Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    New York'ta pek cok restoran, bar, muze, spor salonu gibi kapali alanlar artik hem calisanlarindan hem de musterilerinden asi kaniti istemeye basladi. Yakinda bu gibi yerlerin sayisinda artis bekleniyor...

    Bu nedenle bu ihtiyaca cevap verebilmek icin New York eyaleti CDC'nin kagit kayitlarinin yerine kullanabileceginiz bir app yapti. Bu app'i indirip bilgilerinizi girdiginizde app kaydi dogrulayip asilanmis oldugunuzu digital olarak dogrulayabiliyor. New York eyaleti icinde ikinci dozunu olmus herkesin bu app'i indirip kullanmasini tavsiye ederim:

    "NYS Excelsior Pass"

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells booster’in iceriyi ilk iki doz ile ayni mi yoksa delta varianti icin degisiklik yapilarak mi uretildi? Bir bilginiz var mi acaba?

    Bunu henuz bilmiyorum ama ben de merak ediyorum, onumuzdeki gunlerde Biontech'in ve FDA'nin sitesini inceleyip bilgileri aktaracagim 👍

  • ⭐⭐⭐

    COVID-19 aşılarıyla ilgili bir önemli gelişme de CDC - Unganlar cephesinde oldu. CDC'nin son yönergelerine göre 1 Ekim 2021'de başlayacak 2022 mali yılıyla birlikte DSÖ'nün belirlediği ve onay verdiği aşıları olmayanlar Unganlar ya da diğer göçmenlik sağlık muayenesi gerçekleştiren yerlerde muayene olamayacak. Kısacası ABD'ye göçmek isteyen herkes COVID-19 aşılarını tamamlamış olmak zorunda:

  • ⭐⭐⭐⭐

    Türk varyantı hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    Bugün itibariyle FDA, Biontech aşısına onay vererek 16 yaş ve üzerindeki kişilere COVID'i önleyecek aşı olarak pazarlanması / satışının önünü açmış oldu:


  • @redsat2000, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Türk varyantı hayırlı olsun

    Bu yeni Türk tip varyantı AKP den türemişse ,verdiği zarar büyük ve kurtulmakta uzun yıllar alıyor 😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    Johnson & Johnson says booster shot provides 'rapid and robust' Covid antibody increase
    Johnson & Johnson said a booster shot of its vaccine provides a nine-fold increase in Covid antibodies. NBC News Aug 25,2021

    Johnson & Johnson said on Wednesday that studies show a booster shot of its vaccine provides a "rapid and robust increase" in Covid-19 antibodies when used on people who have already received its first dose.
    The interim data showed people who already had been given the J&J vaccine experienced a nine-fold increase in spike-binding antibodies compared with 28 days after the first dose, the drugmaker said in a statement.

    That increase was seen in trial participants aged 18 to 55, and in people over 65 who received a lower booster dose, according to the statement. The study was done early in anticipation of the need for boosters, the company said.

    The findings have been submitted to the medical preprint publication MedRxiv.
    Mathai Mammen, global head of Janssen Research & Development at Johnson & Johnson, said the company was looking "forward to discussing with public health officials a potential strategy" for deploying a J&J booster shot.

    The drugmaker said it was "engaging" with the Food and Drug Administration and the Centers for Disease Control and Prevention, as well as the European Medicines Agency, which is the main regulator in Europe, and the World Health Organization, about using its shot as a booster.

    Boosters are being planned in the United States as early as the fall for those who got the two-shot Pfizer-BioNTech and Moderna vaccines.

    Johnson & Johnson, güçlendirici atışın 'hızlı ve sağlam' Covid antikor artışı sağladığını söyledi

    Johnson & Johnson, aşısının destekleyici atışının Covid antikorlarında dokuz kat artış sağladığını söyledi.

    Johnson & Johnson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, çalışmaların aşının bir güçlendirici atışının, ilk dozunu almış kişilerde kullanıldığında Covid-19 antikorlarında "hızlı ve güçlü bir artış" sağladığını gösterdiğini söyledi.
    İlaç üreticisi yaptığı açıklamada, ara verilerin, halihazırda J&J aşısı verilmiş olan kişilerin, ilk dozdan 28 gün sonrasına kıyasla, sivri uçlu antikorlarda dokuz kat artış yaşadığını gösterdiğini söyledi.

    Açıklamaya göre, bu artış 18 ila 55 yaşları arasındaki deneme katılımcılarında ve 65 yaş üstü kişilerde daha düşük takviye dozu alan kişilerde görüldü. Şirket, çalışmanın güçlendiricilere duyulan ihtiyaç beklentisiyle erken yapıldığını söyledi.

    Bulgular tıbbi ön baskı yayını MedRxiv'e sunuldu.
    Johnson & Johnson'da Janssen Araştırma ve Geliştirme'nin küresel başkanı Mathai Mammen, şirketin bir J&J güçlendirici atış uygulamak için "halk sağlığı yetkilileriyle potansiyel bir strateji tartışmayı dört gözle beklediğini" söyledi.

    İlaç üreticisi, gıda ve İlaç İdaresi ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yanı sıra Avrupa'nın ana düzenleyicisi olan Avrupa İlaç Ajansı ve Dünya Sağlık Örgütü ile aşısının ilaç olarak kullanılması konusunda "ilgili" olduğunu söyledi.

    Amerika Birleşik Devletleri'nde, iki aşamalı Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını alanlar için sonbahar kadar erken bir tarihte güçlendiriciler planlanıyor.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    .....
    Amerika Birleşik Devletleri'nde, iki aşamalı Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını alanlar için sonbahar kadar erken bir tarihte güçlendiriciler planlanıyor.

    Her altı ayda bir ,aşı manyağı yapmanın yolunu açın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea bu haber tam senlik:) çip takacaklar diye geyik yaparken şaka kakaya döndü galiba sana bana neden taksın ne hayır görecek ki bill gates bula bula hile en kısa yoldan çözüm bulma gibi yolları öğrenir ama asıl neresi imiş amaç 🙂


  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün Healthpass /Travelpass Türkiyeye seyahatte kullanabilirmiyim araştırması yaparken , QR kod sıkıntısı ile karşılaştım. Aşı olduğumuzda bize sadece CDC nin aşı kartını verdiler. Sadece o kadar . Oda aylar geçtikçe yazılar silinmeye başladı. Allahtan ilk günlerde temiz bir digital kopyasını almıştım. Türkiyedeki Healthpass kullanamıyoruz. Çünkü aşıyı Abd de olduğumuz için sisteme yada uygulamaya giremiyorum. Ayrıca uygulama sadece bilgisayar yada bazı antroidlerde çalışıyor. IPHONE da ne yazık ki kullanılamıyor. IATA Traveler pass üzerinden deneme yaptım .O uygulamada sadece AB ülkeleri ve Singapore kullanıyor. Sonra ABDde bu QR code ve Health pass uygulaması bulurmuyum diye araştırma yaptım. Daha dehşet verici bir yasakla karşılaştım. Bazı eyaletler ve bunlardan birisi de Florida bu tip uygulamalara yasak koymuş vede Vali buna öncülük yapmış. Hangi eyalette yasaklı olduğunu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

    https://www.usnews.com/news/best-states/articles/which-states-have-banned-vaccine-passports#fla

    Örnek olarak Florida ile ilgili metin aşağıdadır.

    Florida'da Aşı Pasaportları

    Bu eyalette aşı pasaportları yasaklanmıştır.

    Cumhuriyetçi Vali Ron DeSantis, aşı pasaportlarıyla ilgili bir kararname çıkaran ilk valilerden biriydi. 2 Nisan'da yayınlanan eylemi, hiçbir eyalet hükümet kuruluşunun "bir bireyin COVID-19 aşı durumunu üçüncü bir tarafa onaylamak amacıyla aşı pasaportu, aşı geçişi veya diğer standart belgeler" vermesine izin verilmemesini emretti. Emir ayrıca, işletmelerin bir işletmeye girmek veya bir işletmeden hizmet almak için benzer belgeler talep etmelerini de yasaklar. DeSantis, Mayıs ayı başlarında eyalet Yasama Meclisi'nden Ulusal Devlet Yasama Organları Konferansı tarafından açıklanan benzer bir yasa tasarısını da imzalayarak yasalaştırdı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Aşı QR code ile ilgili bir çözüm buldum sanırım .

    COVID-19 Aşı ve test bilgilerinize CDR HEALTH PRO web adresinden ulaşabiliyorsunuz.

    Öncelikle kayıt olmanız gerekiyor

    Bu sitede aşı olduğunuz güne ait detaylar , yeni aşı olmak istiyorsanız randevu ,test merkezleri ile ilgili bilgiler var. Ayrıca pozitif olmuşsanız diğer bilgilerde mevcut.
    Bu sitede QR olmasa da VVR (VACCINE VALIDATION RECORD PASS ) diye bir bölüm var. Aşı kartına ait tüm bilgiler mevcut tam bir digital kayıt niteliğinde . Snapshoot kaydını telefona kaydetmekte fayda var. Ayrıca mouse nuzun sağ tuşuna basarak QR code alabilirsiniz. Ancak Sizin şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Seyahat İçin En Son Aşı Gereksinimleri

    Daha fazla ülke, zorunlu olmayan seyahat için ülkeye girmek için yolcuların Covid-19'a karşı tam aşı olmasını şart koşuyor. Bu yeni giriş şartı, dünya çapında enfeksiyon ve hastaneye yatış oranları arttıkça ve aşı daha erişilebilir hale geldikçe ortaya çıkıyor. İşte seyahat için en son aşı gereksinimlerinden bazıları. Bu seyahat yönergelerinin, sürekli olarak teyit edilen vaka sayıları dalgalandığı için hızla değişebileceğini unutmayın.

    Avrupa'ya Uçmak
    Birçok Amerikalı, Avrupa Birliği'nin aynı seyahat sırasında birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi kolaylaştıracak ortak bir giriş standartları seti oluşturmasından önce Haziran 2021'in ortalarında sınırlarını yeniden açmaya başladığından memnun oldu.

    AB, Yeşil Geçit'i Avrupalı ​​sakinler ve uluslararası ziyaretçiler için sunmaya devam ederken, ABD ile AB arasında ortak bir anlaşma Ağustos sonunda bir adım geri çekildi.

    Amerika Birleşik Devletleri artık AB güvenli listesinde değil (30 Ağustos 2021 itibariyle). Bu, Amerikalı tatil amaçlı seyahat edenler için tamamen bir seyahat yasağı olmasa da, AB, üye ülkelerinin zorunlu olmayan seyahatler için aşı kanıtı talep etmesini tavsiye ediyor.
    Bu sonbaharda Avrupa'yı ziyaret etmek istiyorsanız, en son giriş koşullarını bulmanın en iyi yolu, istediğiniz ülkenin turizm veya sağlık bakanlığı sayfasını ziyaret etmek olabilir.
    Artık birçok ülke karantinasız girmek için aşı kanıtı (veya iyileşme kanıtı) ve olumsuz bir varış öncesi test sonucu istiyor.

    The Latest Vaccine Requirements For Travel

    More countries require travelers to be fully vaccinated against Covid-19 to enter the country for nonessential travel. This new entry requirement comes as infection and hospitalization rates increase worldwide and as the vaccine becomes more accessible. Here are some of the latest vaccine requirements for travel. Note that these travel guidelines can change rapidly as rolling confirmed case counts fluctuate.

    Flying To Europe
    Many Americans were happy when European nations began reopening their borders in mid-June 2021 in advance of the European Union establishing a common set of entry standards that would make it easier to visit multiple countries during the same trip.

    While the EU continues to roll out its Green Pass for European residents and international visitors, a common agreement between the United States and the EU took a step back at the end of August.

    The United States is no longer on the EU safe list (as of August 30, 2021). While this isn’t an all-out travel ban for American leisure travelers, the EU recommends its member nations require proof of vaccination for non-essential travel.
    If you want to visit Europe this fall, visiting your desired country’s tourism or health ministry page can be the best way to find the latest entry requirements.
    Many countries now require proof of vaccination (or proof of recovery) and a negative pre-arrival test result to enter quarantine-free.

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD Güçlendirme Planının Pfizer ve Moderna için Anlamı:

    Adria Cimino

    • Pfizer ve Moderna, kısa süre önce koronavirüs destekleyici aşıları için Acil Kullanım İzni talebinde bulundu.
    • ABD, destek programını 20 Eylül'den itibaren uygulamaya koymayı hedefliyor.
    • Düzenleyiciler, Pfizer'in güçlendirici sunumunu görüşmek üzere 17 Eylül'de toplanacak.

    Koronavirüs aşısı liderleri Pfizer (NYSE:PFE) ve Moderna (NASDAQ:MRNA) bir süredir destekleyici aşılara olan ihtiyaçtan bahsediyor. Aslına bakarsanız, her ikisi de bu yılın başlarında klinik deneylere destekleyici adaylar getirdikleri için konu buydu. Ardından, Ağustos ayında Pfizer, adayını düzenleyicilere sunan ilk kişi oldu. Ve sadece bu hafta Moderna talebini yaptı.

    Şimdi, güçlendiricilere Acil Kullanım İzni verilip verilmeyeceğine karar vermek ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne kalmış. Aynı zamanda, sağlık yetkilileri geçtiğimiz günlerde, en az sekiz ay önce tam aşılamayı tamamlayan herhangi bir kişiye 20 Eylül'den itibaren güçlendiriciler sunmaya hazır olduklarını söyledi. Bu destek planının Pfizer ve Moderna'yı nasıl etkileyebileceğine daha yakından bakalım.

    İlk olarak bu yazın başlarında sağlık yetkilileri, tam olarak aşılanmış kişilerin destekleyici aşılara ihtiyaç duymadığını söyledi. Ama o zamandı ve şimdi bu. O zamandan beri, delta varyantı zemin kazandı. Ve vakalar, hastaneye yatışlar ve ölümler arttı. Sonuç olarak, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı (HHS), hidroforlar konusundaki pozisyonunu değiştirdi.

    Bu, FDA'nın ne dediği önemli değil, sunumun gerçekleşeceği anlamına mı geliyor? Hayır. Destekleme planı, HHS'ye göre "Üçüncü doz Pfizer ve Moderna mRNA aşılarının güvenliğini ve etkinliğini bağımsız bir şekilde değerlendiren ve belirleyen FDA'ya tabidir". Şu anda, ABD sağlık kurumları, FDA'nın yetki vermesi durumunda piyasaya sürmeye başlamaya hazırlanıyor.

    Bir sonraki soru şudur: FDA'nın güçlendiricilere izin vermesi muhtemel mi? Ben iyimserim. Hem Pfizer hem de Moderna en sorunsuz rotayı seçti. Halihazırda yetkilendirilmiş aşılarının fazladan bir dozuyla ilgili verileri test ettiler ve gönderdiler. Moderna'nın durumunda, ekstra atış daha düşük bir dozda - 50 mikrogramda olacaktır.

    Bu adayların, tamamen yeni bir şeye kıyasla inceleme sürecini daha hızlı tamamlayabilecekleri açıktır.

    İyimserlik için daha fazla neden
    FDA, 17 Eylül'de Pfizer sunumunu görüşmek üzere bir danışma komitesi toplantısı planladı. Bu, ABD hızlandırma programının başlamasından üç gün önce. Aşı yetkilendirmelerinde gördüğümüz gibi, FDA komite toplantılarından hemen sonra kararlar verdi. Bu nedenle, FDA programın zamanında ilerlemesini sağlamak için çaba sarf ediyor gibi görünüyor.

    Güçlendiricilere hızlı bir şekilde onay vermesi için FDA üzerinde baskı var. Tabii ki, bu sadece veriler güçlüyse. FDA'nın, güvenlik veya etkinlik sonuçları zayıf olan bir adayı yetkilendirmesi olası değildir. Ancak şu ana kadar gördüğümüz olumlu veriler beni cesaretlendiriyor. Her iki şirket de klinik deneylerdeki atışlarının nötralize edici antikorları önemli ölçüde artırdığını söylüyor. Bunlar enfeksiyonu engelleyen antikorlardır.

    Şimdi, FDA'nın Pfizer ve Moderna güçlendiricilere yetki verdiğini düşünelim. Bu, şirketleri nasıl etkileyecek? Bu hareket onlara aşılarının performansını tam olarak gösterme şansı verecek. Son zamanlarda, bağışıklığın azaldığına dair birçok rapor var ve bu, bazı kişilerin aşıya gitme cesaretini kırabilir. Ancak Pfizer ve Moderna, bağışıklığın aşılamadan altı ila 12 ay sonra azalacağını öngördü. Ve tam olarak bu oluyor. Her ikisi de aşı programının bir parçası olarak güçlendiricilerin gerekli olacağını söyledi. Onaylanmış bir güçlendirici ile şirketler, iki doz artı güçlendirici rejimin gücünü gösterme fırsatına sahip olacaklar. Ve bu, daha fazla insanı aşı olmaya veya bir güçlendiriciye gitmeye teşvik edebilir.

    İki yerine üç
    Bu senaryo akılda olmasa bile, bir destekleyicinin onaylanması, aşı dozlarına olan talebin artması anlamına gelir. İki doz yerine, her bireyin üçe ihtiyacı olacaktır. Bu, Pfizer ve Moderna için ek gelir demektir. Ancak ekstra gelir hemen gelmez. ABD, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar her iki şirketle de dozlar için tedarik sözleşmeleri imzaladı. Bu anlaşmalar destekçileri de kapsıyor. Her şirket ABD'ye 500 milyon doz aşı ürünü tedarik ediyor. Bu, şu anda tüm nüfus için aşılama ve destekleyicileri kapsamalıdır.
    Ancak gelecekteki seriler için ABD'nin yeni siparişler vermesi gerekecek ve iki yerine üç atış Pfizer ve Moderna için daha yüksek gelir sağlayacak.

    Dolayısıyla, ABD hızlandırma programı Pfizer ve Moderna için büyük bir fırsat. Bu aşı devlerinin yakın vadede bireylerin ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının güvenini kazanmasına yardımcı olması muhtemeldir. Ve uzun vadede, gelirin artmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle yatırımcıların koronavirüs aşısı hikayesinin bu yaklaşan bölümünü dikkatle izlemesi önemlidir.

    Here's What the U.S. Booster Plan Means for Pfizer and Moderna

    By Adria Cimino

    • **Pfizer and Moderna both recently requested Emergency Use Authorization of their coronavirus booster shots.
    • The U.S. aims to roll out its booster program as of Sept. 20.
    • Regulators will meet to discuss Pfizer’s booster submission on Sept. 17.**

    Coronavirus vaccine leaders Pfizer (NYSE:PFE) and Moderna (NASDAQ:MRNA) have been talking about the need for booster shots for a while. As a matter of fact, that's been the subject since they both brought booster candidates into clinical trials earlier this year. Then, in August, Pfizer became the first to submit its candidate to regulators. And just this week, Moderna made its request.

    Now, it's up to the U.S. Food and Drug Administration to decide whether to grant the boosters Emergency Use Authorization. At the same time, health officials recently said they're preparing to offer boosters as of Sept. 20 to any individual who completed full vaccination at least eight months earlier. Let's take a closer look at how this booster plan may impact Pfizer and Moderna.

    First, let's back up a bit. Earlier this summer, health authorities said fully vaccinated individuals didn't need booster shots. But that was then, and this is now. Since, the delta variant gained ground. And cases, hospitalizations, and deaths have soared. As a result, the Department of Health and Human Services (HHS) changed its position on boosters.

    Does this mean rollout will happen no matter what the FDA says? No. The booster plan is "subject to FDA conducting an independent evaluation and determination of the safety and effectiveness of a third dose of the Pfizer and Moderna mRNA vaccines," according to HHS. Right now, U.S. health agencies are simply getting ready to begin the rollout if the FDA grants authorization.

    The next question is this: Is the FDA likely to authorize the boosters? I'm optimistic. Both Pfizer and Moderna have opted for the smoothest route. They've tested and submitted data on an extra dose of their already authorized vaccines. In Moderna's case, the extra shot would be at a lower dose -- 50 micrograms. That's instead of the 100 micrograms used in the two-dose regimen.

    It's clear that these candidates may make it through the review process more quickly than would something entirely new.

    More reasons for optimism

    Getting back to my optimism... The FDA has planned an advisory committee meeting to discuss the Pfizer submission on Sept. 17. That's three days before the U.S. booster program is set to begin. As we saw with vaccine authorizations, the FDA issued decisions almost immediately after the committee meetings. So, it looks like the FDA is making efforts to get the program rolling on time.

    The pressure is on the FDA to give the boosters a nod -- and quickly. Of course, that's only if the data are strong. The FDA isn't likely to authorize a candidate with poor safety or efficacy results. But I'm encouraged by the positive data we've seen so far. Both companies say their shots in clinical trials significantly increased neutralizing antibodies. Those are the antibodies that block infection.

    Now, let's imagine the FDA authorizes the Pfizer and Moderna boosters. How will that impact the companies? The move would offer them a chance to fully demonstrate the performance of their vaccines. Recently, there have been a lot of reports of waning immunity, and that may discourage some individuals from going for a vaccine. But Pfizer and Moderna predicted immunity would wane between six to 12 months post-vaccination. And that's exactly what's happening. They both said boosters would be necessary as part of the vaccination program. With an approved booster, the companies will have the opportunity to show the strength of the two-dose-plus-booster regimen. And that may encourage more people to get vaccinated or go for a booster.

    Three instead of two

    Even without that scenario in mind, the authorization of a booster means an increase in demand for vaccine doses. Instead of two doses, each individual will need three. That's additional revenue for Pfizer and Moderna. The extra revenue won't come right away, however. The U.S. already has signed supply contracts with both companies for doses through the first quarter of next year. These agreements cover boosters too. Each company is supplying the U.S. with 500 million doses of vaccine product. That should cover vaccination and boosters for the entire population right now.

    But for future series, the U.S. will have to place new orders -- and three shots instead of two should lead to higher revenue for Pfizer and Moderna.

    So, the U.S. booster program is a big opportunity for Pfizer and Moderna. It's likely to help these vaccine giants gain the confidence of individuals and healthcare providers in the near term. And in the long term, it could help grow revenue. That's why it's important for investors to carefully watch this upcoming part of the coronavirus vaccine story.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Yazıya göre Booster aşılar 20 Eylül 2021 itibariyle başlıyor . Full vaccinated tarihinizden itibaren 8 ay sonrası booster aşı hakkınız başlıyor.


  • ABD issizlik orani 5.2% olarak aciklandi. Yavas yavas covid oncesindeki 3.5% oranina dogru yaklasiyoruz.


  • ⭐⭐⭐


  • @keysnambır Yazinin anafikri, asili olanlarin asiya guvenlerinden dolayi tedbirleri birakmalari sonucu, daha fazla delta variant yayilmasina yol acmalari. Ote yandan, asinin hastalik kapilmasi halinde hastaneye yatmaya gerek duyulmadan atlatma veya olum oranlarini dusurmede etkili oldugu ayrica vurgulanmis.


  • ....kendim bu gun ikinci doz astrezeca asisini oldum, esimde birinci pfizer asisini oldu,,kendim 6 hafta evvel ilk asiyi olmustum,asi oldum diye hic bir zaman tedbiri elden birakmadim,asi bir nevi koruyucudur,mysea arkadasin yazdigi gibi, viruse yakalanirsak,belki kolayca atlatibiirz, tabiki viruse yakalanmamak en guzel sey, ne varki bu lanet virus elle tutulur gozle gorulur bir sey degil,devletler vatandaslarina hem uyarida bulunuyorlar hemde calismiyanlara maddi destekler veriyorlar,.bir insan kanser olur sonucu bellidir, kanser kimseye bulasmaz,ama corona,delta variant cok hizli yayilan bulasan virus,,,,,tedbirimizi alalim, asi hakkinda orda burda soylenenlere ve yazilanlara pek kulak asmiyalim.her hangi bir olayda binlerce teoriler ortaya atilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum