Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar selam herkese; 6 Ağutosta girdiğim mülakatta AP ye kaldığıma dair mail aldım 10 Ağustosta hala hiçbir gelişme yok güncellemede olmadı. Mail ile gönderilen doldurduğumuz formu tekrar mı göndersem diyorum herhangi bir olumlu olumsuz etkisi olur mu sizce bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @emrekay99 AP işleminin ne kadar süreceği belirsiz maalesef. Bu yüzden evrağı yeniden göndermeniz hızlandırıcı bir etki göstermeyecektir.

    Diğer yandan yaygın şekilde, eğer vize türünüz DV ise, eylül ayında süreç hızlanıyor. İnşallah sizlerinki de hızlıca çözümlenir.


  • Merhaba, 18 Ağustos'ta L1 vizesi görüşmesine girdim, AP sürecine girdi. Bugün AnkaraNIV mail adresinden idari işlemin sonlandığı ve pasaport ve DS-160 belgelerini göndermem gerektiğine dair mail aldım.
    Sorum şu: gelen mailde böyle yazıyor "To send the documents free of charge, please sign-in to your account at https://ais.usvisa-info.com/ and print the Courier-In Authorization Certificate for each family member, if applicable." ama linke girdiğim zaman print instructions'da hala randevu zamanı bilgilerim çıkıyor. PTT ile pasaportlarını gönderen arkadaşlar nasıl gönderdiler acaba? PTT'ye gidip direkt ABD Ankara Büyükelçiliğine belge göndereceğim demek yeterli mi?
    Kusura bakmayın direkt buraya yazdım ve ilk mesajım, yanlış varsa modlardan ricam ilgili yere taşıyabilirler mi? 🙂


  • @cakkal konsolosluğun vermiş olduğu internet sitesinde aşağıdaki linke tıklayıp devam etmeniz gerekmektedir. Bu sekmeyi tıkladıktan sonra sistem sizi yönlendirecektir. Gönderim yaparken 221 (g) belgenizi diğer talep edilen belgelerin yanına koymayı unutmayınız.
    Sistemden PTT ücretsiz gönderim için çıktı aldığınız belgenin 1. sayfasını ptt görevlisine, 2. sayfasını da postanın içine koymanız gerekmektedir. Bunları tamamlamanız ardından gönderim için PTT giderek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Size takip numarası vereceklerdir. Eğer belgeleriniz teslim alındı diye konsolosluktan bilgilendirme belirli bir süre içinde gelmezse, Postanın gönderildiğini ve ptt takip sorgulama ekranının pdf veya ekran görüntüsü olarak bence konsolosluk ile paylaşın.
    benim vize sürecimde postanın konsolosluğa teslim edilmesinden 2 hafta sonra belgeler tarafınıza ulaştı teslim aldınız mı diye sorduğumda ilk olarak teslim almadıklarını, 1 saat sonrasında da teslim aldıkları bilgisini paylaştılar.
    c5d5fd5f-298d-4d16-bf4b-9431569c438e-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cakkal, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    Merhaba, 18 Ağustos'ta L1 vizesi görüşmesine girdim, AP sürecine girdi. Bugün AnkaraNIV mail adresinden idari işlemin sonlandığı ve pasaport ve DS-160 belgelerini göndermem gerektiğine dair mail aldım.
    Sorum şu: gelen mailde böyle yazıyor "To send the documents free of charge, please sign-in to your account at https://ais.usvisa-info.com/ and print the Courier-In Authorization Certificate for each family member, if applicable." ama linke girdiğim zaman print instructions'da hala randevu zamanı bilgilerim çıkıyor. PTT ile pasaportlarını gönderen arkadaşlar nasıl gönderdiler acaba? PTT'ye gidip direkt ABD Ankara Büyükelçiliğine belge göndereceğim demek yeterli mi?
    Kusura bakmayın direkt buraya yazdım ve ilk mesajım, yanlış varsa modlardan ricam ilgili yere taşıyabilirler mi? 🙂

    gozunuz aydin. Sayin @Mehmet858 'in dedigi gibi eksik evrak gonderir gibi gonderebilirsiniz.


  • @Mehmet858 @crazycells çok teşekkürler!


  • AP sürecimiz
    Merhabalar,
    11 Ağustos da Unganlar randevumuz var idi. 1 gün öncesinden İstanbul'dan yola çıkarak, Bestekar sokak da, Seven Deep otele yerleştik. Girişin 1 alt katında oda verilmiş. Asansörde görevliye, odanın penceresi olup olmadığını sordum. Sizin oda da var ama daha alt kattaki odalarda maalesef yok dedi. Otel adından da anlaşılacağı üzere girişin altında 7 kat varmış. İlk gece sağ olsun, Arap arkadaşlar gece 3'e kadar sessizlik yaşatmadılar. En son pencereden ikaz etmek zorunda kaldım. (Artık dayanamadım yoksa sabırlı ve anlayışlı bir insanımdır. Ancak seviye ve saygı yerlerde idi.) Ertesi sabah da başka otel ayarlayarak çıkış yaptık. Personeli ilgili, ama vasat bir otel idi. Hem Unganlar, hem de konsolosluk yürüme mesafesinde idi.

    Unganlar tecrübemiz hemen hemen diğer arkadaşların yaşadıkları ile aynı olduğu için değinmeyeceğim. 12 Ağustos da sonuçlarımızı aldık ve 13 Ağustos da sabah konsolosluğa gittik.

    Yeni otelimiz uzak olduğu için konsolosluğa araç ile gittik. Randevumuz sabah erken olduğu için hemen bir park yeri bulduk. Anahtarı emanete teslim edip etmeme arasında kararsız kaldım ve şansımı denemek istedim. Zira hem emanet kapının dibinde hem de araç anahtarı kredi kart şeklinde ve boyutunda plastik malzeme idi. (Renault Anahtarları) Güvenlik anahtarlara baktı ve tam bir şey diyecek gibi oldu ama demedi.

    İçeri giriş, evrak teslimi para ödemesi sonrası mülakata başladık. Siyahi genç arkadaş ile yaptık. Evrak tesliminde Türkçe tercihimizi belirtmemize rağmen, İngilizce başladık ve o şekilde devam ettik. Parmak izleri ve standart sorular sonrası her cevabı bilgisayara girdi görevli konsolos. 3 kişi için 50K USD vardı hesabımızda ve California ya gideceğimizi ilettik. Diplomamı geri verirken, hangi bölümden mezun olduğumu sordu. Chemistry (Kimya) dedim.

    Konsolosun, tam "Congratulations" demesini beklerken, Pasaportları ve AP kağıdını uzattı. İşin açığı Ap süreci hakkında bir bilgim de yoktu. Bu nedir diye sorduktan sonraki verdiği cevaplardan hiç bir şeyi anlamadım. Ve tercüman istedim. Hemen tercüman geldi ve AP nedir, süreç nasıl olacak anlattı. Ama onun dediklerinden de hiç bir şey anlamadık. Zira şok vaziyetteydik. Tekrar tekrar sorduktan sonra anlayabildik.

    AP sürecine kaldınız. Eksik evrağınız yok. Size bir e-mail gelecek, gelen e-mail ile birlikte pasaportları yeniden AIS kaydı oluşturarak bize geri göndereceksiniz dedi. (Dikkat. Aslında süreç bu şekilde ilerlemiyor. Bizim gibi başkalarına da bu şekilde iletilmiş bu bilgi.) Sadece Pasaportlarımızı ve AP kağıdını geri verdiler. Ayrıca, E-mail 1 gün içinde gelebilir, endişe edecek bir durum yok dedi. Ve tabi biz hayal kırıklığı içinde İstanbul'a geri döndük.

    Mülakatımız Cuma günü idi, bahsettikleri e-mail, Salı günü geldi. Araya hafta sonu girdiği için biraz gecikti. Gelen e-mail de bir form doldurmamız ve e-mail olarak göndermemiz istenmişti. Tabi biz 4 gün içinde o formu önceden öğrendik (Genelde AP olan herkes den aynı form istenmekte), doldurmamız gereken bilgileri önceden hazırladık ve e-mail geldikten 2 saat sonra doldurduğumuz formu e-mail ile istedikleri adrese geri gönderdik.

    Not: İstedikleri formda, Case Number bölümünü göremediğimden atlamışım. 1 hafta sonra fark ettim ve formu yeniden e-mail ile gönderdim. İşleme alındığına dair cevap istedim. Ve ertesi gün cevap gönderdiler.

    Önemli: Tercüman ın belirttiği gibi gelen bu e-maili çıktı alıp, pasaportlar ile geri göndermiyoruz. AP süreci tamamlandıktan sonra, AP sonucunu belirten e-mail geldiğinde yapılıyor bu işlem.

    E-mail ile formu gönderdikten sonra 14 gün bekledik. Bu süreçte ben (Asıl Kazanan - Refused, eşim ve oğlumuz Ready durumda idi.) 2 -3 defa tarih güncellendi ama durumda değişiklik olmadı.

    14 gün sonunda AP completed e-maili gelince, pasaportları gönderdik. AP kalınca, verdikleri kağıt + Pasaportlar + Gelen E-mail çıktısı + AIS kayıt esnasında çıktı alacağınız kağıtlar. 3 kişi için tek zarf yaptık. Cuma günü PTT ye verdik. Pazartesi resmi tatil idi. Salı günü PTT den teslim edildiğini öğrendik. (PTT uygulaması bildirimi ile. Faydalı bir uygulama)

    1 hafta sonra Salı günü, pasaportların ulaştığına dair e-mail aldık. Tarih yeniden güncellendi ancak durum değişmedi. Çarşamba sabah yeniden güncellendi ve durumumuz Refused dan önce AP ye, akşama doğru da ISSUED a döndü. Hemen ardından işlemlerin tamamlandığı ve Pasaportların PTT ile gönderildiği e-mailleri geldi. Ayrıca PTT den SMS geldi.

    Not: Sabır gerektiren zor bir süreç. Sakin kalmakta fayda var. Biz tam 30 gün sonunda AP sürecinden çıkabildik.

    Neden AP ye kaldığıma dair görüşlerim.

    1. Mezun olduğum bölümün Kimya oluşu.
    2. Yurtdışı seyahatlerimin oluşu. (Son 5 senede 5-6 Avrupa seyahatim oluşu)
    3. Adım Soyadım. Soyadımız, Türkiye'de tek, ama kuzenim de, aynı isim ve soy isme sahip. Ve emin olmamakla birlikte, kuzenimin bir kaç sene önce USA vizesi için red yediği gibi bir şey hatırlıyorum. Kendisine sorup teyit almak istemedim. Çok büyük ihtimalle bu sebepten AP ye kaldığımızı düşünüyorum.
    4. Ap ye kalıp kalmamanın, mülakat yaptığınız kişi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. (Zıtlaşmadığınız, sıradan olmayan davranış ve sözler sarf etmediğiniz sürece). Bilgilerinizin, sisteme girilmesi sonrası, Vize yada AP durumunun sistem tarafından belirlendiği kanısındayım. Kişisel görüşümdür.

    Son olarak, tüm süreç boyunca yardımlarını esirgemeyen başta @gucarslan @Muhtaradana @crazycells ve @jaywestfl çok teşekkür ederim. Kral Adamlarsınız. Ve @gucarslan ve @Muhtaradana ; sizde en kısa sürede Ap süreci yaşamaksızın vizelerinizi alırsınız inşallah.


  • @ahmetk38 hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetk38 bu uzun ve sancılı sürecin sonunun böyle güzel bitmesi çok ama çok güzel.
    vizeniz de yeni hayatınız da hayırlı olsun.

    umuyorum ki bütün aksilikleri geride bırakıp güzel bir hayata başlarsınız.
    tekrardan yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    bol şans

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetk38 bey tebrikler, sürecinizi mutlu sonla tamamlamışsınız çok şükür. Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda size ve ailenize bol şans dilerim.


  • @ahmetk38 Hocam süreç biraz yormuş ama sonu güzel bitmiş, Tebrikler. Amerika'ya giriş ve yerleşme aşaması gönlünüzce olması dileğiyle...


  • 2019 aralığından itibaren bekliyorum şuana kadar hiç bir haber yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Quaresmarda, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    2019 aralığından itibaren bekliyorum şuana kadar hiç bir haber yok

    Nerdeyse 2 yil olmus. Oldukca uzun bir sure... surecinizi kisaca hatirlatir misiniz? ya da imzaniza aktarir misiniz?

    cok kullanilan bir isim-soyisim kombinasyonunuz mu var? yoksa ayni isimli biri kara listeye mi girdi? hic biliyor musunuz?

    Vize basvurunuzu Ankara'da mi yoksa Istanbul'da mi yaptiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetk38 gozunuz aydin, tebrikler.... bundan sonraki surecte sansinizin cok daha fazla olmasini dilerim 🙂 vizeniz hayirli olsun...


  • 1 Eylül günü AP sürecimin bittiğini ve pasaportumu göndermemi istedikleri maili aldığımı belirtmiştim daha sonraki aşamaları aktaramamıştım şimdi aktarıyorum 🙂 aynı gün PTT ile konsolosluğa pasaportumu gönderdim, 3 Eylül günü konsolosluğa ulaştı, 9 Eylül günü pasaportunuz ulaştı işlemlerinizi yapıyoruz maili aldım. 13 Eylül günü ise Issued oldum ve 14 Eylül'de pasaportumu teslim aldım.


  • @Quaresmarda bende aynı şekilde 2019 dan beri beklemedeyim. Refused den AP ye döndü üç ay önce ve 13 kez güncellendi (tarih) ama değişen birşey yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera gözünüz aydın 🙂
    tebrikler..


  • Merhabalar bizde bu sürece dahil olanlardanız sanırım.

    17.09 9:15 te randevuma gittim. Bütün sordukları sorulara güzel ve hızlıca bir yanıt verdim. Fakat en sonunda şöyle bir geri dönüş aldım. Sponsorunuza ait tax return ve w2 belgelerini ceac’de görüntüleyemiyoruz. Nvc aşamasını geçip interview’a katıldıysam, bu tarz bir sorun nasıl olabiliyor diye düşündüm. Daha sonra yanımda çıktıları vardı. Onları gösterdim. Bana aile içi şiddet ile alakalı IMBRA broşürünü verdiler. Pasaportunuzu burada muhafaza edeceğiz. Hızlı bir şekilde ceac sisteminde herhangi bir yere yükleme yapın. Biz bunu görüntülediğimizde vizeniz basılı şekilde pasaportunuzu seçtiğiniz ptt şubesine göndereceğiz dediler. Haftasonu araya girince bekleme sürecimiz haliyle biraz arttı. Sizce olumsuz bir durum var mı? Bir de ne kadar zaman diliminde çözülür tahmini? @crazycells @gucarslan

    Dipnot:Bu arada bize beyaz kağıt verdiler. Sadece 1040 ve w2 kısmı işaretli. Ceac sisteminde herhangi bir yere yükleyin hızlı bir şekilde. Daha sonra konsolosluğun mail adresine yükledim diye mail atın dediler. Mail attım “Konsolosun onayina sunulacaktir ve en kisa surede tarafiniza bilgi verilecektir.” Diye geri dönüş aldım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayberk, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    Merhabalar bizde bu sürece dahil olanlardanız sanırım.

    17.09 9:15 te randevuma gittim. Bütün sordukları sorulara güzel ve hızlıca bir yanıt verdim. Fakat en sonunda şöyle bir geri dönüş aldım. Sponsorunuza ait tax return ve w2 belgelerini ceac’de görüntüleyemiyoruz. Nvc aşamasını geçip interview’a katıldıysam, bu tarz bir sorun nasıl olabiliyor diye düşündüm. Daha sonra yanımda çıktıları vardı. Onları gösterdim. Bana aile içi şiddet ile alakalı IMBRA broşürünü verdiler. Pasaportunuzu burada muhafaza edeceğiz. Hızlı bir şekilde ceac sisteminde herhangi bir yere yükleme yapın. Biz bunu görüntülediğimizde vizeniz basılı şekilde pasaportunuzu seçtiğiniz ptt şubesine göndereceğiz dediler. Haftasonu araya girince bekleme sürecimiz haliyle biraz arttı. Sizce olumsuz bir durum var mı? Bir de ne kadar zaman diliminde çözülür tahmini? @crazycells @gucarslan

    Dipnot:Bu arada bize beyaz kağıt verdiler. Sadece 1040 ve w2 kısmı işaretli. Ceac sisteminde herhangi bir yere yükleyin hızlı bir şekilde. Daha sonra konsolosluğun mail adresine yükledim diye mail atın dediler. Mail attım “Konsolosun onayina sunulacaktir ve en kisa surede tarafiniza bilgi verilecektir.” Diye geri dönüş aldım

    Sadece beklemeniz yeterli, genelde boyle durumlarda konsolosluk birkac hafta icerisinde donus yapiyor. Eger CEAC hesabiniza gerekli belgeleri yuklediyseniz sadece konsoloslugun geri donus yapmalarini beklemeniz yeterli.

    Arada boyle teknik sorunlar olabilir. Bu, surecinizde bir problem oldugu anlamina gelmiyor, o nedenle telasa gerek yok.


  • Statü bu sabah önce Ready sonra AP oldu. Bakalım beklemedeyiz. @crazycells


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum