Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ceronimo, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @GKC 30 Eylül'e kadar mülakat alamazsanız, davacı olmadığınız için süreciniz ne yazık ki sona eriyor, karar değişmeyecektir. Ancak bu arada gelişen başka bir olay var o da Meng kararı. Başlıkta biraz daha üst sıralarda bahsedildi, okuyabilirsiniz. Bu konu 30 Eylül'de senatoda oylanacak ve senatodan geçerse 2017-2021 yılları arasında mağdur olan DV kazananları için haklarını iade söz konusu olacak. Geçemezse, süreciniz yine bitmiş olacak. Forumu takip etmeye devam edin lütfen. 30 Eylül'de bir kapı kapanırken, bakarsınız aynı gün başka bir kapı açılır.Belli olmaz.

    Trump Döneminde sürekli göçmen politikalarını eleştiren ve bunun üzerinden siyaset yapan Demokratlar bakalım ne yapacak!


  • İyide kardeşim forumda adamlar kaç kez söyledi davaya müdahil olun diye. Bi kumar oynadınız 500 dolar için sürecinizi yaktınız. Zaman tükeniyordu vakit daralıyordu çoğu kişinin mülakat alamayacağı apaçık belliydi ve söylendi. Geçmiş olsun artık ne denir ki.

  • ⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur Bir class talebi olmasa da yargıçlar verecekleri karardan daha geniş bir sınıfın yararlanmasını istedikleri zaman class kararı verebiliyorlar. Ancak bu sefer hem yargıç, hem davacı avukatları hem de hükümet tarafı üçü de class olmaması yönünde mutabık kaldıkları için farklı bir durumun gerçekleşme ihtimali oldukça düşük maalesef.


  • @Sono iste ayni seyi 2020 icin onayladilar neden 2021 de farklı yol izlediler ne suçumuz vardı ? olay 500 usd olayı değil ki bi arkadaş yazmis ona istinaden yazdım , bu dv olayı illa parası olana mi çıkacak böyle adaletsizlik olamaz. @mozturk228


  • @İpek-Dedemen-Erdur dv2020 de davaya katilanlar su an amarikada. Bizde katilsaydik gitmis olurduk. bu nedenle eski tecrubeleri okuyup hareket etseydiniz keske ama caninizi sikmayin. kismet olsaydi belki bir heves katilirdiniz ama olmadiysa bununda bir sebebi verdir deyip onunuze bakin. hayat kisa vahlanmaya degmez.


  • @mstf ama davaya katılmayanlar için rezerv de var 2020 için. Benim üzüldüğüm de 2021 niye çıkmadı karar. O yüzden üzülüyorum.


  • @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @Sono iste ayni seyi 2020 icin onayladilar neden 2021 de farklı yol izlediler ne suçumuz vardı ? olay 500 usd olayı değil ki bi arkadaş yazmis ona istinaden yazdım , bu dv olayı illa parası olana mi çıkacak böyle adaletsizlik olamaz. @mozturk228

    Sizin anlamadığınız konu süreç normal değil. 2020 ve 2021 deki süreçlerde tamamen aynı değil. Abd de mahkemelerde kararların bir çoğu davalı ve davacı tarafların anlaşmalarına göre karar veriliyor. Burada taraflar anlaştı. Davacı avukat müvekkilleri için istediğini aldı. Karşı tarafta tamam dedi. Hakimde onayladı geçti. Emsal karar olayı işlemez. Hakimide sizin süreciniz bu durumda ilgilendirmez. Sonuçta şikayet ortadan kalktı. Ayrıca Dava konularına bakarsanız @gucarslan ve bir çok kişi bir çok yerde davaya katılmayı sıklıkla önerdi. Dinleseydiniz bu kişileri ( sonuçta işin içine girmiş her şeyden haberdar bilir kişi) sizde şimdi üzülmezdiniz. Böyle bir kararın çıkabileceği defalarca anlatıldı. Beni ilgilendirmediği halde ben bile biliyorum. Süreçte herkesin vize alamayacağıda belliydi. Bu durumda 500 $ tabiki riske edilmeliydi. Ayrıca para konusuna gelirsek eğer tabiki para süreçte ve finalde olmazsa olmaz. Neyse olan oldu artık nasip diyelim geçelim. Her şeyde bir hayır vardır biz bilemeyiz


  • @İpek-Dedemen-Erdur bence adalet çok göreceli zaten. Tamamen aynı durumda iki farklı davada tamamen farklı sonuçlar çıkabiliyor. Malesef hukuk sisteminde kesin doğrular veya yanlışlar yok çoğu zaman. Bu sefer hakimler ve avukatlar davaya katılanlara öncelik sağlayıp geri kalan DV talihlilerini düşünmemişler. Ama şunu da bence vurgulamak gerekiyor, DV zaten bir hak değil yani yenilmiş bir hak diyemeyiz buna. DV daha çok bir şans bir olasılık. En başından beri hükümetin dediği bu bir şans zaman dolmadan onaylanırsanız alırsınız diğer türlü almazsınız. Sonuçta hükümet istediği kişiye bunu verip vermeme hakkına sahip. Keske geçen seneki gibi bir karar verilseydi de herkes yararlanabilseydi ama maalesef risk alanlar bu sefer eli boş döndüler. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi her iste bir hayır vardır. Umarım sonuçta sizin içinde en hayırlısı olur.


  • Nasıl bir karar çıktı ben takip etmiyorum son zamanlarda davaya katılan biri olarak


  • @GKC @İpek-Dedemen-Erdur davaya neden katılmadınız? yanlış anlamayın ama zaten sıra size gelse de bedavaya Amerika'ya gitmeyeceksiniz ki? sağlık muayenesi, konsolosluk ücreti ve uçak bileti derken davaya vereceğiniz paradan zaten daha fazlasını vermiş oluyorsunuz hem dolar bazında hem de tl bazında. Ayrıca davadan çıkan net bir sonuç yok davacılar için de. kusura bakmayın ama bunlar gerçekler.


  • @şeyma çıkan sonuçtan davacı olanlar faydalanacak sadece şu an kesin olan şey o fakat vizelerini alacaklar mı almayacaklar mı belli değil. biraz karmaşık bir durum beklemek gerekiyor 27 eylüle kadar.


  • @şeyma bende davaya katılmadığım için yakından takip etmiyorum ama yukarıda bazı linklerde var sonucun ne olduğu. Anladığım kadarıyla 2020 deki davadaki gibi katılan katılmayan herkesi kapsayan vize rezervi yerine sadece davaya katılanların işine yarayabilecek bir karar çıktı.


  • @mozturk228 o sadece 500 usd değil abd ye girişte 1000 usd daha davaya ödeniyor .. Diğer hususta sizinle münakaşa ya girmeyeceğim.


  • Uygun başlık burası mı tam olarak bilmiyorum ama genel olarak burda konuşulmuş, bende ulaşabildiklerim kadırıyla Meng Immigration Amendment'da bizi ilgilendren kısımları çıkarmaya çalıştım.
    Genel olarak 2017-2021 arasında Muslim-ban ve Covid, Trump yüzünden kullanılmayan diversity vizelerin 2022 fiscal year ve sonrasında vizeler basılana kadar kullanılması hedefleniyor ama genel olarak metinlerde 2022 fiscal year'da kullanılacağı vurgusu sıklıkla kullanılıyor.
    Amendment'da geçen vaatleri yerine getirmek içinde 2022 Homeland Security Funding Bill'deki ödeneklerle; bizi ilgilendiren kısmıyla konsolosluk ve uscis'de backlogları azaltmak için yeni fonlar oluşturulacağından bahsediyor, daha detayında Uscis çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin artırılacağından ve ek elemanlar alınacağı söyleniyor. İşin Konsolosluk kısmı için detaylı bilgiler yok yada ben göremedim ama gördüğüm kadarıyla department of state ile backlog'u eritmek için iş birliği yapılacağı yazıyor. Açıkcası eğer bill bu haliyle geçerse Ankara gibi birden çok millete bakan en yoğun olan konsoloslukların iş yükü çok artıcak ama orada ciddi bir plan göremedim,belki ben bulamadım. Ama bu konuda iyimserim insanların belirsizliklerden, yıllar süren bekleme sürelerini önlemek ve araflardan çıkmasını hedefleyen bir tasarı aynı sorunları katlandırmamak için etkili bir çözüm bulacaktır diye ümit ediyorum. Yanlış olduğum yerler olabilir, daha iyi bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin. Kaynakları da aşağı ekliyorum daha detaylı bilgilenmek isteyenler bakabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @gucarslan bu nasil adaletsizliktir ya 2020 için herkes faydalanabiliyorken emsal karar olmuşken , neden 2021 için sadece davacı faydalancak diye karar değiştiriyorlar ? Resmen harcadilar dv2021 davacı olmayanları hak yediler resmen küfür ettiriyor abd kendine bu adaletsizliği yüzünden. Gerçekten çok üzücü.

    DV2020 ve DV2021 yıllarını tamamen aynı göremezsiniz.
    Gomez davasının argümanları ile DV2021'de açılan davaların argümanları temelde aynı olsa da, bunu tam olarak aynı şeylerin yaşandığı bir mali yıl olarak görmesini beklemek yanlış olur Mehta'nın.

    "adaletsizlik" konusunda da fikir beyan etmem yanlış olur çünkü; sizin adaletiniz başkasının adaletsizliği olabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • Forumdaslar,

    2021 senesini bitirmek uzereyiz. 2021 senesi icin kimi arkadaslarimiz (ben de dahil) ugrastik, beklemekle yetinmedik bu sadece dava ile sinirli degil. Benim bir cirpida aklima gelen, Beyaz Saray'a dilekce yollanmasi, insanlarin buna yonlendirilmesi. Sosyal medyada guncel durum icin farkindalik yaratilmasi ve insanlarin bu konuda bilinclendirilmesi. Davaya katilmakti, vb. bircogu sey. Konu sadece durup beklemekten ibaret degildi ozetle, her ne kadar kesinlikle hayatimin merkezine bunu koymamis olsam da caba gostermek bir takim kararlar almak gerekti. Bunlari yapmayan forumdaslarin da cani sag olsun, varsin hakkinda iyi olacak herkes gitsin.

    Bunu bireysel oldugu kadar kollektif bir calisma olarak da gordum. Burada moderator arkadaslarda bunu boyle gordu en azindan ben oyle hissettim. Simdi elbette davaya girmeyenler de sanslarini devam ettirme hakki elde etse guzel olurdu, ama olan oldu, nacizane onunuze bakin ve lutfen dava katilimcilarina bol sans dileyin.

    Davaya katilanlara gelince, gidisati avukat olumlu yansitsa da surec bitti bitecek ve henuz ortada hic birsey yok. Judge Mehta dedi ki, ''good effort.'' Caba gosterin, emrini verdi. Iki hafta oldu bunun uzerine neredeyse. DoS bir sey yapti mi? Hayir! Hayir! Hayir!

    En iyi sartlarda rezerv karari cikacak ki bu da davaya katilmis bir kisi icin ''en az'' belirsiz gececek bir yil daha demek! Kaldi ki beklenti rezervin cikacagi yonunde ama bu denli sacmaligin oldugu bir surecte ben davaya katilan arkadaslara supheci yaklasin derim, olumlu olmak ama diger taraftan da her turlu sonuca hazir olmak gerek.

    Bence geldigimiz su spesifik noktada, asil yapilmasi gereken, sadece birkac gun icinde bir sey olmazsa avukatlara DoS'un hakimin, hukugun emrine uymadigi, iyi niyet ve caba gostermedigi yonunde mailler atmak olmali ki 27 Eylul'de cikmamasi da olasi bir rezerv karari konusunda Avukattan beklentimiz ve hakliligimiz iyice aciga ciksin.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2021 davalarının birleşmesi sonrası, birleşen davaların avukatları dün Mehta'nın talebi üzerine bir durum raporu sundular mahkemeye.

    Dear DV-2021 clients:

    Per Judge Mehta’s request, we have filed this joint status report with the government attorneys and attorneys in other consolidated cases.

    The purpose of this report was to give Judge Mehta an idea for what kind of briefing schedule would happen after September 30 to get us closer to an order allowing the issuance of any visas reserved by the court after September 27.

    The briefing schedule we propose on behalf of plaintiffs wraps up briefing by February 25, 2022. The briefing schedule proposed by government defendants wraps up a briefing on March 16, 2022. The judge sets the final schedule.

    Important: any reserved visas cannot be issued until after (1) all briefing is completed and (2) Judge Mehta issues a final judgment on the merits. We cannot know how long that will take, so don't ask. Thank you.

    Curtis and DV-2021 Team

    iş bu rapora istinaden; davacı avukatları görüşmelerin şubat 25'e kadar tamamlanmasını, hükümet tarafı da 16' mart'a kadar tamamlanmasının uygun olacağını dile getirdiler. eğer anlaşma olmazsa elbette son karar Mehta tarafından verilecek.

    raporda, avukatların talebinden bir bölümünü buraya aktarmak istiyorum.
    avukatlar, mehta'nın gomez davasındaki rezerv hesabının yine kullanmasını talep etti.
    eğer bu hesap mehta tarafından kabul edilirse ortalama 30K~vize rezerv edilmesi gerekli.

    -5643558976968828866_121.jpg

    şahsi kanaatim, bu kadar vize rezerv edilmesi oldukça düşük bir ihtimal.
    ama yine umut etmekten başka çaremiz yok..


  • @gucarslan Bu bilgi tabii yine davaya katılım sağlayanları ilgilendiren bir gelişme diye anlıyorum, değil mi?

    Teşekkürler,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum