Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @Orhan-Cabarov imzalarımıza bakarsanız süreci, aşamaları ve zamanı daha iyi anlarsınız. Benim mesela ilk başvurudan, randevuya kadar gecen süre 27 ay! Bunun yaklaşık 6 ayının sebebi pandemi.


  • @Orhan-Cabarov hayat bazen olagan akisina uymuyor bizim de sira 18-20 ayda gelir derken 34 ay oldu hala bekliyoruz.


  • @hulyaek @nevermore İlk sayfadan okumaya başladım ama bir süre sonra yoruldum okumaya. İlk sayfalarda 1.5-2 yıl arası yazmışlar. Sanırım hala değişen bir şey yok. Hatta pandemi'den dolayı süre artmış gibi gözüküyor.

    Peki evli arkadaşlara bir sorum olacak. Eşiniz ile nasıl görüşüyorsunuz ? Ben evlenmek istiyorum, evlenirsem ve amerika da olursam bu evlilik nasıl yürüyecek ? Sizler ne yapıyorsunuz bu konuda ? Yılda birkaç ay gelip gitmekle 2-3 sene ayrı nasıl geçecek ? Çok moral bozucu bir durum. Rica etsem tecrübelerinizi yazabilir misiniz ?

    @nevermore Geçmiş olsun.


  • @Orhan-Cabarov hiç kolay olmuyor. Zemini çok sağlam bir ilişki lazım bu süreci kazasız belasız atlatabilmek için. Bizim ilişkimizde pandemiye kadar ikimiz de gelip gittik 3-4 ayda bir, ama pandemi sarstı açıkçası. eşinizin evlilikten önceden alınmış ve usulune uygun kullanılmış vizesi varsa o da gelip dönebilir bu süreç içerisinde.


  • @Orhan-Cabarov ben 4 yıldır gelip gidiyorum allahtan turist vizem var turist vizesi olmayanlar daha kötü birde maddi külfeti daha fazla oluyor benim başvuru sürecimle konsolosluk görüşmesi arası tam 19 ay ve kendimi diğer arkadaşlara göre şanslı hissediyorum


  • @Orhan-Cabarov Vallahi 5 ayda bir Turkiyeye gidiyorum. Esim annemle yasiyor : ) ( orasi ayri bir sorun ) Ev aldik , is konusunda hayatimizi duzene koyduk ama esim hala gelemedi. Bizimkisi ekstra bir durum sanirim.. Yani finansal olarak iki tarafta duzeni oturtamayip , manevi olarakta bu kadar skintiyi cekememe gibi bir durum olsaydi , baska sonuclari olabilirdi..


  • @hulyaek @horoz Teşekkür ederim hikayenizi anlattığınız için. Evlenmek istediğim kızın vizesi yok maalesef. Ben birkaç aydan bir giderim ama o zaman da amerika da nasıl düzen kuracağım orası var. Hadi yılda 3-4 sefer gitmeye çalıştım o zaman nasıl olacak bilemedim. Kız nerede kalacak, ailesi ne diyecek. 2 yıl az süre değil, 2 yıla çocuğum olurdu belki. Ne bileyim kafamda deli sorular. :(

    Neden F2A'ya baş vuranlar için geçici bir vize gibi bir şey yok amerikan kanunlarında anlamıyorum. Aileler ayrı kalmak zorunda yani anladığım kadarıyla. Kıza söyledim morali bozuldu, benim de bozuldu. Daha evli değiliz ama planımız vardı. 1 yıl olsa neyse ama 2 yıl hatta daha uzun bir süre olması çok moral bozucu.

    Acaba bu süreleri hızlandırmak için amerikan hükümeti bir çalışma yapmıyor mu ?


  • @horoz turist vizesiyle giriş yapabiliyor muyuz ? Ben gc başvurdum diye seni ülkeye almazlar dediler. Bizim bu 4. Yılımız anca geldi tarihimiz. 4 yıldır gidemedim geri çeviriyorlar diye


  • @kubra94 daha önceden giriş çıkış yaptığınızda ve biletiniz gidiş dönüş olduğu zaman ben her yıl gidip geliyorum 4 ay ABD de kaldım sonuçta sürece başladınız ve Türkiye’de vize alacaksınız ve bunu beklediğinizi ve bu arada eşinizde sizi ziyaret ettiği zaman bir sıkıntı çıkmıyor benim sürecim böyle geçti


  • F2A vizesi için hala yıllık kota var mı ? Yoksa kalktı mı artık? Bir yerde okudum, kalktı yazıyor ama emin olamadım.


  • @kubra94 Merhaba. Neden 4 yıl sürdü ? Normalde 2 yıl sürmüyor muydu? Korkmaya başladım. :(


  • Hepimiz aynı durumdayız 😢 Nişanlımın abd turist vizesi bile yok. Evliliği yapmadan turist vizesi için randevusu almaya kalksak bir iki sene sonraya randevu veriyor, ne yapacağımızı şaşırdık. Ben greencardlı olduğum halde henüz yerleşemediğim için artık yerleşmek veya bir şekilde re entry permit alarak bir süre daha ülke dışında olmayı zorlamak zorundayım. Evliler için çok zor bir süreç. Bu kadar uzun süreler sabır etmek çok yıpratıcı görünüyor. Turist vizesini alabilsek dahi iki tarafta ayrı iki ülkede çalışırken sık sık gidip gelmek bile problem. Yaşanan bu durum düşününce çok ciddi bir mağduriyet, aile birliğini bozuyor 😥 hepimize kolaylıklar diliyorum. Umarım bu konuda belli başlı düzenlemeler yapılır kısa zamanda 😢


  • @Hüseyn-Məlikov salam sende dq ne zaman olub?


  • @Orhan-Cabarov bizden kaynaklı oldu biraz. Evrakları geç gönderdik sonrada bebeğimiz doğduğu için benim süreç bitmişti ama onu ekledik ve tekrar bi o kadar daha bekledik


  • Herkese merhaba, F2A basvurumuz priority date i 02.03.2021 dosyamiz Nebraska center da ve simdi uscisten processing times kontrol ettigimde 2 Mart dosyalari gozukuyor ama bize gelen bir mail vs hic bir sey yok, sizce bu normal mi?


  • @itsmebb eğer dosyanızın Nebraskada olduğundan eminseniz birkaç güne gelir cevabınız. Ancak önerim dosyanızın nerde olduğundan emin olun, Nebraskada görünen ama sonradan CA da olduğu öğrenilen çok örnek duyduk son zamanlarda. İmzanızdan kafam karıştı, PD niz 31 Ocak mı? 02 Mart mı?


  • Merhaba F2A başvurusunu türkiyeden yapmak ile abd den yapmak arasında bir fark veya avantaj var mı süre açısından? Şu an türkiye yaşıyoruz ancak yakın zamanda abd ye gidiyorum ve bir süre kalıp işleri yoluna koyup re entry permit alarak türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Oradan başvurmanın herhangi bir avantajı var mı acaba?


  • @crazycells örnek mülakat soruları vardı forumda bir yerlerde, bulamıyorum :(


  • @wanderer Merhaba, bu konu çok yanlış anlaşılıyor.

    • Vize alacak olan eş, Türkiyedeyse; bu durumda amerikadan veya TR den başvurmak arasında hiç bir fark yok, zaten öyle bir ayrımda yok. Başvuruyu online yapıyorsunuz.
    • Eğer vize alınmak istenen eş başvuru sırasında uygun bir vizeyle zaten Amerikada yaşıyorsa o zaman fark oluşuyor.

  • @hulyaek çok teşekkürler 🙏🏻


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum