[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar, adli sicil kaydı temiz bile olsa mahkeme kaydı almamız gerekir mi. Bu belgeyi nereden alabilirim, e-devlet üzerinde baktım ama göremedim.
-
@uaa491, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Selamlar,
Mülakat tarihinin tarafımızı iletildiği e-mail örneği var mı acaba sizlerde? Nasıl bir email merak ediyorum.
teşekkürler
Böyle bir şey var
.

-
@Acun78, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı nasıl alınır. E devlet üzerinde az önce kontrol ettim ama arşiv kayıtlı olduğu İle ilgili bir ibare göremedim, cevaplar işin şimdiden teşekkürler.
belgede "bu kisinin arsiv kaydi yoktur" benzerinde bir cumle var mi?
-
@crazycells şu şekilde yazıyor aynen kopyalıyorum
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
NOT : BU SORGULAMA YUKARIDAKİ "SORGULAMAYA ESAS KİMLİK BİLGİLERİ" NE GÖRE
YAPILMIŞTIR.
() ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDA YER ALAN YUKARIDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
MERNİS KİMLİK BİLGİLERİ DIŞINDAKİ FARKLILIKLARI KAPSAMAMAKTADIR.
() MERNİS KİMLİK BİLGİLERİNE GÖRE ALINMIŞ OLAN BU SORGULAMA SONUCU ADLİ
SİCİL VERİ TABANINDA MEVCUT KAYITLARIN İÇERİĞİ ESAS ALINARAK OLUŞTURULAN
KRİTERLERİN İŞLETİLMESİ NETİCESİNDE BULUNAN ADLİ SİCİL KAYITLARINI
GÖSTERMEKTEDİR.
() YUKARIDA DÖKÜMÜ YAZILI ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
İLE ADLİ SİCİL KAYITLARINA İLİŞKİN TEREDDÜT HALİNDE BULUNDUĞUNUZ YER
MAHALLİ ADLİ SİCİL BÜROSUNA YA DA ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL
MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUNUZ. -
@crazycells şu şekilde yazıyor aynen kopyalıyorum
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
NOT : BU SORGULAMA YUKARIDAKİ "SORGULAMAYA ESAS KİMLİK BİLGİLERİ" NE GÖRE
YAPILMIŞTIR.
() ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDA YER ALAN YUKARIDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
MERNİS KİMLİK BİLGİLERİ DIŞINDAKİ FARKLILIKLARI KAPSAMAMAKTADIR.
() MERNİS KİMLİK BİLGİLERİNE GÖRE ALINMIŞ OLAN BU SORGULAMA SONUCU ADLİ
SİCİL VERİ TABANINDA MEVCUT KAYITLARIN İÇERİĞİ ESAS ALINARAK OLUŞTURULAN
KRİTERLERİN İŞLETİLMESİ NETİCESİNDE BULUNAN ADLİ SİCİL KAYITLARINI
GÖSTERMEKTEDİR.
() YUKARIDA DÖKÜMÜ YAZILI ADLİ SİCİL SORGULAMA SONUCUNDAKİ KİMLİK BİLGİLERİ
İLE ADLİ SİCİL KAYITLARINA İLİŞKİN TEREDDÜT HALİNDE BULUNDUĞUNUZ YER
MAHALLİ ADLİ SİCİL BÜROSUNA YA DA ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL
MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUNUZ.Dediginiz gibi yanlis olmus maalesef... Alirken "resmi kurum" olarak mi sectiniz?
-
@crazycells hocam şimdi buldum herhalde akşam yorgunluğu İle göremedim. Yabancı kurum olarak seçip tercümeli oluşturdum burada arşiv kaydı içeren seçeceğiz çıktı bunu da işaretleyince doğru belgeyi verdi.
Belgede şu şekilde yazıyor sanırım bu yeterli;
THE PERSON WHOSE IDENTITY INFORMATION IS WRITTEN ABOVE HAS NO
ARCHIVAL CRIMINAL RECORD. -
@Acun78 E devlet üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra "Adli sicil kaydı sorgulama" yazıyorsunuz. Arama yaptıktan sonra ekrana gelen linklerden ilgili olanı seçin. Sonrasında "Adli Sicil Kaydı Sorgulama Formu" açılacak. İlk satırda "Kurum Türü"ne tıkladığınız zaman "Yabancı ülke (Tercümeli)" seçeneğini işaretleyin. İkinci satırda ise "Belgenin neden verileceği" kısmına tıklarsanız altta iki seçenek belirecektir. Bir tanesi "Arşiv kaydı içeren" diğeri ise "Arşiv Kaydı içermeyen." Buradan gerekli seçimi yapıp ardından "Sorgula" butonuna bastıktan sonra istediğiniz dökümanı ekranınızda görebilirsiniz.
-
@Acun78 Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?
Merhabalar, adli sicil kaydı temiz bile olsa mahkeme kaydı almamız gerekir mi. Bu belgeyi nereden alabilirim, e-devlet üzerinde baktım ama göremedim.
-
@Acun78 evet gerekiyor. Konunun ilk mesajında açıkça yazıyor. Edevlette Adli sicil diye aratarak
ilgili sayfayı kolayca bulabilirsiniz. Lütfen ilk mesajı dikkatlice okuyunuz. -
@eynar Merhabalar, desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Tekrar tekrar bakıyorum ama inanın anlayamadım. Mahkeme kaydı olarak bakıyorum e-devlet içinde bulamıyorum. Tam olarak nasıl alınır bilen var mı acaba?
-
@Acun78 E devletten aldığınız ingilizce arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda "adli sicil kaydı yoktur" tarzında bir yazı var ise mahkeme kayıtlarına ihtiyacınız yok; eğer olsaydı davanın görüldüğü adliyeden mahkeme hükmünü almanız ve ilgili kanun maddesinin aslı ve bunların yeminli tercümesi gerekecekti.
-
@Acun78 siciliniz temizse mahkeme kaydı alamazsınız zaten
-
@Eren_A Teşekkür ederim
-
@eynar Merhabalar, desteğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Tekrar tekrar bakıyorum ama inanın anlayamadım. Mahkeme kaydı olarak bakıyorum e-devlet içinde bulamıyorum. Tam olarak nasıl alınır bilen var mı acaba?
Özür dilerim mahkeme kaydını değil adli sicil kaydını sorduğunuzu sanmıştım. Arkadaşlar doğru cevabı vermiş zaten. Sürecinizde başarılar.
-
@crazycells hocam şimdi buldum herhalde akşam yorgunluğu İle göremedim. Yabancı kurum olarak seçip tercümeli oluşturdum burada arşiv kaydı içeren seçeceğiz çıktı bunu da işaretleyince doğru belgeyi verdi.
Belgede şu şekilde yazıyor sanırım bu yeterli;
THE PERSON WHOSE IDENTITY INFORMATION IS WRITTEN ABOVE HAS NO
ARCHIVAL CRIMINAL RECORD.bu sekilde dogru olmus :thumbs_up:
-
@Acun78 Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba?
neye dair mahkeme kaydi aliyorsunuz?
bitmis veya devam eden bir davaniz mi var?
-
@crazycells herhangi bir davam vs. Yok o halde sadece adli sicil belgesi yeterli sanıyorum
-
@crazycells herhangi bir davam vs. Yok o halde sadece adli sicil belgesi yeterli sanıyorum
bu durumda olmayan davanin mahkeme kaydini alamazsiniz :)
Sadece arsiv kayitli adli sicil belgesi yeterlidir.
-
@smartcells Thanks a lot
-
Greencard mülakatında para yerine altın gösterme
Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim mülakat zamanı bankada para gösterme yerine bankada kiralık kasada olan altınlarımızı göstersek yeterli oluyomu sağlıklı günler dilerim herkese
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum