Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar
    Kiz arkadasim ve ben kisa dogru evlenmeyi planliyoruz.

    Ben onumuzdeki yaz ayi icin ucak bileti aldim ve 2 hafta ziyaret etmek istiyorum.
    Soracagim sorular
    1-) CR1 basvuru surecindeyken esimi ziyaret edebilme sansim var mi? varsa bu vize turist vizesi mi olmali yoksa farkli bir vizeye mi basvurmam gerekiyor? Eger vize alamiyorsam cr1 dan once basvurup turist vizesi ile (ornegin 10 yillik) ziyaret edebiliyor muyum?

    2-)Genel olarak CR1 vizesi asamalarini ve ne kadar surdugu ile ilgili tecrubeleri olan arkadaslarimiz yardimci olabilir mi?

    3-) CR1 yerine yazin direkt olarak K1 vizesi ile Amerika'da evlenip islemlere ordan devam edersem ulkeye giris yaptigim anda calisma iznim oluyor mu?

    4-) Herhangi bir tavsiyeleriniz var mi?

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Eger kapidaki CBP gorevlileri gocmenlik surecinde oldugunuzu farkederlerse sizi geri gonderebilirler. Ama eger farketmezlerse ABD'ye giris yapabilirsiniz, ama evli iken giris yapacaginiz icin turist vizesiyla AOS yapmamanizi tavsiye ederim.


  • @MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf Şu sayfanın altındaki formu kendi bilgilerinizle doldurusanız "süreci geçti dosyamın, ne oluyor?" demiş olacaksınız. 🙂

    Merhabalar @hulyaek
    Dosyamız Potomac SC'deymiş. Ben yine de bugün submit a case inquiry bilgilerini doldurdum, gönderdim 🙂
    17 Eylül'e kadar yanıt bekleyin cevabı geldi. Bakalım ne olacak? 🌼

    @MYusuf Bizim de Potomac'e transfer olmus. Yaklasik 1 ay kadar once e-request formu doldurdum halen cevap yok. 14 Agustos'a kadar cevap bekleyin diye email almistim. USCIS buradaki devlet dairelerinden beter.


  • @uogzh merhaba,
    ozellikle 1 ve 2 numarali sorunuzu cevapladim:

    1. CR-1 surecindeyken turist vizesi B1/B2 ile Amerikayi ziyaret edebilirsiniz yasal olarak. Ancak, oncesinde soylendigi gibi bu, sinir polisinin insiyatifindedir. Eger gidecekseniz, donus bileti, Turkiye'de is/ okulla ilgili belgeler goturmenizi tavsiye ederim sinirda sorun cikma ihtimalini minimuma indirmek icin. Bircok kisi, bu surecte girmemeyi tercih ediyor ABD'ye ancak yabanci forumlarda giris cikis yapip sorun yasamayanlar da gordum. Yani bu, sizin karariniza bagli.
    2. CR-1/ IR-1 sureciyle ilgili cok faydali olan su linke goz atabilirsiniz: https://www.boundless.com/immigration-resources/guides/us-family-spouse-citizen-abroad/

  • @t34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf Şu sayfanın altındaki formu kendi bilgilerinizle doldurusanız "süreci geçti dosyamın, ne oluyor?" demiş olacaksınız. 🙂

    Merhabalar @hulyaek
    Dosyamız Potomac SC'deymiş. Ben yine de bugün submit a case inquiry bilgilerini doldurdum, gönderdim 🙂
    17 Eylül'e kadar yanıt bekleyin cevabı geldi. Bakalım ne olacak? 🌼

    @MYusuf Bizim de Potomac'e transfer olmus. Yaklasik 1 ay kadar once e-request formu doldurdum halen cevap yok. 14 Agustos'a kadar cevap bekleyin diye email almistim. USCIS buradaki devlet dairelerinden beter.

    Bize 17 Eylül'e kadar bekleyin diye bildirim geldi. 17 Eylül'den sonra cevap gelmezse tekrar '' submit a case inquiry '' yaparız.


  • CR-1 surecinde Temmuz'da NVC'de yollanan dosyalardan DQ olanlar var mi acaba?


  • @labelle @drserdar DQ aldiniz mi?


  • Arkadaslar cevaplariniz icin coook tesekkur ederim. Vize icin basvurumu yapip bekleyecem artik. Olmazsa ucak biletini aciga alip cr1 onaylaninca kullanirim. Cok tesekkur ederim tekrardan


  • @yonca_2020 Merhaba, hayır henüz almadık. Haziran 7 de submit yapmıştık, Temmuz sonunda ek belge istendi NVC den ve aynı gün gönderdik ancak henüz bir gelişme yok. Siz Temmuz da mı submit yapmıştınız? Ek belge gönderiminden sonra işlemler nasıl devam ediyor ne kadar sürede DQ geliyor bilmiyorum ama bu kadar uzun süreceğini tahmin etmemiştim. Siz de eğer dosyanız NVCde ise ve submit yaptıysanız dosyanızın incelenmeye başlandığını "https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html" bu siteden takip ederek öğrenebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @labelle ek belge isteyince 60 gunluk sure sifirdan basliyor diye okudum bir cok yerde ama bilemiyorum. Suan 23 Haziran da submit olanlara gelmisler. Ben Agustos 10 da yollamistim evraklari. Bakalim beklemedeyiz.


  • @yonca_2020 inşallah yakın zamanda sonuç alırız. Resmi sitelerde mi okudunuz nerede gördünüz acaba, ben araştırdım da birşeye rastlayamadım. Umarım 60 gün sürmez ya, gün sayar hâle geldik artık bitmek bilmedi bi türlü süreç😕


  • @crazycells merhaba, nvc ye ek evrak gönderdikten sonra süreç yeniden mi başlıyor? Genellikle forumda ek evrak yükleyenler 1 ay sonunda DQ almışlar, bu konuda bilginiz var mı?


  • @labelle FB da takip ettigim bir grupta Haziran da basvuran biri Temmuz'da ek evrak gondermis. Yeni DQ olmus. Belkide 30-60 gun arasidir. Malasef cok istikrarli degil NVC yani biraz sans ile alakali sanirim.


  • Merhaba herkese. Ben 1 Temmuzda ceac da tüm evrakları submit etmiştim. Joint sponsor ve eşi beraber tax file yaptığından eşini de household member olarak ekleyip bir de I-864A doldurmuştuk. O gün W2 formunu sorduğumda tax return belgesinin içinde hepsi demişti ancak sanırım bunu görmediler. 31 Ağustos’ta ek evrak istediler. Mesajlar da şu şekilde:

    1. This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted.

    2. Please submit (joint sponsor’s) Evidence of Income.

    3. Please submit (eşinin) Evidence of Income.

    Toplam gelirleri minimum income un çok çok üzerinde. İlk mesajı bu yüzden anlayamadım. Ama 2. ve 3. Mesajda W2 formlarını ya da pay stubs vs leri görmediklerini anladım. Bu yüzden joint sponsorun pay stubsını ve eşinin w2 sunu Evidence of Income olarak yeniden yükledik.

    Benim sorum,

    -Ek dökümanda süreç kesin olarak başa mı sarıyor bazılarından birkaç hafta sürüyor diye duyuyorum bazıları da forumda başa sarıyor demiş?
    -Forumdan Başak hanım W2 yanında Form 1099 u da yüklemeniz gerekiyor dedi. Form 1099 kesin olarak gerekli bir şey mi? Eğer öyle ise yeni submit ettim, hemen ardına onu da isteyeyim sponsordan. Yok eğer W2 ve pay stubs yeterli ise onu yüklemeyeyim boş yere.


  • Crazycell bu konuda büyük ihtimal en kesin bilgiye sahiptir ama yakın zamanda vizesini aldıktan sonra giriş yapıp green card fee (220 dolar) ödeme yapan arkadaşlarda vardır. Arkadaslar 220 dolar green card ücretini ödemek için A-Number and DOS Case ID gerekli diyor. A-Number and DOS Case ID bunları nasıl bulacağım eşimin green card ücretini ödemek için. İyice kafam karıştı. Pasaporta bastıkları immigrant vizedemi yazıyor acaba bu bilgiler A-Number and DOS Case ID? Vizenin üzerinde IV Case Number var birde Registration Number var. Bunlar mı acaba?


  • @bonjour fee ödemesi için Uscis in aşağıdaki sayfasını ve forum un aşağıdaki konusunu inceleyebilrisiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/2?page=1


  • @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Crazycell bu konuda büyük ihtimal en kesin bilgiye sahiptir ama yakın zamanda vizesini aldıktan sonra giriş yapıp green card fee (220 dolar) ödeme yapan arkadaşlarda vardır. Arkadaslar 220 dolar green card ücretini ödemek için A-Number and DOS Case ID gerekli diyor. A-Number and DOS Case ID bunları nasıl bulacağım eşimin green card ücretini ödemek için. İyice kafam karıştı. Pasaporta bastıkları immigrant vizedemi yazıyor acaba bu bilgiler A-Number and DOS Case ID? Vizenin üzerinde IV Case Number var birde Registration Number var. Bunlar mı acaba?

    Vizeninizn üzerinde A ile başlayan 9 rakamla devam eden numara A-Number ınız. ( Eğer 9 dan daha azsa en başa dokuza tamamlayacak kadar 0 eklemeniz gerekli)

    You can also find your A-Number and DOS Case ID on the visa stamp (also called a visa foil) in your passport, as shown in the picture below.

    Your A-Number is identified as the Registration Number on your visa stamp. If your A-Number is fewer than 9 digits, insert a zero after the “A” and before the first digit to create a 9-digit number. For example, “A12345678” would become “A012345678.”
    Your DOS Case ID is identified as the IV Case Number on your visa stamp. However, please note the IV Case Number has two additional numbers at the end, such as 01 or 02. When entering the IV Case Number as the DOS Case ID, do not include the last two numbers. For example, if your IV Case Number is “ABC1234567801,” you would enter your DOS Case ID as “ABC12345678” (do not include the “01”).


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @labelle, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells merhaba, nvc ye ek evrak gönderdikten sonra süreç yeniden mi başlıyor? Genellikle forumda ek evrak yükleyenler 1 ay sonunda DQ almışlar, bu konuda bilginiz var mı?

    Surec yeniden basliyor derken ne demek istediginizi tam anlayamadim.

    Eksik evraki yukleyin, NVC ilk firsatta dosyanizi DQ haline getirecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba herkese. Ben 1 Temmuzda ceac da tüm evrakları submit etmiştim. Joint sponsor ve eşi beraber tax file yaptığından eşini de household member olarak ekleyip bir de I-864A doldurmuştuk. O gün W2 formunu sorduğumda tax return belgesinin içinde hepsi demişti ancak sanırım bunu görmediler. 31 Ağustos’ta ek evrak istediler. Mesajlar da şu şekilde:

    1. This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted.

    2. Please submit (joint sponsor’s) Evidence of Income.

    3. Please submit (eşinin) Evidence of Income.

    Toplam gelirleri minimum income un çok çok üzerinde. İlk mesajı bu yüzden anlayamadım. Ama 2. ve 3. Mesajda W2 formlarını ya da pay stubs vs leri görmediklerini anladım. Bu yüzden joint sponsorun pay stubsını ve eşinin w2 sunu Evidence of Income olarak yeniden yükledik.

    Benim sorum,

    -Ek dökümanda süreç kesin olarak başa mı sarıyor bazılarından birkaç hafta sürüyor diye duyuyorum bazıları da forumda başa sarıyor demiş?
    -Forumdan Başak hanım W2 yanında Form 1099 u da yüklemeniz gerekiyor dedi. Form 1099 kesin olarak gerekli bir şey mi? Eğer öyle ise yeni submit ettim, hemen ardına onu da isteyeyim sponsordan. Yok eğer W2 ve pay stubs yeterli ise onu yüklemeyeyim boş yere.

    NVC asamasinda fazla belge goz cikarmaz felsefesiyle ilerlemek iyi olur 🙂

    Fakat eger W2'deki miktarlar tek basina yeterliyse ek belgeye gerek olmamali diye dusunuyorum.

    Normalde DQ icin ilk beklediginiz kadar beklemiyordunuz, fakat pandemi surecinde dosyalar NVC'de birikiyor maalesef... O nedenle NVC'nin dosyalari hizli islemesini beklemeyin bence.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum