Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan evet hocam talihli olarak eklenebilirler mı veya bu yıl için dv2022 ile dava kazananları ortak yürütülebilir mi

bu kadar backlog varken bir de ekstra DV2022 kazananı eklemek çok de mümkün olan bir şey değil gibi duruyor. malum hükümet her fırsatta bunu dile getirerek karar çıkmış 9095 vizeyi bile 2023'de verelim diyor.

• @gucarslan teşekkür ederim hocam bilgilerinizi paylaştığınız için 🙏 daha mantıklı olmuş en azından bu yıl dar boğaz yaşanmaz

• Herkese merhaba , Öncelikle hala evrak talebi bekleyenlerdenim evraklarımı talep doğrultusunda mı yoksa talep gelmeden mi göndersem bilemedim bir sorun yaşamamak için ve bu zamanla strese dönüşüyor. Bir mülakat tarihi alabilmek için en geç ne zamana kadar evraklarımızı göndermemiz lazım ? Ve birde Cn numaranın bir esprisi kalmıyor gibi geliyor insana, çünkü misal X kişisinin Cn sı 2200 benim 1xxx bu adam benden önce hemen davranıp talep almadan evraklarını gönderdiği için mülakat mı alacak demek oluyor. Evrakları göndermedeki süre aralığımız nedir ? Tabi ki önceliğimiz inşallah sürecin işlemesidir.

• iki adet sorum var benim

-birincisi yurtdışına gidilip eline greencardı aldığımızda eşimizle boşanabiliyor muyuz bazı yerlerde 3 yıl evli kalmamız gerektiği söyleniyor sizin bir bilginiz var mı
    -ikincisi ben daha aşı olmadım unganlar aşı olunmasını mı istiyor?(covid aşısı) @crazycells @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak42, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba , Öncelikle hala evrak talebi bekleyenlerdenim evraklarımı talep doğrultusunda mı yoksa talep gelmeden mi göndersem bilemedim bir sorun yaşamamak için ve bu zamanla strese dönüşüyor. Bir mülakat tarihi alabilmek için en geç ne zamana kadar evraklarımızı göndermemiz lazım ? Ve birde Cn numaranın bir esprisi kalmıyor gibi geliyor insana, çünkü misal X kişisinin Cn sı 2200 benim 1xxx bu adam benden önce hemen davranıp talep almadan evraklarını gönderdiği için mülakat mı alacak demek oluyor. Evrakları göndermedeki süre aralığımız nedir ? Tabi ki önceliğimiz inşallah sürecin işlemesidir.

Numaranız current rakamları içinde ve normalde Ekim ayında mülakata grimeniz gerekir. Bunun için evraklarınızı HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN bir an önce gönderin, talep gelmesini beklemeyin.

Evrakların nasıl gönderileceğine dair bütün bilgiler aşağıdaki linkte:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@capon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

iki adet sorum var benim

-birincisi yurtdışına gidilip eline greencardı aldığımızda eşimizle boşanabiliyor muyuz bazı yerlerde 3 yıl evli kalmamız gerektiği söyleniyor sizin bir bilginiz var mı
    -ikincisi ben daha aşı olmadım unganlar aşı olunmasını mı istiyor?(covid aşısı) @crazycells @gucarslan

GC alındıktan sonra eşlerin süreçleri ayrı ayrı ilerler. bu yüzden elbette boşanabilirsiniz, bahsettiğiniz durum evlilik yolu ile green card için mevcut.

unganlar değil, CDC olunmasını istiyor. haliyle unganlar da şart koşuyor demek.
    yani DV2022 süreci için onaylı covid aşısı olmaya mecbursunuz.

lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın!

• ⭐⭐⭐⭐

iki adet sorum var benim

DV2022 talihlisi misiniz?
    Sorularınızın cevapları buna göre değişiyor ve soruyu yanlış konu başlığı altında soruyor olabilirsiniz.

• Merhaba,
    Ben Türküm eşim ise Azerbaycanlı. Eşim İstanbul'da öğrenci, oturum izni var ve İstanbul'da yaşıyoruz. Eşim ve ben Türkiye' den DV2022 Green Card' a başvurduk eşim kazandı. Sonrasında DS260 formunu doldurduk ve mülakat yeri olarak Ankara seçtik. Bu yıl ABD Ankara Büyükelçiliği sadece Türk DV Lottery kazananlarına hizmet verecek şeklinde bir duyum aldık. Bu doğru mudur? Doğru ise mülakat yerimizi Tiflis olarak değiştirmemiz gerekiyor mu? Bilgi verebilir misiniz lütfen? Çok teşekkür ederim

• @Fouray bence ne olursa olsun riske atmayın ve siz aşı olmayın, gerekirse Amerika hayalinizden vazgeçin siz aman sakın aşı olmayın.

• @smartcells evet, yani oraya gidilip greencardı aldığımızda boşanma oluyor değil mi?

• @sfklkn34, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fouray bence ne olursa olsun riske atmayın ve siz aşı olmayın, gerekirse Amerika hayalinizden vazgeçin siz aman sakın aşı olmayın.

:)

• ⭐⭐⭐

iki adet sorum var benim

1. Evlilik yoluyla almadığınız icin bosanabilirsiniz elbette.

2. Evet, DV2022’den itibaren CDC Covid asilarini zorunlu tutacağını açıkladı. Talihlinin bir tercih hakkı yok bu noktada. Eğer asi olmaya redderseniz ABD’ye hiçbir şekilde göç etme imkanınız olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells evet, yani oraya gidilip greencardı aldığımızda boşanma oluyor değil mi?

DV lotosu ile karı-koca vize aldıktan sonra süreçleriniz birbirinden bağımsızdır artık. Tek önemli konu asıl talihlinin ilk girişi yapmasıdır. Asıl talihli ilk girişi yapmdan eş ve çocuklar giremez. Eş ve çocuklar ya asıl talihli ile beraber girş yapabilirler ya da sonra ama ondan önce giriş yapamazlar.

Durum bu olunca "vize aldıktan sonra" ha gitmeden boşanmışsınız ha gittikten sonra boşanmışsınız bir önemi yok. Kendi Green Card'larınızla 2 ayrı medeni insan gibi ayrı ayrı yollarınıza devam edebilirsiniz. Eğer mülakata girmeden ve vize basılmadan önce boşanırsanız eşiniz GC alamaz ve sadece siz gidersiniz.

İkinci sorunuza gelirsek; CDC aldığı kararla vize için sağlık muayenesine gideceklere 2 doz aşıyı şart koştu. 2 doz aşı olmayan sağlık raporu alamayacak. Sağlık raporu yoksa vize de yok!

ABD'ye giriş konusunda ise halen bir değişiklik yok, uçuştan önce alınmış PCR testiyle giriş yapılabiliyor halen.

Bu arada imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz ileride soracağınız sorulara ve yardım isteklerinize Case Numaranız ve bulunduğunuz aşama görülerek daha etkin ve hızlı cevaplar gelir. Lütfen sürecinizi aşağıdaki linkte tarif edildiği gibi imzanıza taşıyın.
    LINK >>>>> https://bit.ly/3cIMFIw

• @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells Çok teşekkürler ds dormunu dolduruken güncel kanada adres bilgilerimi girmiştim ,şuan sadece KCC'ye mail atmak kaldı ozaman.
    mülakatı buraya aldıracağım için aklıma takılan bir sorun var ds formunda şuanki adresime haziranda taşındım demişdim ama türk konsolosluğuna adres beyan ederken yalışlıkla temmuz olarak belirttim ilerleyen aşamada benden güncel adres kanıtlıyan bir evrak istenirse tarihlerde uyuşmazlık olacak sizce bunun için birşey yapmama gerek var mı? düzelttirmeli miyim?

Boyle bir belge gerekmeyecek.

TC konsolosluklarinin bu surecle direkt bir ilgisi yok.

• @Fouray yanlis ve cahilce bilgilerinizi forumda yaymayin. Asi olanlar ve olmayanlarin olum oranlari arasinda cok ciddi bir fark var... ABD'de COVID-19'dan olen insanlarin %99'dan fazlasi asi olmayan veya tek doz asi olan kisilerden olusuyor...

https://yesilkartforum.com/forum/post/222351

• @Burak42 hayir, KCC'nin mulakat tarihi belirlerken kendi takip ettigi siraya gore gitme ihtimali daha yuksek. Henuz mulakat tarihlerini vermeye baslamadilar, o nedenle olayin nasil cozulecegini net olarak bilmiyoruz...

• @RIDVAN, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Ben Türküm eşim ise Azerbaycanlı. Eşim İstanbul'da öğrenci, oturum izni var ve İstanbul'da yaşıyoruz. Eşim ve ben Türkiye' den DV2022 Green Card' a başvurduk eşim kazandı. Sonrasında DS260 formunu doldurduk ve mülakat yeri olarak Ankara seçtik. Bu yıl ABD Ankara Büyükelçiliği sadece Türk DV Lottery kazananlarına hizmet verecek şeklinde bir duyum aldık. Bu doğru mudur? Doğru ise mülakat yerimizi Tiflis olarak değiştirmemiz gerekiyor mu? Bilgi verebilir misiniz lütfen? Çok teşekkür ederim

Basvuru bilgilerinizi imzaniza girmeyi unutmayin...

Henuz Ankara Konsoloslugu'nun DV2022 icin ne yapacagini bilmiyoruz... Ilk aylari takip edin, eger TC vatandasi olmayanlara mulakat verilmezse o durumda mulakat yerinizi Tiflis olarak guncellersiniz.

• @crazycells Çok teşekkür ederim

• @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fouray yanlis ve cahilce bilgilerinizi forumda yaymayin. Asi olanlar ve olmayanlarin olum oranlari arasinda cok ciddi bir fark var... ABD'de COVID-19'dan olen insanlarin %99'dan fazlasi asi olmayan veya tek doz asi olan kisilerden olusuyor...

https://yesilkartforum.com/forum/post/222351

Kusura bakmayın ama cahilce ve yanlış konuşan sizsiniz. Ben aşılamanın zorunlu olmasına tepki gösterdim. Kimseye aşı olmayın da demedim. İsteyen zaten gidip oluyor. Resmi açıklamalara hiç girmeyelim bence. Çünkü Türkiye'de sağlık bakanlığının açıklamalarına inanmıyorum. Abd'de yaşamadığım içinde birşey söyleyemem.

• Merhaba

Kendisine KCC den mail gelen varmı dır arkadaşlar? Varsa yazabilir mi ne zaman geldi ve içerik olarak neler var mailde?

Selamlar

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k