Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Drywall Daha genis zamanda detayli yazacagini soyledi @crazycells ama ben kendi eksileme nedenimle baslayayim. Kamuya mal olmus bir platformda, bilimdisi bir konuda ister kendi fikri olsun isterse bazi alintilarla desteklesin, insanlarin hayatini etkileyen bir soylemin dillendirilmesini istemiyorum. Bunun, kilometrelerce uzaktan beni etkilemese de, dar anlamda kamunun zararina olacagini dusundugumden "yayilmamasi konusunda fikir beyani" anlamina gelen begenmeme (eksileme) ozelligini kullanarak yapiyorum. Benim acimdan durum bundan ibarettir.


  • Bu eksileme konusunu baska konu basligina alsanız iyi olur.

  • ⭐⭐

    Sayın @caglaror işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu karşı duruşunuzu veya eleştirinizi eksileyerek değil cevap yazarak belirtmelisiniz. Eksilemenin kriterleri çok sınırlı bu forumun kurallarında. Konu bu kadar basit. Benim izah etmeye çalıştığım bu. Konuyu neden başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz? Ben baştan beri bu noktada ısrar ediyorum. Burada her defasında konuyu aşı ve aşı karşıtı bir tartışmaya çekmeye çalışıyorsunuz. Hayır benim tek istediğim ve şikayetçi olduğum nokta benim yorumlarıma haksız yere eksi verilemsi durumuna gereği yapılmasıdır. Çünkü daha önceleri ben ve başka bir sürü insan eksi butonunu yanlış kullandığımızda eleştirildik ve eksilerimiz kaldırıldı. Adaletli olunsun istiyorum.


  • @Drywall Hocam anlatamadim sanirim, sizin fikrinizi tartisma niyetinde degilim. Fikriniz antikor oranlarinin farkliligi gibi bilimsel bir veri degil. Fikriniz bilimdisi. O yuzden yayilmasin diye tamamen kalkmasi taraftariyim. Eksilemenin kurallara uygunlugu ile ilgili olmamasi durumunda eksilerim kaldirilsin. Bu ayri bir konu. Daha once de bu baslik altinda ifade ettigim gibi. Asi konusunda kararsiz olan birisini asi olma fikrinden caydirabilecek bir gonderinin bu platformda yer almamasini tercih ederim.

  • ⭐⭐

    @caglaror Konu sadece eksileme kurallarına uyulmaması. Diğer hususlar hakkında bir iddiam yok. İsteyen aşı olsun isteyen olmasın. Zaten olan oluyor olmayan olmuyor. Herkes kararını vermiş. Mesele bu değil. Mesele eksileme kuralına ya uyalım ya da böyle bir kuralın kaldırıldığı duyurulsun herkes bundan böyle canı istedikçe eksi versin. Benim takıldığım nokta aslında herkesi yakından ilgilendiren bir konu. Ben bu forumu çok seviyorum ve çok şeyler öğrendim. Ve forumun sorunsuz bir şekilde devamı için eksileme kuralının olmasını çok anlamlı bulan biriyim. Forumun sağlıklı devamı için bu kadar inatla ısrar ediyorum.


  • @caglaror size katiliyorum bende.Bende bu sebepten eksiledim arkadaşı.Mesela bende başka bir arkadasimdan etkilenerek asi olmamıştık ama sonucunu fena çektik dediginiz gibi insanlar etkileniyor özellikle karışıksa kafa.. sonucunda hastalıktan sonra aşılandik ve aşılanmaya devam..

  • ⭐⭐

    Ben dün aşılanana kadar sapasağlamdım. Aşılandıktan sonra hastalandım ve iki gündür kendime gelemiyorum. Ben yaşadıklarımı bilirim. İsteyen aşılansın isteyen aşılanmasın. Ama ben bu forumu terk ediyorum. Nedenini herkes iyi anladı sanırım. Burada aşırı bir baskı ve fikirlere tahammülsüzlük ve saygısızlık var. Çifte standart var. Ayrıca kurallar keyfi uygulanıyor veya uygulanmıyor. En demokrat ve özgürlük taraftarı olanlar bile içlerindeki baskıcı tarafını gösterdiler. Herkese hoşçakal diyorum. Şu iki gündür maruz kaldığım durum beni çok kırdı. Özellikle demokrat ve özgürlüklere saygılı olarak bildiğim @crazycells in tavrı beni hayal kırıklığına uğrattı. Yine de bugüne kadar öğrendiklerim için teşekkür ediyorum. Yine dışardan takip ederim ama forumda bulunmak istemiyorum. Bu atmosfer beni rahatsız etti. Özgürlüklerin olmadığı bir yerde duramam. Kalın sağlıcakla.


  • Bilgi amaclı yazıyorum kimseye hitafen değil , aşı olduğumuz da bizde 2 gün hastalık fragmanı yaşadık (ateş baş ağrısı , halsizlik..vs) bunlar asi olunduğunda çıkıyor ve 2 . gun bitiyor yan etkileri yani , bu normal , düşünün hastalık olunca bu etkiler 2 günden fazla sürüyor yani fragman bitiyor korona filmi başlıyor o yüzden asi olunmali ... kimse alınmasın üstüne asi konusu diye yazdım. Polemik değil amacım.Bilgilendirme amaclı .. çok normal 2 gün öyle kotu olunması sonra geçiyor ve antikor oluşmaya başlıyor 15 gün içinde...


  • Bide günde 2 paket sigara icip asiya uzak duranlar var Buda ayri bir gariplik...


  • Herkese Merhaba,
    bir kaç yerde aslı olmadığı halde başvuru için aşı zorunluluğu dediler. Ayrıntılı bilgisi olan var mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.


  • @Sono, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    COVID-19 aşılarıyla ilgili bir önemli gelişme de CDC - Unganlar cephesinde oldu. CDC'nin son yönergelerine göre 1 Ekim 2021'de başlayacak 2022 mali yılıyla birlikte DSÖ'nün belirlediği ve onay verdiği aşıları olmayanlar Unganlar ya da diğer göçmenlik sağlık muayenesi gerçekleştiren yerlerde muayene olamayacak. Kısacası ABD'ye göçmek isteyen herkes COVID-19 aşılarını tamamlamış olmak zorunda:

    @Bego bu haberi mi kastediyorsunuz?


  • @Drywall, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bugün ilk doz sinovac oldum. Ankaradaki sağlık kontrolünde Greencard için sinovac kabul ediliyor. Mrna aşıların henüz ne oldukları belli değil. Bildiğimiz aşı yöntemi olan inaktif en sağlamı. Bana kalsa hiç olmazdım ama çok büyük bir baskı var. Hiç değilse inaktif bir aşı olup sıyrılmak en akılcı yöntem diye düşündüm. Yoksa diğer taraftan aşı yüzünden işimizden olacağız. Covid19 hikayesine inanmıyorum. Bildiğimiz grip bu. Büyük bir aşı piyasasının zorla müşterileri yapıldık. Ama tarih bunu affetmeyecek. Önümüzdeki yıllarda çok büyük hukuk savaşları olacak bu konuda. Bugün insanlara aşıyı dayatanlar çok büyük cezalardan kurtulamayacak.

    Asi piyasasindan sonra simdi de ilac piyasasi pandemiye el atmaya hazirlaniyor. 🙂 Bu isin sonunda, gidisata gore, olayi grip hikayesine baglayacaklar ve bizleri yillik tekrarlanacak olan asi ve ilac manyagi yapacaklar diyenler korkarim hakli cikacaklar...


  • Asi gercekligi bir yana maalesef ilac sektorundeki bu doyumsuz acliga ve kapitalist vampir olduklari fikrine ben de katiliyorum. Maalesef denetim mekanizmalari yeterli degil. Halkin en temel korkularindan birisi olan yasam korkusunu cok guzel kullaniyorlar. TR de denetimler ve yasalar cok zayif. O yuzden ilac suistimalleri arsa cikmis durumda idi. Eminim hala oyledir.

  • ⭐⭐

    @MySea Buna sosyal bilimlerde modern kölelik diyoruz. Insanların entellektuel düşünme yetisini kaybederek sorgulayamamaları (yani akıl tutulması) ve kendisine dayatilan secenekler arasinda secim yapmak zorunda bırakılmaları en bariz karakteristik özellikleridir. Pratikte ise milyonlarca modern köle kendisini özgür ve sorguluyor zannetmektedir.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @caglaror Aşı da ilaç firmalarının ürünüdür. Ayrı bir sektör değil. Aynı bahsettiğiniz ilaç firmalarının ürettiği ekonomik gayeli bir üründür.


  • @Drywall Hocam 2001'den 2018 e kadar sektorun icindeydim. Iliklerine kadar iyi bilirim. Bu baslikta ayni konuyu daha once tartismistik. Su an asi, ne dusunursek dusunelim, en ideal cozum. Maalesef eger virus mutasyonla kendisi zayiflamazsa (bir grup soylenti ve eski virus pandemisi verilerine gore 7 yil kadar surebiliyormus) asi olmadan surec cok daha zor gececek. Emin olun hem arkadas cevremizde hem meslek gruplarinda hem de aile icinde cok tartistik bu konuyu. Vardigimiz sonuc asinin secenekler icinde en olasi cozum oldugu. Veriler de bunu destekliyor.

  • ⭐⭐

    @caglaror Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Söyleyeceklerimi söyledim. Konu başka yönlere sapıyor. Daima bir aşı savunması ve aşı karşıtlığı noktasına getiriyorsunuz. Ben sayın @crazycells 'e özelden mesaj yazdım. Bana yapılan eksi butonunun haksız yere kullanılması kural hatası giderilmedigi ve gereken açıklama yapılmadığı takdirde forumu terkedecegim. Aşı konusunda ise önümüzde ki yıllarda her sey ortaya ciktiginda herkes neyin ne oldugunu görür. Şimdi bu polemiğin büyümemesi adına bu tartışmanın noktalanmasini rica ediyorum.


  • 100+ isci calistiran isyerleri icin de covid mecburiyeti veya haftalik PCR test zorunlulugu getiriliyor.


  • @MySea Doğru bir karar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum