Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

@SweetDreams, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba aklıma takılan bir şey sormak istiyorum

Ben liseden mezun oldum lakin lise diplomasını kaybettim üniversiteye kaydolurken de mezuniyet belgesini çıkarttırmıştım.

Mezuniyet belgesi geçerli olacak mı vize görüşmelerinde ? Ne yapmam gerekiyor ?

Teşekkür ederim

Lisenizden mezuniyet belgesi, e-devletten barkodlu lise mezuniyet belgesi ve uniden öğrenci belgesi götürürsünüz. Sorun olmaz.

• @Melik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba kkc evrak gönderdim dosyaya isim verirken en sonu pdf yazdım yalnız fark ettiğim zaman otomatik pdf yazılmış yani sonu 2 defa pdf.pdf olmuş bi sıkıntı olurmu

olmaz merek etmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Melik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba kkc evrak gönderdim dosyaya isim verirken en sonu pdf yazdım yalnız fark ettiğim zaman otomatik pdf yazılmış yani sonu 2 defa pdf.pdf olmuş bi sıkıntı olurmu

Windows'ta Folder Options'ta "Bilinen doysa uzantılarını gizle" diye bir ayar var. Default olarak uzantıları gizler. Bu ayardan girip o seçeneği iptal ederseniz bundan sonra dosyaları uzantıları ile tam olarak gösterir, bu tür hataları yapmanızı engeller. Ayrıca güvenlik açısından da iyidir, uzantısının ne olduğunu bilmeden tehlikeli dosyaları (.exe, .bat gibi) açıp çalıştırmamış olursunuz.

image_2021-08-23_091321.png

• @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@SweetDreams, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba aklıma takılan bir şey sormak istiyorum

Ben liseden mezun oldum lakin lise diplomasını kaybettim üniversiteye kaydolurken de mezuniyet belgesini çıkarttırmıştım.

Mezuniyet belgesi geçerli olacak mı vize görüşmelerinde ? Ne yapmam gerekiyor ?

Teşekkür ederim

Lisenizden mezuniyet belgesi, e-devletten barkodlu lise mezuniyet belgesi ve uniden öğrenci belgesi götürürsünüz. Sorun olmaz.

Anladım teşekkür ederim cevabınız için

• Arkadaşlar merhaba, DS-260 formu açarak son güncel yabancı ülke ikamet, numara vb. bilgilerimi güncelleyerek submit etmiştim.
    Daha sonra KCC ve Transfer işlemi yapacağım konsolosluğa mail attım. KCC daha dönmedi ama konsolosluk DV22 için Green Kart kazananlarını destekleme amacıyla çok sayıda almak istiyoruz ama covid nedeniyle bu transfer işleminizi gerçekleştiremiyoruz dönüşü sağladı. Türkiye'de kırmızı listede dönemeyeceğim uzun süre sizce nasıl hareket etmeliyim? DV19 DV20 ve DV 21 için aynı konsolosluğa benim gibi taşıyanlar olmuştu. Mesajı sizlere iletiyorum.

• @Ai123 dosyanız halen KCC'de olduğu için burada önemli olan KCC'nin cevabı.
    bu yüzden konsolosluğun cevabındaki "is making every effort to process as many diversity visa cases as possible" ibaresine odaklanın. KCC, dosya transfer işleminizi yaptığında zaten londra'nın haberi dahi olmayacak ve dosyanız KCC tarafından zaten taşınacak.

bol şans.

• Merhabalar, DS-260 formunda eski eş bilgisi doldururken, soyisim kısmına evlilik süresince kullandığı mı yoksa boşanma sonrası kullandığı mi yazılmalı? Teşekkürler

• @datanist boşanmadan önce kullandığı soyisim kullanılmalı.

• @gucarslan Tekrar merhaba, evet arkadaşlar korktuğum transferi kabul edemiyoruz maili sonrası, KCC'den Transferiniz DS-260 ile gözükmese bile onaylanmıştır benzeri bir mail ulaştı. Buradan yazma amacım bizim gibi gelecek arkadaşlara yol göstermek adına. Nedeni gerçekten konsolosluk transferi yapanların sayısı çok az olduğu için. Tüm yönetici ve diğer arkadaşlara desteklerinden ötürü gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum. Şimdilik evrak talebi bekleyeceğim anladığım kadarıyla ve tüm evraklarımı yabancı ülke mülakatı olacağı için yeminli olarak ingilizceye çevirterek KCC ileteceğim. Çok isterdim Londra'nın olamaz mailine karşı hemen gelen KCC'nin olur mailini iletmeyi :)

• @Ai123 gözünüz aydın, yeni mülakat yerinizde bol şans.

• Merhabalar. Formu sonunda doldurabildim fakat henüz göndermedim en bir kaç ufak tefek eksiklik var hem de baştan tekrar gözden geçirmek istiyorum sizler bir kaç soru sormak istiyorum bilen arkadaşlar ya da tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

1. Babam 2014'de vefat etti. onun bilgilerini girdim fakat annemin bilgilerini girerken anneniz babanızla mı yaşıyor sorusu var hayır demem gerekiyor sanırım değil mi? hayır deyip adresini girdim.
    2. Askerlik sorusu var. askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. son 2 aya kadar normal er daha sonrasında çavuş rütbesi verdiler. rütbeye SERGEANT yazdım uygun mudur?
    3. Military Specialty benim herhangi bir uzmanlığım yoktu buraya ne yazmalıyım? sadece 'none' yazdım buraya.
      4)'Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States?' bu soruda yeşilkart pdf formunda çevirisi abd'ye geldikten sonra kamu için yük olabilecek birimisiniz? diye çevrilmiş. fakat translate çevirisinde, abd'ye kabul edildikten sonra kamu görevlisi olma ihtimaliniz var mı diye çevriliyor. hangisi doğru :)
      ben yine 'no' dedim.
    4. Bilgileri yazarken bazen İngilizce bazen Türkçe ama İngilizce karakterler kullanmadım. örneğin ; MARMARA UNIVERSITESI gibi doğrusu nasıldır? Bir de eğitim bilgileri lise kısmında 'Course of Study' sorusuna academic mi daha doğru olur yoksa 'high school' yada lise yamak mı daha doğru olur. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. şimdiden teşekkürler.

• @crazycells @gucarslan Merhabalar hocam benim bir sorum olacaktı DV2022 talihlisiyim CN EU0007XXX binlerde Türkmenistan vatandaşıyım Türkiyede öğrenciyim ds260 doldurup gönderdiğimde mülakat yerimi Ankara olarak seçtim ve şimdi diyolar ki TC vatandaşı olmayanlara mülakat verilmiyormuş diye duydum bu durumda ne yapabilirim bir öneriniz var mıdır oturma izinim her şeyim var aktif öğrenciyim burada ülkemede gidemiyorum orada gireyim desemde gidemem yollar kapalı uçak yok hiç ülkeme 2022 sonuna kadar kapalı sınır uçak falan uçmiyor ülkeye giriş çikiş yasak pandemiden dolayı sizden ricam bi öneriniz varmıdır.😔

• @Aziz18 2021 surecinde söylediğiniz sekilde Türkiye'de dogmayan TC vatandaşları dahil mulakat alamadı. Ancak unutulmamali ki 2021 yili normal surec işlemedi. Çok kısıtlı zamanda olabildigince cok TC vatandaşı mulakat alsin diye bu şekilde bir inisiyatif kullandi konsolosluk. 2022 icin simdilik surec yolunda gibi gidiyor. Ekim ayinda cut-off icindeki Turkiyede dogmayan TC vatandaslari ve dusuk CN sahip yabanci uyruklularda bu seneki durumu daha net göreceğiz. Henuz net bir durum yok

• @ali-yılmaz hocam sirasiyla gidecek olursak
    Hemen hepsi dogru hocam.
    lisede meslek lisesi ise course of study :Vocational yazin
    Duz/anadolu/fen liseleri icin academic yazin.

Public charge icin kesinlikle NO demelisiniz. Ceviride dogrusu devlete yük olacak mısınız şeklinde sorulmuş. Hayir deyip gecin.

Army specialty icin de piyade, topcu vb gibi hangi siniftaysaniz onu yazabilirsiniz. Ben topcu olarak yaptigim icin artillery dedim.
    Digerleri oldugu gibi kalsın

• ⭐⭐⭐⭐

@ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Formu sonunda doldurabildim fakat henüz göndermedim en bir kaç ufak tefek eksiklik var hem de baştan tekrar gözden geçirmek istiyorum sizler bir kaç soru sormak istiyorum bilen arkadaşlar ya da tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

1. Babam 2014'de vefat etti. onun bilgilerini girdim fakat annemin bilgilerini girerken anneniz babanızla mı yaşıyor sorusu var hayır demem gerekiyor sanırım değil mi? hayır deyip adresini girdim.
    2. Askerlik sorusu var. askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. son 2 aya kadar normal er daha sonrasında çavuş rütbesi verdiler. rütbeye SERGEANT yazdım uygun mudur?
    3. Military Specialty benim herhangi bir uzmanlığım yoktu buraya ne yazmalıyım? sadece 'none' yazdım buraya.
      4)'Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States?' bu soruda yeşilkart pdf formunda çevirisi abd'ye geldikten sonra kamu için yük olabilecek birimisiniz? diye çevrilmiş. fakat translate çevirisinde, abd'ye kabul edildikten sonra kamu görevlisi olma ihtimaliniz var mı diye çevriliyor. hangisi doğru :)
      ben yine 'no' dedim.
    4. Bilgileri yazarken bazen İngilizce bazen Türkçe ama İngilizce karakterler kullanmadım. örneğin ; MARMARA UNIVERSITESI gibi doğrusu nasıldır? Bir de eğitim bilgileri lise kısmında 'Course of Study' sorusuna academic mi daha doğru olur yoksa 'high school' yada lise yamak mı daha doğru olur. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. şimdiden teşekkürler.
    1. Doğru yapmışsınız
    2. Sergeant doğru
    3. Doğru
    4. Bu soru "Topluma yük olma ihtimaliniz var mı?" diye soruyor. Kesinlikle NO diye cevaplamalısınız.
    5. İsminizi "native alphabet"le yazın dediği yer haricinde hiç bir şekilde Türkçe karakter kullanmayın. Klavyenizi İngilizce yapıp o şekilde doldurun.

• Merhaba,
    Ben ds260'ı gönderdim. Ancak aklıma takılan bir kısım var. Formu doldururken, anneniz babanızla aynı adreste mi yaşıyor sorusu çıkmadı. Ben direk aynı adresi yazdım. Review'da bu soru cevapsız olarak gözüküyordu. Bu bir problem yaratır mı?
    Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@civilengineer Siz, karşınıza çıkan formdan sorumlusunuz. Eğer boş bir alan bıraksaydınız ya da farklı bir hata yapsaydınız sistem zaten formu göndermenize izin vermezdi. Merak etmeyin herhangi bir problem olmaz kısacası :)

• Merhaba,

Ds260 formunu doldururken verdiğim adreste ikamet eden tanıdığım adres değişikliği yaptı. Dolayısıyla Amerika’da gösterdiğim adresi değiştirmem gerekiyor. Bunun için formu açtırma talebinde bulunmalı mıyım? Yoksa mülakat tarihi alabilirsem konsolosluğa gittiğimde değiştirsem herhangi bir sorun olur mu?

• @Alegria, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Ds260 formunu doldururken verdiğim adreste ikamet eden tanıdığım adres değişikliği yaptı. Dolayısıyla Amerika’da gösterdiğim adresi değiştirmem gerekiyor. Bunun için formu açtırma talebinde bulunmalı mıyım? Yoksa mülakat tarihi alabilirsem konsolosluğa gittiğimde değiştirsem herhangi bir sorun olur mu?

Mülakat zamanı değiştirebilirsiniz. Hatta ABD'ye girişte bile değiştirilebiliyor ama o pek önerilmiyor sanırım.
    Oradaki çalışan adresi girmeyi unutabilirse ilk adrese gidebiliyor diye bir iki yerde okumuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Alegria, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

DS260 formunu açtırmanıza gerek yok. Yeni adresinizi mülakat aşamasında verebilirsiniz. Bunun için yeni adresinizi bir dosya kağıdına yazın. Adreste kalacak kişinin önüne C/O yada "Care Of" yazmayı unutmayın. Bu adres kağıdını mülakat öncesinde konsoloslukta evrak teslimi sırasında vermelisiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k