[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@Kryptonite, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
DV çekilişi doğulan yer üzerinden coğrafi çeşitliliği sağlamak amacıyla düzenlenen bir göçmen vize çeşidini vermek üzere yapılıyor. Yani eligibility'yi doğduğunuz yer üzerinden talep edbiliyorsunuz.
Bunun dışında eş veya anne/baba'nın doğduğu yer üzerinden de talep edilebilir ama bu taleplerin olabilmesi için sizin doğum yerinizin eligible olmaması şartı var.Eğer doğduğunuz yer üzerinden değil de vatandaşı olduğunuz yer üzerinden elgibility talep edip kazandıysanız skıntı yaşayabilirsiniz. Yani Almanya doğumu olan biri Alman vatandaşı olmasa bile Türk vatandaşı olduğu için Türkiye kontejanından başvuru yapamaz.
Kıbrıs konusu nasıldır bilmiyorum. Burası Türkiye toprağı mı kabul ediliyor yoksa başvuru sırasında CYPRUS mu seçmek gerekiyordu bilmiyorum.Şimdi DS260 formumu gözden geçirdim de, bilgileri şu şekilde girmişim:

Bahsettiğim bu değil. kazandığınızı öğrendiğiniz ESC çıktısını soruyorum. İlk başvuru sırasındaki beyanınız. Çünkü kazanıp kazanmayacağınızı bu ilk başvurudaki beyanınız belirliyor. Buradaki konu sahip olduğunuz vatandaşlık veya pasaportla ilgili değil.
Mesela aşağıdaki benim eşimin kazandı belgesi. Kendisi 20 yıldır Türk vatandaşı olduğu halde türkiye kontejanından (eligibility) başvuramıyoruz çünkü Rusya doğumlu.

İlk başvuruda ise böyle görünüyor.
-

Kıbrıs doğumlu biri eligibility olarak Türkiye seçebiliyor mu BİLMİYORUM. Daha önce bu şekilde kazanmış ve vizesini almış biri yardımcı olabilir. Çünkü Kıbrıs konusu biraz karışık.
-

Kıbrıs doğumlu biri eligibility olarak Türkiye seçebiliyor mu BİLMİYORUM. Daha önce bu şekilde kazanmış ve vizesini almış biri yardımcı olabilir. Çünkü Kıbrıs konusu biraz karışık.
Sizi çok iyi anladım. Şu an kendimden şu şekilde tereddüt ediyorum, çekiliş başvurusunda doğum ili olarak LEFKOSE yazdığıma adım gibi eminim ama o dropdown listede ülke olarak TURKEY mi yoksa CYPRUS mu seçtim hatırlamıyorum. NORTHERN CYPRUS çıksa seçerdim, çıkmıyor ki :) Şu olayın dezavantajını her yerde çekiyorum ya... :) Bakalım ne olacak.
-
Sn.@smartcells merhaba.GERMANY yazıyor.Çünkü eşimin doğduğu yer Almanya.
3 yaşında ailece Türkiye ye dönüş.Ama sadece TC vatandaşı..
Ben de başvuru yaparken uygunluk ülkesi doğduğu ülkedir yazıyordu.Ona göre başvuru yaptm. Belki atlamış olabilirim.Eşinin doğduğu yer seçilebiliyormuydu?hatırlamıyorum. -
@AYSY33, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Sn.@smartcells merhaba.GERMANY yazıyor.Çünkü eşimin doğduğu yer Almanya.
3 yaşında ailece Türkiye ye dönüş.Ama sadece TC vatandaşı..
Ben de başvuru yaparken uygunluk ülkesi doğduğu ülkedir yazıyordu.Ona göre başvuru yaptm. Belki atlamış olabilirim.Eşinin doğduğu yer seçilebiliyormuydu?hatırlamıyorum.Kazanan kim? Siz misiniz yoksa eşiniz mi? Kazanan hangi ülkede doğmuş ve hangi ülke kontenjanından kazanmış?
-
@smartcells Kazanan eşim Germany doğumlu ve Germany kontenjanından..
-
@Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@smartcells Kazanan eşim Germany doğumlu ve Germany kontenjanından..
O zaman sizin durumda hiç bir sıkıntı yok. Zaten Ekim'de mülakata gireceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
Sizin kendinizin ise Türkiye doğumlu olarak Türkiye dışında bir yer seçmeniz mümkün değil çünkü Türkiye doğumlular çekilişe katılabiliyor. Eşiniz veya anne/babanız doğumu üzerinden katılabilmeniz için doğduğunuz ülkenin katılamayan ülkelerden biri olması gerekiyor. Örneğin İngiltere doğumlu olsaydınız katılma hakkınız olmayacaktı fakat eşinizin doğduğu yer (ALMANYA) veya anne/babanızın doğduğu yer (TÜRKİYE) üzerinden birini seçerek başvurabilecektiniz.
-
Bu arada farkettim ki yanlış konu başlığında yazıyoruz. Özür dilerim.
DV2022 konusuna taşınabilir bunlar. -
@gucarslan çok teşekkür ederim Darısı başınıza emeklerinize sağlık 😊🇺🇸🗽
-
@fetihy teşekkür ederim darısı hayal eden herkese 🗽
-
@AYSY33 siz mayıs 2021 yılında kazandınız dimi sizin mülakatlar ekim ayında başlayacak burası mayıs 2020 kazandığını öğrenenler ondan sen taşımana gerek yok. @smartcells bu kişi yanlış yere yazmış daha mülakatları başlamadı doğum belgesi elinde yoksa doğum yerim almanya başlıklı linki inceleyin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1625/doğum-yerim-almanya?_=1630227326278 -
@smartcells Ben de Almanya'da doğdum ama Türkiye'de yaşıyorum ve Türk vatandaşıyım. Formda Türkiye Vatandaşı yazsa bile mülakat gelmedi. Bu durum gerçekten hem büyük üzüntü hem de büyük haksızlık şuan. Amerika'nın bu yanlışı yapmaması lazım. Diliyoruz vakit bitmeden doğrusu olacaktır.
-
@kratos hocam tebrikler. 2022 grubunda bu mulakat deneyimini okurken istemsizce nerde kopacak diye koltuğu tirnaklayarak okudum. Biraz zorlu olsa da almaniza sevindim 👍
-
Ağustos ayını bitirdik ve bence güzel geçti.
Şimdi Eylül ayı için ilk hafta var diye biliyoruz sanırım 30 kişi. Neden forumda hiç konuşulmuyor? Herkes telegramda olduğu için mı? Ben telegram a katılmadım sanki orda zaten konuşulduğu için buraya yazma gereği duymuyor bazı arkadaşlar gibi hissediyorum. Sağolsun bazı arkadaşlarımız yeni haberleri iletiyor ama burası sanki biraz ıssız kalmış. Mesela Eylül'de mülakata görecek biri var mı forumdan? Ya da yeni evrak talebi alan ya da yeni evrak onayı alan? Hem 2021 hem 2022 için soruyorum. Etkileşim azalıyor sanki😣 -
@Uğur-Bozdoğan bey vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans dilerim :)
-
@asyacceren inşallah en kısa sürede AP süreciniz tamamlanıp, müjdeli haberi sizden alacağız. :crossed_fingers:
-
@ahmetcpaos bey hayırlı olsun, çok şükür mutlu sonla bitti süreciniz. Yeni hayatınızda bol şans dilerim.
Darısı bekleyen diğer dostlarımızın başına inşallah.
-
Tebrikler, ablanızı kutluyorum; yeni hayatında bol şans diliyorum. İnşallah darısı sizin başınıza @gokayK bey :)
-
@berat Vizeniz hayırlı olsun Berat bey. Sabırlı bekleyişinizi mutlu sonla bitirmenizden ötürü tebrik ediyorum. Darısı diğer dostlarımızın başına inşallah :)
-
@Meco Hayırlı olsun, yeni hayatınızın sizlere bol mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini dilerim. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum