F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Randevu alan arkadaslar iv statusten durumlarina baktiklarin da durumlari degismis mi oluyor hala NVC mi gozukuyor.
-
@nevermore Ben konsolosluğun sitesinde 'göçmen vizelerinde sadece TR vatandaşlarına hizmet verildiğini' okumuştum yakın zamanda. Korkarım bu engele takıldınız. :(
-
@Esra-Esra, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@nevermore Ben konsolosluğun sitesinde 'göçmen vizelerinde sadece TR vatandaşlarına hizmet verildiğini' okumuştum yakın zamanda. Korkarım bu engele takıldınız. :(
onun devaminda oturum izni olanlarda var, oturum iznini onlara mail olarak yolladim ama anlamadim durumu.
-
@nevermore doğru evet o da yazıyordu. Oldukça kafa karıştırıcı. Umarım lehinize sonuçlanır en kısa zamanda. Arasanız mı acaba konsolosluğu?
-
@Esra-Esra saat farkindan kacirdim bugun yarin arayacagim insallah. Umarim halladebilirim. :)
-
@nevermore hımm şimdi oldu. muhtemelen takılan konu bu, konsolosluğu taciz etmek fayda sağlayabilir.
-
Şu andaki durum, DQ alınan aydan 12 ay sonra randevu tarihi belli oluyor bir sonraki ay için.. :) Umarım hızlanır ve bu fark kapanır.
-
Agustos ayina randevu verilen 2 arkadas icin de agustosun 20 lerine verilmisti randevu simdi sanki ikinci tur randevu verilen arkadaslara da sonraki ayin yani eylulun 20 lerine randevular verildi. Tam sunu cozemedim ayin diger gunlerine neden randevu verilmiyor? Bir ayi vize tiplerine gore randevulara ayirma gibi bir durum mu var?
-
@hulyaek ınşallah hızlanır hülya hanım uscisden onay alsak sevinemiycez bu durumda DQ alsak yine öyle çünkü konsolosluk çok yavaş orada tıkanıyor tekrar işler umarım kapanmalar falan olmaz her sey normal sürecine döner 🙏🙏
-
@nevermore evet bugun degismis Ankara yaziyor
-
@Ömer-Günay tebrik ederim :)
-
@zytn tebrikler :)
-
@Ömer-Günay, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Banada randevu verdiler 20 eylul
gozunuz aydin.
-
@Doncarleone, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
banada randevu verdiler eylul 23 ama avrupaya doktoraya gidecegim😭. Seneye agustosa aldirmaya calisacagim. cunku temmuz sonu bitiyor. okulu da ertelemek olmaz.
gozunuz aydin.
Eger son 1 yiliniz kaldiysa o durumda ABD'ye yilbasi zamani giris cikis yapip, okul bittiginde de geri donus yapabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
-
@zytn, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Gunaydin herkese oncelikle vize alanlari tebrik ediyorum.
Bana da randevu verildi. 23 Eylul Darisi bekleyenlerin basina...gozunuz aydin.
-
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Agustos ayina randevu verilen 2 arkadas icin de agustosun 20 lerine verilmisti randevu simdi sanki ikinci tur randevu verilen arkadaslara da sonraki ayin yani eylulun 20 lerine randevular verildi. Tam sunu cozemedim ayin diger gunlerine neden randevu verilmiyor? Bir ayi vize tiplerine gore randevulara ayirma gibi bir durum mu var?
Bir duzene gore ilerliyorlar. Dolayisiyla rastgele olmamasi anlasilir bir durum :thumbs_up_light_skin_tone:
-
Merhaba,
Uzun süredir greencard sahibi sevgilim şuanda california'da master yapıyor. Master sonrası da kalmaya devam edecek. Master yaptığı bu süreçte Aralık ayında türkiyeye gelecek ve burada nikah yapacağız. Nikah sonrası eşimin yanına ABD'ye gitmek için başvuru adımları nedir ve ne kadar bir süre almaktadır. Aradaki vize süreçlerinde çalışma izni ve oturum iznini en erken ne zaman alabilirim? Örneğin 2021 Aralık ayında nikah yapıp, 2022 Mart-Nisan ayı gibi yanına gidebilir miyim, en erken ne zaman çalışabilirim? -
@berkegun Türkiye’de nikah yaparsanız başvuru tarihinden 2-3 sene sonra ancak Amerika’ya giriş yapabilirsiniz. Bence dil kursu ayarlayıp F1 öğrenci vizesi almanız en hızlı yol. Öğrenci vizesiyle giriş yaptıktan 4-5 ay sonra Abd’de nikah yaparak green card başvurusu yapmanız en mantıklısı tabi beklemek istemiyorsanız. Şuan F1 vize başvurularıda çok yavaş ilerliyor önümüzdeki seneye randevu veriyor olabilirler ama genede 2-3 sene ayrı beklemekten daha iyidir.
-
@berkegun su basligi da okudugunuzdan emin olun:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Maalesef pandemi nedeniyle sureci kestirmek guc, ama 1 yildan daha fazla surecektir, bilginize.
-
Tekrar herkese merhaba, 31.01.2021 tarihinde gc sahibi olan eşim benim için f2a vize başvurusunda bulundu. 02.03.2021 tarihinde belgelerin teslim alındığına ve bir problem olmadığına dair mail aldık. Dosyamız Nebraskada ve bize gelen ilk mailde priority date 31.01.2021 olarak görünüyor, processing times kontrol ettiğimde şuanda 31.01.2021 dosyaları görülüyor ancak bize gelen bir cevap ne yazık ki hala yok. Sizce bu durum normal mi?. Tarihi “2 Mart” olarak mı baz almalıyız? Tecrübe eden arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum