[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@Burhan-evin Müracaat tarihi değil o. 2020'de başvurup 2022 talihlisi oldum. Talihli olduktan sonra formu doldurup gönderdiğimiz tarihi yazıyoruz. Gelişme oldukça imzamı güncelleyeceğim.
-
Merhabalar herkese kılavuz yayinlandimi ve başvuru için şimdi mi ekimdemi yapacağım
-
@BEDİRHAN-FERMANOGLU 15 - 20 eylül arasında bekliyoruz ekim - kasım aylarında olur ama tam tarihler kılavuzda olacak
-
@ayvalik10 abi cevapladigin icin sagol ben başvuruya yigit mi ? yazıyım yıgıt mı ? yazıyım
-
Bu ileti silindi! -
@markus ilk ingilizce yigit daha sonra türkçe ismini yiğit yazacaksın
-
@markus, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@ayvalik10 abi cevapladigin icin sagol ben başvuruya yigit mi ? yazıyım yıgıt mı ? yazıyım
ingilizce olarak
yigitveyaYIGITolarak yazmaniz lazim. -
Formu dolduruken klavyenizi İngilizce yapmanızı tavsiye derim.
Bunun için aşağıda screenshot'ta görüldüğü gibi "win tuşu + boşluk tuşu" kombinasyonu ile kolayca klavye değiştirbilirsiniz.
Win tuşuna basılı tutun, sonrasında space tuşuna her basışınızda klavye değişecektir.
-
@crazycells selam çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Bende 50 yasında başvuru yapmak istiyorum. Bizden geçti de Çocukların geleceği ve yoğun baskılarından dolayı.
Diploma bilgisine hakkında birşey soracaktım. Şu an açıköğretim de okuyorum. 1 yıla biter herhalde. Ama ben şimdi lise mezunu mu yoksa ( Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi ) olarak mı yazmam gerekiyor. Yani açık öğretim yada yaşımın 50 olması öğrencilik durumuma herhangi bir etkisi varmı. -
@kugutex, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells selam çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Bende 50 yasında başvuru yapmak istiyorum. Bizden geçti de Çocukların geleceği ve yoğun baskılarından dolayı.
Diploma bilgisine hakkında birşey soracaktım. Şu an açıköğretim de okuyorum. 1 yıla biter herhalde. Ama ben şimdi lise mezunu mu yoksa ( Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi ) olarak mı yazmam gerekiyor. Yani açık öğretim yada yaşımın 50 olması öğrencilik durumuma herhangi bir etkisi varmı.Bol sanslar.
Cekilisten secilme sirasinda bu dediklerinizin etkisi olmaz. Ikisini de yazabilirsiniz, ikisi de sizin durumunuz icin yanlis olmaz.
some university coursesolarak isaretleyebilirsiniz. -
Turkiye de askerligimi yapmadan yani henuz 20 yasina gelmeden GC ile gocmenlik yapabilir miyim US deyken 20 yasina girersem Turkiye ye donup askerlik yapmak zorunda miyiz
edit: ilgili baglantiyi buldum
link -
@greenHasanHuseyin, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Turkiye de askerligimi yapmadan yani henuz 20 yasina gelmeden GC ile gocmenlik yapabilir miyim US deyken 20 yasina girersem Turkiye ye donup askerlik yapmak zorunda miyiz
edit: ilgili baglantiyi buldum
linkABD'de gocmen olarak yasiyorsaniz dovizli askerlik ile askerlik gorevini tamamlayabilirsiniz.
-
1- merhaba önemli bir sorum olacak, ben önlisans (2 yıllık) üniversite mezunuyum, ancak green card başvuruları başlamadan hemen önce bu bölümümü 4 senelik lisans eğitimine tamamlayacağım, ben diyorum ki formu doldururken üniversite mezunuyum yazsam yani okuyor yazmasam (sonuçta diplomamın aslı bende olacak), sonra eğer kazanırsam mülakata gitmeden önce de eğitimimi iptal edip kaydımı silsem ve 2 yıllık diplomam ile gitsem oraya sizce bir sorun olur mu ?
-
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
1- merhaba önemli bir sorum olacak, ben önlisans (2 yıllık) üniversite mezunuyum, ancak green card başvuruları başlamadan hemen önce bu bölümümü 4 senelik lisans eğitimine tamamlayacağım, ben diyorum ki formu doldururken üniversite mezunuyum yazsam yani okuyor yazmasam (sonuçta diplomamın aslı bende olacak), sonra eğer kazanırsam mülakata gitmeden önce de eğitimimi iptal edip kaydımı silsem ve 2 yıllık diplomam ile gitsem oraya sizce bir sorun olur mu ?
Çekilişe katılmak için lise mezunu olmak yeterli.
Her zaman doğru bilgi verin. Başvururken de kazandıktan sonra sürecisinizi yürütürken de vizenizi alıp ABD'ye yerleştikten sonra oradaki yaşamınız boyunca da. Bunu prensip haline getirirseniz başınız hiç bir zaman ağrımaz. -
@smartcells hayır ben lise mezunu yeterliliğinin olduğunu biliyorum ancak üniversite mezunu olarak girmek istiyorum, ve bu yöntemi denemenin bir zararının olup olmadığını merak ediyorum ?
-
@Serhat-Okcu, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@smartcells hayır ben lise mezunu yeterliliğinin olduğunu biliyorum ancak üniversite mezunu olarak girmek istiyorum, ve bu yöntemi denemenin bir zararının olup olmadığını merak ediyorum ?
Kazansanız bile çekilişe katıldığınız andaki mezuniyetinizle ilgili gerçek dışı beyan verdiğiniz için mülakat sırasında RED alabilirsiniz.
Ayrıca çekilişe üniversite mezunu olarak girmenin elstra bir avantajı yok. -
@smartcells mülakat sırasında önceden öğrenci olunduğu nasıl anlaşılabilir ki ? sonuç itibariyle okulumla ilişkimi kesicem, yani böyle bir sistemleri mi var görüyorlar mı ?
-
@smartcells mülakat sırasında önceden öğrenci olunduğu nasıl anlaşılabilir ki ? sonuç itibariyle okulumla ilişkimi kesicem, yani böyle bir sistemleri mi var görüyorlar mı ?
Mülakata gittiğinde diplomanı götüreceksin. Diploman tarihi başvuru tarihinden sonrasına ait olacağı için "başvuruken diplomam vardı" yalanın ortaya çıkacak. Gerçek dışı bilgiyle, kendini sahip olmadığın bir diplomaya sahipmiş gibi göstererek başvuru yapmak istemendeki ısrarın neden?
-
Ogrenci olarak belirtebilirsiniz, zaten egitim sartini sagladiginiz icin ne yazacaginiz cok onemli olmuyor.
Formlari doldururken statunuz ne ise o sekilde doldurmaniz en dogrusu olur.
ogrenci olarak isaretleseniz de mulakata universite mezunu olarak gidebilirsiniz, dert degil.
-
Merhabalar degerli ablalarim abilerim. GC cekilisine basvuracagim insallah. Kardesime de GC alip beraber Amerikaya gitmek istiyorum fakat dv2024'e ben basvurabilmeme ragmen kardesim liseli oldugundan dolayi basvuramiyor. Basvuru sirasinda veya GC kazandiktan sonra kardesime de GC alma ihtimalimiz var mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum