Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mstf @gucarslan Title IV-Committee on the judiciary - Immigrant provisions altında Diversity visas bölümünde belirtilen bir nokta bu. 2022 fiscal year boyunca kullanılamayan vizelerin yeniden verilmesini içeriyor. Bu da bir yol ama onaylanma veya onaylanmama durumunu her zaman olduğu gibi zaman gösterecek.


  • Goodluck davası ile bağlantılı olduğu için buraya yazmak doğru olur diye düşünüyorum. Rosales davasındaki class talebi geri çekildi, hükümet karşı çıkmadı ve bu talep yargıç tarafından onandı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    RosalesVBiden davasının 15.09'da yapılan durum konferansında görüşülen taleplerin sonrasında dün yaşananlardan bir bahsedelim.

    bilindiği üzere DV2021 için açılan davalardan sadece RosalesvBiden davasında class talebi vardı.
    son durum konferansında J Mehta'nın class talebinden vazgeçilmesine istinaden çıkabilecek kararların sadece davacılara fayda sağlaması formülüne istinaden morrison bu talepten vazgeçtiğini aşağıdaki şekilde mahkemeye bildirdi;

    bu talebe hükümet kararı itiraz etmeyeceğini açıkladı ve bundan kısa bir süre sonra J Mehta bu talebi kabul ettiğini bildiren kararı açıkladı;

    tüm bu gelişmeler sonrası DV2021 için artık class talebi olan bir dava kalmamış oldu.
    Rosales davasında da bir talep kalmadığı için bu dava da Goodluck davası ile birleşmiş durumda.
    morrison son gelişmeyi şu sözlerle açıkladı; "Goodluck now are: Djuraev, Filazapovich, Jacob (Rosales), Kamoona, and Kassaian."

    şimdi tek beklenen J Mehta'nın rezerv için vereceği karar.

    bütün DV2021 davacıları için hayırlı olması dileğiyle.


  • Hayırlı olsun.


  • Geldiğimiz son noktada sadece davacı olanlar mı devam edebilecek sonraki süreç için sayın @gucarslan? Yani bi nevi davacı olmayanlar için her şey bitti mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil Evet herhangi bir davaya taraf olmayanlar için son tarih 30 Eylül 2021...


  • @Sono merhaba,konuyu biraz açabilirmisiniz?


  • @Sono çok teşekkür ederim bilgi için. Daha önce ayrılan 9000 küsur vize ile birlikte ikinci kez bir rezerv vize durumu olacak sanırım. Umarım vizeler bir an önce dağıtılmaya başlanır karardan sonra. Bildiğim kadarıyla ilk rezerv vizeler bile henüz dağıtılmadı.


  • Davaya katılmayan, katılamayan arkadaşlar için hatta bizim gibi davacılar için de (sonuçta bir şans doğsa da ne olacağını henüz bilmiyoruz) 30 Eylül'de final kararının açıklanacağını okuduğum Meng kararını takip etmelerini tavsiye edeceğim. Umutlarımızı kaybetmeyelim.

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    ... kararların sadece davacılara fayda sağlaması formülüne istinaden morrison bu talepten vazgeçtiğini aşağıdaki şekilde mahkemeye bildirdi;

    bu talebe hükümet kararı itiraz etmeyeceğini açıkladı ve bundan kısa bir süre sonra J Mehta bu talebi kabul ettiğini bildiren kararı açıkladı;

    Class talebinin geri çekilmesi hususunda bu dava işlerinin bir an önce kapanması için Avukatlar, DoS ve Mehta'nın kendi aralarında önceden görüşüp anlaştığına yemin edebilirim ama ispatlayamam. Onbinlerce kişiyi dahil etmeden, sadece davacıların vizesini verip kendilerine de daha fazla iş yükü çıkarmadan bu bataklıktan bir an önce kurtulmaya bakıyorlar. Bunun yolu da class'ı devre dışı bırakmaktan geçiyordu. "Verin 400 davacının vizesini bu iş huzur içinde çözülsün" noktasına geldiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Geldiğimiz son noktada sadece davacı olanlar mı devam edebilecek sonraki süreç için sayın @gucarslan? Yani bi nevi davacı olmayanlar için her şey bitti mi?

    J Mehta'nın kararını bekleyelim elbette ama gelinen nokta net;
    Mehta'nın dediği ve son yayınladığı kararla, çıkacak rezerv kararı sadece davacıları kapsayacak.


  • Henüz net bir şey yok ama davaya katılarak hayatımın en doğru kararını vermişim gibi gözüküyorum. İyi ki case numaram düşük diye katılmamazlık yapmamışım. Herkese bol şans. 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    ... kararların sadece davacılara fayda sağlaması formülüne istinaden morrison bu talepten vazgeçtiğini aşağıdaki şekilde mahkemeye bildirdi;

    bu talebe hükümet kararı itiraz etmeyeceğini açıkladı ve bundan kısa bir süre sonra J Mehta bu talebi kabul ettiğini bildiren kararı açıkladı;

    Class talebinin geri çekilmesi hususunda bu dava işlerinin bir an önce kapanması için Avukatlar, DoS ve Mehta'nın kendi aralarında önceden görüşüp anlaştığına yemin edebilirim ama ispatlayamam. Onbinlerce kişiyi dahil etmeden, sadece davacıların vizesini verip kendilerine de daha fazla iş yükü çıkarmadan bu bataklıktan bir an önce kurtulmaya bakıyorlar. Bunun yolu da class'ı devre dışı bırakmaktan geçiyordu. "Verin 400 davacının vizesini bu iş sulh içinde çözülsün" noktasına geldiler.

    burada şöyle bir detay var ama sn. @smartcells
    sadece Goodluck davasında 24.000 katılımcı var ve bu dava ile birlikte neredeyse class talebi olmuş olacak. kalan diğer davaları saymıyorum bile. Mehta'nın vereceği kararda elbette max. rezerv sayısı da geçen yıla nazaran çok farklı olmayacaktır. bu da mehta'nın kararında vermediği mission critical durumuna bir atıf yaparak davacılara faydam olsun düşüncesiyle yapılmış bir iyilik olarak düşünülebilir.

    evet, oturup konuşmuş oldukları mümkün ki bu zaten yadırganmayacak düzeyde olası.

    bu onbinlerin katıldığı bir davaya, az katılımcı davaları ekleme haraketi.
    anlaşmalı mı bilmem ama adı söylenememiş bir class kararı bu bence.

    hepsi bu.

  • ⭐⭐⭐

    @susadem Yargıcın, hükümet ve davacı avukatlarının mutabık kalması üzerine aldığı karar doğrultusunda; 30 Eylül 2021 sonrası için rezerv edilecek vizelerden yalnızca mevcut davalarda ismi bulunan davacılar faydalanacak.


  • @gucarslan rezerv vize sayısı ile davacı sayısının orantısızlığının da davacılara bir bedeli olacak diyorsunuz yani?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceronimo bu bedel curtis morrison'un 24,000 kişilik bir dava açıp, onbinlerce kişiyi davaya ücretsiz müdahil ettiği gün sipariş edildi bence.


  • @gucarslan siz rakamlara hakimsiniz genel olarak, şansımızı nasıl değerlendiriyorsunuz peki Ankara için?


  • @ceronimo anlamadığım, bu 24 bin kişi içinden yeniden bir kura mı yapılacak rezerv vize kararından sonra? Yoksa CN'ye göre (sıraya göre) mi devam etmesi muhtemel mülakatların. 24 bin büyük sayı çünkü. (9bin vize kararı çıksa yarısından fazlası yararlanamayacak demektir.) Ücretsiz katılım için ise Amerika'ya girişte 1500 dolar alınacak her türlü diye biliyorum. Yoksa o sadece belli başlı ülkeler için mi geçerliydi? @gucarslan


  • @Orhan-Cabarov kardeşim selamlar, belki görmemişsindir Curtis bugün mail attı. Oturma iznini aşağıdaki mail adresine yollaman gerekiyormuş anladığım kadarıyla.

    Our Current Operating Posture – Limited Services
    Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, as of February 4, 2021, the U.S. Embassy in Ankara is only providing immigrant visa services to Turkish Citizens and Turkish residents. For Third Country Nationals (“TCNs”) who have valid Turkish resident permits, please email [email protected] with the front and back of your Turkish resident permit so we can discuss the next steps. Unless there is a genuine humanitarian or medical emergency, the U.S. Embassy in Ankara is unable to provide visa services to TCNs who do not have valid Turkish resident permits. Please note that appointments are limited due to reduced staffing and health and safety precautions associated with the COVID-19 pandemic.


  • @Berk-Şendil yeni bir kura olmayacaktır. Yargıç rezerv vizelerin sayısına ve nasıl kullanılacağına karar verecektir.


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 332
  • 154
  • 7342
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum