Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Emin-0 tebrikler, hayirli olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marathon hayirli olsun 🙂 zorlu olmus ama mutlu bitmis neyseki... ABD'ye giris deneyimlerinizi de bekliyoruz 🙂


  • @Orhan-Cabarov cevap için teşekkür ederim , tekrardan tebrikler , durumunu takip ediyordum , son dakikada gol attın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marathon şimdi farkettim ki forumdaki kullanıcı adın yaşadığın süreci cok iyi anlatıyor 🙂 bu kadar manidar bir seçim olamazdı bence..

    yani DV2021'in ilk AP'ye kalanı olarak bu süreci biraz sancılı geçirdin ama; çok şükür sonu güzel bitti. itiraf ediyorum sanırım bu sürede senden daha çok ceac'dan kontrol ettim case numaranı 🙂 çünkü senin AP sürecini bitirmen ve vizeni alman, bi' nevi bütün DV2021 süreci için önemliydi. 75 gün sonra bu hikayenin de sonunu güzel bitirdik.. inanılmaz mutluyum.

    abd'deki hayatinda mutluluk ve sağlık diliyorum abi.
    sonuna kadar hakettin, sonuna kadar cabaladin.
    yolun da bahtın da acik olsun..

    sizin tabirle; tekerin düz bassın!


  • @marathon hayirli olsun... Hayallerinize kavuwmaniz dileyi ile...


  • @Orhan-Cabarov gozunuz aydin olsun... cok sevindik adiniza... Hayallere dogru ....


  • 20 Eylul Kanada Montreal mulakat deneyimimiz;

    13 Eylul’de gelen maille 20 Eylul icin mulakat tarihi aldik. Her ihtimale karsin suresi dolan Kanada sicil kayitlarimizi, almasi uzun surdugu icin o hafta yenilemistik. Hemen Kanada US konsolosluklarinin onayladigi saglik kurumlarini aramaya basladim. Toronto’da 3 doktorla calisiyorlar , fakat doktorlar asi yapmiyorlar ve disarida yaptirip gelmenizi istiyorlar ve sonuclarin 30 Eylul’e kadar yetismesi icin garanti vermiyorlar. Montreal’de Telus Health Care Center her seyi kendi bunyesinde halledip, en gec 5 is gunu garantisi verince en erken tarih olan 22 Eylul’e saglik randevumuzu aldik. Konsolosluga randevu belgelerimizi vermemizin yeterli olacagini soylediler. Kalan dar zamanda evraklarimizi ve fotograflarimizi hazirladik. 19 Eylul gecesi Montreal’e, konsoloslugun yan sokagindaki otele yerlestik.

    20 Eylul sabahi 8’deki mulakatimiz icin 7:20’de konsoloslugun onundeydik. Gorevli randevu saatine gore iceri cagirdi. Asagida x-rayden gecip ust kattaki 6 numarali bankoya yonlendirildik. Ilk bankoda pasaportlarimizi teslim alip, sira numaramizi verdiler. 15-20 dk bekledikten sonra baska bir bankoda numaramiz yandi. Dogum belgelerimiz, adli sicil kayitlarimiz, work permitlerimiz, diplomam ve evlilik cuzdanimizi ve fotokopilerini sirasiyla istediler. Work permitlerimizin fotokopilerini bulamayinca bankodaki gorevli problem degil ben hallederim dedi. Sonra odeme yapmamiz ve dekontu tekrar ona teslim edip beklememizi rica etti. 15-20 dk daha bekledikten sonra baska bir bankodan mulakat icin cagirildik. Gayet guleryuzlu genc bir gorevli mulakatimiza basladi. Dogrulari soyleyeceginize yemin eder misiniz dedi. Turkiye’de mi dogdunuz, orada mi yetistiniz dedi, evet dedik. Ailemizin nereli oldugunu, Kanada’da ne is yaptigimizi, orada ne is yapmayi planladigimizi, hangi universite ve hangi bolum mezunu oldugumuzu sordu. Ozellikle esim Turkiye’deki isinden dolayi her ay en az 1 kere yurtdisina cikiyordu. Son 5 yil icinde hangi ulkelere gittiniz, sayar misiniz dedi. Oradaki gosterdigimiz adresteki kisinin kim oldugunu sordu, arkadasim dedim. Banka dokumleri ve emek emek hazirladigimiz hic bir evragimizi sormadi bile. Guldu ve dosyaniz harika gozukuyor, saglik raporu disinda bir eksiginiz yok dedi. Saglik raporunun 29’una kalabilecegini soyledim. Sorun olmaz, geldigi gibi isleminizi tamamlarim dedi. O zaman kutlamalara baslayabilir miyiz dedim, guldu ve tabi ki baslayabilirsiniz dedi. Gayet mutlu bir sekilde konsolosluktan ayrildik.

    22’sinde tekrar Montreal’e saglik muayenesi icin gittik. Asilarimiz ve muayenelerimiz yapildi. Muayeneden sonra yoldayken bu seneden itibaren 30 Eylul’un Kanada’da resmi tatil ilan edildigi aklimiza geldi. Konsoloslugun sitesini kontrol edince 30’unda calismayacaklarini farkettik. Sonraki 2 gunumuz saglik kurumunu gunde yaklasik 4-5 kere telefonla taciz ederek gecirdik. En sonunda dun saat 2 gibi sonuclari yuklediler ve 4:30’da issued olduk.


  • @gucarslan çok teşekkürler ederim herşey için


  • @snrblm aile dostum San Francisco'da yaşadığı ve onun yanında ikamet edeceğim için tercihim SFO idi. Kısa zamanda green card olmadan legal bir şekilde çalışmak mümkün olmaması da beni bu yere yöneltti. Diğer türlü burası US standartlarına göre pahalı bir şehir. Daha ucuz bir bölgeye giderdim.


  • @kokyay Hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kokyay tebrikler, hayirli olsun.


  • Herkese tekrar merhabalar,
    Gerçekten çok zorlu bir süreçti. Kararsızlık tutarsızlık ve belirsizlik çok zor bir süreçmiş insan hayatında. Hiç bu kadar tıkandığımı hatırlamıyorum. Ama sonunda sonuç vermesi gerçekten hem bir mucize oldu hem bir rahatlama oldu bizim için. Bizden sonra mülakat verilmemesi ve alıştığımız grup arkadaşlarımızın üzüntüsü üstüne de ben mutluyum demek de ayrı bir vicdan oldu benim için. Ayrıca buraya kadar gelebilmemim sebebi olan bildiğim ve bilmediğim herkese tüm kalbimle dua ettim ve bundan sonra da mülakat alamayan herkes için de dua edeceğim.
    2021 Mülakat deneyimim de şu şekilde;
    Sabah randevu saatinden önce Gate 2 kapısına gelip beklemeye başladık.
    Sıramız gelince parmaklarımızdan yanıcı herhangi bir madde ile temasımız oldu mu diye test örnekleri alındı.
    Sonra içeri girdik ve bir gün önce mail ile gelen covid formunu teslim etmemiz istenildi.
    Pasaport kontrolü edildi resimleri bizimle eşleşiyor mu diye maskesiz kontrol ettikten sonra pasaportları geri alıp içeri giriş yaptık.
    İlk önce bize gişe numarası verildi 37 numara. Sonra numarayı veren görevli bize bir bilgilendirme formu verdi ve okumamızı istedi. Klasik lise diploması yoksa gibi diskalifiye şıkları içeren belgeydi.
    Sonra beklemeye başladık ve 7 numaralı veznede 37 yandı ve ödeme yaptık kişi başı 330 dolar. Toplam da 990 dolar ödedik.
    Vezne de ki görevli bize ilk verilen diskalifiye sebebi olan belgeyi geri istedi.
    Pasaportları aldı.
    Yeniden beklememiz istenildi.
    Her işlemde artık 37 numara ile devam ettik sadece vezneler değişti.
    Evrak teslimi için yeniden veznede sıramız geldi.
    Evlilik cüzdanı aslı + eşim ve benim için 2’şer adet fotokopi teslim ettik.
    Diploma ve kapalı zarfta Transkripti verdik.
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği istedi. Biz Nüfus müdürlüğünden kırmızı mühürlü almıştık onu verdik.Her birimiz için 1'er adet verdik.
    Yurtdışı doğum belgemi verdik.
    Yurtdışı polis belgem ve eşim benim için arşivli adli sicil belgesini verdik.
    Banka ekstresi ıslak imzalı verdik. 25.000 dolar vardı hesabımızda 1 yıldır bekleyen.
    Üstüne 3 tane tapu vardı yanımızda yalnız rayiç bedelleri düşüktü belediyeden aldığımız için ama istemedi almayı ve almadı da.
    Çalışacağımız işyerinden noterli iş teklifi de elimizdeydi ama tavsiye üzerine bakiye yetersiz derlerse gösterecektik o yüzden o belgeyi beklettik.
    Heyecandan arabayı unuttuk bile.
    Zaten heyecandan içeri girince gözümüzü kırpmak yasak mi diye garip sorular bile sorabilirdim gruptan o kadar leyla olduk.
    Daha önce ki Ds260 da ki yollanan belgeleri hiç istemediler.
    Sonra yeniden beklememizi istedi.

    Ve mülakat başladı.
    Çok tatlı bir sarışın bayan vardı ciddi ama tatlı sert.
    Heyecanlı olduğumu ve gerekirse yardım alabilir miyiz diye sorduğumda tabii dedi ve İngilizce mülakatımız başlamış oldu.
    Parmak izlerimiz alındı.
    Oğlum için parmak izini yine benden aldı.
    İsimlerimizi sordu.
    Nasılsınız dedi.
    Hepimiz cevap verdik.
    Diplomamı sordu.
    Öğrenciyim dedim

    Hangi bölümü okuduğumu sordu.
    Dış ticaret dedim

    Mesleğimi sordu.
    Finans direktör olduğumu söyledim

    Şuan ki işimi sordu.
    Pandemi' den dolayı kapandığını ve beklemede olduğumu söyledim

    Nereye gideceksiniz
    Tanıdığınız var mı
    Nereden tanışıyorsunuz
    Orada onlar da mı kalacaksınız
    Nerede çalışacaksınız
    Sonra tebrikler dedi ve evlilik cüzdanımı ve bir kaç belgemin aslını geri verdi.
    Ben evrakları verince dedim AP olduk tebrikler cümlesini algılayamadım bana güldüğünü görünce geri saydı beynim 5 günü duydu tebrikleri duydu her şeyi duymaya başladı o anda.
    Teşekkür ettik ailece ama gözlerimizi tutamadık.
    Dışarı çıkmadan bulunan polisler sarılıp ağladığımızı ve mutlu olduğumuzu görünce tüm polisler tek bir ağızla hadi tebrikler dedi tüylerimiz kalktı.
    Mülakat için giriş çıkışımız 1 saat sürdü.
    Arkasından mail geldi tebrikler maili yeniden ve Ptt verildiğini bildiren.
    Az önce de Ptt den mesaj geldi ve kısmetse şubeye gelmiş ve Pazartesi teslim alacağız.
    Sonra tabii acaba doğrumu yapıyoruz ailelerimiz büyüklerimiz burada dedik, sonra bizi kırmızı halı ile karşılamayacaklar zor bir süreç bizi bekliyor hazır mıyız diye düşünmeye başladık ama sevdiklerimizin güzel tepkileri bize yine mutluluk verdi ve yeniden heyecanlanmaya başladık. Ekim 2.haftası gibi gitmeyi düşünüyoruz yetiştirirsek her şeyi. Bundan sonra ki bilgi ve deneyimlerimizi yine yazmak isterim burada. Şimdilik bu kadar.

    Ben yeniden herkese çok teşekkür ediyorum.
    Buraya kadar gelmemim en büyük sebebi sizler oldunuz.
    Ben gruba katıldığımda birdim sonra biz olduk.
    @gucarslan
    @crazycell
    @serdarista
    @muhtaradana
    @PUSATUGUR
    @EzgiTin
    Ve diğer herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Herkes hızır gibiydi.
    Sevgi ve sağlıcakla kalın.
    Bizden selamlar


  • @BelmaSarvan Tebrikler. Yolunuz açık olsun


  • @BelmaSarvan Tebrik ederim. Okurken mutluluğunuzu hissetmedim desem yalan olur. Yeni hayatınızda mutlu ve huzurlu bir geleceğe yelken açmanız dileklerimle.


  • @BelmaSarvan Belma abla tekrar hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @BelmaSarvan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Arkasından mail geldi tebrikler maili yeniden ve Ptt verildiğini bildiren.
    Az önce de Ptt den mesaj geldi ve kısmetse şubeye gelmiş ve Pazartesi teslim alacağız.
    Sonra tabii acaba doğrumu yapıyoruz ailelerimiz büyüklerimiz burada dedik, sonra bizi kırmızı halı ile karşılamayacaklar zor bir süreç bizi bekliyor hazır mıyız diye düşünmeye başladık ama sevdiklerimizin güzel tepkileri bize yine mutluluk verdi ve yeniden heyecanlanmaya başladık. Ekim 2.haftası gibi gitmeyi düşünüyoruz yetiştirirsek her şeyi. Bundan sonra ki bilgi ve deneyimlerimizi yine yazmak isterim burada. Şimdilik bu kadar.
    Ben yeniden herkese çok teşekkür ediyorum.

    Canı gönülden tebrik ederim. Satırlarınızı okurken gözlerim doldu sanki mülakatı ben yapıyordum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Yani hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • Merhabalar. Kendi kulvarım değil ama rica etsem EU 2021 ler için mülakata gidenler, gidemeyenler ile ilgili bir Excel tablosu yada istatistik bir döküman var mı.



  • @eynar
    Çok fazla mülakat tarihi alamamış var:(

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kokyay deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum