DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)
-
@şeyma çıkan sonuçtan davacı olanlar faydalanacak sadece şu an kesin olan şey o fakat vizelerini alacaklar mı almayacaklar mı belli değil. biraz karmaşık bir durum beklemek gerekiyor 27 eylüle kadar.
-
@şeyma bende davaya katılmadığım için yakından takip etmiyorum ama yukarıda bazı linklerde var sonucun ne olduğu. Anladığım kadarıyla 2020 deki davadaki gibi katılan katılmayan herkesi kapsayan vize rezervi yerine sadece davaya katılanların işine yarayabilecek bir karar çıktı.
-
@mozturk228 o sadece 500 usd değil abd ye girişte 1000 usd daha davaya ödeniyor .. Diğer hususta sizinle münakaşa ya girmeyeceğim.
-
Uygun başlık burası mı tam olarak bilmiyorum ama genel olarak burda konuşulmuş, bende ulaşabildiklerim kadırıyla Meng Immigration Amendment'da bizi ilgilendren kısımları çıkarmaya çalıştım.
Genel olarak 2017-2021 arasında Muslim-ban ve Covid, Trump yüzünden kullanılmayan diversity vizelerin 2022 fiscal year ve sonrasında vizeler basılana kadar kullanılması hedefleniyor ama genel olarak metinlerde 2022 fiscal year'da kullanılacağı vurgusu sıklıkla kullanılıyor.
Amendment'da geçen vaatleri yerine getirmek içinde 2022 Homeland Security Funding Bill'deki ödeneklerle; bizi ilgilendiren kısmıyla konsolosluk ve uscis'de backlogları azaltmak için yeni fonlar oluşturulacağından bahsediyor, daha detayında Uscis çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin artırılacağından ve ek elemanlar alınacağı söyleniyor. İşin Konsolosluk kısmı için detaylı bilgiler yok yada ben göremedim ama gördüğüm kadarıyla department of state ile backlog'u eritmek için iş birliği yapılacağı yazıyor. Açıkcası eğer bill bu haliyle geçerse Ankara gibi birden çok millete bakan en yoğun olan konsoloslukların iş yükü çok artıcak ama orada ciddi bir plan göremedim,belki ben bulamadım. Ama bu konuda iyimserim insanların belirsizliklerden, yıllar süren bekleme sürelerini önlemek ve araflardan çıkmasını hedefleyen bir tasarı aynı sorunları katlandırmamak için etkili bir çözüm bulacaktır diye ümit ediyorum. Yanlış olduğum yerler olabilir, daha iyi bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin. Kaynakları da aşağı ekliyorum daha detaylı bilgilenmek isteyenler bakabilir.https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-immigration-amendment-passes-key-house-committee
https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-provision-to-rollover-unused-visas-due-to-covid-19-included-in-key
https://appropriations.house.gov/news/press-releases/appropriations-committee-releases-fiscal-year-2022-homeland-security-funding
https://docs.house.gov/meetings/AP/AP00/20210713/112896/HMKP-117-AP00-20210713-SD002.pdf
https://docs.house.gov/meetings/AP/AP00/20210713/112896/BILLS-11700--AP--AP00-FY2022HomelandSecuritySubcommitteeAppropriationsBill.pdf -
@İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)
@gucarslan bu nasil adaletsizliktir ya 2020 için herkes faydalanabiliyorken emsal karar olmuşken , neden 2021 için sadece davacı faydalancak diye karar değiştiriyorlar ? Resmen harcadilar dv2021 davacı olmayanları hak yediler resmen küfür ettiriyor abd kendine bu adaletsizliği yüzünden. Gerçekten çok üzücü.
DV2020 ve DV2021 yıllarını tamamen aynı göremezsiniz.
Gomez davasının argümanları ile DV2021'de açılan davaların argümanları temelde aynı olsa da, bunu tam olarak aynı şeylerin yaşandığı bir mali yıl olarak görmesini beklemek yanlış olur Mehta'nın."adaletsizlik" konusunda da fikir beyan etmem yanlış olur çünkü; sizin adaletiniz başkasının adaletsizliği olabilir.
-
Bu ileti silindi! -
Forumdaslar,
2021 senesini bitirmek uzereyiz. 2021 senesi icin kimi arkadaslarimiz (ben de dahil) ugrastik, beklemekle yetinmedik bu sadece dava ile sinirli degil. Benim bir cirpida aklima gelen, Beyaz Saray'a dilekce yollanmasi, insanlarin buna yonlendirilmesi. Sosyal medyada guncel durum icin farkindalik yaratilmasi ve insanlarin bu konuda bilinclendirilmesi. Davaya katilmakti, vb. bircogu sey. Konu sadece durup beklemekten ibaret degildi ozetle, her ne kadar kesinlikle hayatimin merkezine bunu koymamis olsam da caba gostermek bir takim kararlar almak gerekti. Bunlari yapmayan forumdaslarin da cani sag olsun, varsin hakkinda iyi olacak herkes gitsin.
Bunu bireysel oldugu kadar kollektif bir calisma olarak da gordum. Burada moderator arkadaslarda bunu boyle gordu en azindan ben oyle hissettim. Simdi elbette davaya girmeyenler de sanslarini devam ettirme hakki elde etse guzel olurdu, ama olan oldu, nacizane onunuze bakin ve lutfen dava katilimcilarina bol sans dileyin.
Davaya katilanlara gelince, gidisati avukat olumlu yansitsa da surec bitti bitecek ve henuz ortada hic birsey yok. Judge Mehta dedi ki, ''good effort.'' Caba gosterin, emrini verdi. Iki hafta oldu bunun uzerine neredeyse. DoS bir sey yapti mi? Hayir! Hayir! Hayir!
En iyi sartlarda rezerv karari cikacak ki bu da davaya katilmis bir kisi icin ''en az'' belirsiz gececek bir yil daha demek! Kaldi ki beklenti rezervin cikacagi yonunde ama bu denli sacmaligin oldugu bir surecte ben davaya katilan arkadaslara supheci yaklasin derim, olumlu olmak ama diger taraftan da her turlu sonuca hazir olmak gerek.
Bence geldigimiz su spesifik noktada, asil yapilmasi gereken, sadece birkac gun icinde bir sey olmazsa avukatlara DoS'un hakimin, hukugun emrine uymadigi, iyi niyet ve caba gostermedigi yonunde mailler atmak olmali ki 27 Eylul'de cikmamasi da olasi bir rezerv karari konusunda Avukattan beklentimiz ve hakliligimiz iyice aciga ciksin.
-
Bu ileti silindi! -
DV2021 davalarının birleşmesi sonrası, birleşen davaların avukatları dün Mehta'nın talebi üzerine bir durum raporu sundular mahkemeye.
Dear DV-2021 clients:
Per Judge Mehta’s request, we have filed this joint status report with the government attorneys and attorneys in other consolidated cases.
The purpose of this report was to give Judge Mehta an idea for what kind of briefing schedule would happen after September 30 to get us closer to an order allowing the issuance of any visas reserved by the court after September 27.
The briefing schedule we propose on behalf of plaintiffs wraps up briefing by February 25, 2022. The briefing schedule proposed by government defendants wraps up a briefing on March 16, 2022. The judge sets the final schedule.
Important: any reserved visas cannot be issued until after (1) all briefing is completed and (2) Judge Mehta issues a final judgment on the merits. We cannot know how long that will take, so don't ask. Thank you.
Curtis and DV-2021 Team
iş bu rapora istinaden; davacı avukatları görüşmelerin şubat 25'e kadar tamamlanmasını, hükümet tarafı da 16' mart'a kadar tamamlanmasının uygun olacağını dile getirdiler. eğer anlaşma olmazsa elbette son karar Mehta tarafından verilecek.
raporda, avukatların talebinden bir bölümünü buraya aktarmak istiyorum.
avukatlar, mehta'nın gomez davasındaki rezerv hesabının yine kullanmasını talep etti.
eğer bu hesap mehta tarafından kabul edilirse ortalama 30K~vize rezerv edilmesi gerekli.
şahsi kanaatim, bu kadar vize rezerv edilmesi oldukça düşük bir ihtimal.
ama yine umut etmekten başka çaremiz yok.. -
@gucarslan Bu bilgi tabii yine davaya katılım sağlayanları ilgilendiren bir gelişme diye anlıyorum, değil mi?
Teşekkürler,
-
@GKC Evet class action artık söz konusu değil. Sadece named plaintiff olarak addedilen kişilerle ilgili süreç işleyecek.
-
@alfio, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)
Uygun başlık burası mı tam olarak bilmiyorum ama genel olarak burda konuşulmuş, bende ulaşabildiklerim kadırıyla Meng Immigration Amendment'da bizi ilgilendren kısımları çıkarmaya çalıştım.
Genel olarak 2017-2021 arasında Muslim-ban ve Covid, Trump yüzünden kullanılmayan diversity vizelerin 2022 fiscal year ve sonrasında vizeler basılana kadar kullanılması hedefleniyor ama genel olarak metinlerde 2022 fiscal year'da kullanılacağı vurgusu sıklıkla kullanılıyor.
Amendment'da geçen vaatleri yerine getirmek içinde 2022 Homeland Security Funding Bill'deki ödeneklerle; bizi ilgilendiren kısmıyla konsolosluk ve uscis'de backlogları azaltmak için yeni fonlar oluşturulacağından bahsediyor, daha detayında Uscis çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin artırılacağından ve ek elemanlar alınacağı söyleniyor. İşin Konsolosluk kısmı için detaylı bilgiler yok yada ben göremedim ama gördüğüm kadarıyla department of state ile backlog'u eritmek için iş birliği yapılacağı yazıyor. Açıkcası eğer bill bu haliyle geçerse Ankara gibi birden çok millete bakan en yoğun olan konsoloslukların iş yükü çok artıcak ama orada ciddi bir plan göremedim,belki ben bulamadım. Ama bu konuda iyimserim insanların belirsizliklerden, yıllar süren bekleme sürelerini önlemek ve araflardan çıkmasını hedefleyen bir tasarı aynı sorunları katlandırmamak için etkili bir çözüm bulacaktır diye ümit ediyorum. Yanlış olduğum yerler olabilir, daha iyi bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin. Kaynakları da aşağı ekliyorum daha detaylı bilgilenmek isteyenler bakabilir.https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-immigration-amendment-passes-key-house-committee
https://meng.house.gov/media-center/press-releases/meng-provision-to-rollover-unused-visas-due-to-covid-19-included-in-key
https://appropriations.house.gov/news/press-releases/appropriations-committee-releases-fiscal-year-2022-homeland-security-funding
https://docs.house.gov/meetings/AP/AP00/20210713/112896/HMKP-117-AP00-20210713-SD002.pdf
https://docs.house.gov/meetings/AP/AP00/20210713/112896/BILLS-11700--AP--AP00-FY2022HomelandSecuritySubcommitteeAppropriationsBill.pdf2017-2021 arası kısmı nerede acaba
-
@funnelweb tesekkur ederim cevabiniz icin
-
2021'ler beklerken, 2022'lere evrak onayi verilmesi konusunda. Oncelikle 2022 lere hayirli olsun. Hakkinda hayirli olacak herkes gitsin.
Diger taraftan, KCC, DoS ve Avukat tarafinda:
Sayin @gucarslan, konuyu dava basligi altina tasimak daha makul gozuktu. Saglik olsun, bugune kadar Amerika ile ayaklarimiz uzerinde durmadik. Olmasa da olur. Zaten yapacaklari her turlu sacmaliga hazir olmak gerektigini de yazmistik. ''Ancak davranis anlaminda bu kadari artik zurnanin zırt dedigi yer.''
Bu cercevede Curtis ve ekibine soylenecek iki sey var maille.
1 DoS ve KCC hakimin iyi niyet kararini dinlemedi ve hic bir aksiyon almadi.
2 Kentucky'e evrak onayi vb. attiginiz mailleri hice sayip, surec 2021'ler icin bu kadar kritik iken ve sayili gunler kalmasina ragmen, 2022'ler icin isi evrak onayi asamasina kadar ilerletmis ve evrak onaylarina baslamis olmasi.Bence su sayili gunde avukata verilecek bilgi de bunlar bizim ortak ifade bicimimiz olsun ki ''Amerika'ya vize randevu sansini devam ettirmek bir tarafa'' bu is yuku KCC calisanlarinin sirtinda kalsin, DoS bu yukten kurtulamasin. Bu cercevede forumda bu sayfada gordugum davacilardan aktif kullanici olanlari avukata mail atmaya davet ediyorum. @islek @Berk-Şendil
''Biliyoruz ki bu yapabilecegimiz son atak.'' Yargicla gorusmesi 27 Eylul'de.
-
@fortuneormisfortune ben hazırım mail atmaya. ne yazalım curtis'e peki? ingilizce olarak yazabilir misiniz?
-
@fortuneormisfortune durum gerçekten çok sinir bozucu
Kesinlikle size hak veriyorum
Şunu bilin ki dv2022 çok daha kötü durumda;
Dv2021e baktığımızda hiç değilse ds260 dolduranlardan hızlıca evrak isteği alındığını görüyoruz fakat dv2022 için böyle bir durum yok.
Her ne kadar talep ve onay almış bir avuç kişi olsa da bu çok rastgele yapılmış görünüyor.
Amerika bence artık kimseyi istemiyor ama böyle eski bir çekilişi yapmıyorum artık da diyemiyor o yüzden de ayak oyunları yapıyor. -
@funnelweb bu ne demek oluyor
-
@ayla-can "Şunu bilin ki dv2022 çok daha kötü durumda"
gerçekten çok iddialı bir yorum olmuş bu, gerçekten.
biraz daha açar mısınız mesela nasıl daha kötü durumda?
henüz resmi olarak başlamamış bir sürecin nasıl olur da kötülüğünden bahsedebilirsiniz ki?
DV2021'in bitmesine 9 gün kalmışken ve bütün dünyada toplamda 10,000 vize basılmışken, 45,000 vize boş boş konsoloslukları kasasında beklerken nasıl olurda DV2022 daha kötü durumda olabilir merak ettim açıkçası.derdim X yıl Y yıldan daha kötü, siz daha iyisiniz karşılaştırması yapmak değil ama tutup henüz başlamamış bir mali yıl için "daha kötü" demek biraz abeste iştigal oluyor.
vereceğiniz örnekler sakın gelen / gelmeyen evrak talepleri, onayları, DS260 submit tarihi filan olmasın lütfen. lütfen bütün hayalleri 9 gün sona bitecek insanlara "biz daha kötü durumdayız, şükredin.." dercesine yaklaşmayın, lütfen.
koskoca DV sürecini sadece evrak talebinin gelip gelmemesinden ibaret olarak görmek, geçmiş yılların yaşadıklarını etüt etmeden yorumda bulunmak buradaki insanları biraz yaralar emin olun. benim taraf nasır bağlamış o ayrı ama siz yine de bunu pek dile getirmeyin.
çünkü;
bütün hayallerinin bitmesine 9 günü kalmış insanlara üzüntüden bahsedemezsiniz.. -
@fortuneormisfortune merhaba sn. @fortuneormisfortune
duygularınızı çok iyi anlıyorum ve durumun baktığınızda ne kadar "adaletsiz" göründüğünün de farkındayım.ancak; Curtis'in (ya da başka bir avukatın) koskoca bir mali yıl içinde KCC'nin DV2021 sürecini ne kadar berbat ettiğini 9 ay süren Rosales (Jabob) davasında hem CA'da yargıç Chen'e, hem de DC'de yargıç Mehta'ya anlatamayıp, son 9 günde anlatmasını beklemek çok da gerçekçi olmaz kanaatindeyim.
elbette bu yorumum sizi yapmak istediğinizden vazgeçirmek için değil, öyle anlaşılmasın.
sadece durumun bir de bu tarafından bakmanız gerektiğini düşünüyorum.hatta bu iletiyi yazmadan, sizin yazdığınızı okumadan önce curtis'e yine aynı konu için uzun bir ileti yazdım telegramdan. kısaca bir çok cephede savaşıyoruz..
sadece ben daha az manzaralı olanı seçtim.
klavyenize kuvvet, her daim yanınızdayım! -
@gucarslan inanın sizi çok iyi anlıyorum
Çok da haklısınız ama ben hissettiklerimi yazdım
Gerçekten kötü bir niyetim kimseyi üzmek gibi bir amacım yok
Hatta insanların bu kadar yıpratılmasına son derece öfkeliyim.Benim anlatmak istediğim Amerika mı dersin KCC mı deriz her ne ise onların Diversity vize diye bi şeyi takmamaları istememeleri.
Şu an evet haklısınız çünkü zaman bitti size göre ve 2022lerin zamanı yeni başladığı için hatta daha başlamadığı için bana kızıyorsunuz ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki 2022 hiç iyi gitmiyor.
Eğer normal olsaydı şimdiye kadar Ekim mülakat mailleri gelirdi.
Ben sadece insanların üzüntülerine hayal kırıklıklarına ortak olduğumu onlara destek verdigimi belirtmek istedim.Yanlış anlaşıldıysam çok çok özür dilerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum