geldi benim tavsiyem İngilizce yapın mülakatı ama tabi siz daha iyi bilirsiniz. Tecrübelerim bu kadar umarım yardımı dokunur.---
    Arkadaşlar bu mülakat tecrübem. Süreç olarak 17 Eylülde pasaportumu isteyen mail geldi. 20 eylülde postaladım. 30 Eylülde administrative processing olarak değişti statüm. 4 ekimde Issued olarak güncellendi ve pasaportumu pttye verdiler.

• @Erhan-Maral hayirli olsun, tebrikler. Egitiminizde de basarilar dilerim. 3 ay bekletmisler sizi, daha once vize almis miydiniz?

• @crazycells evet 2 sene önce WAT yapmıştım.

• @Erhan-Maral, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@crazycells evet 2 sene önce WAT yapmıştım.

o vizeyi alirken de ayni problemi yasamis miydiniz?

• @crazycells hayır ilk defa başıma geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

sayin @heinrichthefirst , hemen yukarida sayin @Erhan-Maral 'in durumunu cokca gozlemledik. Trump doneminde idari islemlerin sayisi hem artti hem de suresi uzadi. Buyuk ihtimal NVC ellerindeki kara listeyi genisletti... Daha once sorunsuz vize alan kisiler bile uzun sureli idari islem surecine girdiler... Bilginize...

• @sakaryalı93 toprahım gözün aydın bende sakaryadayım aldın mı vizeyi ne zaman gidiyorsun inşallah bizde kazanır ve sorunsuz alırız vizemizi. çok iyi zamanda gidiyorsun bu arada

• Merhaba,

27 Temmuz'dan beri AP sürecindeydik, 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail gelmişti, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. PTT memuru teslimat adresi İstanbul da olsa sistemin ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptığını belirtmişti, muhtemelen bu nedenle pasaportlar İstanbul'a biraz gecikmeli gitti (Bu durumu konsolosluğa mail ile sormuştum, merak etmeyin Ankara Başkonsolosluğu İstanbul'a gönderim yapar dediler) fakat vize statüsünde şu an için herhangi bir değişiklik yok, sabah durumu sorduğum bir mail attım fakat bir cevap yok. 21 Ekim'de de üniversitede olmam gerekiyor. Geçmiş iletilerden gördüğüm kadarı ile genelde 1 hafta sonra vize issued oluyor, benim 8 gün geçti. Konsolosluğa tekrar tekrar mail atmanın bir dezavantajı olabilir mi? Bu durumda neler yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• @hasancan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

Merhaba,

27 Temmuz'dan beri AP sürecindeydik, 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail gelmişti, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. PTT memuru teslimat adresi İstanbul da olsa sistemin ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptığını belirtmişti, muhtemelen bu nedenle pasaportlar İstanbul'a biraz gecikmeli gitti (Bu durumu konsolosluğa mail ile sormuştum, merak etmeyin Ankara Başkonsolosluğu İstanbul'a gönderim yapar dediler) fakat vize statüsünde şu an için herhangi bir değişiklik yok, sabah durumu sorduğum bir mail attım fakat bir cevap yok. 21 Ekim'de de üniversitede olmam gerekiyor. Geçmiş iletilerden gördüğüm kadarı ile genelde 1 hafta sonra vize issued oluyor, benim 8 gün geçti. Konsolosluğa tekrar tekrar mail atmanın bir dezavantajı olabilir mi? Bu durumda neler yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Konsolosluga tekrardan yazin, bir problem yasamazsiniz. 21 Ekim tarihini hatirlatin, islemlerinizi hizlandirabilirler.

• @crazycells dönüşünüz için çok teşekkürler

• @crazycells, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@Quaresmarda, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

2019 aralığından itibaren bekliyorum şuana kadar hiç bir haber yok

Nerdeyse 2 yil olmus. Oldukca uzun bir sure... surecinizi kisaca hatirlatir misiniz? ya da imzaniza aktarir misiniz?

cok kullanilan bir isim-soyisim kombinasyonunuz mu var? yoksa ayni isimli biri kara listeye mi girdi? hic biliyor musunuz?

Vize basvurunuzu Ankara'da mi yoksa Istanbul'da mi yaptiniz?

17 ARALIK 2019 TARİHİNDE DAHA ÖNCE BERABER YAKLAŞIK 10 YURTDIŞI SEYAHATI YAPTIĞIM ARKADAŞIMLA BERABER TURİSTİK VİZEYE BAŞVURDUK ARKADAŞIM VİZESİNİ HEMEN ALDI BANA BİR KAÇ SORU DAHA SORMAMIZ LAZIM SİZE DENDİ BENIM MÜLAKATA GİRDİĞİM MEMUR BENDEN ÖNCE HERKESE RED VERDİ BENDE NEDENSE ÇOK KARARSIZ KALDI HATTA ONAYI VERMİŞ GİBİYDİ SANIRIM EKRANDA SANIRIM BU İDARİ SÜREÇLE İLGİLİ YAZI OTOMATİK ÇIKIYOR BANA BEYAZ KAĞIT VERİCEKKEN SONRADAN SARI KAĞIDIDA UZANIP MAİL OLARAK BİR KAÇ SORU DAHA SORMAMIZ LAZIM DEDİ. BU SÜREÇ SONRADAN ANLADIMKİ İDARİ SORUŞTURMAYA KALMIŞIM.YAKLAŞIK 17 18 YURTDIŞI SEYAHATIM VAR 10 TANESİ AVRUPA OLMAK ÜZERE İSMİM SOYADIM TÜRKİYEDE TOP 10 DA BÜYÜK İHTİMALLE SORUN O OLABİLİR İSTANBULDAN BAŞVURDUM HER HAFTA DURUMUMA BAKIYORUM BÜYÜK GÜNCELLEMEDEN SONRA AP OLAN DURUM Refused OLARAK GÖZÜKÜYOR GÜNCELLEME TARİHİ 27ARALIK 2019 HALA HİÇ İŞLEM GÖRMEMİŞ G221 MAİLİ BANA SANIRIM MÜLAKATTAN SONRA 13 GÜN SONRA GELDİ 30 ARALIK 2019 TARİHİNDE 26 ARALIK 2019 GÜNCELLEME TARİHİ OLDUGUNA GÖRE DOSYAMA HALA HİÇ BAKILMAMIŞ. İSTANBULDAN BAŞVURMUŞTUM YAKLAŞIK 10 DEFA MAİL ATTIM KONSOLOSLUGA HATTA TELEFONLADA ARANDIM 1 DEFA SÜREÇ UZUYABİLİYOR 2 YIL BİLE BEKLİYENLER VAR OLDUĞU SÖYLENDİ BENİMDE ARTIK O ZAMANA YAKLAŞIYOR GERÇEKTEN DURUM ARTIK ÇOK SIKICI HAL ALMAYA BAŞLADI ARTIK PASAPORTUMUN KULLANIM SÜRECİNİN SON YILINA GİRECEĞİM VE BU DURUMDA SADECE VE SADECE BEKLİYORUZ

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Quaresmarda, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@crazycells, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

2019 aralığından itibaren bekliyorum şuana kadar hiç bir haber yok

Nerdeyse 2 yil olmus. Oldukca uzun bir sure... surecinizi kisaca hatirlatir misiniz? ya da imzaniza aktarir misiniz?

cok kullanilan bir isim-soyisim kombinasyonunuz mu var? yoksa ayni isimli biri kara listeye mi girdi? hic biliyor musunuz?

Vize basvurunuzu Ankara'da mi yoksa Istanbul'da mi yaptiniz?

17 ARALIK 2019 TARİHİNDE DAHA ÖNCE BERABER YAKLAŞIK 10 YURTDIŞI SEYAHATI YAPTIĞIM ARKADAŞIMLA BERABER TURİSTİK VİZEYE BAŞVURDUK ARKADAŞIM VİZESİNİ HEMEN ALDI BANA BİR KAÇ SORU DAHA SORMAMIZ LAZIM SİZE DENDİ BENIM MÜLAKATA GİRDİĞİM MEMUR BENDEN ÖNCE HERKESE RED VERDİ BENDE NEDENSE ÇOK KARARSIZ KALDI HATTA ONAYI VERMİŞ GİBİYDİ SANIRIM EKRANDA SANIRIM BU İDARİ SÜREÇLE İLGİLİ YAZI OTOMATİK ÇIKIYOR BANA BEYAZ KAĞIT VERİCEKKEN SONRADAN SARI KAĞIDIDA UZANIP MAİL OLARAK BİR KAÇ SORU DAHA SORMAMIZ LAZIM DEDİ. BU SÜREÇ SONRADAN ANLADIMKİ İDARİ SORUŞTURMAYA KALMIŞIM.YAKLAŞIK 17 18 YURTDIŞI SEYAHATIM VAR 10 TANESİ AVRUPA OLMAK ÜZERE İSMİM SOYADIM TÜRKİYEDE TOP 10 DA BÜYÜK İHTİMALLE SORUN O OLABİLİR İSTANBULDAN BAŞVURDUM HER HAFTA DURUMUMA BAKIYORUM BÜYÜK GÜNCELLEMEDEN SONRA AP OLAN DURUM Refused OLARAK GÖZÜKÜYOR GÜNCELLEME TARİHİ 27ARALIK 2019 HALA HİÇ İŞLEM GÖRMEMİŞ G221 MAİLİ BANA SANIRIM MÜLAKATTAN SONRA 13 GÜN SONRA GELDİ 30 ARALIK 2019 TARİHİNDE 26 ARALIK 2019 GÜNCELLEME TARİHİ OLDUGUNA GÖRE DOSYAMA HALA HİÇ BAKILMAMIŞ. İSTANBULDAN BAŞVURMUŞTUM YAKLAŞIK 10 DEFA MAİL ATTIM KONSOLOSLUGA HATTA TELEFONLADA ARANDIM 1 DEFA SÜREÇ UZUYABİLİYOR 2 YIL BİLE BEKLİYENLER VAR OLDUĞU SÖYLENDİ BENİMDE ARTIK O ZAMANA YAKLAŞIYOR GERÇEKTEN DURUM ARTIK ÇOK SIKICI HAL ALMAYA BAŞLADI ARTIK PASAPORTUMUN KULLANIM SÜRECİNİN SON YILINA GİRECEĞİM VE BU DURUMDA SADECE VE SADECE BEKLİYORUZ

buyuk harf kullanmadan yazin.

maalesef sizin durumunuzda yapabileceginiz bir sey yok. Isterseniz suradan Istanbul Konsoloslugu'na bir daha sorabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/istanbul-tr/contact-us-form-tr/

Ama zaten bir gelisme olursa size haber verecekler. Sitede "refused" olarak gorunmesi normal.

Ayrica idari islem devam ederken yeni bir basvuru yapsaniz da yine idari isleme gonderecek sistem, bu durumda dilerseniz Kanada-Ingiltere gibi ulkeleri degerlendirin. Idari islem bittikten sonra yeni vize basvurularinizda belki bir ihtimal bu ulkelere gitmis olmaniz, dosyanizin aklanmasini hizlandirir. Bol sabirli beklemeler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k