K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.
şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
Herkese merhabalar 18 ekimde bende mülakattayım. Darısı bekleyenlerin başına.
@İlhanakbulut tebrikler hayırlı olsun. DQ mailiniz hangi tarihte gelmişti acaba?
En son DQ su 26 mayıs olan randevu aldı onun ilerisinde bir tarih var mı ? Benim 27 mayıs gelmedi randevu
@ecom çok sağolun cevabınız için. Eşim şu an Amerika da çalışmıyor. O yüzden sordum. Orada işsiz olması acaba sıkıntı olur mu. ?
@Esra-Esra sizin durumunuzu çok merak ediyorum
aklım sizde kaldı. Vakit kaybetmeden inquiry mi oluştursanız NVC den. Daha eylül bitmedi, muhtemelen önümüzdeki haftada randevu haberleri alacağız Ekim için. CEAC deki kontak mail adreslerini kontrol ettiniz mi orda bir terslik olmasın.
@hulyaek hanım konsolosluk randevusunu alabildiniz mi acaba ben de hazır değil diyor doktor randevusu nu aldım
@horoz henüz hiç birimiz alamadık, tahminimce pazartesi açılacaktır.
@hulyaek ayy teşekkür ederim çok incesiniz
. Valla benim de aklım ben de kaldı. Bir tek ben kaldım ya şaka gibi. Ne yapabilirim NVC den bilemiyorum. Detay verebilir msiniz? Ceac a da baktım herhangi bir hareketlilik yok maalesef. Dosyamda NVC de görünüyor.
Merhabalar,
Interview date’lerini alan herkese tebrikler. Umarim gorusmeleriniz de rahat olur ve olumlu sekilde sonuclanir.
Biz de halen beklemedeyiz. Aslinda bu kadar ilerlemesi bile buyuk bir surpriz oldu bize. Sanirim bir sonraki ay verilecek randevulardan biri de bize dusecektir.
PD: 7-Ekim-2019
DQ: 9-Haziran-2021
Arkadaşlar merhaba,
18 Ekim’e banada randevu gelmiş. Sağlık muayanesi için randevu alacağım en kısa sürede.
Vize randevusuna giderken yanımıza aşağıdaki belgeleri alacağız, bunların dışında almamız gereken başka ne olabilir?
-Randevu mektubu, Pasaport, 2 adet 5*5 vesikalık,DS-260 confirmation, vukuatlı nüfus kayıt(güncel), adli sicil kaydı(güncel), evlilik albumü, beraber çekilmiş fotolar.
NVC aşamasında 2019 tax return ve I-864 belgelerini sisteme yüklemiştik. 2020 tax return ve güncel I-864 gerekir mi? Gerekiyorsa yanımıza mı alalım yoksa sistemede yüklememiz gerekir mi?
@kubra94 rica ederim ne demek ama çok bilgim olduğu söylenemez size alı bey daha doğru bilgi verecektir. Sadece mantık yürütürsek mutlaka eşinizin geliri yetersizse bir ek sponsor isteniyor ve her halükarda çözülüyor durum ama tabi siz mülakata hazırlıklı gidinki tekrar ek evraklarla uğraşıp süreniz daha fazla uzamasın. Bir avukatınız yokmu danışsanız kendisine.
@caner11 bunu bende çok merak ediyorum. Tam götürmemiz gereken evrakları belgeleri nasıl görebiliyoruz acaba. Ben başvuruya tek başladım şu an +2 çocukla mülakata katılacağım. Yine albüm fln götürmem gerekir mi acaba
@hulyaek Ankara olmuş
Hatırlatma ve kendi check listinizi yapmak için şu linki şuraya bırakayım. Evraklar, detaylar vs. için tekrar gözden geçirmemizde fayda var
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
@Esra-Esra bilmiyorum ki ben de, belki NVC ye bir public inquiry gönderip, DQ tarihin bu olmasına ve sizden sonra alınan DQ lara randevu verilmesine rağmen size verilmediği için endişelendiğinizi, herşey OK mi yapmanız gereken extra birşey olup olmadığını öğrenmek istediğinizi falan sorabilirsiniz. ya da eşiniz NVC ye telefonla ulaşıp aynı içerikte konuşmayı yapabilir bence. Bazen bazı case lerin böyle atlanabildiğini ancak aranınca fark edildiğini okudum bir yerlerde.
@hulyaek hanım ı864 formunuda mülakata götürmemiz gerekiyor mu
Arkadaşlar bizim randevu tarihi 25 ekim. 2017 yılında başvurmuştuk. Ve bu süreçte Almanya’ya taşındık. Adresimiz değişti eşim pandemi de işten ayrıldı ve çocuğumuz oldu. Gönderdiğimiz evraklarda sürecin uzamasından dolayı güncel değil. Bu durumda nasıl yol izlemeyiz hangi evrakları götürmeliyiz. Çocuklar ve eşimin çalışmıyor olması büyük sıkıntı olur mu acaba ? Bir kızımızı zaten eklemiştik süreç o yüzden de uzamıştı. İkinci kızımız henüz 1.5 aylık
bizim de başvuru sürecinden sonra bir bebeğimiz oldu, amerikada doğdu zaten vatandaş. onu bu sürece işletmemize ayrıca gerek var mıdır, randevuda ayrıca beyan etmeye çünkü nüfus kayıt örneği aldığımızda artık bir çocuk kaydı da olacak orada. @crazycells sizin bir yorumunuz olur mu?
@horoz CEAC de yüklü olduğu için konsolosun direkt uaşım hakkı olacak bu formları, ama bence her durumda sistemde yüklü olan her bir evragın da bir kopyasının yanımızda bulunmasında fayda var. Riske atmayın hiçbir şeyi ki gereksiz uzamasın bitsin artık derim ben
Avukatim asagidaki belgeleri yanimda goturmemin yararli oldugunu soylemisti. Acikcasi randevuya gidenlerin bir cogundan asagidakilerin bazilari hic istenmiyor bile.. Ama yine de hazirlikli olmakta fayda var.
What to bring to your immigrant visa interview?
o A copy of your NVC interview letter.
o A copy of your Immigrant Visa Appointment Instructions.
o Receipt from your registration for a passport pickup location submitted online.
o Confirmation page from the Form DS-260 Application for an Immigrant Visa you submitted online.
o Unexpired passport valid for six (6) months beyond your intended date of entry to the United States and a photocopy of the biographic page.
o Your original birth certificate and a photocopy. If your birth certificate was issued in another country and in a foreign language, you must also submit an English translation.
o Original or certified copies of birth certificates for all children of the principal applicant (even if he or she is not accompanying)
o Petitioner’s Form I-864 Affidavit of Support, along with a photocopy of either (a) the sponsor’s most recent IRS transcript or (b) the sponsor’s most recent U.S. federal income tax return and relevant W-2s. (Please include updated paystubs, and updated Employment Verification Letter).
o Proof of your U.S. petitioner’s status and domicile in the United States (photocopy of a U.S. passport, naturalization certificate, or lawful permanent resident card).
Proof of domicile:
Records of paying U.S. state or local taxes
Having property in the United States
Maintaining bank or investment accounts in the United States
Having a permanent mailing address in the United States
o A marriage certificate issued by the Registrar General’s Department and a photocopy. Take original and one copy.
o Most recent Police Certificate (Turkey) confirming no criminal record. Take original and one copy, you must also submit an English translation.
o Evidence you wish to submit as proof of your relationship with your Petitioner (such as photographs, letters, electronic correspondence, money transfers, etc.). Find attached the information we submitted to the I-130 petition, but please update the documentation. For example, if you have done recent trips together, please submit confirmation of boarding passes, updated photographs, etc.
o Two (2) color passport-size photographs of each person applying for a visa (5 cm x 5 cm or 2 inch x 2 inch). Please review our online photo requirements.
o Medical examination results in a sealed envelope from an approved physician.