Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrdly, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @crazycells Sayın Ali Cihan bey ceac'tan yaptığımız status checklerde last updated tarihi bazı günler değişmezken bazı günler değişmiş oluyor. Ap sürecinde maksimum ne kadar güncelleme olabilir böyle bir veri mevcut mu?🧐
    Bu güncellemelerin herhangi bir anlamı var mı bu konu hakkında bir fikriniz var mı?🤔

    bunun bir sonu yok, bu guncellemelere bence cok anlam yuklemeyin. Sadece konsolosluktan haber gelmesini beklemek yeterli...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semih-Uzun, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    Herkese merhabalar. Benim durumum biraz daha kompleks sizlerden. 2019 eylülünde internetten tanıştığım kız arkadaşımla ilk defa buluştum, evlenme kararı aldık, istanbula döndüm ve 2020 şubatından nişanlandık, döndü ve korona patladı 😃 3 mart 2020 de k1 vizesine başvurduk ve beklemeye başladık. Ben de bu arada İngiltere Başkonsolosluğunda görevliydim istifa ettim gidicem diye koronadan önce 😃 Kısacası kainat sanki beni bekliyordu :D:D:D . neyse uzun zaman bekledik şubatın 8inde yani neredeyse 1 yıl geçti ve görüşmeye çağırıldım. Bu arada 2019 da Amerikan vizesine başvurmuştum , idari soruşturma verilmişti sarı kağıt. Konsolosluktan çalıştığıma dair kağıdı görüşmede verdiğim için sanırım işe yaradı ki 2 hafta sonra verdiler vizeyi ( ıraka defalarca giriş çıkışım vardı=). velhasılı kelam , 8 şubatta yine idari soruşturma aldım , beyaz kağıdı verdiler yolladılar. nişanlımla ben de yıkıldık tabi. neredeyse 7 ay olacak hala en ufak bir değişiklik yok, sürekli kontrol ediyorum ve tarihlerde bile değişiklik yok. elçiliğe mail attım dosya bizde de değil maalesef beklemeniz gerekiyor dedi. Ayrıca bu 5535 adlı mail geldi 15 yıllık giriş çıkışlar, aile bireyleri vs gibi bilgileri soruşturan nitelikte, onu da doldurup gönderdim aynı gün. Verilen beyaz kağıtta en az 6 ay süreceği fakat maksimum süre için hiç bir bilgi yok. Ne yapacağımı bilmiyorum beklemekten başka. Bilgisi veya deneyimi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. 🙂

    Maalesef bunun bilinen bir maksimum suresi yok, 1 yil bile surebilir... Konsoloslugun dedigi gibi su an dosya NVC'de ve maalesef surece disardan etki edebilmek mumkun degil.


  • Merhaba @crazycells , @gucarslan , @Muhtaradana bugün itibariyle AP sürecimin sona erdiğine dair maili aldım. Pasaportumu ve PTT kaydını göndermemi istiyorlar. Pasaport ve PTT kaydı ile birlikte örneğin görüşme esnasında verdikleri AP kağıdını ve bana gönderdikleri mailin çıktısını da göndermeli miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera gözleriniz aydın, tebrik ederim. hayırlı olsun..
    eğer mailde yazıyorsa gönderin lütfen.

    tekrardan gözleriniz aydın, çok güzel haber.


  • @Atmosfera hayırlı olsun, şansınıza çok da uzun sürmemiş. Darısı diğer bekleyen arkadaşlara...


  • @crazycells çok teşekkür ederiz. DS-5535 sadece benim adıma geldi. Eşimle ilgili kısım sadece ismi soyismi doğum tarihi oda relatives olan kısımdı.


  • Arkadaşlar herkese selam, bu DS-5535 forumu ne zaman gönderiliyor yaklaşık 1 hafta oldu fakat forum bana gelmedi, forum gelmeden de süreç işliyor mu böyle bir tecrübe var mı acaba ? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dolcepts merhaba. lütfen [email protected] adresine, konuyu açıklayan bir mail gönderin.
    çoktan size DS5535 evrağı gelmiş olmalıydı. kontrol etmenizde fayda var..


  • @gucarslan Açıklayan bir mail gönderdim teşekkür ederim. Bakalım cevap ne gelecek.

  • ⭐⭐⭐

    @Atmosfera Tebrikler, hayırlı olsun! Yeni hayatında bol şans 🙂


  • 1 Eylül günü gönderdiğim pasaportum, PTT kargo takip sisteminde 3 Eylül 2:30 gibi konsolosluğa ulaşmış olarak gözüküyor ancak ne PTT'den ne de konsolosluktan bilgi mesajı ya da maili geldi. Sanırım göçmen kısmına henüz ulaşmamıştır ondan dolayı konsolosluktan bilgi maili gelmedi diye tahmin ediyorum. Ek olarak IV unit dikkatine yazısını ise adres kısmına ekstra olarak parantez içerisinde elle yazdım. Pazartesi günü konsolosluk kapalı salı günü bilgi maili gelmezse çarşamba günü mail atmayı düşünüyorum.


  • @Sono teşekkürler, sen tam konsolosluktan çıkarken, ben ise girerken farkedip bana seslendin çok kısada olsa selamlaşma fırsatımız oldu 🙂 vizen hayırlı olsun tebrikler yeniden 🙂


  • Merhaba @Atmosfera,
    Bana verilen belgede AP olmamak ile birlikte sağlık raporumun eksik olduğu için visa refused durumundayım. Sağlık raporu konsolosluk ile paylaşılalı 1 ay oldu ama konsolosluktan bir dönüş olmadı. E-mail atacağınız adresi paylaşabilir misiniz?


  • @Mehmet858 merhaba mail adresi [email protected]

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    Merhaba @crazycells , @gucarslan , @Muhtaradana bugün itibariyle AP sürecimin sona erdiğine dair maili aldım. Pasaportumu ve PTT kaydını göndermemi istiyorlar. Pasaport ve PTT kaydı ile birlikte örneğin görüşme esnasında verdikleri AP kağıdını ve bana gönderdikleri mailin çıktısını da göndermeli miyim?

    Gozunuz aydin, evet gonderin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asyacceren, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @crazycells çok teşekkür ederiz. DS-5535 sadece benim adıma geldi. Eşimle ilgili kısım sadece ismi soyismi doğum tarihi oda relatives olan kısımdı.

    bu durumda sizin isminizin idari isleme takilmis olma ihtimali daha yuksek. Bol sabirli beklemeler dilerim, zaten yapmaniz gerekeni yapmissiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dolcepts, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    Arkadaşlar herkese selam, bu DS-5535 forumu ne zaman gönderiliyor yaklaşık 1 hafta oldu fakat forum bana gelmedi, forum gelmeden de süreç işliyor mu böyle bir tecrübe var mı acaba ? Teşekkürler.

    herkesin doldurmasi gerekmiyor. Size email gelmediyse bu formu doldurmaniz gerekmiyor demektir, ama emin olmak icin sayin @gucarslan 'in dedigi gibi email gonderin. 👍


  • @Atmosfera bilgi için teşekkürler. Pazar günü e-mail gönderdim ve bu sabah posta elimize ulaşmadı diye dönüş yaptılar. 1 saat sonrasında da posta elimize ulaştı diye ikinci e-mail geldi. ceac sisteminde dosya last update güncellemesi yapılmış ama hala vize durumu "refused" olarak yer almakta. İkinci e-mail da incelemeler ardından tüm belgeler tamam ise vizeniz basılacak, eğer eksik ise pasaportunuz PTT ile tarafınıza iletilecektir diye de eklemişler.


  • 20 Ağustos günü olan mülakatımız AP yani idari işlem ile sonuçlanmıştı. 24 Ağustos günü "pending for missing documents" başlığı ile gelen bir emailde pasaportlarımızın istendiği yazıyordu. Bu haberi çok olumlu karşıladım ama sonrasında hiç bir bildirim yapılmadan geçen 2 hafta her ne kadar çok uzun bir süre olmasa da benim için geçirmesi oldukça zor bir zaman oldu. Her neyse iki haftanın sonunda vizemizin basıldığını öğrendik ve şimdi çok mutluyuz.

    İdari işlemin esas sebebi mülakatta veya sonrasında bize belirtilmedi. Ama bazı durumlarda siz bunun niçin olduğunu anlayabilirsiniz. Benim durumum çok muhtemelen arşiv kayıtlı adli sicil kaydımın oluşuydu. 2007 yılında girdiğim bir kavga sebebiyle basit yaralama suçundan hüküm giydim ve neticesinde de sadece para cezası ödedim. Bu olayın mahkeme kayıtlarını ve tercümelerini hem KCC'ye göndermiş hem de mülakat günü elden teslim etmiştim.-ARKADAŞLAR BURASI ÇOK ÖNEMLİ- Buna rağmen mülakat günü benden hüküm giydiğim ceza maddelerinin açıklamalarını ve tercümelerini de istediler. Bu belgenin talep edildiğini daha önce yazılı olarak hiç bir yerde görmemiştim. Ama önceki mülakat deneyimlerinde istendiğini duydum o da benden 15 gün önce mülakata giren bir beyfendi sayesinde oldu(umarım kendisi de yakın zamanda vizesine kavuşacak). Önceden yanımda getirdiğim ve görüşmede teslim ettiğim bu ekstra belge çok muhtemelen benim sabıka kaydı sebebiyle düştüğüm idari işlemin kısa bir sürede sonuçlanmasını sağladı. İleriki yıllarda talihli olacak arkadaşlardan arşiv kaydı olanlar illa çıkacaktır. Mahkeme kayıtlarının yanı sıra hüküm giydiğiniz ceza maddelerini https://www.mevzuat.gov.tr/ adresinden derleyip bu belgeyi kendiniz de oluşturabilirsiniz. Veya bir avukattan bu konuda yardım talep edebilirsiniz. Sonra geriye kalan tek işlem bunu bir yeminli tercümana tercüme ettirmek olacak. Bu belgeyi istenmemiş olsa dahi mülakatta yanınızda bulundurun. İstenebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fethi-Çağlar, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    20 Ağustos günü olan mülakatımız AP yani idari işlem ile sonuçlanmıştı. 24 Ağustos günü "pending for missing documents" başlığı ile gelen bir emailde pasaportlarımızın istendiği yazıyordu. Bu haberi çok olumlu karşıladım ama sonrasında hiç bir bildirim yapılmadan geçen 2 hafta her ne kadar çok uzun bir süre olmasa da benim için geçirmesi oldukça zor bir zaman oldu. Her neyse iki haftanın sonunda vizemizin basıldığını öğrendik ve şimdi çok mutluyuz.

    İdari işlemin esas sebebi mülakatta veya sonrasında bize belirtilmedi. Ama bazı durumlarda siz bunun niçin olduğunu anlayabilirsiniz. Benim durumum çok muhtemelen arşiv kayıtlı adli sicil kaydımın oluşuydu. 2007 yılında girdiğim bir kavga sebebiyle basit yaralama suçundan hüküm giydim ve neticesinde de sadece para cezası ödedim. Bu olayın mahkeme kayıtlarını ve tercümelerini hem KCC'ye göndermiş hem de mülakat günü elden teslim etmiştim.-ARKADAŞLAR BURASI ÇOK ÖNEMLİ- Buna rağmen mülakat günü benden hüküm giydiğim ceza maddelerinin açıklamalarını ve tercümelerini de istediler. Bu belgenin talep edildiğini daha önce yazılı olarak hiç bir yerde görmemiştim. Ama önceki mülakat deneyimlerinde istendiğini duydum o da benden 15 gün önce mülakata giren bir beyfendi sayesinde oldu(umarım kendisi de yakın zamanda vizesine kavuşacak). Önceden yanımda getirdiğim ve görüşmede teslim ettiğim bu ekstra belge çok muhtemelen benim sabıka kaydı sebebiyle düştüğüm idari işlemin kısa bir sürede sonuçlanmasını sağladı. İleriki yıllarda talihli olacak arkadaşlardan arşiv kaydı olanlar illa çıkacaktır. Mahkeme kayıtlarının yanı sıra hüküm giydiğiniz ceza maddelerini https://www.mevzuat.gov.tr/ adresinden derleyip bu belgeyi kendiniz de oluşturabilirsiniz. Veya bir avukattan bu konuda yardım talep edebilirsiniz. Sonra geriye kalan tek işlem bunu bir yeminli tercümana tercüme ettirmek olacak. Bu belgeyi istenmemiş olsa dahi mülakatta yanınızda bulundurun. İstenebilir.

    gozunuz aydin. Vizeniz hayirli olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum