Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @Acun78, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı nasıl alınır. E devlet üzerinde az önce kontrol ettim ama arşiv kayıtlı olduğu İle ilgili bir ibare göremedim, cevaplar işin şimdiden teşekkürler.

belgede "bu kisinin arsiv kaydi yoktur" benzerinde bir cumle var mi?

• @crazycells şu şekilde yazıyor aynen kopyalıyorum

YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
    NOT : BU SORGULAMA YUKARIDAKİ "SORGULAMAYA ESAS KİMLİK BİLGİLERİ" NE GÖRE
    YAPILMIŞTIR.
    () ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDA YER ALAN YUKARIDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
    MERNİS KİMLİK BİLGİLERİ DIŞINDAKİ FARKLILIKLARI KAPSAMAMAKTADIR.
    () MERNİS KİMLİK BİLGİLERİNE GÖRE ALINMIŞ OLAN BU SORGULAMA SONUCU ADLİ
    SİCİL VERİ TABANINDA MEVCUT KAYITLARIN İÇERİĞİ ESAS ALINARAK OLUŞTURULAN
    KRİTERLERİN İŞLETİLMESİ NETİCESİNDE BULUNAN ADLİ SİCİL KAYITLARINI
    GÖSTERMEKTEDİR.
    (
    ) YUKARIDA DÖKÜMÜ YAZILI ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
    İLE ADLİ SİCİL KAYITLARINA İLİŞKİN TEREDDÜT HALİNDE BULUNDUĞUNUZ YER
    MAHALLİ ADLİ SİCİL BÜROSUNA YA DA ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL
    MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUNUZ.

@crazycells şu şekilde yazıyor aynen kopyalıyorum

YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
    NOT : BU SORGULAMA YUKARIDAKİ "SORGULAMAYA ESAS KİMLİK BİLGİLERİ" NE GÖRE
    YAPILMIŞTIR.
    () ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDA YER ALAN YUKARIDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
    MERNİS KİMLİK BİLGİLERİ DIŞINDAKİ FARKLILIKLARI KAPSAMAMAKTADIR.
    () MERNİS KİMLİK BİLGİLERİNE GÖRE ALINMIŞ OLAN BU SORGULAMA SONUCU ADLİ
    SİCİL VERİ TABANINDA MEVCUT KAYITLARIN İÇERİĞİ ESAS ALINARAK OLUŞTURULAN
    KRİTERLERİN İŞLETİLMESİ NETİCESİNDE BULUNAN ADLİ SİCİL KAYITLARINI
    GÖSTERMEKTEDİR.
    (
    ) YUKARIDA DÖKÜMÜ YAZILI ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
    İLE ADLİ SİCİL KAYITLARINA İLİŞKİN TEREDDÜT HALİNDE BULUNDUĞUNUZ YER
    MAHALLİ ADLİ SİCİL BÜROSUNA YA DA ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL
    MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUNUZ.

Dediginiz gibi yanlis olmus maalesef... Alirken "resmi kurum" olarak mi sectiniz?

• @crazycells hocam şimdi buldum herhalde akşam yorgunluğu İle göremedim. Yabancı kurum olarak seçip tercümeli oluşturdum burada arşiv kaydı içeren seçeceğiz çıktı bunu da işaretleyince doğru belgeyi verdi.

Belgede şu şekilde yazıyor sanırım bu yeterli;

THE PERSON WHOSE IDENTITY INFORMATION IS WRITTEN ABOVE HAS NO
    ARCHIVAL CRIMINAL RECORD.

• @Acun78 E devlet üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra "Adli sicil kaydı sorgulama" yazıyorsunuz. Arama yaptıktan sonra ekrana gelen linklerden ilgili olanı seçin. Sonrasında "Adli Sicil Kaydı Sorgulama Formu" açılacak. İlk satırda "Kurum Türü"ne tıkladığınız zaman "Yabancı ülke (Tercümeli)" seçeneğini işaretleyin. İkinci satırda ise "Belgenin neden verileceği" kısmına tıklarsanız altta iki seçenek belirecektir. Bir tanesi "Arşiv kaydı içeren" diğeri ise "Arşiv Kaydı içermeyen." Buradan gerekli seçimi yapıp ardından "Sorgula" butonuna bastıktan sonra istediğiniz dökümanı ekranınızda görebilirsiniz.

• @Acun78 Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?

Merhabalar, adli sicil kaydı temiz bile olsa mahkeme kaydı almamız gerekir mi. Bu belgeyi nereden alabilirim, e-devlet üzerinde baktım ama göremedim.

• @Acun78 evet gerekiyor. Konunun ilk mesajında açıkça yazıyor. Edevlette Adli sicil diye aratarak
    ilgili sayfayı kolayca bulabilirsiniz. Lütfen ilk mesajı dikkatlice okuyunuz.

• @eynar Merhabalar, desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Tekrar tekrar bakıyorum ama inanın anlayamadım. Mahkeme kaydı olarak bakıyorum e-devlet içinde bulamıyorum. Tam olarak nasıl alınır bilen var mı acaba?

• @Acun78 E devletten aldığınız ingilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda "adli sicil kaydı yoktur" tarzında bir yazı var ise mahkeme kayıtlarına ihtiyacınız yok; eğer olsaydı davanın görüldüğü adliyeden mahkeme hükmünü almanız ve ilgili kanun maddesinin aslı ve bunların yeminli tercümesi gerekecekti.

• @Acun78 siciliniz temizse mahkeme kaydı alamazsınız zaten

• @Eren_A Teşekkür ederim

@eynar Merhabalar, desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Tekrar tekrar bakıyorum ama inanın anlayamadım. Mahkeme kaydı olarak bakıyorum e-devlet içinde bulamıyorum. Tam olarak nasıl alınır bilen var mı acaba?

Özür dilerim mahkeme kaydını değil adli sicil kaydını sorduğunuzu sanmıştım. Arkadaşlar doğru cevabı vermiş zaten. Sürecinizde başarılar.

@crazycells hocam şimdi buldum herhalde akşam yorgunluğu İle göremedim. Yabancı kurum olarak seçip tercümeli oluşturdum burada arşiv kaydı içeren seçeceğiz çıktı bunu da işaretleyince doğru belgeyi verdi.

Belgede şu şekilde yazıyor sanırım bu yeterli;

THE PERSON WHOSE IDENTITY INFORMATION IS WRITTEN ABOVE HAS NO
    ARCHIVAL CRIMINAL RECORD.

bu sekilde dogru olmus :thumbs_up:

@Acun78 Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?

Merhabalar, adli sicil kaydı temiz bile olsa mahkeme kaydı almamız gerekir mi. Bu belgeyi nereden alabilirim, e-devlet üzerinde baktım ama göremedim.

neye dair mahkeme kaydi aliyorsunuz?

bitmis veya devam eden bir davaniz mi var?

• @crazycells herhangi bir davam vs. Yok o halde sadece adli sicil belgesi yeterli sanıyorum

@crazycells herhangi bir davam vs. Yok o halde sadece adli sicil belgesi yeterli sanıyorum

bu durumda olmayan davanin mahkeme kaydini alamazsiniz :)

Sadece arsiv kayitli adli sicil belgesi yeterlidir.

• @smartcells Thanks a lot

• Greencard mülakatında para yerine altın gösterme

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim mülakat zamanı bankada para gösterme yerine bankada kiralık kasada olan altınlarımızı göstersek yeterli oluyomu sağlıklı günler dilerim herkese

• Hizmet Pasaportunun Greencard mülakatlarına etkisi olurmu ?

ben bir proje ile 2017 yılında geçici hizmet pasaportuyla 23 günlük avrupa turu yapip geldim 15 ülke 20 şehire gittim greencard mülakatında artısı yada eksisi olurmu şimdiden teşekkürler herkese

• @kinglion34, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Greencard mülakatında para yerine altın gösterme

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim mülakat zamanı bankada para gösterme yerine bankada kiralık kasada olan altınlarımızı göstersek yeterli oluyomu sağlıklı günler dilerim herkese

altin da kabul ediliyor, ama su ya da bu diye secmek yerine tum mal varliginizi gostermelisiniz. Hem banka hesabinizi goturun, hem altin hesabinizi, hem de nakite cevirmeyi planladiginiz mulklere dair belgeleri...

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k