Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bugünkü mülakat deneyimimi paylaşayım;

    Sabah 7:00 uçağı ile Ankara’ya vardım. İlk işim Unganlardan zarfı alıp elçiliğe yürümek oldu. Saatimden erken vardığım için emanet alınır yazısı olan Cafe Paris (ya da benzeri bir isim) de mülakatımı bekledim. Saatim gelince eşyaları emanet edip elçiliğe geçtim. 1 su 1 çay ve emanet için 19₺ ödedim bu arada (dönüşte).

    Elçilik girişinde denildiği gibi form doldurtuluyor, elinize bir kağıt parçası (zehir testi (?)) sürülüyor ve güvenlikten geçiliyor. Elemanlar türk. İçeride pasaporta etiket yapıştırıp no veriyorlar sıradaki türk arkadaşlar.

    Oturup bekledim, ilk çağırılmam para içindi. Burada pasaportumu ve numara kağıdımı da aldı, ezberde tutmak gerekiyor. İkincisi evraklardı. Bu vezne arkada zor görünen bir yerde, ve bir basamak var. Evrakları tek tek teslim ettim, yeni ve eski nüfus ve sicil, lise ve üniversite diploması, banka, tapu, iş teklifi, Amerika adresi, sağlık raporu aldı benden. Yine türktü çalışan. Dönüşte o basamak yüzünden az kalsın düşüyordum. 🙂

    Son çağırılma ise mülakatın kendi. Bana forumda Asyalı kadın diye anlatılan konsolos denk geldi. Hello ve merhaba dedi hello diye cevap verdim ingilizce istediğim için. İngilizcem yeterince iyi olduğu için bunu tercih ettim. Sorduğu sorular ağırlıkla verdiğim evraklarda yazan şeylerdi, kontrol etmek için herhalde. Nasıl erken yaşta daire sahibi olduğumu sordu, dürüstçe aile yardımı olduğunu söyledim. Bu sorulardan sonra bekle biraz not alacağım dedi ve bir şeyler yazmaya başladı. Bunun ortasında da bir anda yüzündeki gülümseme ciddileşti. İçimden eyvah dedim. Sonra son bir soru sordu, hiç Amerika'da bulundun mu, cevabım hayır. Sanırım turist vizesine ret yediğim için sordu bunu. Sonra da pasaportumu dosyaya koydu, içimden dedim oldu bu iş, ve beklenen Congratulations lafını duydum. Gerçekten o ana kadar bin türlü şüphe vardı aklımda. Birkaç kere teşekkür edip ayrıldım. Şu anda havalimanında uçağımı bekliyorum.

    Birikim 5000€ + 3000$ + 4000₺ + iş teklifi + tapu ve eksper raporu gösterdim. İş teklifi Chicago'da (pahalı) ama sorun olmadı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik tebrikler 🙂
    abd'deki yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    bol şans 🤞🏻


  • @isik Yeni hayatınızda başarılar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @dolcepts çok geçmiş olsun


  • @isik Hocam geçmiş olsun, bundan sonra her şey gönlünüzce olur hayırlısıyla...

  • ⭐⭐⭐

    @isik tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @akurtlar Merhabalar öncelikle her şey gönlünüzce olsun başarılar dilerim benim merak ettiğim banka konusunda ailenizin destek olduğunu söylemişsiniz bunun için aile sponsorluğu formu gibi bir şeyler mi doldurmuştunuz DS-260'da yoksa ailenizden belli miktar parayı alıp direkt kendi hesabınızda mı gösterdiniz ?


  • @crazycells @fetihy @gucarslan @Sono Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum 🙏


  • @ggulduk Öncelikle teşekkür ederim. Aile sponsorluğuyla alakalı hiç bir form doldurmadım. Direk parayı kendi hesabımda gösterdim, yarısını 6 ay önce diğer yarısını mülakat tarihimden 10 gün önce hesabımda gösterdim.


  • @akurtlar Anladım teşekkür ederim cevabınız için sizin üzerinizden diğer arkadaşlara da sormak istiyorum detaylı bir şekilde inceliyorlar mı acaba ne kadar süre önce hesaba geçmiş kimden geçmiş ne kadardır hesapta duruyor para vs diye?


  • @isik Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. 🙏


  • Arkadaşlar merhaba. Yarın mülakata gireceğim.Bir tanıdıktan iş teklifi almak istedim. Ekteki ekran görüntüsündeki gibi mailleştik. Mülakatta olumlu etki etmesi için yeterlimidir ?
    İş teklifinin olması gerektiği gibi ücret vs belirtilmiyor. Ancak kabul edilebilir birşey mi ?
    Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Mail İçeriği


  • Mülakat Deneyimi

    -Unganlar - Sağlık Raporu-
    24 Ağustos 11:20 Randevumuz vardı ancak biz aynı sabah yola çıkıp biraz erken vardık Ankara’ya. Unganlar ve Düzen Lab. bulunduğu bina tam anlamıyla ana caddeye bağlanan bir yan yol üzerinde olduğundan ve önüne park etmek hem yasak hem de çekilme vs. durumları olacağından 20-30m ileride sağdaki otoparkı deneyelim dedik ancak doluydu. Bu yüzden ileriden bir tur daha atıp, kuğulu parkın diğer tarafında Tunalı Hilmi Cad. girişinde sağ ara sokakta bulunan otoparka bıraktık aracımızı. Saat erken olduğundan boştu ve anahtar bırakmadık. 2 dakikalık bir yürüyüş sonrası yeniden Unganların önündeydik. Sağdaki asansör ile 4. Kata çıkıp giriş yaptık. Bankoda görevli iki bayan, bizi bekliyormuşçasına ayağa kalkarak soyadımızla hitap edip buyur ettiler 🙂 Saatin daha 10:10 olmasından tedirgindik ama biz daha erken demeye kalmadan hemen Pasaportları, varsa aşı kartlarını istediler. Eşim hamile olduğundan dolayı, sitelerinde yazan ve telefon ile de bilgi alıp teyit ettiğim evrakları talep ettiler. (Akciğer Grafisi çekilebilir, bir kaç cansız aşı yapılabilir vs. doktorumuzdan alınmış izin belgesi. Bu bilgileri foruma ve gruba aktardığım için daha önce, çok değinmeyeceğim.) Akabinde fotoğraflarımız çekilip kayıt oluşturulduktan sonra bir alt kattaki Düzen Lab.’a yönlendirildik. İçeri girdiğimizde çok yoğun değildi. 5dk kadar sonra vezneye çağırıp 117,5$ x 2 şeklinde ödeme yaptık ve yeniden oturduktan 5dk kadar sonra yine kan ve idrar için çağrıldık. Onları verip oturduğumuzda gruptan çok tatlı bir aile ile tanıştık ve daha sohbet etmeye başlamıştıkki akciğer grafisine çağrıldık. (Eşime 2 kat koruyucu kurşun ile çekim yapıldı.) Her işlem sonrası aldıkları imzaların olduğu kağıt ve pasaportlarımızla yeniden Unganlar’a yönlendirildik. Yukarı çıkıp girer girmez elimizdekileri alıp 13:30’da muayeneye gelmemizi söyleyerek hızlıca uğurladılar bizi. Bizde alttaki cafede oturmaya karar verdik. Yine burada da bir çift arkadaşla grup üzerinden yazışıp buluşarak sohbet edip zaman geçirdik. 13:20 gibi yukarı tekrar çıktığımızda ufak bir yoğunluk vardı. Sanırım 15-20 dk kadar 41 nolu dairede bekletildikten sonra muayene için çağrıldık. Önce beni sonra eşimi olmak üzere içeri aldılar. Odaya alınma sonrası Kilo ve Boy ölçümü yapıldıktan sonra önlük giyip 2dk kadar bekledim ve Dr. Handan Ungan hanım geldi. (Mehmet Ungan yoktu sanırım o gün. Çünkü kime sorsak Handan hanım gelmişti.) İçeri girip Merhabalaştıktan sonra maskemi çıkarmamı istedi yüzümü görmek için. Pasaport resmi ile check etti sanırım ve bilgisayar başına geçerek ameliyat, ilaç vs. kullanımı var mı diyerek bir kaç klavye hareketi sonrası uzanmamı istedi. Anlatılanlardan daha detaylı bir fiziki muayene yaparken bir yandan otomatikleştiği soru bombardımanı yapıyordu;

    • Ağrın, sızın var mı?
    • Depresyon, intihar eğilimi, birilerine veya kendine zarar verme niyeti var mı?
    • Yara, bere, dövme, alkol, sigara, uyuşturucu kullanımı var mı?
      Derken 2 sağ kola 1 sol kola toplam 3 ayrı aşı yaparak soruları başa sardı ve yeniden neredeyse hepsini sordu 🙂

    Eşimin hamileliğini ve dolayısıyla aşı durumunu konuştuk. Tetanoz hariç yapılmayacağını söyledi. Onu da yaptırdık mecburi ve aşı kartı var dediğimde o zaman hiç aşı olmayacağını söyledi ve benden sonra aynı sorular ve sadece fiziki muayene yaparak eşimin işlemlerinide tamamladı. Dediği gibi eşime hiç aşı yapılmadı ve yeniden bankoya gelerek, kendim için 250$ eşim için 100$ ödeyerek işlemleri tamamladık. Yarın (25 Ağustos) 16:00-18:00 arası sağlık raporlarımızı alabileceğimizi ama bir sorun olursa 12:00’ye kadar arana bileceğimizi söyleyerek yeniden uğurlandık. Aranmadık çok şükür ve 16:15 gibi ertesi gün raporlarımızı alarak, Sağlık Raporu faslını tamamladık. Artık sadece sabah mülakatı beklemek kalmıştı geriye...

    -Konsolosluk Vize Mülakatı-
    09:45 vize mülakatımız için 09:20’de Gate 2’deydik. Yine gruptan olduğunu öğrendiğimiz bir çift ve içerideki yakınını beklediğini düşündüğümüz bir kişi vardı kapıda. Bizden sonra bir kaç kişi ve orta doğulu bir aile daha sıraya girmiş oldu. Yine yabancı olduğunu düşündüğümüz ve içeri almadıkları ama güvenliğin oradaki interkom aracılığıyla derdini anlatmaya çalışan 3 kişilik bir grup ile sorun yaşandığını gözlemledik. Neredeyse saatimiz gelene kadar bekledik ve sanırım tam saatimizde ya da 5dk geç olacak şekilde güvenlik önce gruptan olan diğer çifti sonra bizi girişe davet etti. Pasaportlarımızı kontrol edip, covid formunu doldurmamızı istedi. Akabinde kapıyı açıp çift çift olacak şekilde Güvenlik noktasına davet ederek ceplerimizi tamamen boşaltmamızı ve kemerleri çıkartmamızı isteyerek içeri aldılar. Çelikle güçlendirilmiş 1 tonluk kapıları var gücümüzle iterek bekleme salonuna ulaştık 🙂 Hemen girer girmez pasaportlarımızı talep edip bize bir sıra numarası verdiler ve elimize bir a4 kağıt vererek (resmini paylaşacağım) Covid önlemleri kapsamında 1,5-2mt arayla ve sırtlarımız mülakat gişelerine dönük olacak şekilde yerleştirdikleri 10-15 tane olan sandalyelerde oturup sıra numaramızı beklememizi ilettiler. İçeride önceki günlerden tanıdık simalar görmek biraz içimizi rahatlattı. Kimi mülakatını yapıyor, kimi sırasını bekliyordu. 2dk geçmemiştiki numaramız yandı ve ödeme veznesine çağrıldık. Pasaportlarımızı ve numaramızı istedikten sonra 330$x2 olarak ödememizi nakit dolar ile yaptık. Pasaport ve numaramızın olduğu kağıdı geri vermeyerek bizi yeniden sandalyelerde aynı numarayı takip etmeye yönlendirdi. Geri oturmamızla numaramız yeniden yandı ve evrak teslimi için yan tarafta bulunan ve bekleme salonundan gözükmeyen arka gişelerden birine yöneldik. Her talihli için ayrı ayrı ve belirttiği sıra ile dizilmiş olarak evrakları talep etti. Kcc yolladıklarımız ile güncelleri nasıl sıralayalım diye sorduğumuzda üstte güncel altta kcc olarak belirttiği sırasına sokarak verin lütfen dedi. İş böyle olunca 2-3dk kadar beklettik ama kimse bunalmadı. Evrakları teslim edip yeniden salona dönerek oturduk. O arada tanıdık simalardan mülakat yapanlar gitmiş, bekleyenler mülakata geçmişti. Salon neredeyse boşalmıştı gişelerde mülakat yapanlar haricinde 1 kişi vardı. Tanıyıp çok sevdiğimiz ailenin mülakatı olumlu geçmişti ve onaylandıklarını söyleyerek onlarda konsolosluktan çıktıktan sonra, numaramız 15 olmasına rağmen 16 numara çağrıldı. Bekleyen tek diğer kişide mülakata geçti. O arada 17 numara giriş yaptı ve ödeme evrak teslimi derken onu da bizden önce aldılar. 🙂 Eşimle bir süre bekledikten sonra en sonunda çağrıldık ve Asya Amerikalı Konsolos’a denk geldik. Anlatılanın ve bir tık çekinilenin aksine, sanırım daha rahat bir mülakat yapamazdık. Gülümseyerek morningleşip doğrudan İngilizce olarak başladık mülakatımıza. Sırasıyla;

    • Nerede yaşadığımızı,
    • Ne iş yaptığımızı,
    • Eğitim durumlarımızı,
    • Kaç yıllık evli olduğumuzu,
    • Ne zamandır tanıştığımızı,
    • Nasıl tanıştığımızı,
    • Nereye gideceğimizi,
    • Ne iş yapacağımızı,
    • Niye oraya gideceğimizi,
    • Banka hesap tutarını,
    • Ev, araba vs. olup olmadığını,
    • Çocuğumuz olup olmadığını,
    • Eski evlilikler, boşanmalar ve önceki çocukları sordu.

    Her soruya kısa ve net cevaplarımızı verdik güle eğlene. Bir kaç noktada şaşırıp neredeyse hoşuna gittiğini söyleyebiliriz. En sonunda vizelerimizi onayladığını ve ona sorularımızın olup olmadığını sordu. Olmadığını, Çok teşekkür ederek iyi çalışmalar dilediğimizi söyleyerek ayrıldık. Sonrası sevinçler, sohbetler ve yeni bir hayatın temelinin atılışı...

    Tüm bu süreçte emeği geçen herkese özellikle @gucarslan ve @Muhtaradana ’ya çok teşekkür ediyorum. Umarım dileyen, isteyen ve emek veren herkes vizesine en yakın zamanda kavuşur..


  • acaba neden beni engllediğinizi sorabilir miyim


  • @JackFoxy Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @JackFoxy vizeniz hayırlı olsun 🙂
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    bol şans 🤞


  • Vizesini alan arkadaşları tebrik ediyorum, yeni yaşamlarında başarılar diliyorum.

    AP kalan arkadaşların da vizesine çabucak kavuşmasını diliyorum.

    Daha önce F-1 vizemde AP kalmıştım. Süreç biraz sıkıcı ama olumlu sonuçlanıyor genelde.

    Darısı vize bekleyenlerin başına 🙏


  • @Uğur-Bozdoğan bence götürün bunu da, hiç yoktan iyidir, en azından gidip direkt işe başlayacağınızı göstermiş olursunuz.

  • Yasaklı

    herkese merhaba. forumda yeniyim öncelikle vizesini alan arkadaşları tebrik ediyorum ve yeni hayatlarında başarılar diliyorum. birkaç sorum olacak
    1- Vize mülakatından yaklaşık 2 ay önce yeni banka hesabı açıp tüm birikimi oraya aktarsak mülakat sırasında bir sorun olur mu?
    2- uzun süredir aktif olarak kullanılan hesaba 1 ay aralıkla yakalaşık 50bin tl ve toplamda 150 bin tl atsak mülakat sırasında sorun olur mu?
    3- mülakattan birkaç ay önce farklı bir bankadan kredi çekip mülakat tarihinden birkaç ay önce mülakatta göstereceğimiz banka hesabına parayı aktarıp göstersek mülakat sırasında sorun olur mu ?
    bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.


  • Merhaba, 26 Ağustos 10.45 mülakat deneyimim;

    Öncelikle bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, özellikle Sn. @Sono @Muhtaradana @gucarslan hakkınız ödenmez. Geride kimsenin kalmamasını umuyorum. Umarım herkes hayallerine kavuşur.

    25 ağustos tarihinde Ankara’ya ulaştım. 04 ağustos tarihinde sağlık muayenemi olmuştum fakat sonuçları almamıştım. Ankara’ya ulaştığımda ilk işim sağlık raporunu almak oldu. Tabi ki ben dayanamadım, sonuçlarda bir sıkıntı var mı yok mu öğrenmek için telefon ile Unganları aramıştım daha öncesinde, sonuçlarda sorun yok istediğiniz tarihte alabilirsiniz demişlerdi. Daha sonra Kuğulu Park’ın orada Asiye Ataseven isimli fotoğrafçıda fotoğraf işini hallettim. Zaten içeri girip greencard mülakatı dediğinizde ne istediğinizi biliyor, tavsiye ederim.

    26 ağustos sabahında konsolosluk ile ev arasında 12 km mesafe olduğundan, 10.45 mülakatı için evden 8.30 gibi çıktım ne olur ne olmaz trafik olur diye. İyikide öyle yapmışım, sabah yoğun bir trafik vardı. Kendi aracı ile gideceklere tavsiye; park büyük bir sorun konsolosluk civarlarında. Ben aracı konsolosluğa 5 dk mesafede Tunus caddesi üzerinde olan ücretli otoparka bıraktım, anahtar bırakma zorunluluğu yok. İlk 3 saat 10 tl olacak şekilde makul bir ücreti vardı.

    9.30 civarı elçilik girişinin hemen karşısındaki Paris Café isimli mekana geçtim. Telegram'da 26 ağustos mülakata girecekler için oluşturduğumuz gruptan bir kaç arkadaş ile orada karşılaştık. Abartılacak kadar heyecanımız yoktu açıkçası ta ki Sn. @sono ile Gate 2 önünde sıraya geçene kadar. Orada mülakata giren bir arkadaşımızın eksik evrak sebebi ile AP kaldığını öğrendik ve orda bir stres başladı.

    Daha sonra bizleri sıra ile içeri almaya başladılar. Kapıdaki güvenlik arkadaş ilk olarak pasaport kontrolü yaptı, sonra covid formunu doldurduk. Gayet güler yüzlüydü orada biraz rahatladım. İçeri geçtim ve ilk olarak sıra numarası verildi. Sıra numarası 1. Yandığında ücret ödemesi yaptım. Orada sadece pasaportumu aldı görevli arkadaş. 5 dk sonra numaram tekrar yandı ve evrakları teslim etmek için gittim. Nufus kayıt, adli sicil, sağlık raporu, mali dökümler, diploma ve fotokopisi, 2 adet fotoğraf, belgeleri teslim ettim. Sonra ais kaydını almayacakmısınız diye sordum istenmedi, E-devletten çıkardığım üniversite mezun belgesinide verdim ekstra olarak. Askerlik belgesi istenmedi. Adli sicil ve nufus kayıt belgelerini eski(kcc gönderdiğim) ve yeni olarak teslim ettim. 5 dakikalık bir beklemenin ardından sıra numaram yandı, siyahi arkadaş ile görüşmeye başladık. Kimse mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sormadı. Direkt ingilizce başladık mülakata. Sorular;
    -Türkiye'de nerede yaşıyorsun ?
    -Burada ne iş yapıyorsun ?
    -Orada Mühendis olarak kariyerine devam etmekmi istiyorsun ?
    -Nereye gideceksin ? (Burada New Jersey’e gideceğimi aktardım. Kendisi sormadan orada tanıdıklarım olduğunu söyledim. Onların bana geçiçi iş ve oda bulma konusunda yardım edeceklerini belirttim. Kendisi New Jerseyliyim tarzında bir şey söyledi orada biraz muhabbet oldu hangi şehrine gideceksin, aa oraları biliyorum çok güzel yerler tarzında)
    -Neden oraya gitmek istiyorsun ?
    -Ailen ne iş yapıyor ? (Üniversiteyi geçen sene bitirdiğim için hiç deneyimim yok. Burada mali dökümün kaynağını merak etmiş olması gerek)
    -Baban o firmada ne iş yapıyor ?

    Tüm soruların arasında yaklaşık 15 20 saniye civarı beklemeler oldu. Bilgisayar üzerinden notlar alıyordu. En son duymak istediğim cümle olan “Congratulations, your visa has been approved. “ Tabi orada bir 2 3 kere teşekkür etme faslı falan, bankodan ayrıldım. Içeride Mustafa Abi bekliyordu mülakat için. Elim ile okey işareti yaptım ve kendimi dışarıda buldum.

    Özet olarak; İçerisi adeta bir banka gibi arkadaşlar stres yapacak hiçbir şey yokmuş. Ben biraz cevapları uzattım, ama vize mulakatına girecek arkadaşlara olabildiğince “Net” cevaplar vermelerini öneririm.

    Mali Döküm; 21K USD, iş teklifi sponsor yok.

    Vizesi onaylananları tebrik eder, geride kimsenin kalmamasını herkesin hayallerine kavuşmasını dilerim.

    Saygılar, Sevgiler…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum