Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ironsmasher33, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells eski pasaportun fotokopisi yok, yalnız e-devlette protokol belgesiyle bu pasaportun bilgilerine erişebiliyorum.

    bu durumda elinizdeki belgeleri goturun, bunlari kabul edip etmemek konsolos gorevlisine bagli.

    ama sizin pasaportu geri almis olmaniz lazimdi diye dusunuyorum, baskalarinin da yesil pasaportla deneyimi bu sekilde olmus... Acaba gorevliler pasaportu size geri vermis, ama siz nereye koydugunuzu unutmus olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yalnız-gezen, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Merhaba Yeşil Kart online başvuruda kullanacağım dijital fotoğrafı pasaport işleminde de kullanabilir miyim? Hem pasaportumdaki hem de online başvurudaki fotoğrafların aynı olması bir sorun oluşturur mu? Çünkü pasaport işlemleri için ''biyometrik'' fotoğraf şartı ileri sürülürken Yeşil Kart başvurusunda böyle bir zorunluluk görmedim.

    suradan cevap verdim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/230274

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells bu hesaba göre bize anca Kasım ayında evrak talebi gelir😔
    Süre gittikçe uzuyor.

    Bu arada bir ara Ankara konsolosluğu taşınacaktı bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Hani yeni bir bina yapılıyordu.

    Bu arada bir de konsoloslukta göçmen vize görüşmeleri için daha fazla görevli çalışacaktı bunun için çalışma yapıyorlar diye okumuştum, bu konuda bir haberi olan var mı?

    Teşekkürler 😊

    Henuz tasinmadilar; fakat cok yakinda tasinacaklar. En son gecen ay binanin hazir olduguna dair haber gelmisti ama ne zaman tasinilacagina dair bilgi gelmedi henuz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @koc2022, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    DV2022’yi 54XX case numarasiyla secilenlerdenim, DS260 formunu Agustos ilk haftasi gonderdim, esim ve 1 cocugumla cekilise katildim, ekim bultenine bakildiginda mulakata cagrilma ihtimal tarihi aralik ya da ocak gibi gozukuyor, sorum su olacak (normalin aksine de olsa) cocugumun okulu nedeniyle mulakat sirasinin bana gelme suresini uzatmanin bir yontemi var midir? Mart ya da Nisan 2022 bizim icin ideal olacak. Yani ben ve ailem vizeyi alinca en erken Temmuz ya da Agustos ayindan sonra ABD’ye giris yapmamiz gerekiyor.
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

    Ben de boyle bir girisimde bulunmanizi tavsiye etmem, konsolosluk hala eski kapasitesine donmedi ve gecikme yasamayan vize turu yok...


  • Herkese iyi akşamlar. Benim numaram 17 K civarında ben henüz evrak talep maili almadım ancak numarası 20K olan arkadaşlarımız evrak talep maili aldığını belirtiyorlar. Bir panik havasımı oluşturulmaya çalışılıyor yoksa evrak talepler case number a göre değilde rastgele mi veriliyor. Şayet evrak talep rastgele veriliyorsa Case Numberin mantığı nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres KCC, ilginc bir şekilde DV2022’de DS260’in doldurulma tarihine göre evrak talebinde bulunuyor. Normalde dogru olan dosya numarasına göre sırayla istemesi. Ama henuz dogru olanı yapmaya başlamadılar.


  • @Sono o halde evrak talebini beklemeden direkt evrakları göndermek mantıklı gibime geliyor


  • @Aeroexpres Dosya numaran düşük değil . Bence şu an göndermenin bir manası yok. Beklemen daha iyi yakın zamanda alırsın zaten sen evrak talebi.


  • @Sono Peki sizce doğru olanı yapmak gibi bir niyetleri olur mu, yoksa bu şekilde devam mı edecekler?


  • @Ironsmasher33 Merhabalar. Eşim emekli memur ve biz şu anda 2.ci yeşil pasaportlarımızı kullanıyoruz. En sonuncusunu çıkarttığımızda eskisini bize delip iade etmişlerdi. Hali hazırda değerli evrakları sakladığımız bir çantada muhafaza ediyoruz. Pasaporta ancak hak sahibi esas kişi (anneniz oluyor sanırım) alakalı meslekten ihracını gerektiren ciddi bir kovuşturma varsa ve el konulması icap ederse size geri iade etmezler.


  • @darkside yaklaşık 10 sene Amerikalılarla çalıştım. Kuralların dışına çıkmazlar burada bence yanlış birşeyler var. Bekleyelim görelim.


  • @Aeroexpres Amerikalılarla ben de çalıştım. Evet dediğiniz gibi kuralların dışına çıktıkları, insiyatif kullandıklarını pek görmedim. Mesela bir sorun mevcut oldu diyelim onun bir trouble shooting denilen sorun giderilme kılavuzu veya talimatı var. Adım adım o talimatı uygulayarak sorunu giderme yolunu seçerler. Bürokraside de böyleler. Bizdeki gibi "ben zaten o yollardan geçtim" ezberciliği ile yapmazlar. Sanki ilk kez o mesele ile uğraşıyormuş gibi talimatlara göre hareket ederler.


  • Tekrardan merhabalar, ds260 formum açılmış bulunmakta bundan önceki iletilerde de bundan bahsetmiştim teşekkür ederim cevapladığınız için fakat hala birkaç sorunum bulunmakta sizlere danışmak istedim;

    • Öncelikle ds260 formunu doldururken üniversiteyi bitirmediğimden en yüksek tamamlamış olduğum öğretim seviyesini lise olarak girmiştim onu şimdi üniversite olarak değiştirdim. Ancak böyle yapınca Primary occupation ( şu an ki işim) ve present employer or School name kısmında o zaman öğrenci olduğumdan benim üniversitem yazıyordu fakat şu an mezun olduğumdan dolayı daha stajımı da başlatmadığımdan dolayı herhangi bir işte çalışmamaktayım ama ileriki haftalarda çalışmaya başlayacağım. Sizce de direkt olarak okulun ismi kalsın öyle yollayayım herhangi bir değişiklik yaparak karışıklığa sebep olmayayım daha mı mantıklı ne dersiniz?

    -Üstteki yazdıklarıma ek olarak formu doldururken güncel olan adresimden taşınmış bulunmaktayım ve 4 aylık bir sürede memleketime döndüm ve bu adresi de geçmiş adreslerde belirtmiştim ayrıca ileriki haftalarda şehir değiştirerek staja başlayacağım fakat daha da karışmasın diye bu adresi tekrardan geçmişte yazdığım bu adresi ayrı olarak bir de güncel adres olarak yazayım diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım ? İşe başladığımda da ikametgahımı değiştireceğimden daha da fazla karışmasını istemiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @darkside KCC garip bir kurum. Yani yaptıkları bu uygulamanın sıkıntıları bas göstermeye başlar 1-2 ay içerisinde. Bunu hızlıca toparlayabilirler belki ama bu uygulamaya aynen boyle de devam ederlerse de şaşırmamak lazım. KCC gerçekten ilginc 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Sanirim su anda Mayıs ayı içerisinde DS260’i doldurmuş kişilerden evrak talep ediyorlar. Yakında sizden de ederler bu yüzden.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Evrak talep etmeleri aslinda büyük bir mesele değil. Bir anda herkesten de evrak talep edebilirler. Kritik ve önemli olan talep ettikleri evraklara onay vermeleri. Bunu da henuz cok sayıda ve bültene uygun yaptıklarını göremedik maalesef.

  • ⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Bana da evrak talebi dün geldi. DS-260 formumun açılmasını bekliyorum. Birkaç güncelleme yapıp göndereceğim. Bütün talihliler için bu süreç pürüzsüz geçer umarım.

    hayırlı olsun 👍


  • Bu konuda çok da bir umudum yok ne yazıkki ama size ( @crazycells ) yine de danışmak istiyorum 😞. Eşim Fas uyruklu ve asıl talihlidir. Sonradan Türkiye vatandaşlığını kazandı. (Green kart başvurusundan önce de Türk vatandaşlığı vardı.) Şu anda, FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: "Turkey" yaziyor. Bu durum direk red sebebidir diye biliyorum. Benim doğum yerim Türkiye, bu durumu değiştirir mı, hiç şansımız var mı? "Chargeability" i belirleyen 3 unsurdan birisi de eşin doğduğu ülke. Eşimin doğum yeri olan kendi ülkesinden(Fas) başvuru yapmaya hakkı varken, yine de benim doğduğum ülkeden(Türkiye) başvurmaya izni var mı, Türkiye için belki bir istisna vardır, bizim bilmediğimiz belki bir detay vardır 🙏. Konuyla ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum. Bu arada bu bilinçli yapılan bir şey değildi yani eşimin iki başvurusu yok (hem Fastan hem Türkiyeden şeklinde) ikimiz de çok üzülüyoruz ama olmuş bir kere. Ben başvurmadım eşimin başvurusundan da haberim yoktu. Her şeyi detaylı yazmaya çalışıyorum belki bir ayrıntı işimize yarar ümidiyle. Şimdiden teşekkürler 🙏.


  • açık öğretimde okuyan birisi work and travelden yararlanabilir mi ?


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum